Board index Košarka Košarkaški miks

Vujošević Duško vs Čović Nebojša

Re: Vujošević Duško vs Čović Nebojša

Postby Zlaja » 07 Apr 2014, 11:34

Nije bitna pozicija, vec da i KKP kao KKCZ postane X- Beograd.
Toga se plasim.
A znamo i zbog cega ce insistirati na tome.
Nebitno ko ce lakse sta ili brze.
Zlaja

Postby Jorgovan » 07 Apr 2014, 11:38

a sto se brate plasis? ne vidim ni jedan razlog, osim ako nisi medju poveriocima kluba pa da te na skupstini poverioca zavrnu za pare...
Krenemo ti mi tako iz Zeleznika u Maderu, a ono daleko u picku materinu... Ljuba Tadic
Jorgovan

Postby Unexpected » 07 Apr 2014, 11:38

Grba wrote:I da, trebalo bi da budemo u blokadi godinu dana da bi se pokrenuo stecajni postupak.

Zvezda nije bila celih godinu dana. U stečaju su bili samo na sudu, nekih 30-ak sekundi između dve odluke. Proglašen stečaj, a odmah zatim proglašeno stupanje na snagu UPPR-a...
The End.
Unexpected

Postby Grba » 07 Apr 2014, 11:39

Kako nije bitna pozicija? Pa ako se Debeli domogne statusa najveceg poverioca i uz par igraca (naravno rasvrstanih u klase :D) na skupstini poverilaca progura odluku da se npr. isplati 50% u razumnom roku, necemo ni biti x-Beograd.

@Air, uguraj me nekako u KKP da probam da izmuvam nesto....:laugh:
Grba

Postby harper lee » 07 Apr 2014, 11:43

Unexpected wrote:Koliko sam razumeo 1,7M je sa tim, moguće je da grešim... Takođe, koliko sam razumeo, rečeno je da su neše tranše obustavljene kada se mlada uvredila... Ne kažem da je tačno, ali ne kažem ni da nije... :biggrin:

Gresis. Na Vladi je dogovoreno da Partizan dobije 1.7 a Zvezda 1.5 miliona, razlika od 200.000 je na konto boljih Partizanovih rezultata. Posto Partizan nije mogao da se zakrpi kukali su Vucicu i on je obezbedio dodatnih 200.000 jednokratne pomoci (mislim od Komercijalne bande :biggrin: ali nisam siguran). Da li su transe zaustavljane ili nisu to stvarno ne znam ali cenim da Vujosevic ne bi propustio da to kaze sinoc.

Generalno, Vujosevic sinoc nicim nije dokazao svoj cuveni aparthejd drzave prema KK Partizan, zato je i bezao sve vreme prema fudbalskim klubovima gde je mislio da ima kakvu-takvu argumentaciju. Kljuc je po meni u onome sto je Zlaja pitao a tice se ostatka para kojima se zatvaraju budzeti. Ako jedan klub sa 1.5 miliona drzavne pomoci ima najveci budzet u istoriji a drugi sa 1.9 miliona je u nikad vecoj finansijskoj krizi, i ako izuzmemo Partizanova dugovanja za porez, onda je logicno pretpostaviti da negde postoji mehanizam visemilionskih ulaganja koji je ostao u senci ove price o drzavnim parama. Odgovor na pitanje zasto taj mehanizam nije dostupan Partizanu a jeste Zvezdi je ujedno i odgovor na pitanje da li je Partizan prosto nesposoban ili Zvezda ima finansijsku podrsku u sivoj zoni preko politicara koji joj sede u UO. Ili je i jedno i drugo.

Grba wrote:Pa cak i da nas nateraju, u znatno smo boljoj poziciji nego sto je bila KKCZ...

Uzmimo da cemo na kraju godine isplati polovinu dugovanja na ime poreza (ne znam koliko je to tacno, ali recimo da jeste). Ostaje nam nam jos polovina (valjda 750k), i ostali dugovi (koji su, ako je verovati Danilovicu znatno manji od ovih poreskih; zaboravio sam cifru, ali cini mi se da se kretala oko 1 milion). Sa par prodaja, i namirenjem najurgentnijih dugovanja, verujem da bi Dule bio blizu vecinskom poveriocu, uz pomoc par bivsih igraca (npr. Macvan, Dragan, Tepic; ne znam sad kome sve dugujemo, valjda ce se naci neko ko ce biti raspolozen za saradnju, na kraju krajeva mozda i Misku ponuditi nesto). A ako on dodje do takvog statusa u eventualnom postupku reorganizacije, mnogo ce zavisiti od njega.

I da, trebalo bi da budemo u blokadi godinu dana da bi se pokrenuo stecajni postupak.

Meni iskreno nije jasno zasto Partizan sam od sebe ovo ne uradi, sad kad zna da je moguce.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Zlaja » 07 Apr 2014, 11:50

Zato što se zamrzava i zato što će izgubiti glavnu navijačku bazu.
Zlaja

Postby Jorgovan » 07 Apr 2014, 11:50

Grba: ''I da, trebalo bi da budemo u blokadi godinu dana da bi se pokrenuo stecajni postupak.''

ovo nije tacno. odnosno, nije nuzan uslov za pokretanje stecajnog postupka. dovoljno je da niste u mogucnosti da na vreme izvrsavate svoje obaveze u periodu od 60 dana ili duze (sto svakako niste), i predlog moze da ponese bilo kkp bilo neki od poverioca.

Zlaja wrote:Zato što se zamrzava i zato što će izgubiti glavnu navijačku bazu.

budimo realni, niko od navijaca nece prestati da navija za kkp zbog toga. :biggrin: problem je mozda sto su nas ti navijaci i previse podjebavali po tom pitanju - od drugara iz skole, preko tegeltije, pa do duska vujosevica. pa je sad malo nezgodno da i sami pristanu na to. ali ako je u interesu partizana, da sam partizanovac, ne bih imao dilemu, kao sto nisam imao ni kad je zvezda bila u pitanju. zar nije bolje da raspolazes budzetom ko covek, umesto da vracas drzavi kamate koje ti je nabila i vracas poveriocima koji imaju i bez tebe dosta novca?
Last edited by Jorgovan on 07 Apr 2014, 11:54, edited 1 time in total.
Krenemo ti mi tako iz Zeleznika u Maderu, a ono daleko u picku materinu... Ljuba Tadic
Jorgovan

Postby Grba » 07 Apr 2014, 11:51

harper lee wrote:Meni iskreno nije jasno zasto Partizan sam od sebe ovo ne uradi, sad kad zna da je moguce.

Pa dobro, pitanje baratam li pravim informacijama i ima li nesto sto sam prevideo, ali siguran sam da smo u znatno boljoj situaciji od KKCZ u periodu pre reorganizacije...
Grba

Postby -Denny- » 07 Apr 2014, 12:01

Unexpected wrote:Zvezda nije bila celih godinu dana. U stečaju su bili samo na sudu, nekih 30-ak sekundi između dve odluke. Proglašen stečaj, a odmah zatim proglašeno stupanje na snagu UPPR-a...

Zvezdi je racun bio u blokadi od 2004 godine :biggrin:
-Denny-

Postby Grba » 07 Apr 2014, 12:01

Ne znam bas kako ide sa sportskim klubovima, ali nisam siguran da reorganizacija nuzno dovodi do zamrzavanja.
Grba

Postby harper lee » 07 Apr 2014, 12:03

I da najveci poverioci, a to bi bez dileme mogli biti Danilovic i Vujosevic, naprave klub koji ce biti Partizan X u tranzicionom periodu ko bi uopste primetio razliku? Ako vi kao navijaci Partizana niste sposobni ni voljni da date poverenje jednom Vujosevicu, koji vam je toliko radosti doneo, da iznese taj proces na svoju rec i preko svojih ledja onda nemojte ni traziti da drzava napravi presedan i zalije vas parama budzetskih korisnika. Onda lepo propadnite i nastavite da uzivate u svojoj samopravednosti. Ili se skupite kao navijaci i iskesirajte dugovanja. Zasto bi bilo ko drugi imao obavezu da svojim parama placa sistemske greske u poslovanju Partizana u situaciji kad izlaz iz te situacije nece podrzati navijaci Partizana iz "principijelnih" razloga?
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Jorgovan » 07 Apr 2014, 12:07

Grba wrote:Ne znam bas kako ide sa sportskim klubovima, ali nisam siguran da reorganizacija nuzno dovodi do zamrzavanja.

tacno. ne mora nuzno da dodje do spajanja, pripajanja... u sustini reorganizacija se svodi na to da klub kaze ''vidite, mi ne mozemo ovoliko da vam isplatimo jebi ga, aj da vidimo koliko mozemo i da to podelimo na rate, i da napravimo program''. klub nastavlja da postoji i funkcionise normalno. potpuno drugi slucaj je kad klub zeli na silu da se otarasi dugovanja, pa se kao vecinski poverioc pitajbogakako pojavi neki treci fantomski klub kkcztbg pa izglasa da se ostalima da 2.5% duga.
Jorgovan

Postby Raoul Duke » 07 Apr 2014, 12:07

Unexpected wrote:
Grba wrote:I da, trebalo bi da budemo u blokadi godinu dana da bi se pokrenuo stecajni postupak.

Zvezda nije bila celih godinu dana. U stečaju su bili samo na sudu, nekih 30-ak sekundi između dve odluke. Proglašen stečaj, a odmah zatim proglašeno stupanje na snagu UPPR-a...

Grešiš. KKCZ je bila u neprekidnoj blokadi od maja 2004.

Edit: Denny bio brži.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Jorgovan » 07 Apr 2014, 12:09

nije to ni bitno, nije nuzno za pokretanje stecaja da klub bude u blokadi neprekidno min godinu dana. ranije je to bio uslov za pokretanje ''zakonskog stecaja'' (odn po sili zakona), koji vise ne postoji po tom osnovu, ali izgleda da ce ga uvesti ponovo.
Jorgovan

Postby Grba » 07 Apr 2014, 12:12

Jorgovan wrote:tacno. ne mora nuzno da dodje do spajanja, pripajanja... u sustini reorganizacija se svodi na to da klub kaze ''vidite, mi ne mozemo ovoliko da vam isplatimo jebi ga, aj da vidimo koliko mozemo i da to podelimo na rate, i da napravimo program''. klub nastavlja da postoji i funkcionise normalno. potpuno drugi slucaj je kad klub zeli na silu da se otarasi dugovanja, pa se kao vecinski poverioc pitajbogakako pojavi neki treci fantomski klub kkcztbg pa izglasa da se ostalima da 2.5% duga.

Ma jasno, u zakonu o stecajnom postupku su i nabrojane mere koje su mogu preduzeti u postupku reorganizacije, a zamrzavanje se ne pominje. Kod likvidnih privrednih drustava se pribegava reorganizaciji i za to nije potrebno drugo drustvo. Kazem, ne znam kako je u sportu, ali sigurno da nema drasticnih odstupanja.
Grba

PreviousNext

Return to Košarkaški miks