Board index Tenis Turniri

Teniske diskusije

Re: Teniske diskusije

Postby Dejan » 22 Aug 2011, 15:47

Novak 57:2 59 mečeva
Rafa 53:10 63
Fed 42:11 53
Fiš 36:17 53
Ferer 40:12 52
Marej 34:10 44
Ovo sam na brzinu izvukao i čini mi se da ne izgleda mnogo strašno u odnosu na konkurente, prošle godine je Nole pre USO imao 51 odigran meč.

Moje mišljenje ja da ne treba brinuti i da će Nole spreman dočekati USO.
Jedan interesantan (mada ne baš mnogo bitan) podatak, ove sezone niko ko je osvojio turnir pred GS nije stigao dalje od SF( Fed-Doha, Nole-Rim. Marej- Kvins)
Slažem se sa time da Nole do kraja godine samo USO osvoji a ostale turnire može da pogubi i u prvim kolima.
...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby Milutinov Tata » 22 Aug 2011, 16:20

Ne bih bas broj nedelja na prvom mestu stavljao u zapecak, kao neki ne bas bitan podatak. Posle broja osvojenih GS turnira, to je druga stvar koja se gleda. Bilo bi lepo da se Novak dokopa nekog pristojnog broja, koji bi ga izdvojio iz velike grupe onih koji imaju maksimalno par nedelja/meseci provedenih na vrhu.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby delgado » 22 Aug 2011, 16:22

Sacekajmo da Janko zavrsi karijeru, pa cemo da ih poredimo sa trofejima.
Teske price iz hooda!
delgado

Postby Liv » 22 Aug 2011, 20:50

Dejan wrote:Jedan interesantan (mada ne baš mnogo bitan) podatak, ove sezone niko ko je osvojio turnir pred GS nije stigao dalje od SF( Fed-Doha, Nole-Rim. Marej- Kvins)

Eto, i kad je sve crno pojavi se slamka :D
Salu na stranu, ne ocekujem da Novak odigra kao do Wimbledona. I u Londonu je mrljavio prve nedelje pa je podigao nivo igre druge nedelje. U Nju Jorku ocekujem slicno. zavisice dosta i od zreba i od toga koliko ce protivnici zagristi znajuci da nije skroz fit.

Sto se br1 tice na strani sam slemova. Uz broj ce se pomenuti da je bio i prvi na svetu, koliko dugo manje je bitno.
Liv

Postby M.S. » 22 Aug 2011, 21:02

složila bih se sa tatom po rangu prioriteta. kao i sa opažanjem da još nema 28 da bi se okrenuo samo slemovima. treba najpre videti kako će se dalje razvijati karijera, kakav je zdravstveni karton, te kako će se razvijati drugi...
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Milutinov Tata » 22 Aug 2011, 22:01

Liv wrote:Sto se br1 tice na strani sam slemova. Uz broj ce se pomenuti da je bio i prvi na svetu, koliko dugo manje je bitno.

Naravno da je najvaznije osvajati GS turnire, mislim da to niko i ne spori (mozda Jelena :biggrin: ) Mislim da ce u nekoj daljoj buducnosti duzina boravka na prvom mestu biti bitna stvaka (kada bude bilo 50+ tenisera koji su nekada dolazili na broj 1).

A kao sto napisa M.S. jos je mlad da samo razmislja kako da dodje do slema. Samo neka je zdrav.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby NadjaM » 22 Aug 2011, 22:46

Meni je vazno koliko ce nedelja biti br 1.Naravno,vazniji mi je broj slemova,ali bih volela da u istoriju udje medju one koji su na prvo mesto zaseli i umeli da ostanu neko vreme za respekt,a ne da ga kao Matsa prozivaju da ga je slomio pritisak :siroma:

Sto se USO tice,ja sam ubedjena da ce biti sve OK sa ramenom.Znajuci Novakov strah od povreda i preterivanje kad su iste u pitanju,ne verujem da bi on i pomislio da odigra finale u Sinsiju da je nesto samo u najavi ozbiljno.
NadjaM

Postby Delester » 25 Aug 2011, 18:06

pominjala sam bila novakov servis
ostavljam jednu odlicnu analizu toga sa slikama
http://www.optimumtennis.net/novak-djokovic-serve.htm

tehnika

Image
Image

petlja

Image

razlika sada i onda, obratiti paznju na lakat

ImageImage

finish
Image
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Re: Cincinnati 2011

Postby John Dove » 26 Aug 2011, 11:11

harper lee wrote:Ja sam stariji od tebe 20 godina i obozavam tenis jos od Dzimba Konorsa, mozes li samo da zamislis koliko mi znaci to sto je jedan nas klinac napravio u mom omiljenom sportu ovo sto je napravio.

Znam, Harpere. Dugo vremena pratim tvoje postove vezane za tenis i ostalo (pod dugo vremena stvarno mislim dugo). I pazi ovo, nisam ucestvovao na forumu na kojem si bio aktivan u poslednjih par godina, ali sam ga posecivao vise nego cesto da bih video sta ima da kazes. Znam, da smo u nekom filmu, ja bih bio psiho :biggrin:
Zasto sam se ovde registrovao nemam pojma, jer opet imam utisak da nemam ama bas nista da dodam pisanjima ljudi.

Tim vise sto je nas momak, a ja sam malo starovremski, predmoderan covek. Uvek navijam za nase. :dunno:

Mislis na ono "Evo Partizanovih igraca, a evo i nasih"? :biggrin:

Etnocentrizam nam je urodjen, tako da svi mi koji navijamo sa zarom za nase nismo tupavci koji su potpali pod propagandu (mada ima puno i toga). Sto bi rekli neki evolucionisti "slican gen se slicnom raduje". A od gena ne mozes pobeci.
Animals are my friends...and I don't eat my friends.
John Dove

Postby Liv » 26 Aug 2011, 11:31

John Dove wrote:Znam, Harpere. Dugo vremena pratim tvoje postove vezane za tenis i ostalo (pod dugo vremena stvarno mislim dugo). I pazi ovo, nisam ucestvovao na forumu na kojem si bio aktivan u poslednjih par godina, ali sam ga posecivao vise nego cesto da bih video sta ima da kazes. Znam, da smo u nekom filmu, ja bih bio psiho :biggrin:

Ne brini medju svojima si :D mnogo nas to radi, samo cita neki forum zbog jednog ili dva clana :)
Zasto sam se ovde registrovao nemam pojma, jer opet imam utisak da nemam ama bas nista da dodam pisanjima ljudi.

Sigurna sam da to nije istina ;) Ovde je potpuno opustena atmosfera. Svako je dobrodosao bez obzira na nivo poznavanja tenisa. Nemoj se ustrucavati, svi smo ovde da uzivamo u druzenju i igri koju volimo.
Liv

Postby jedaj » 26 Aug 2011, 12:16

Najbolji teniser sveta bio je primoran da zbog povrede ramena preda finalni meč turnira u Sinsinatiju u nedelju Endiju Mareju u drugom setu.

"To je bila prava odluka. Osećao sam bol i nisam smeo više da rizikujem, jer je US Open blizu. Morao sam da odmorim", rekao je srpski as.

On tvrdi da će potpuno spreman dočekati početak takmičenja na poslednjem grend slemu sezone.

"Rame je u redu. Mogu da serviram, udaram forhende i to je dobro. Sve što mi je bilo potrebno je nekoliko dana odmora", izjavio je Đoković.

Novak ističe da će u Njujorku ponovo pružiti maksimum na terenu u želji da posle Australijan Opena i Vimbldona osvoji i treći grend slem trofej ove godine.

"Nije u pitanju nikakva povreda, nema oštećenja mišića, reč je o upali zbog velikog broja mečeva koje sam odigrao poslednjih meseci", saopštio je Đoković, koji je u 2011. ostvario impresivan učinak od 57 pobeda i samo dva poraza.

Toliko o Noletovom nepravilnom servisu i glupostima koje prica Beker.

@Delester
Ako mozes da nam objasnis sta je to nepravilno u ovima varijacijama na servis koja si okacio.
jedaj

Postby lord_slawe_ » 26 Aug 2011, 12:23

jedaj wrote:@Delester
Ako mozes da nam objasnis sta je to nepravilno u ovima varijacijama na servis koja si okacio.

mislim da je ONA samo ukazivala na evidentnu promenu tehnike servisa a nije ni recju pomenula nepravilnost.
lord_slawe_

Postby harper lee » 26 Aug 2011, 12:27

jedaj wrote:Ako mozes da nam objasnis sta je to nepravilno u ovima varijacijama na servis koja si okacio.

Mehanika. Savijeni lakat znaci kracu polugu i manji zamah sto umanjuje brzinu servisa. Nije to nista nepravilno samo je ovo sada upgrade u odnosu na stari servis.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby harper lee » 26 Aug 2011, 13:50

John Dove wrote:Zasto sam se ovde registrovao nemam pojma, jer opet imam utisak da nemam ama bas nista da dodam pisanjima ljudi.

Taj utisak delimo. Nije mi se malo puta desilo da se uhvatim tastature i shvatim da je sve ono sto sam hteo da kazem neko pre mene vec rekao bolje nego sto bih ja to umeo. Na ovom podforumu to mi se sve cesce desava. Medjutim, pisem i dalje jer kako ja to vidim poenta nije u tome da pises najpametnije i najtacnije vec da kazes ono sto mislis. Drugacije je kad samo pasivno citas druge od toga kad aktivno ucestvujes i teras i sebe i druge da pojasnjavajuci pisete/pisemo sve sadrzajnije i preciznije. Uostalom, to i jeste poenta civilizovanog razgovora, da sagovornici postanu bolji nego sto su bili pre njega.

Razgovor ti je kao ucenje stranog jezika. Koliko god da ga znas uvek ces smatrati da ga ne znas dovoljno dobro a ako se budes ustrucavao da ga koristis onoliko koliko u tom trenutku znas nikada ga neces bolje nauciti i unaprediti.

Izem ti "tenisku" diskusiju. :biggrin:
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby M.S. » 26 Aug 2011, 14:28

Isti slučaj i sa mnom.

Neki put i odustanem. Neki put odradim rutinski, čisto da budem "viđena" :so: . Ima malo i do toga što su ambicije većine nas, "teniskih poslenika", u ovom trenutku utoljene. Možda i nekog ala Novak zasićenja. Ali ide novi slem i doći će inspiracija ponovo.

Trenutno se ovaj forum po kvalitetu diskutanata opasno približava nekom mom "idealu", a ja sam tu dosta nezasita. Fakat nekad čovek ima utisak da nema šta da kaže, ali uvek ostaje da može dodati novi ugao, da može obogatiti forum samim stilom pisanja (koji je uvek lična karta i jedinstven poput otiska prsta, ja nakon nekog vremena ne moram ni da gledam nik dok čitam postove) i nekom osobenošću. Niko nije višak.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

PreviousNext

Return to Turniri