Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Diktator » 20 Sep 2011, 22:17

:facepalm:

pa jbte,kakvi su to doktori u reprezentaciji kad nisu mogli da vide ovo sto su ustanovili Litvanci?
koliko sam shvatio Raske je isao na magnet i skener i nisu ovo videli.
ma verovatno i doktori imaju ugovor sa beobasketom :jumpall:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Milutinov Tata » 21 Sep 2011, 04:41

AirBall wrote:Zanima me tvoje misljenje, da Ivkovic hipoteticki ostane selektor da li bi ikada pozvao Milicica, Rakovica i Raduljicu opet u reprezentaciju...

Takodje me zanima kako komentarises to da ce igrac Beobasketa Pero Antic po poslednjim vestima iz Makedonije potpisati ugovor sa njegovim Olympiakosom...

U svakom slucaju meni je izuzetno zanimljivo sve oko reprezentacije, sto se Ivkovica tice Duda je zasluzio sut u but bez obzira da li postoji neka nova opcija, ili ne... Trazio je apsolutnu slobodu u radu i garantovao je plasman na OI pricama kako ni 3. mesto ne bi potpisao pre turnira, a sada gura pricu kako nije moglo drugacije i kako je ovo realnost, a na turnir je krenuo sa karikaturama umesto igraca...

Cak i da smo se plasirali nekako u kvalifikacije za OI, po meni, bi trebao da se pravi rez. Na ovom EP-u se videlo da sa ovom garniturom igraca se ne moze bolje. Ne svidja mi se sto selektor negira svoju odgovornost. Kola su krenula nizbrdo posle Francuske, on nije mogao da ih zaustavi. Jednostavno nije imao odgovarajuci "alat" u svojim rukama bilo da govorimo o samom autoritetu koji bi kao selektor trebao da poseduje, ili o "radnoj snazi" koju je sam birao. Ako je i bio madjionicar i carobnjak na prethodna dva takmicenja (mada je meni tesko da prihvatim nezainteresovanost u borbi za bronzu prosle godine), na ovom je podbacio. Licno ne vidim razlog da ostane selektor, jednostavno nisam siguran i ne verujem da bi ista promenio, a ovom timu jednostavno treba dobro provetravanje, trebaju igraci koji igraju u svojim timovima, koji mogu da povuku u oba pravca, koji ce da skoce, odigraju agresivno, ako treba i da se potuku da bi podigli ekipu, treba nam sveza krv. Ako on, posle svega, smatra da nista ne bi menjao, onda moram da se slozim sa tobom sto se njegove sujete tice.

Sto se tice poziva ovim igracima, mislim da bi mozda Rakovica zvao, drugu dvojicu ne. S tim sto se Milicica tice, mislim da s njim treba razgovarati po poslednji put i reci mu hoces ili neces, bez ikakvih uslovljavanja s jedne ili druge strane. Pa ako hoce i moze da se prilagodi timu, dobrodosao je. Ako ne, zavrsiti s njim pricu za sva vremena (i na formu :biggrin: ).

Vidim da se ovde povalci prica sa Beobasketom, daleko sam odatle i ne znam sa se konkretno desava, ali po vasim pisanjima i onom sto procitam ili cujem, meni se cini da tu ima previse upliva menadzera. Meni se to ne svidja, ali ne znam da li postoji zelja u Savezu da ih udalje od reprezentacije. Ne znam sta da ti odgovorim za Antica, stvarno nisam u toku, da li ga je neko drugi trazio ili vise nudio.

I za kraj slazem se, mada ne tako ostro, treba se zahvaliti selektoru i krenuti sa novim prema Riu. Ljudi u Savezu neka procene kuda treba da idemo i kako, pa neka na osnovu toga i biraju selektora. Zato i mislim da ne treba zuriti sa izborom, par meseci je dovoljno da se sve dobro izvaga.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Diktator » 21 Sep 2011, 15:00

‘Orlovi’ od nule do Slovenije 2013.
Izvor: B92

Košarkaška reprezentacija Srbije kroz kvalifikacije će morati da se bori za mesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine.

Iako su se mnogi nadali da će naš tim na Šampionatu ’starog kontinenta’ izboriti vizu za Olimpijske igre naredne godine, ’orlovi’ nisu uspeli da se kvalifikuju ni za naredni Evrobasket.

Isti put ekipa Dušana Ivkovića imala je pred prvenstvo u Poljskoj pre dve godine, kada je u grupi sa Finskom, Mađarskom i Italijom, došla do plasmana na šampionat na kojem je kasnije poražena od Španije u finalu.

Kvalifikacije biće odigrane narednog leta, dok se najjači svetski timovi budu takmičili na Olimpijskim igrama u Londonu.
Pored našeg tima, u njima će igrati i Nemačka, Finska, Turska, Gruzija, Hrvatska, Bugarska, Izrael, Ukrajina, Poljska, Bosna i Hercegovina, Italija, Crna Gora, Letonija, Belgija, Portugal, Estonija, Holandija, Austrija, Luksemburg, Švedska, Azerbejdžan, Belorusija, Rumunija, Albanija, Češka, Švajcarska, Slovačka i Kipar.

U kvalifikacijama će ekipe biti podeljene u šest grupa od po pet timova, i igraće se po sistemu svako sa svakim, kod kuće i u gostima, a plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dve najbolje plasirane ekipe iz svih grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane. Po tom sistemu, dodatnih runda kvalifikacija neće biti.

Datum žreba još uvek nije poznat.

Veličković: “Nije smak sveta”

Posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Litvaniji mnogi su taj rezultat povezali sa odsustvom Novice Veličkovića, ali srpski košarkaš ne misli tako.

Veličković je u prethodne dve godine imao važnu ulogu u srpskom timu, ali se zbog povrede nije našao među putnicima za Litvaniju.

“Najlakše je sada pričati, praviti se pametan i osuđivati te momke. A, oni su sa druge strane ponovo žrtvovali celo leto za Srbiju. To je gotovo ista ona ekipa koja je igrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pa stigla do srebra i polufinala Svetskog prvenstva. Momci su sigurno dali maksimum, borili su se svim srcem. Ali, dovoljan je jedan loš momenat ili nedostatak sreće, da te odvoji od cilja”, rekao je Veličković.

Veličković je naglasio da ne treba igrače osuđivati sada jer je njima najteže.

“Prvo od ovoga ne treba praviti tragediju, ne znam zašto se to radi. Svima nam je žao što se nećemo naći u Londonu, ali nije smak sveta. Nikoga sada ne bi trebalo stavljati na stub srama. Igračima je najteže, oni su najviše uložili i izgubili”, istakao je Veličković, “Povrede su u mnogome uticale na sve što se desilo. Svaki igrač je važan. Košarka je kolektivan sport, niko ne može sam da donese trofej. Ivković je prema meni bio maksimalno korektan. Učinili smo sve da budem u ekipi, ali povreda je bila jača. Nemam reči da opišem koliko mi je bilo krivo što nisam mogao da putujem”.

Za kraj, Veličković se osvrnuo i na stanje svoje povrede.

“Ponekad osećam bol, ali sada sam daleko bolje nego što je to bio slučaj u finišu prethodne sezone. Radim sa ekipom normalno, treniram punim intenzitetom, naravno uz konstantne terapije. Stvari idu na bolje, nadam se da će tako i ostati”, naglasio je srpski košarkaš.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby AirBall » 21 Sep 2011, 21:32

Paspalj: Sami sebe rušimo!

Nismo iskoristili priliku da posle devedesetih postavimo koncept. Ugledajmo se na odbojkaše – kaže legendarni košarkaš

U DANIM kada se naša javnost bolno miri sa realnošću da reprezentacije Srbije drugi put zaredom neće biti na Olimpijskim igrama, jedan od sinonima igre pod obručima, Žarko Paspalj, smireno, bez preteških reči, koje samo mogu da budu dodatni balast, gleda na učinak „orlova“ u Litvaniji.

- Generalno, mislim da nije u redu da se stalno „oslanjamo“ na prošla vremena i da tako ovim momcima stavljamo teret na leđa. To su bile druge države. Jedno su želje i optimizam - kaže Paspalj. - Evidentno je da naši momci nisu izašli iz dobrih sezona, kao što je to bilo na EP 2009. Takođe, nismo bili kompletni. Raković i Raduljica, s kojima bi značajno dobili pod košem, odbili su poziv. Veličković nije putovao zbog povrede, da bi se kasnije povredili Tepić i Rašić. Imali smo idealnu priliku protiv Rusa, koje bismo pre šampionata poželeli, ali nismo je iskoristili. To je realnost.

Realnost je da moramo u kvalifikcije za EP 2013?

- Dovoljno je vremena ispred nas da konačno postavimo sistem u našoj celokupnoj košarci, koji se na kraju ogleda i kroz nacionalni tim. Imali smo priliku da, posle uspeha iz druge polovine devedesetih i s početka ove decenije, i to uradimo, kao što je to učinila odbojka. I svaka joj čast. Mi smo je, evidentno, propustili.

Zašto?

- Jer su svi gledali svoje lične interese. „Ovi“ se svađaju sa „onima“, a oni drugi sa trećima... Zato smo i ušli u veliki problem, ali koji nije nerešiv. Nije teško pogledati kako to rade odbojkaši.

Za razliku od seniorskog sastava, koji je imao velike amplitude, mlađe kategorije su svakog leta u evropskom sazvežđu, ali kada zakorače u punoletstvo potamne, ili ne zasijaju željenim sjajem?

- E, o tome upravo pričam. Mora da postoji sistem, kako da tu decu uvedemo u seniorske klubove i nacionalni tim, kroz rad, takmičenja, da radimo sa trenerima. Odavno smo, ne samo ja, pričali da nam nije potrebna Jadranska liga, ali mi smo u nju ušli zbog nekih manjih interesa. Nju navodim kao jedan primer, a ima ih još. Dakle, moramo da baratamo argumentima, da kažemo da li su nam potrebne nove snage. Nije lako vreme za našu košarku, ali bilo kakva svađa, teške reči, sigurno joj neće pomoći. Naprotiv.

Ima li šta pozitivno?

- Otkad je došao na čelo Saveza, Đilas je uradio veliki posao, doveo inteligentne ljude, ali ne možete nešto što se urušavalo godinama, da obnovite preko noći. Treba vremena, strpljenja, volje, entuzijazma...

EVROPA NEMA KVALITET ZA 24 EKIPE
PASPALj smatra da je potez FIBA Evropa da na EP učestvuje 24 ekipe potpuni promašaj.
- Potpuno kriminalan sistem, a sve zbog toga da se Italija ubaci na EP. Sada se desilo da je NBA lokaut i da je predolimpijska godina, pa su igrali igrači iz najjače lige na svetu, ali ubeđen sam da većina njih neće doputovati u Sloveniju. FIBA Evropa mora da smanji broj učesnika, jer Evropa nema kvalitet za 24 učsnika. Iskreno, osim Španije ništa novo nisam video u Litvaniji - kaže Paspalj
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Jovan » 22 Sep 2011, 09:26

PREMA SAZNANJIMA "BLICA"
Ivković ostaje selektor košarkaša Srbije

Igor Velimirović | 22. 09. 2011. - 09:29h | Komentara: 0
Dušan Ivković ostaje selektor košarkaške reprezentacije Srbije! Kako “Blic” saznaje, proslavljeni trener, koji je u Litvaniji doživeo fijasko sa “orlovima”, ipak će voditi državni tim u još jednom ciklusu, za sada sigurno u kvalifikacijama i, ako se plasiramo, na Evropskom prvenstvu 2013. godine u Sloveniji.

Svakako da su osmo mesto u Litvaniji, ujedno i neodlazak na Olimpijske igre 2012, uzdrmali pozicije trofejnog stručnjaka, ali je on ipak dobio podršku predsednika Košarkaškog saveza Dragana Đilasa i nešto blažu potpredsednika Dejana Bodiroge. Ivković će tako nastaviti posao na klupi naše najbolje selekcije, a koliko je to dobro za srpsku košarku i da li su, ipak, bile potrebne promene na klupi, pokazaće vreme.

Na sastanku u Kući košarke, koji će se održati krajem ove ili početkom naredne nedelje, Ivković će analizirati rezultate sa šampionata kontinenta, međutim već se zna, iako je uz igrače najveći krivac za neuspeh, da će u dogovoru sa ljudima koji vode Savez ostati na čelu stručnog štaba. To znači da bi Duda mogao da predvodi Srbiju i sve do Svetskog prvenstva 2014. u Španiji, premda će tada imati 71 godinu, dok je u ovom trenutku potpuno neizvesno i pomisliti ko bi mogao da vodi košarkaše na Igrama u Riju 2016.

Inače, FIBA Evropa je objavila sistem takmičenja za Evrobasket 2013. koji će se igrati u Sloveniji. U kvalifikacijama će igrati 30 reprezentacija, uključujući i Srbiju, koje će biti podeljene u šest grupa, a prolaz će izvaditi 16 nacionalnih timova.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz svih grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Dodatne runde kvalifikacija neće biti, a na šampionatu će igrati 24 reprezentacije po identičnom sistemu takmičenja kao i na nedavno okončanom EP u Litvaniji.

Sledećeg leta za plasman na Evropsko prvenstvo boriće se Srbija, Nemačka, Finska, Turska, Gruzija, Hrvatska, Bugarska, Izrael, Ukrajina, Poljska, Bosna i Hercegovina, Italija, Crna Gora, Letonija, Belgija, Portugal, Mađarska, Estonija, Holandija, Austrija, Luksemburg, Švedska, Azerbejdžan, Belorusija, Rumunija, Albanija, Češka, Švajcarska, Slovačka i Kipar.

Na Eurobasketu 2013. u Sloveniji (Jesenice, Kopar, Novo Mesto, Ptuj, Ljubljana) nastup su već osigurale sve reprezentacije koje su u Litvaniji izborile plasman na Olimpijske igre ili kvalifikacije za Olimpijadu (Španija, Francuska, Rusija, Makedonija, Litvanija i Francuska), kao i domaćin Igara Velika Britanija, i domaćin EP, Slovenija.

Reprezentacija Srbije prvi i poslednji put kvalifikacije je igrala za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2009. godine, nakon lošeg plasmana na Evrobasketu u Španiji 2007. Izabranici Dušana Ivkovića tada su sa uspehom odigrali mečeve protiv Italije, Mađarske, Finske i Bugarske, i bez većih problema obezbedili plasman na veliko takmičenje.

http://sport.blic.rs/Kosarka/Domaca-kos ... asa-Srbije
Jovan

Postby Napredpartizan » 22 Sep 2011, 10:08

Napredpartizan

Postby AirBall » 22 Sep 2011, 10:27

Odlicne vesti za

Spoiler: pokaži
Kostu, Bobija i Paunica...

Ocekuje se da se spisam nepozeljnih u ekipi

Spoiler: pokaži
prosiri na jos 10-ak imena...

'bem ti kosarku, bolje odmah katanac na nju da stavimo, kad nakon ove bruke niko nije kriv jos se nagradjuju s novim ugovorima...
AirBall

Postby Jovan » 22 Sep 2011, 10:30

Duda polako postaje kosarkaski Bata Djora, nikako da ga se otarasis... :biggrin:
Jovan

Postby AirBall » 22 Sep 2011, 10:32

Jovan wrote:Duda polako postaje kosarkaski Bata Djora, nikako da ga se otarasis... :biggrin:

Mucan Kosta ima da skupi jos 200 nastupa za reprezentaciju... :D
AirBall

Postby nolinjo » 22 Sep 2011, 10:34

AirBall wrote:
Jovan wrote:Duda polako postaje kosarkaski Bata Djora, nikako da ga se otarasis... :biggrin:

Mucan Kosta ima da skupi jos 200 nastupa za reprezentaciju... :D

:jumpall:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby mali_buda » 22 Sep 2011, 10:40

Posle onakvog fijaska, a pod tim terminom vise mislim na sraman odnos nekih igraca prema reprezentativnom dresu, nego na rezultat (koji je takodje bio ocajan), moralo je nesto da se promeni, da ne bi "istrulili" skroz. U redu za promene su bili: rukovodstvo, strucni stab i igraci. Posto vidimo da se iz redova prva dva navedena dela nista nece menjati, ocekujem znacajnije promene u igrackom kadru (4-5 igraca). Ako se ni to ne desi, nece biti prvi put da se "tresla gora, a rodio mis". FKP nam je najsveziji primer.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby AirBall » 22 Sep 2011, 10:43

Osnovni problem je sto ocekivati da covek od 69 godina promeni cud je nemoguce...

Vec vidim sledeci spisak sa Radenovicem, Kostom i Bobijem uz opravdanje da igraju najbolji i zasto bi on zvao neke koji se njemu pre 3 godine nisu javili...

Nema ovde 'leba...
AirBall

Postby nolinjo » 22 Sep 2011, 10:45

ja ocekujem veliki obrt ...ocekujem postavu sa dedom rakocevicem i psihom milicicem
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Неша » 22 Sep 2011, 11:44

Ja ocekujem Nedovica, Lucica i druge klince u reprezentaciji... Milicic nazalost nece zaigrati dok je Duda tu.
Kosta naredni kapiten :)

E da nisam mnogo pratio... Jel i Raduljica u spisku nepozeljnih kod Dude zbog ove ispale?
Кафана је озбиљна институција...

"Инат, непокорност и тврдоглавост код српског војника могу се претворити у оружје победе!"
Неша

Postby bekrinjo » 22 Sep 2011, 12:01

krle12 nenad krstic
Hvala svima na podrsci,bice bolje drugi put! a oni koji pljuju necemo to zaboraviti kada opet budemo slavili;)
18 hours ago

krle12 nenad krstic
Srbija lako zaboravlja uspehe,mislim da je isto i sa neuspesima...
18 hours ago
bekrinjo

PreviousNext

Return to Reprezentacije