Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby mali_buda » 03 Sep 2012, 11:45

Bodi Bond wrote:Mislim da bismo u tom slučaju propustili i SP, ne samo EP...

Potpuno sam zaboravio na SP :tap: Mada, nisam mislio da menjamo svih 12 igraca, imamo ovde osovinu u 4-5 igraca (Teo, Krle, Bjelica,...).
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Statista » 03 Sep 2012, 11:47

Tegi wrote:
kanidja wrote:milos teodosic, stefan markovic
vladimir micov,milenko tepic,bogdanovic bogdan,
vladimir lucic, nemanja bjelica
novica velickovic, milan macvan
krstic, perovic, gagic.

ivkovicu, ovo je moj izbor za ep 2013, sa ovom ekipom imamo sve sto nam treba.

Dobar izbor. U Poljskoj smo imali grobarsku reprezentacija, pa se zna sta smo uradili. Nema leba od Cokijevih poluproizvoda.

Ne znam ko je duhovitiji od vas dvojice mada mi ni jutros nije nešto do smeha, posle onog hlađenja u Morači.
Prvi sasvim objektivno i nepristrasno pravi ključne izmene u rosteru i stavlja dva momka koji praktično nemaju ni jednu jedinu krštenu ABA utakmicu sa ozbiljnijom ulogom i minutažom a drugi mu čestita na klupskoj doslednosti. Nešto ne videh sinoć da se bilo ko od grobara (dugogodišnjih ili jednosezonaca) proslavio kako znanjem tako i zalaganjem. Ako mi se nije pomutilo od one košarkaške tuge i beznađa rekao bih da su neku uslovnu prelaznu ocenu zaslužila samo dva zvezdaša.

Pošto vidim da većina vas nije gledala utakmicu, odnosno gledala je ali nije "videla", samo da vas obavestim da nas je razbio kombinovani sastav KK Budućnost iz Podgorice pošto im je ZlRočestitm u principu više odmagao nego pomagao. Znači ovo su igrači iz ABA lige, ništa EL, osim Dašića koji je bio otpisan gde god je igrao napolju da bi se sinoć nametnuo kao vrhunska opcija obzirom na način na koji se prosto sprdao sa našim zvezdama.

Iako se čak i f.cking Blagota Sekulić naigrao sinoć ja bih tek na peto mesto stavio naše petice, po ozbiljnosti problema koje imamo. Mi spolja nismo bili ovako razbijeni verovatno u istoriji košarke (znači 2 i 3 pre svega) a nad četvorkama nam je učinjen genocid te bi Savan i Mačvan mogli komotno da prijave slučaj međunarodnom sudu pravde. To što nam je f.cking familija Šehović utrpala 30 komada (u srećna vremena toliko nije mogla ni familija Gasol) to bih nekako i preživeo, krenulo ih jbg. (mada mi kao imamo vrh defanzivne bekove) ali zbog toga što imaju još i 10 skokova bi zaista trebali da se zamislimo. I sve to ne bi bilo toliko tragično da se nije umešao i f.cking Aleksa Popović sa dodatnih 7 skokova od toga čak 4 u napadu. Dodajte još i malog Ivanovića i eto 20 skokova za igrače ispod 2.00

Ozbiljno sam se zamislio šta bi se tek desilo da nismo imali dve takve "defanzivne gromade" na bekovskim pozicijama kakve su Tepić i Paunić. Neko je očigledno slagao naše igrače i rekao im da odbrana ne mora da se igra i da je prangija osnov košarke. Kako se to reflektuje na terenu imali smo prilike da vidimo na vrlo očigledan način.

O igri Savanovića i Mačvana stvarno nemam snage da pišem, tragično je možda najbolji termin. Grešni Mačvan verovatno i ne zna da ima duplo gori +/- indeks od prvog sledećeg igrača u reprezentaciji (-19 ili -20 ako sam zapamtio ono što sam u besu i magnovenju pogledao). Takođe treba napomenuti i njihovu uravnoteženost obzirom da su bili podjednako očajni i u odbrani i u napadu. Uopšte mi nije jasno kako je Duda mogao da pusti Ercega samo 30 sekundi da igra pored ova dva gore pomenuta očajnika. Nije da sam nešto očekivao od Ercega ali očajnik se i za slamku hvata (uzgred ni Kešelj se nije naigrao mada nešto ne verujem da bi nam njegova tradicionalna defanzivna potentnost puno pomogla).

Nama da je sinoć na parketu bio recimo Boris Savović drugačije bi to izgledalo i u odbrani i u skoku pa čak i u napadu. Normalno, mi ćemo njega da poklonimo Bosancima pa kad nas nekom sledećom prilikom bude oprao u Zetri biće nam opet neko drugi kriv.
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby kanidja » 03 Sep 2012, 12:00

Statista, druze prvo procitaj post pa onda daj neku ocenu.

Govorio sam o 2013. godini, a od Gagica i Bogdanovica ocekujem veeeeliki napredak kod Duleta kroz igranje 70+ utakmica ove sezone. ili ti smatras da to nije realno?
Da ti je neko prosle godine pricao o Andjusicu ili Musliju u reprezentaciji, sta bi mu ti rekao?
Zivi bili pa videli, verujem u njihov potencijal a za krvav rad su se stekli svi preduslovi dolaskom madjionicara. I nije ovo grobarski obojen post, nego samo realno stanje stvari. Nije valjda da ocekujes opet ispusene mustikle Rasica i Savana.
kanidja

Postby serbianhoops » 03 Sep 2012, 12:11

kanidja wrote:Statista, druze prvo procitaj post pa onda daj neku ocenu.

Govorio sam o 2013. godini, a od Gagica i Bogdanovica ocekujem veeeeliki napredak kod Duleta kroz igranje 70+ utakmica ove sezone. ili ti smatras da to nije realno?
Da ti je neko prosle godine pricao o Andjusicu ili Musliju u reprezentaciji, sta bi mu ti rekao?
Zivi bili pa videli, verujem u njihov potencijal a za krvav rad su se stekli svi preduslovi dolaskom madjionicara. I nije ovo grobarski obojen post, nego samo realno stanje stvari. Nije valjda da ocekujes opet ispusene mustikle Rasica i Savana.

Jeste grobarski obojen post. Kakav crni madjionicar, svaki povereni pratilac kosarke zna da su Gagic i Bogdanovic veliki potencijali. Gagic je u juniorskim danima bio jedini centar u zemlji koji je mogao da cuva Muslija i Pesic se svojevremeno zalagao za njegov ostanak u Zvezdi. Uz to, nije ga dzabe Kapikijoni kaparisao. Za Bogdana, nije ni potrebno pricati, kao igrac KK Zitka odusevio je NBA skaute na Eurokampu iako je bio 2 godine mladji od ostalih.

Sutra cu imati malo vise slobodnog vremena pa planiram napisati malo duzi post o repki.
serbianhoops

Postby bekrinjo » 03 Sep 2012, 13:06

Stefan Sinovec ‏@Sinovec5
Tepić pokušava za tri poena iiiii... Ceo život ostaje u pokušaju. Probaj na ulaz.

Ne znam da li je za :laugh: ili :facepalm:
bekrinjo

Postby pohani komarac » 03 Sep 2012, 13:36

Vas problem je ko i nas, a to nece niko priznat. Nemate vise pravih majstora sto bi se reklo. Proci ce te kvale, mozda i zakrumpirate medalju, ali generalno problem ostaje, a to je da talenti postaju prosjecni igraci. Jucer ste izgubili od podjednake momcadi, nista tragicno.

Razmiljam si super imamo 20ak euroligaskih igraca i jos hrpu u dobrim klubovima, ali sto to vrjedi kad nemamo vise pravih klasa, igraca koji cine razliku. Reko pa sto se ja brinem nas 3 centar Zoric po kvaliteti igra za Unicaju sa super ugovorom, a onda pogledam Boston-Chicago iz 94. i gledam kako Radja lakocom vrti H. Granta i B. Cartwrighta i shvatim kako se Zoric muci da zabije jedan kos, a muci se jer je samo prosjek. Tako je i kod vas, najblize nekoj klasi su Teo i Krstic, ali gdje to od jednog Djordjevica, Stojakovica, Bodiroge ili Divca? Ma ni blizu, a o ostalima da se i ne prica. Mislim nije sve u zvjezdama, moze se i zalomit neki uspjeh sa prosjecnom ekipom, ali isto tako ako u toj ekipi sve ne funkcionira savrseno po sabloni druga prosjecna ekipa ce ju dobit koja je malo bolje uigrana

Jednostavno kosarku smo ovdje razvili u krivom smjeru. Lansiramo hrpu dobrih kosarkasa van svake godine, ali svi ti su neki "specijalci". Paunic specijalac za obranu i igrac koji stoji po kutevima, Tripko specijalac za sut iz bloka, a Tepic radi sve dobro, ali nema nista sto ga izdvaja. A sto kad obrana zatvori na vrjeme Tripka? Nezna se vise kud ce se s loptom jer se od najranijih dana sve toliko sablonizira da igraci vise sami ne razmisljaju. Igra se "po spagi". I opcenito ne samo ovde na balkanu, negu u europi, sve je manje pravih klasa. Danas je 2012, a od igraca stasalih u europi i dalje su neki starci poput Ginobilia, Gasola ili Parkera bez premca...a od ovih poslje ima par iznimaka poput Bargnania, ali sve u svemu vrlo siromasno sa extra klasama

problem je sto su treneri postali toliki ego manijaci da svime moraju dirigirat i bit glavne zvjezde tako da svaki klinac koji nesto napravi po svom leti na klupu i onda dobijes sterilnog igraca. Pa sjecam se ludog Tripka sa 18 kad je sam dobio Zadra. Pa taj danas gori nego sto je bio onda, a to je zbog toga jer ga je Dule ustroio. Ista stvar se desava sa Miljenovicem. Gledao sam ga pred dve godine i to je bila poezija u pokretu, a sad sve nesto sterilno, prevede loptu i baci neko alibi dodavanje. Svaka cast Duletu i Parizanovom sistemu u radu s centrima, ali bekovi se redovito unistavaju, a upravo su vanjski igraci nosioci svakog uspjeha u kosarci danas. Prosla su vemena Tkachenka i Belostennya. I stalno se svi vade na neuhranjenost i centimetre, a onda nam klubovi i reprezentacije nazalost dovode neke polovne americke patuljaste divljake da nam nose ekipe. Jer nemamo plejeva, nemamo bekova sutera, a nemamo jer sve sto pokaze da razmislja svojom glavo ustrojimo i otpisemo jer se eto djete od 190 koje razmislja svojom glavom i igra kosarke ne moze nosit sa americkim patuljkom od navucenih 180, 70 kila i indijanskom igrom "pet banana mi ljepe po susretu"
pohani komarac

Postby irriducibili » 03 Sep 2012, 14:00

Statista i Pohani komarac, svako iz svoje perspektive, objasnilitm. Hvala momci, valjalo bi da neki i po vise puta procitaju vase postove...
irriducibili

Postby Блок_64 » 03 Sep 2012, 15:46

Нисам баш за то да се у овим тешким тренуцима за нашу кошарку делимо на ове и оне и чији су боље играли а чији су подбацили.Једноставно дух репрезентације је нешто друго,слажем се да је онај очај од игре за сваку осуду можда и за анализу али шта анализирати када је све већ речено и када већ све сви знамо.
Ја сам искрено синоћ на паркету очекивао да видим недовића са неком завидном минутажом јер тешко да је неко од оних синоћ желео да из продора крене на кош (теодосић пар пута) кад оно међутим недовића нема ни међу 12 као ни муслија.Па ако је Мусли нека каква таква будућност наше кошарке онда га треба ставити у репрезентацију и по цену пораза уместо штимца који је се руку на срце борио па могу слободно да кажем и да се највише борио на паркету али једноставно није бољи од противника.
За клубаштво и довођенње црнаца сте апсолутно управу.Они нам носе игру они освајау трофеје док наша деца (причам о Србији уопште) играју по којекаквим кошаркашким филијалама или немају скоро па никакву минутажу.Уз Дудину тврдоглавост ово је некако и логично што нам се дешава.
АВАНГАРДА-ФОРУМ ГРОБАРА СВИХ БОЈА

Не јебе леп него Боби.
Блок_64

Postby Nikola » 03 Sep 2012, 18:34

Sve to sto se napisali u vezi sa igrom i sa kadrom koji imamo stoji, ali meni i dalje deluje da je najveci problem atmosfera i nedostatak zelje, volje (setite se Krletove izjave da mu se ne igra za peta mesta, a kamoli da im se igra po Islandu), snage ili ne znam cega da se malo zapne u trenucima kada se lomi utakmica (zato mi je zao sto nema Lucica, recimo). I prosle godine je bila neka prica da odnosi medju saigracima nisu bas sjajni, ne znam koliko tu ima istine, ali deluje kao da je sada jos gore, a to se pre svega odnosi na stav igraca prema Dudi. Juce je kod jednog timeouta bio totalni haos - Duda prica koja akcija da se odigra, Teo po svom obicaju upada u rec i vice:" Ajde malo vise da trcimo", ovi ostali ustaju i krecu na teren, Duda prica:"Sedite, bre!" i to je sve delovalo kao totalni haos. A i sam Duda deluje mnogo nervoznije nego pre. Da li zbog godina ili cega, ali on ranije nije bas ovoliko cesto imao obicaj da plane i baca onu tablu, a to se sad desava po par puta na utakmici.
Mi prosto moramo da se plasiramo i da pred sledece leto napravimo ozbiljan rez, jer bi bila katastrofa propustiti Eurobasket, posto bismo onda vrlo verovatno izvisili i za 2014.
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby šećerlema » 03 Sep 2012, 18:53

Problem je što nemamo ni vođu na terenu, bar ne onakvog na kakvog smo navikli i imali ranije. Niko od njih nije kadar da bude vođa.
Ivković, iako velika legenda naše košarke, nije više u mogućnosti, vremena se promenila ili jednostavno nema sa kim da radi, šta god da je u pitanju morao bi svakako podneti ostavku. Svi rezultati poslednjih godinu-dve bili su sami neuspesi, kriza, možemo da nazovemo kako god hoćemo, ali ovo sada je čista katastrofa. Nismo navikli na takav tretman, bez obzira što danas svi "igraju košarku".
O igračkom kadru ne bih mnogo, samo jedana zapanjujuća činjenica da bekovi ne mogu koš da daju, pa ni slobodna bacanja, stvarno je poražavajuće.
Carski rez... pod hitno.
šećerlema

Postby AirBall » 03 Sep 2012, 18:55

Dobrodoslica šećerlema...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby šećerlema » 03 Sep 2012, 19:06

Hvala lepo, bolje vas našla. :)
šećerlema

Postby Moebius » 03 Sep 2012, 20:53

pohani komarac wrote:Vas problem je ko i nas, a to nece niko priznat. Nemate vise pravih majstora sto bi se reklo. Proci ce te kvale, mozda i zakrumpirate medalju, ali generalno problem ostaje...

Tell me you're kidding.
Moebius

Postby dejannikolicc » 03 Sep 2012, 23:09

Kako je moguće da Duda pomisli da može celu utakmicu da odigra sa jednim plejom, Teodosićem, za koga je poznato da dugo nije na visokom nivou. Teodosić je lucidan i kreativan, ali njegovo ispucavanje kad mu dune je nedopustivo. Možda je dve utakmice takvim silovanjem dobio ali sve ostale je upropastio.
dejannikolicc

Postby irriducibili » 03 Sep 2012, 23:11

dejannikolicc wrote:Kako je moguće da Duda pomisli da može celu utakmicu da odigra sa jednim plejom, Teodosićem

Imamo li drugog?
irriducibili

PreviousNext

Return to Reprezentacije