M.S. wrote:i mene. ima još mnogo da se igra, a ramenu neće biti dovoljno nedelju dana pred USO. možda ga zaleči do tog turnira, ali posle sledi takođe naporan deo sezone, treba je završiti bez ozbiljnih posledica. ja bih žrtvovala Pariz, ionako je tvrda podloga koja mu najmanje leži.
Bice zanimljivo videti kako ce Novakov box reagovati na saniranje ovog problema. Ne racunajuci raznorazne bolesti, zuljeve i druge akutne probleme ovo je, cini mi se, prva mehanicka povreda koja preti da u duzem periodu poremeti Novakov kalendar. Moguci problem sa kolenom od pre nekoliko meseci drzan je pod ozbiljnom kontrolom, sve je praceno na vreme i prakticno se gotovo nista nije rizikovalo. Sudeci po tome kako se do sada reagovalo na Novakove zdravstvene probleme i koliko je vodjeno racuna o svakom, pa i najsitnijem detalju, sumnjam da je ova povreda ramena preterano ozbiljna. Pre bih rekao da se radi o posledici dva teska turnira koji su dosli posle gigantskog opustanja nakon Vimbldona i duze letnje pauze. Uostalom, gotovo da nije bilo igraca koji su pucali na veliki rezultat na oba turnira da se nije zalio na povredu, nedostatak pare u masini i traljavu formu.
Kako god bilo, slazem se za Pariz. To bi bio i moj pik za zaobilazenje. Ova godina je osvojena na juris, sledece ce kalendar verovatno da bude setovan na drive by koji ce se procenjivati u odnosu na GS turnire i pokusaje da se ne izgubi previse od ove planine bodova koju je Novak ove godine skupio kako bi se sacuvala visoka pozicija na ATP listi, mozda cak i prva pozicija ako Nadal bas totalno ne podivlja. Ne treba zaboraviti da bi Rafa i pored toga sto se nakupio poraza bio ubedljivo prvi na listi da Novak nije pocistio ovu godinu kao metlom. Cak i da Novak sledece godine izgubi 2-3 hiljade bodova od ovih 13.500 koje ima jedino ga Nadal moze ugroziti na prvom mestu.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.