Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Književno ćaskanje

Re: Književno ćaskanje

Postby Houdini » 02 May 2014, 01:29

ne znam gde bih sa ovim, ali Lucicu je poprilicno interesantan zivot :laugh:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/re ... Q.facebook
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Lombrozo » 04 May 2014, 16:34

Houdini wrote:ne znam gde bih sa ovim, ali Lucicu je poprilicno interesantan zivot :laugh:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/re ... Q.facebook

:lol2:
Lombrozo

Postby Grobarcina995 » 07 May 2014, 20:59

Nov sam na ovoj temi, pa bih zamolio nekoga da mi predlozi neki krimi roman. Bas se przim na te kriminalisticke i detektivske romane :D
Grobarcina995

Postby Raoul Duke » 07 May 2014, 21:20

Grobarcina995 wrote:Nov sam na ovoj temi, pa bih zamolio nekoga da mi predlozi neki krimi roman. Bas se przim na te kriminalisticke i detektivske romane :D

Рејмонд Чендлер, било шта. На пример, Велики сан, Плејбек, Збогом, лепојко.

Он ти је био тата за тврдо-куване кримиће.

Хаметов Малтешки соко такође вреди.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Unexpected » 07 May 2014, 21:23

Raoul Duke wrote:Хаметов Малтешки соко такође вреди.

Skoro reizdat:
http://www.vulkani.rs/08cdbdc9-44e3-44b ... 2qS94GSzyQ

Prelistah malo ove južne tema, kao da je neki drugi forum u pitanju... :laugh:
The End.
Unexpected

Postby Grobarcina995 » 07 May 2014, 21:24

Hvala bratijo, ja se izvinjavam sto nisam video da ima topic "Koju knjigu biste preporucili".
Grobarcina995

Postby Crazy Soul » 07 May 2014, 21:27

Grobarcina995 wrote:Hvala bratijo, ja se izvinjavam sto nisam video da ima topic "Koju knjigu biste preporucili".

Ma opusteno.... samo nemoj postavljati ta "knjizevna pitanja" na muzicki kutak Image
ImageWherever you go, go with all your heart...
Crazy Soul

Postby Unexpected » 07 May 2014, 21:28

Grobarcina995 wrote:Hvala bratijo, ja se izvinjavam sto nisam video da ima topic "Koju knjigu biste preporucili".

Nema potrebe da se izvinjavaš, ovo i jeste tema za ćaskanje...

Setih se još jednog:
https://www.laguna.rs/n69_knjiga_alijenista_laguna.html

EDIT: Eto i sestre... :biggrin:
The End.
Unexpected

Postby Grobarcina995 » 07 May 2014, 21:31

Crazy Soul wrote:

Ma opusteno.... samo nemoj postavljati ta "knjizevna pitanja" na muzicki kutak Image

Imas moju casnu avangardnu rec :okk:
Grobarcina995

Postby Angus Young » 08 May 2014, 09:59

ako ima ljubitelja Hari Potera..

Novi naslovi Džoane Rouling iz čarobnog sveta Harija Potera
B. Đ. | 08. maj 2014. 08:00 | Komentara: 0
Pored sedam romana iz glavnog serijala o Hariju Poteru, Džoana Rouling napisala je i tri prateće knjige koje se bave istim svetom magije.

PORED sedam romana iz glavnog serijala o Hariju Poteru, Džoana Rouling napisala je i tri prateće knjige koje se bave istim svetom magije. U pitanju su: „Fantastične zveri i gde ih naći“, „Kvidič kroz vekove“ i „Pripovesti barda Bidla“, a na srpskom ih je upravo objavila „Čarobna knjiga“, u prevodu Draška i Vesne Roganović, i pod zajedničkim naslovom „Hogvortska biblioteka“.

Luksuzno, tvrdo koričeno izdanje, po rečima direktora Borislava Pantića, urađeno je prema nacrtima Džoane Rouling, a svega nekoliko zemalja u svetu objavilo je na ovakav način ovaj bitan deo popularne čarobnjačke sage.

Knjige koje su Hari Poter i njegovi drugari čitali dok su boravili na Hogvortsu ilustrovala je sama autorka, a svaka čitaocima nudi novi ugao iz koga može da se sagleda sav taj izmaštani svet čudesa.

Priručnik o najpopularnijoj igri čarobnjaka, kvidiču, govori o istoriji njenog nastanka, pravilima i strategiji, otkriva kako je nastala zlatna skrivalica, ili kako su u igru uvedene bladžerke. „Pripovesti barda Bidla“ sadrže pet raznolikih bajki za čarobnjačku decu, kao i komentare profesora Albusa Dambldora, čije će mudrosti prepoznati svaki polaznik hogvortske škole. Ova knjiga igrala je veoma značajnu ulogu u sedmoj knjizi „Hari Poter i relikvije smrti“.

U „Fantastičnim zverima“, vodiču koji je sastavio Salamander Skamander, nalazi se spisak svih magijskih bića do sada otkrivenih. Čitaoci Normalci sada mogu da saznaju gde živi kvintaped, čime se hrane pufnokošci, zašto nije pametno ostavljati mleko za knarla ispred kuće, a nedavno je najavljeno i snimanje filmske trilogije po ovoj knjizi.

POMOĆ DECI

TRI dodatne knjige iz sveta Harija Potera dostigle su milionske tiraže širom sveta, a prema autorkinoj želji, sav prihod od prodaje namenjen je dvema humanitarnim organizacijama koje se bave zbrinjavanjem beskućnika i ugrožene dece.

http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:490530-Novi-naslovi-Dzoane-Rouling-iz-carobnog-sveta-Harija-Potera
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Raoul Duke » 08 May 2014, 17:00

Пара никад доста :beyond:
Raoul Duke

Postby Choda » 13 May 2014, 17:03

Na moje pitanje jel imate da mi preporucite neki dobar krimi roman, bibliotekarka mi je preporucila Pogresan Trag od Heninga Mankela, jel cito neko mozda, ja cu sad da pocnem. :okk:
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Leon S.Kennedy » 27 May 2014, 10:03

Procitah Duge noci i crne zastave u jednom dahu.

Iskreno,meni se knjiga bas dopala i jedva cekam nastavak.
S obzirom da sam isto tako procitao i Konstantinovo raskrsce skidam kapu Stojiljkovicu.Licno volim kad knjiga izgleda filmski.Mogao sam svaku scenu da zamislim.
Potrudicu se da nabavim i Andjeosko znamenje.
"Mi navijamo za Partizan prvo zato sto ga volimo a tek onda -zato sto je najbolji!"
„Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan“
Leon S.Kennedy

Postby Raoul Duke » 02 Jun 2014, 11:15

Питање за Мартинологе:

Да ли је још нешто од неканонских дела из света описаног у Песми леда и ватре објављено код нас?

Пре свега ме занима "Tales of Dunk and Egg" - да ли је то у ствари прича објављена у Лагуниној збирци ЛЕГЕНДЕ 2: Змај, мач и краљ, под називом Заклети мач?

Занима ме и ово:

Blood of the Dragon (July 1996),[128] taken from the Daenerys chapters in A Game of Thrones.
Path of the Dragon (December 2000),[129] taken from the Daenerys chapters in A Storm of Swords.
Arms of the Kraken (March 2003),[130] based on the Iron Islands chapters from A Feast for Crows.
Raoul Duke

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura