Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Književno ćaskanje

Re: Književno ćaskanje

Postby Crazy Soul » 28 Mar 2014, 23:06

Raoul Duke wrote:Па пиши, Лудо :biggrin:

Ahh....
Pisala bih ja vise....ali sve se plasim da ne preteram, pa da ovo postane knjizevni forum Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Houdini » 31 Mar 2014, 02:01

Raoul Duke wrote:Meni su, takođe, najdraže Duge noći ...

Unexpected wrote:Inače, i meni su Duge noći br. 1.

mozda ste mi overhajpovanjem podigli ocekivanja, pa sam se razocarao, ali mene nije preterano odusevio roman. ok je prica, moglo je od toga da se napravi nesto, ali mi je sve toliko zbrzano, da sam imao utisak da sam se trkao na 100 metara. sve se tako brzo desava, kratka poglavlja, dve price.. i kraj. da je malo "Martinizovao" roman moglo je biti bolje.

cak mi Konstantinovo raskrsce bolji roman, makar stilski, ali malo je kraj opet zbrzan. ostaje mi jos da procitam Andjele.

harper lee wrote:Da Vincijev kod je najobicniji plagijat i neuporedivo losija knjiga od dokumentaristickog predloska (Sveta Krv i Sveti Gral) koji je bezocno pokrala.

meni je SKSG sasvim ok knjiga, pogotovo za one koji vole tu tematiku. Brown je njihova istrazivanja (sad mozda bi tu mogli navodnici) samo pretocio u pricu i to je to. nije eticki, ali sta ga briga uzeo je pare.

meni su Andjeli i Demoni bolji od Koda. a Digitalna tvrdjava mi je mozda i najbolje njegovo delo, iako nije poznata,

nego da ne pisem novi post na fantastici. jel neko od "Pesma leda i vatre" zaludjenika citao one novele iz Tales of Dunk and Egg serijala? radnja se desava 1000 godina pre GoT, Egon V i Dankan The Tall. jel zanimljivo?
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Unexpected » 31 Mar 2014, 09:47

Houdini wrote:mozda ste mi overhajpovanjem podigli ocekivanja, pa sam se razocarao, ali mene nije preterano odusevio roman. ok je prica, moglo je od toga da se napravi nesto, ali mi je sve toliko zbrzano, da sam imao utisak da sam se trkao na 100 metara. sve se tako brzo desava, kratka poglavlja, dve price.. i kraj. da je malo "Martinizovao" roman moglo je biti bolje.

Da si pažljivo pratio forum, video bi da nije upravo ovo glavna zamerka... :biggrin:
The End.
Unexpected

Postby Choda » 31 Mar 2014, 21:47

Houdini wrote:
nego da ne pisem novi post na fantastici. jel neko od "Pesma leda i vatre" zaludjenika citao one novele iz Tales of Dunk and Egg serijala? radnja se desava 1000 godina pre GoT, Egon V i Dankan The Tall. jel zanimljivo?

Cito ja radnja se desava 70 godina pre GoT, vrlo je zanimljivo i knjige postaju bolje( pogotovo poslednja) ako se sve price i knjige citaju hronoloski kako su izlazile..
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Houdini » 31 Mar 2014, 22:13

hteo da napisem 100 ne 1000 :facepalm:

znaci da se bacam na citanje :okk: jel ima i na nasem ili samo na engleskom?
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby civor » 31 Mar 2014, 22:17

Houdini wrote:hteo da napisem 100 ne 1000 :facepalm:

znaci da se bacam na citanje :okk: jel ima i na nasem ili samo na engleskom?

Imas prvu pricu u izdanju Lagune ali to je kao deo zbirke "Legende" pa ims i price drugih pisaca.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Unexpected » 31 Mar 2014, 22:20

The End.
Unexpected

Postby civor » 31 Mar 2014, 22:21

Ja imam samo prvu ali to je to jeste.
Baron je najveci kralj
civor

Postby Houdini » 31 Mar 2014, 22:22

jeste to je. fali poslednja Misteriozni vitez samo.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Unexpected » 31 Mar 2014, 22:23

Ima inače tri knjige, ja sam ih pazario zbog Kinga i Gejmena...
The End.
Unexpected

Postby Choda » 01 Apr 2014, 14:25

Cak su izdati i stripovi za Hedge Knight i Sworn Sword, ako je neko tolioko zaludjen moze da se lako nadje na netu :biggrin:
Spoiler: pokaži
Image
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Zappa » 02 Apr 2014, 23:24

Planiram da pročitam knjigu Aženkur -Kornvela Bernarda.
Imam puno obaveza ,pa nikako da nađem vremena za ozbiljno čitanje ,stigoh do 15 strane i stadoh.

Ako je neko čitao ,da li je zanimljiva i čitljiva knjiga ?
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby harper lee » 06 Apr 2014, 01:36

Aleksandar wrote:Planiram da pročitam knjigu Aženkur -Kornvela Bernarda.
Imam puno obaveza ,pa nikako da nađem vremena za ozbiljno čitanje ,stigoh do 15 strane i stadoh.

Ako je neko čitao ,da li je zanimljiva i čitljiva knjiga ?

Kao i sve njegove knjige iz tog perioda. Tuca, sorka i macovanje. :biggrin:

Zanimljiva jeste, citljiva jeste, ali da ces da propustis neke velike zivotne istine ako je ne procitas, to neces. Meni je on skroz zabavan, kao stripove da citam, jedino ima neku knjigu iz doba americke revolucije koja me je smorila za sve pare.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Crazy Soul » 18 Apr 2014, 20:38

R.I.P Image
Image
Oproštajno pismo.

Kada bih imao jedan komadić života, dokazivao bih ljudima koliko greše kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju.

Kada bi Bog za trenutak zaboravio da sam ja samo krpena marioneta, i podario mi komadić života, moguće je da ne bih kazao sve što mislim, ali bih nesumnjivo mislio sve što kažem.

Stvari bih cenio ne po onome što vrede, već po onome što znače. Spavao bih manje, sanjao više. Shvatio sam da svaki minut koji provedemo zatvorenih očiju gubimo šezdeset sekundi svetlosti. Hodao bih kada drugi zastanu, budio se dok ostali spavaju. Slušao bih druge dok govore. I kako bih uživao u sladoledu od čokolade.

Kada bi mi Bog poklonio komadić života, oblačio bih se jednostavno, izlagao potrbuške suncu, ostavljajući otkrivenim ne samo telo već i dušu. Bože moj, kada bih imao srce, ispisivao bih svoju mržnju na ledu i čekao da izgreje sunce. Slikao bih Van Gogovim snom na zvezdama jednu Benedetijevu poemu, a Seratovu pesmu bih poklanjao kao serenadu u času svitanja. Zalivao bih ruže suzama, da bih osetio bol od njihovih bodlji i strastven poljubac od njihovih latica.

Bože moj, kada bih imao jedan komadić života… Ne bih pustio da prođe ni jedan jedini dan, a da ne kažem ljudima koje volim da ih volim. Uveravao bih svaku ženu i svakog muškarca da su mi najblži i živeo bih zaljubljen u ljubav. Dokazivao bih ljudima koliko greše kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostareli kada prestanu da se zaljubljuju.

Deci bih darovao krila, ali bih im prepustio da sama nauče da lete. Stare bih poučavao da smrt ne dolazi sa starošću vec sa zaboravom. Toliko sam stvari naučio od vas, ljudi… Naučio sam da čitav svet želi da živi na vrhu planine, a da ne znaju da je istinska sreća u načinu savlađivanja litica. Shvatio sam da kada tek rođeno dete stegne svojom malom šakom svoga oca da ga je steglo zauvek. Naučio sam da čovek ima pravo da gleda drugog odozgo jedino kada teba da mu pomogne da se uspravi. Toliko sam toga mogao da naučim od vas, premda mi to neće biti od veće koristi, jer kada me budu spakovali u onaj sanduk, ja ću, na žalost, početi da umirem.
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Raoul Duke » 24 Apr 2014, 17:05

Посетио сам данас Међународни фестивал стрипа у Нишу - НИФЕСТ 2014.

У полупразној сали на нишком сајмишту сам затекао Алексу Гајића и од њега добио као посвету прелеп цртеж капетана Нема, на првој страни Верновог класика 20.000 миља под морем, у издању Маконда. Алекса Гајић је ову дивну причу обогатио својим илустрацијама, а Давид Албахари написао предговор.

Топло препоручујем свима!
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura