Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Nikola » 04 Sep 2012, 00:02

šećerlema wrote:Problem je što nemamo ni vođu na terenu, bar ne onakvog na kakvog smo navikli i imali ranije. Niko od njih nije kadar da bude vođa.

Pa, to. Nema nikoga da razdrma ekipu i da je povuce kad ne ide, svi deluju pogubljeno ili odsutno. Teo se tu nesto kao namece kao igrac koji bodri ostale, ali na terenu on nije nikakav vodja, vise tera sam koliko moze, pa sta uradi.
Kad se setim kako je Bodiroga odigrao onu cetvrtinu protiv ARG kad nije nikome islo... smrznem se
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Блок_64 » 04 Sep 2012, 00:24

irriducibili wrote:
dejannikolicc wrote:Kako je moguće da Duda pomisli da može celu utakmicu da odigra sa jednim plejom, Teodosićem

Imamo li drugog?

У репрезентацији немамо а међу онима који нису позвани или који су отпали мислим да би могло нешто да се ишчепрка.
АВАНГАРДА-ФОРУМ ГРОБАРА СВИХ БОЈА

Не јебе леп него Боби.
Блок_64

Postby irriducibili » 04 Sep 2012, 00:25

Moze primer?
irriducibili

Postby Diktator » 04 Sep 2012, 01:45

Alarm za srpsku košarku
V. PRERADOVIĆ | 03. septembar 2012. 20:53 | Komentara: 5

Drugi poraz od Crne Gore u kvalifikacijama za EP razvejao nerealna očekivanja. Renesansna generacija na nizbrdici od polufinala Svetskog prvenstva u Turskoj

AKO su porazi od Crne Gore u Beogradu i Izraela u Tel Avivu stavili pod sumnju romantičnu viziju trenutne vrednosti srpske košarke, potop u Podgorici otvorio je našoj javnosti oba oka i uvukao je duboko u preispitivanje očekivanja od nacionalnog tima.

Tri kola pre kraja kvalifikacija za Evrobasket 2013, potpuno renovirana selekcija Crne Gore već je obezbedila put u Sloveniju sa prve pozicije u grupi, dok je Srbija u ravni sa Izraelom i Estonijom, konkurentima za drugo mesto, koje takođe vodi direktno u završnicu kontinentalnog šampionata.

Posle olimpijskog brodoloma na prošlogodišnjem EP u Litvaniji, kada je postalo jasno da je košarka napustila projektovani kurs i završila u nekom rukavcu, predsednik KSS Dragan Đilas hrabro je najavio napad na zlatnu medalju u Sloveniji. Od vedre procene do danas, reprezentacija je došla u situaciju da strepi za plasman, koji garantuju samo pobede u tri preostala meča kvalifikacija. Možda je pogled u budućnost bio zamagljen brojnim povredama, opšte prihvaćenim uzrokom neuspeha na Baltiku.

Pogled u blisku prošlost zapravo otkriva da se ova generacija opasno tetura od polufinalne utakmice protiv domaćina na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2010, kao da ne može da se oporavi od nesportski oduzetog finala sa američkim drim timom. Dve godine kasnije, pitanje da li je u tom trenutku udarila glavom u plafon postaje sve glasnije i, imajući u vidu delikatnu situaciju naše košarke, traži što hitniji odgovor.

Umesto da nastave logičnom uzlaznom putanjom, momci koje je selektor Dušan Ivković okupio još 2008. našli su se na nizbrdici, bez vidljive naznake da će dohvatiti neku granu i zaustaviti proklizavanje. Utakmica u Podgorici protiv odlično našpanovane, ali prosečne selekcije Crne Gore, samo je pojačala zvuk alarma. Sa izuzetkom neopravdano osporavanog Miloša Teodosića, doduše ponekad previše neodgovornog, nedovoljno oporavljenog Nenada Krstića i često zapostavljenog Nemanje Bjelice, reprezentativci Srbije izgledali su kao da im je prvi dan na novom poslu.

Sve češći Ivkovićevi izlivi frustracije, od kojih redovno stradaju trenerske table, upućuju na zaključak da se i legendarni "kouč" našao u beskrajnom tunelu. Mlake reakcije igrača na njegove pokušaje da vrati ekipu na pravi kolosek govore o težini problema. Bilo bi pogubno pomisliti da smo svedoci samo prolazne krize srpske košarke, koja je tinjala čak i u danima kada smo slavili srebrnu medalju na Evrobasketu 2009. u Poljskoj.

U međuvremenu, suša kvalitetnih igrača razgorela je požar do opasnih razmera, dok su doskorašnji renesansni momci stagnirali, neki čak i nazadovali u svojim klubovima, ne uspevajući da se otarase uloge pomoćnog osoblja. Leto u reprezentaciji ne može da nadoknadi manjak klupskih minuta tokom sezone, niti da obnovi ozbiljno urušeno samopouzdanje. Kada je reč o sumnji u sopstvene mogućnosti, treba reći da ovom timu nedostaje ratnički karakter zarazno borbenog Novice Veličkovića.

Do kraja neočekivano traumatičnih kvalifikacija za Evrobasket u Sloveniji ostali su mečevi sa Slovačkom u Zrenjaninu (5. septembar), Estonijom u Talinu (8. septembar) i Izraelom u Beogradu (11. septembar). Pobede garantuju drugo mesto, dok bi eventualni poraz u Estoniji naložio trijumf nad Izraelom veći od 13 poena razlike. Zasada, ostavićemo po strani kombinatoriku plasmana preko četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Ipak, glavobolja srpske košarke neće biti ublažena ni učešćem na kontinentalnoj smotri najboljih.

TEODOSIĆ: BOLJI SMO NEGO ŠTO IZGLEDAMO

MILOŠ Teodosić, prvi plejmejker Srbije, nema objašnjenje za hod po mukama u kvalifikacijama za EP.
- Pre početka niko nije ni sanjao da ćemo morati da dobijemo tri poslednje utakmice, kako ne bismo dalje komplikovali sebi život. Nisam pametan, zaista ne znam šta se dešava s nama. Imamo odlične odnose, nema nijedne suvišne reči, ali igramo slabije nego prošle godine, o prethodnim i da ne govorim. Ne mogu da kažem da se ne borimo, ali kao da postoji neki problem.
Uzroke ne vidi ni u odsustvu nekih igrača.
- Tačno je da nismo generacija Đorđevića, Bodiroge i Danilovića i da se oseti izostanak jednog igrača, ali to su samo šuplje priče. I dalje mislim da imamo mnogo veći kvalitet nego što smo pokazali.

Brojni su komentari na Miloševe upadice tokom tajm-auta.

- Nije to omalovažavanje selektora, samo sam osetio da je trenutak da ohrabrim ekipu.

ZRENJANIN ČEKA "ORLOVE"

KOŠARKAŠI Srbije u ponedeljak su imali slobodan dan, dok ih u sredu očekuje duel 8. kola kvalifikacija za Evrobasket protiv Slovačke u Novoj sportskoj hali u Zrenjaninu (20.30).
Kao i na dosadašnjim mečevima, zainteresovanima će biti podeljene besplatne ulaznice.

GRUPA A
Island - Slovačka 84:86
Estonija - Izrael 53:84
C. Gora - Srbija 72:62
1. C. GORA 7 0 557:490 14
2. SRBIJA 4 3 595:504 11
3. IZRAEL 4 3 596:520 11
4. ESTONIJA 4 3 533:546 11
5. SLOVAČKA 1 6 521:613 8
6. ISLAND 1 6 518:647 8
Osmo kolo (5. 9.): Srbija - Slovačka (20.30), C. Gora - Estonija (20.30), Izrael - Island (21.00).

:nisamodavle:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Diktator » 04 Sep 2012, 13:08

Dalipagić: Srbiji nedostaju igrači
Đ. MATIĆ | 04. septembar 2012. 08:12 | Komentara: 20

Previše se oslanjamo na Teodosića, koji nije baš u formi. Ukratko, nemamo kvalitet – analizira legendarni košarkaš loš učinak nacionanog tima u kvalifikacijama za plasman na EP

POSLEDNJI poraz u kvalifikacijama, od Crne Gore, našem nacionalnom timu prilično je otežao put do Slovenije, koji sadašnje perspektive mogu sigurno da istrasiraju samo sve pobede do kraja kvalifikacija.

- Kada smireno analizirate, uočićete da nam je kiks protiv Crne Gore u Beogradu mnogo oduzeo. Danas bi bila sasvim drugačija slika da smo taj meč dobili - kaže košarkaška legenda Dražen Dalipagić, koga više od poraza brine igra. - Mnogo osciliramo, nestabilni smo, promašujemo mnogo otvorenih šuteva. Previše se oslanjamo na Teodosića, koji nije baš u formi. Ukratko, nemamo kvalitet.

Često se najveća odgovornost za neuspehe svaljuje na Teodosića?

- On je naš najkvalitetniji igrač. Zna sve, mada ponekad neodgovorno sam zakomplikuje. Ali, moramo da se zapitamo - zašto? Samo sa jednim igračem ne možete da pobedite ozbiljnu ekipu. Krstić ubaci svojih dvanaestak poena. Šta je sa ostalima? Pogledajte, uglavnom upišu dva, tri, pet... Nama treba minimalno 70 poena za pobedu. Teodosić pokušava da razigra saigrače, a kad ne "odgovore", onda od njega očekujemo čudo. Pa, ako to ne uradi, počinjemo da ga optužujemo. Kada bi i ostali bili bolji, nema sumnje da bi on bio viši za koji stepenik, dva. Ljudi, nedostaju nam igrači koji u svakom meču mogu da postignu 15-20 poena. Možda ih imamo, ali nisu u timu.

Na šta ciljate?

- Nedostaju nam iskusni, da pruže mlađima podršku kada je kritično, kao Rakočević, primera radi. Razumem da smo u fazi podmlađivanja tima, ali šta će nam to vredeti ako ne odemo na Evrobasket. Pa, to bi bilo katastrofa. Neću ni da pomišljam na takav rasplet.

Igor je napunio 34 godine. U nacionalnom timu je poslednji put igrao 2006?

- Ja sam se 1984. posle OI u Los Anđelesu oprostio od reprezentacije, ali me je Ćosa (Krešimir Ćosić) pozvao 1986. Nisam ja tada otišao na SP zbog sebe, da u žargonu nabijem minutažu i poene, već da pomognem klincima u jakim mečevima. Rezultati pokazuju koliko je Ćosa uspeo u svojoj zamisli. Ne vidim da slično tako nešto ne bude i sada sa našim iskusnim igračima, osim ako ne postoji želja kod njih. Godine ne predstavljaju problem. Pa, ja sam na tom Mundobasketu bio na pragu 36. Kažem, ne ulazim u to zašto i kako nije u reprezentaciji, već da bi se bolje shvatilo.

Ko snosi odgovornost za sadašnji učinak "orlova"?

- Igrači, bez obzira na to što su treneri, odnosno selektori uvek spremni da prihvate krivicu. Tako je bilo u moje vreme, a tako je i sada. Pa, ne može trener da vam "namesti" ruku kada promašite u nizu pet-šest otvorenih šuteva za tri poena, kada se "lomi" rezultat, a potom pogodite kada već nema nikakvog značaja. Trener može sve da iscrta, isplanira, da "padne" dogovor u svlačionici, na klupi, tokom tajm-auta... Ali, ne može da igra. Upravo te stvari su za analizu - završava Dalipagić.

ESTONIJA NAJBITNIJA
MEČ sa Izraelcima na kraju kvalifikacija bi mogao da odluči i našu sudbinu, odnosno, da li ćemo biti drugi ili treći.
- Nemojmo da gledamo toliko unapred, jer nas očekuje izuzetno važan meč sa Estoncima, koji moramo da dobijemo, ukoliko ne želimo da čekamo rasplet u ostalim grupama. Košarka zna da iznenadi, pa zar nismo i mi sami sebe iznenadili 2009. kada smo postali vicešampioni Evrope. Zato nam je neophodna maksimalna mobilnost do kraja kvalifikacija.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Unexpected » 04 Sep 2012, 14:17

Ivković: Problemi, problemi, problemi...
Selektor Srbije Dušan Ivković rekao je da se njegov tim nalazi u krizi i da je zabrinut za plasman na Eurobasket 2013.
The End.
Unexpected

Postby Блок_64 » 04 Sep 2012, 15:59

irriducibili wrote:Moze primer?

Стефан Марковић,Миљан Павковић па и Лука Миљеновић зашто да не.
АВАНГАРДА-ФОРУМ ГРОБАРА СВИХ БОЈА

Не јебе леп него Боби.
Блок_64

Postby Proctor » 04 Sep 2012, 16:08

Блок_64 wrote:

Стефан Марковић,Миљан Павковић па и Лука Миљеновић зашто да не.

Pardon?
Proctor

Postby Bodi Bond » 04 Sep 2012, 16:12

Ratkovica.
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby serbianhoops » 04 Sep 2012, 20:11

Image

Image

52. pik ovogodinsjeg NBA Drafta, Ognjen Kuzmic odigrao prvu prijateljsku utakmicu za Joventut protiv Manrese. Za 18:44 minuta, postigao je 16 poena (7/11 za 2) i 11 skokova (indeks 22).

Za to vreme, mi gledamo, propalog Krstica koji nije vise u stanju da zatvori reket, da pokupi skokove i da lepi rampi. Limitiranog Stimca koji gore sutira slobodna bacanja nego Shaquille O'Neal i Musliju koji je u zadnje 4 sezone igrao samo 2 meseca "takmicarske" kosarke.
serbianhoops

Postby mali_buda » 04 Sep 2012, 22:45

Sto ovaj ne igra za reprezentaciju?

Spoiler: pokaži
Image
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby nolinjo » 04 Sep 2012, 22:57

video sam i savana i tea danas ,ne zna se koji je u losijem raspolozenju
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby AirBall » 04 Sep 2012, 23:00

Video sam reprezentativce veceras u Pioniru, maltene svako vodi svoju politiku...

Erceg je sam gledao mec, Keselj se solo setkao po Pioniru i slicno...

Bukvalno izgledaju kao razbijana banda...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Nikola » 04 Sep 2012, 23:10

Ljudi, Stefan Markovic se povredio jos protiv Barce u playoffu i zato nije bio na pripremama. Sto puta je to receno
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby mali_buda » 04 Sep 2012, 23:19

Samo pitam... Vidim da "cepa" prijateljske za Valensiju, pa mi zbog toga cudno bilo...
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

PreviousNext

Return to Reprezentacije