Блок_64 wrote:Баш то проблем је до нас а не до странаца.Када причамо о странцима махом су то америнканци али што се каже ајде да некако уђемо мало дубље у проблем.Зашто одалзе ти млади и талентовани играчи.Ево пример бјелице и кешеља отишли су да објца греју клупу са смешном минутажом у клубове који имају колико толико добар буџет и где ти као играч тешко напредујеш њима не треба полупроизвод веће готов производ у преводу играч који зна да игра кошарку они имају паре (за разлику од нас) и они тамо се не баве развојем играча већ резултатом.Зашто су отишли па отишли су само због пара јер за сезону тамо добију одприлке више од буџета већине клубова ако изузмеш Звезду,партизан и раднички.
И код нас је на жалост завлдао тај тренд немања пара и продаја играча и пре истека уговора као и не форсирање тих талената (цветковић,миљеновић,недовић....)Недовић је веш отишао,Цветковић јесте тренутно у првом тиму Звезде и стварно игра добро али ако се доведе странац на тој позицији као што се и прича нисам сигуран да ће тај странац доћи на место филипа већ на цвелетово.За миљеновића су најаве да ће каријеру наставити у хемофарму што можда и није тако лоше али је лоше то ако га продамо после те сезоне у хемофарму.Мало да уложимо у нашу младост много више би нам се вратило.
Pazi...a ko je kriv sto Keselj, Bjelica, Tepic i ostali nisu dobili minutazu? Pa vidis da ti isti igraci ne mogu da pobede Estoniju. Imali su dobre partije u nasoj ligi, tamo nisu pokazali kvalitet koji se od njih ocekivao.
Jbg, svi zele vece plate i bolje ugovore...logicno je da teze ka tome -> ali da bi opravali taj ugovor - moraju da pokazu kvalitet.
Ja sam prosle godine pricao da Macvan nema sta da trazi u Makabiju i sta je na kraju bilo? Vratio se kod nas i otisao u Tursku. Pitanje je sta ce se desiti sa njegovom karijerom.
Igrac prvo mora sam da se razvija. Kada dodje leto -> mora individualno da radi, jer ce samo tako dokazati da vredi i moze bolje.
Pekovic -> dokazao se u Partizanu...pa je imao solidnu minutazu u Panatinaikosu i odlazi u Minesotu...bio je zamena, trenirao je i dokazivao se. Dobio je priliku i bang -> imao je fantasticnu sezonu i svi su pisali o njemu. Mi nemamo fizicki jakog igraca, a pitanje je zasto ga nemamo...
Veruj mi -> ne mozemo da pokrijemo svih 5 pozicija u basketu sa nasim igracima. A ako pokrijemo 2 sa strancima i dalje su 3 pozicije slobodne za razvijanje nasih igraca...A i vise ce nas pg da nauci od Boa ili Palacia nego og nekog naseg igraca.