Raoul Duke wrote:Meni su, takođe, najdraže Duge noći ...
Unexpected wrote:Inače, i meni su Duge noći br. 1.
mozda ste mi overhajpovanjem podigli ocekivanja, pa sam se razocarao, ali mene nije preterano odusevio roman. ok je prica, moglo je od toga da se napravi nesto, ali mi je sve toliko zbrzano, da sam imao utisak da sam se trkao na 100 metara. sve se tako brzo desava, kratka poglavlja, dve price.. i kraj. da je malo "Martinizovao" roman moglo je biti bolje.
cak mi Konstantinovo raskrsce bolji roman, makar stilski, ali malo je kraj opet zbrzan. ostaje mi jos da procitam Andjele.
harper lee wrote:Da Vincijev kod je najobicniji plagijat i neuporedivo losija knjiga od dokumentaristickog predloska (Sveta Krv i Sveti Gral) koji je bezocno pokrala.
meni je SKSG sasvim ok knjiga, pogotovo za one koji vole tu tematiku. Brown je njihova istrazivanja (sad mozda bi tu mogli navodnici) samo pretocio u pricu i to je to. nije eticki, ali sta ga briga uzeo je pare.
meni su Andjeli i Demoni bolji od Koda. a Digitalna tvrdjava mi je mozda i najbolje njegovo delo, iako nije poznata,
nego da ne pisem novi post na fantastici. jel neko od "Pesma leda i vatre" zaludjenika citao one novele iz Tales of Dunk and Egg serijala? radnja se desava 1000 godina pre GoT, Egon V i Dankan The Tall. jel zanimljivo?