georgina wrote:M.S. wrote:...takođe, nije još u fazi kad boravak na prvom mestu nije bitan. itekako je bitan, osobito radi u sprezi sa brojem slemova, u suprotnom je beskoristan. čak i Federeru treba povratak na broj jedan zbog nekog razloga, a Novak je tek zaseo.
nije da je nebitna, ali ako izgura ovu godinu kao br 1, mozda neko teranje nekih sedmica na toj poziciji i nije toliko bitno, pogotovo sto moras da budes u vrhu svih 365 dana a to je mnogo tesko.
ako njegove fizikalije i stil igre ne dopustaju da se bez posledica ''cera'' na vrhu sa najboljima, onda je ipak pametnije usredsrediti se na gs turnire. ovo sto radi od pocetka godine je sumanuto, to ne moze dugo da se izdrzi, kao sto se sada i pokazuje.
To je ono sto zelim da kazem. Ok, Fed zeli jos dve sedmice zbog rekorda, Nadal sto je Nadal, ostali jer tu nisu bili. Ne treba Nole da izadje i da kaze "ne treba mi No1", ali po meni je mnogo veca razlika 6 ili 4 GS titule nego 86 ili 68 sedmica na celu.
@harper lee - stoji da mu je ove godine raspored rasciscen, ali opet se oseti zasicenost, pojavljuje se to rame... Verujem da se ono moglo pojaviti i na treningu, ali opet sa manjim brojem meceva se smanjuje verovatnoca fizicke i psihicke istrosenosti. Nece se na raspored zaliti neko ko igra 35 turnira godisnje i kome se svaki turnir zavrsava u ponedeljak ili sredu porazom na startu turnira nego neko ko ide do kraja. Zato mislim da bi trebalo jos da se stedi, Dzordan je sva svoja najatraktivnija zakucavanja i vecinu pojedinacnih rekorda osvojio pre 27-e godine, ali je titule poceo da ubira posle 27. Tako bih voleo da i Nole sa 24 ostvari sezonu sa najvise pobeda, najboljim procentima i tome sl, da sa 27 osvaja takodje 2 GS godisnje (makar uz njih bio jedan ili nijedan masters) i da traje do 32, a ne do 28.
@harper lee 2 - ne bih rekao da je letargija, pre bih rekao da je zabrinutost, skoro pa roditeljska kad dete padne pa razbije koleno. A sto se mene tice, ova sezona je i sada fenomenalna (moja jedina zelja je da zavrsi kao No1, a Rafa mu trenutno u tome itekako pomaze) iako znam da bi u slucaju neuspeha (sve sem titule) u NY bilo zluradih komentara da nije uspeo da do kraja materijalizuje najuspesniju sezonu, da je 2 GS +5,6 mastersa<<< 3 GS i tome sl, sa US open titulom nema epiteta kojim bih mogao okarakterisati Noletovu 2011.
@jedaj - ja bih voleo da vidim strucni intervju sa bilo kojim trenerom na nasem jeziku, ali osim Obradovica i Armenulica za nase medije ne postoji nijedan, a njihovi odgovori su uglavnom na nivou losijih forumasa, ocene i prognoze na osnovu rezultata, nista vredno citanja. A ne vidim da ni novinare zanima bilo sta sem rezultata ili Markove kuce.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.