Starsica wrote:gogo23 wrote:Ti ocekujes da omladina cita knjige pored interneta, faezbuka, tvitera, foruma?

Khm, khm, protivim se ovakvoj generalizaciji

Ti sebe ubrajas u omladinu?

Tu su samo oni kod kojih kec kolo vodi.
LM, pocetkom svakog septembra kupovao sam junioru lektiru zajedno sa ostalim knjigama za skolsku godinu. Iako, kazu, ne spadam u Bosance
tm iz viceva, tek u 6-om osnovne ukapirah da se knjige niti otvaraju niti citaju.
Nisu trazile uciteljice, pa nastavnici, a potom ni gimnazijski profesori. Koji je njima, da prostis, nemam pojma ali su totalno batalili lektiru. Cak i ako izuzmemo gimnazijski period, (kada se iz nemisleceg bica konvertovao u brzonemislece bice kojem je jedini zivotni cilj kako da nesto zavrsi na foru), te stoga dozvoljavam mogucnost da sam u tom periodu zajeban, u osnovnoj skoli to nije bila opcija. (stavise, pojedini roditelji koji se "prze na skolu" su znali da postavljaju pitanja zasto je to tako. Dobijali odgovor da je to moguce prema "planu i programu")
Evo ga sad na fakultetu, ako izuzmem nastavne knjige, tesko da je dobacio do dvocifrenog broja procitanih knjiga, mislim da se vrti negde oko odlican (5) i ne vidim aspolutnu nikakvu tendenciju ili nameru da taj broj poraste. A i sto bi kad je odlican.