by M.S. » 22 Aug 2011, 10:23
u načelu se slažem sa jabukamenom, s tim da ne bih bila tako surova prema njegovoj krštenici, i dalje će biti na polovini puta do 30. sledeće godine. što je u neku ruku i irelevantno, jer nemamo pojma kako za koga individualno radi krštenica. možemo samo da naslućujemo.
takođe, nije još u fazi kad boravak na prvom mestu nije bitan. itekako je bitan, osobito radi u sprezi sa brojem slemova, u suprotnom je beskoristan. čak i Federeru treba povratak na broj jedan zbog nekog razloga, a Novak je tek zaseo.
uvek gledamo vrhunac izdanja sportiste koji je u žiži i odatle gradimo neka predviđanja, nije prošlo mnogo-tek godina dana-kad je vrlo unisono očekivana Rafina trogodišnja dominacija i novih deset titula. isto se to sad dešava sa Novakom. ja sam u takvim stvarima mnogo oprezna. samo malo da posustanu-za par nijansi-noge i tajming u odnosu na one perfektne verzije s početka godine, a servis da postane nepouzdaniji (koliko god da on nije big server, izuzetno zavisi od servisa, značajan komad samopouzdanja crpi iz odbijanja napada na svoj servis, jer onda protivnicima ostaje samo da serviraju i da se mole-kako god serviraju, može biti vraćeno), mnogo teže će dobijati mečeve, a mit na kome se deo dobijao u svlačionici, krnji se.
bilo bi zato super kad bi on gledao slemove i uzeo još sijaset, ja se uvek setim onog -da nikad ne znaš kad si podigao poslednji trofej na slemu, koliko god da si pomeo sve pred sobom na tom putu. zato treba da uživa u tome što je uradio, kao i mi. sledeća sezona je daleko i pitanje hoće li u nju ući Novak verzija 2.1 ili će Rafa ponovo da reafirmiše svoju "parnu sezonu". sledeće godine sumnjam da će biti aktuelan niz nepobedivosti, niz pobeda na betonu, Mekov rekord broja poraza, itd, itd. pa će svakako biti slobodniji da kalkuliše.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.