AirBall wrote:Zanima me tvoje misljenje, da Ivkovic hipoteticki ostane selektor da li bi ikada pozvao Milicica, Rakovica i Raduljicu opet u reprezentaciju...
Takodje me zanima kako komentarises to da ce igrac Beobasketa Pero Antic po poslednjim vestima iz Makedonije potpisati ugovor sa njegovim Olympiakosom...
U svakom slucaju meni je izuzetno zanimljivo sve oko reprezentacije, sto se Ivkovica tice Duda je zasluzio sut u but bez obzira da li postoji neka nova opcija, ili ne... Trazio je apsolutnu slobodu u radu i garantovao je plasman na OI pricama kako ni 3. mesto ne bi potpisao pre turnira, a sada gura pricu kako nije moglo drugacije i kako je ovo realnost, a na turnir je krenuo sa karikaturama umesto igraca...
Cak i da smo se plasirali nekako u kvalifikacije za OI, po meni, bi trebao da se pravi rez. Na ovom EP-u se videlo da sa ovom garniturom igraca se ne moze bolje. Ne svidja mi se sto selektor negira svoju odgovornost. Kola su krenula nizbrdo posle Francuske, on nije mogao da ih zaustavi. Jednostavno nije imao odgovarajuci "alat" u svojim rukama bilo da govorimo o samom autoritetu koji bi kao selektor trebao da poseduje, ili o "radnoj snazi" koju je sam birao. Ako je i bio madjionicar i carobnjak na prethodna dva takmicenja (mada je meni tesko da prihvatim nezainteresovanost u borbi za bronzu prosle godine), na ovom je podbacio. Licno ne vidim razlog da ostane selektor, jednostavno nisam siguran i ne verujem da bi ista promenio, a ovom timu jednostavno treba dobro provetravanje, trebaju igraci koji igraju u svojim timovima, koji mogu da povuku u oba pravca, koji ce da skoce, odigraju agresivno, ako treba i da se potuku da bi podigli ekipu, treba nam sveza krv. Ako on, posle svega, smatra da nista ne bi menjao, onda moram da se slozim sa tobom sto se njegove sujete tice.
Sto se tice poziva ovim igracima, mislim da bi mozda Rakovica zvao, drugu dvojicu ne. S tim sto se Milicica tice, mislim da s njim treba razgovarati po poslednji put i reci mu hoces ili neces, bez ikakvih uslovljavanja s jedne ili druge strane. Pa ako hoce i moze da se prilagodi timu, dobrodosao je. Ako ne, zavrsiti s njim pricu za sva vremena (i na formu

).
Vidim da se ovde povalci prica sa Beobasketom, daleko sam odatle i ne znam sa se konkretno desava, ali po vasim pisanjima i onom sto procitam ili cujem, meni se cini da tu ima previse upliva menadzera. Meni se to ne svidja, ali ne znam da li postoji zelja u Savezu da ih udalje od reprezentacije. Ne znam sta da ti odgovorim za Antica, stvarno nisam u toku, da li ga je neko drugi trazio ili vise nudio.
I za kraj slazem se, mada ne tako ostro, treba se zahvaliti selektoru i krenuti sa novim prema Riu. Ljudi u Savezu neka procene kuda treba da idemo i kako, pa neka na osnovu toga i biraju selektora. Zato i mislim da ne treba zuriti sa izborom, par meseci je dovoljno da se sve dobro izvaga.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!