Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby Alonzo » 09 Sep 2012, 22:43

Spursfan wrote:veruj mi vise ce igrac napredovati ako igra evroligu utakmice a ne ako trenira sa 10 NBA igraca,trenirao sam dugo basket i znam o cemu pricam a i ujak mi se bavi ovim poslom

Taj pavlovic o kome pricas je jako dobro igrao u Buducnosti pre odlaska u NBA dobijao je sansu i u evroligi ;)

taukeramicii dao 21 poen da ne zaboravimo

Nemoj, molim te da pricamo o napredovanje i poredjenu euroleague i nba kosarke, to je svakako glupa tema.

Mnogi igraci koji su otisli tamo -> postali su duplo bolji igraci nego sto su ikada bili...

Kada treniras sa brzim i jacim, ti postajes brzi i jaci. Svaki trening ti je izazov i nesvesno dajes vise nego sto mozes.

O misicnoj masi, spremnosti, odbrani, trcanju...ne treba ni pricati.
Alonzo

Postby irriducibili » 09 Sep 2012, 22:45

Spursfan wrote:Tema je razviti igrace i forsirati nase internacionalce

To je mozda tema tebi i matorom Bori, ne vidim da se iko vise time bavi...
irriducibili

Postby Spursfan » 09 Sep 2012, 22:47

@ alonso
Da zato ce ove godine Bodanovic jebati kevu u Evroligi i nasem prvenstuvu ubedjen sam u to daj trenirao je brate sa gistom,dzerelsom sada tomasom ma ubijace... eksplozivnost mu neverovatna,prejak je mnogo, jako cvrst igrac o brzini da ne pricam :facepalm:
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby Spursfan » 09 Sep 2012, 22:48

irriducibili wrote:
Spursfan wrote:Tema je razviti igrace i forsirati nase internacionalce

To je mozda tema tebi i matorom Bori, ne vidim da se iko vise time bavi...

:facepalm:
pa covek hoce reci da je u tome problem da se mora vise forsirati mladi igraci
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby Блок_64 » 09 Sep 2012, 22:49

irriducibili wrote:
Spursfan wrote:Ti vise gledas klupski i vise u interesu pobede tvog kluba,ali ako gledas na reprezentativnom nivou to nikako ne valja... Ako mislis da pravis mocnu reprezentaciju moras forsirati u svojim klubovima nase igrace, stvar je napraviti igraca pogotovo prilikom prelaska iz juniorski u seniroski pogon tu je veliki problem jer nasi igraci u tom periodu najvese stagniraju ne dobijaju sanse upravo zbog stranaca i samim tim izgube par godina igranje ozbiljne kosarke... Mislim da je jako vazno da se forsiraju nasi u klubovima pa makar i gubili utrakmice,ali sa tim porazima oni dobijaju nesto drugo a to je iskustvo,koje je preko potrebno u daljoj karijeri ( reprezentaciji)

Naravno da gledam sta je interes kluba za koji navijam. Dok to sto ti pises je cista utopija. Navedi mi tim u Evropi koji igra bez stranaca. Cak su poceli da se naturalizuju stranci za deficitarne pozicije u nacionalnim timovima. Svi teze rezultatima, jedino se ovde raspredaju price o nekoj nasoj deci, zanemarujuci pritom da ona nemaju potreban kvalitet...

Ево обојци да покушам да одгворим.Спурсфан је управу прелазак из јуниора у сениоре је код нас нешто што се зове празан ход и доста би се ту решило проблема или би се неки играчи наметнули ако би се направила омладинска лига за играче до 21 године.

irriducibili тачно је да клубови у европи имају паре па им се може да купују странце али не у такој давној историји ми смо играче правили и правимо их идаље али их и продајемо доста рано јер кошаркашки хлеб код нас и није тако сладак.Има много решења то знамо и ти и ја али за та решења је потребно и време и добра воља али и мање новца.Наравно да разумем и тебе као навијача јер си видео да је партизан пролазио у други круг у европи само када је у саставу имао три странца,али опет кажем није срећа само у странцима и није проблем само до клубова проблем је и до играча и до пара које обрни окрени ми немамо.
АВАНГАРДА-ФОРУМ ГРОБАРА СВИХ БОЈА

Не јебе леп него Боби.
Блок_64

Postby Alonzo » 09 Sep 2012, 22:50

Блок_64 wrote:Баш то проблем је до нас а не до странаца.Када причамо о странцима махом су то америнканци али што се каже ајде да некако уђемо мало дубље у проблем.Зашто одалзе ти млади и талентовани играчи.Ево пример бјелице и кешеља отишли су да објца греју клупу са смешном минутажом у клубове који имају колико толико добар буџет и где ти као играч тешко напредујеш њима не треба полупроизвод веће готов производ у преводу играч који зна да игра кошарку они имају паре (за разлику од нас) и они тамо се не баве развојем играча већ резултатом.Зашто су отишли па отишли су само због пара јер за сезону тамо добију одприлке више од буџета већине клубова ако изузмеш Звезду,партизан и раднички.
И код нас је на жалост завлдао тај тренд немања пара и продаја играча и пре истека уговора као и не форсирање тих талената (цветковић,миљеновић,недовић....)Недовић је веш отишао,Цветковић јесте тренутно у првом тиму Звезде и стварно игра добро али ако се доведе странац на тој позицији као што се и прича нисам сигуран да ће тај странац доћи на место филипа већ на цвелетово.За миљеновића су најаве да ће каријеру наставити у хемофарму што можда и није тако лоше али је лоше то ако га продамо после те сезоне у хемофарму.Мало да уложимо у нашу младост много више би нам се вратило.

Pazi...a ko je kriv sto Keselj, Bjelica, Tepic i ostali nisu dobili minutazu? Pa vidis da ti isti igraci ne mogu da pobede Estoniju. Imali su dobre partije u nasoj ligi, tamo nisu pokazali kvalitet koji se od njih ocekivao.

Jbg, svi zele vece plate i bolje ugovore...logicno je da teze ka tome -> ali da bi opravali taj ugovor - moraju da pokazu kvalitet.

Ja sam prosle godine pricao da Macvan nema sta da trazi u Makabiju i sta je na kraju bilo? Vratio se kod nas i otisao u Tursku. Pitanje je sta ce se desiti sa njegovom karijerom.

Igrac prvo mora sam da se razvija. Kada dodje leto -> mora individualno da radi, jer ce samo tako dokazati da vredi i moze bolje.

Pekovic -> dokazao se u Partizanu...pa je imao solidnu minutazu u Panatinaikosu i odlazi u Minesotu...bio je zamena, trenirao je i dokazivao se. Dobio je priliku i bang -> imao je fantasticnu sezonu i svi su pisali o njemu. Mi nemamo fizicki jakog igraca, a pitanje je zasto ga nemamo...

Veruj mi -> ne mozemo da pokrijemo svih 5 pozicija u basketu sa nasim igracima. A ako pokrijemo 2 sa strancima i dalje su 3 pozicije slobodne za razvijanje nasih igraca...A i vise ce nas pg da nauci od Boa ili Palacia nego og nekog naseg igraca.
Alonzo

Postby Spursfan » 09 Sep 2012, 22:52

Блок_64 wrote:
irriducibili wrote:
Spursfan wrote:Ti vise gledas klupski i vise u interesu pobede tvog kluba,ali ako gledas na reprezentativnom nivou to nikako ne valja... Ako mislis da pravis mocnu reprezentaciju moras forsirati u svojim klubovima nase igrace, stvar je napraviti igraca pogotovo prilikom prelaska iz juniorski u seniroski pogon tu je veliki problem jer nasi igraci u tom periodu najvese stagniraju ne dobijaju sanse upravo zbog stranaca i samim tim izgube par godina igranje ozbiljne kosarke... Mislim da je jako vazno da se forsiraju nasi u klubovima pa makar i gubili utrakmice,ali sa tim porazima oni dobijaju nesto drugo a to je iskustvo,koje je preko potrebno u daljoj karijeri ( reprezentaciji)

Naravno da gledam sta je interes kluba za koji navijam. Dok to sto ti pises je cista utopija. Navedi mi tim u Evropi koji igra bez stranaca. Cak su poceli da se naturalizuju stranci za deficitarne pozicije u nacionalnim timovima. Svi teze rezultatima, jedino se ovde raspredaju price o nekoj nasoj deci, zanemarujuci pritom da ona nemaju potreban kvalitet...

Ево обојци да покушам да одгворим.Спурсфан је управу прелазак из јуниора у сениоре је код нас нешто што се зове празан ход и доста би се ту решило проблема или би се неки играчи наметнули ако би се направила омладинска лига за играче до 21 године.

irriducibili тачно је да клубови у европи имају паре па им се може да купују странце али не у такој давној историји ми смо играче правили и правимо их идаље али их и продајемо доста рано јер кошаркашки хлеб код нас и није тако сладак.Има много решења то знамо и ти и ја али за та решења је потребно и време и добра воља али и мање новца.Наравно да разумем и тебе као навијача јер си видео да је партизан пролазио у други круг у европи само када је у саставу имао три странца,али опет кажем није срећа само у странцима и није проблем само до клубова проблем је и до играча и до пара које обрни окрени ми немамо.

Ne kapira dzaba trenirao sam dugo kosarku nemate pojma kakvih igraca sam se nagledao od toga samo profesionalci Lambic,Drenovac i Lukovic iz Mege... Sve ostalo propalo bas u tom periodu prelaska iz juniorsku u seniorsku kosarku... TO je nas glavni problem i kada bi se ne dovodlili stranci a forsirali nasi ja sam ubedjen da bi se to resilo
Last edited by Spursfan on 09 Sep 2012, 22:53, edited 1 time in total.
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby irriducibili » 09 Sep 2012, 22:53

Spursfan wrote:pa covek hoce reci da je u tome problem da se mora vise forsirati mladi igraci

Covek je davno rekao sta je imao da kaze, u njegovim godinama vise nije pristojno deliti savete. A koji to mladi igrac, koji ima kvalitet, nije dobio sansu?
irriducibili

Postby AirBall » 09 Sep 2012, 22:53

Problem je definitivno u struci... I Dule je kod nas bez problema klince od 18-19 godina forsirao i pravio reprezentativce od njih, ali je njegovim odlaskom u Rusiju to presusilo... Pogledajte velike spanske timove poput Barse, Reala, Unicaje i slicnih, gotovo uvek imaju nekog domaceg igraca od 19-20 godina koji ima izuzetno bitnu ulogu u ekipi... poput Mirotica u Realu (paradoks, ali je ipak spanski reprezentativac), sada je Barsa dovela ovog 18-ogodisnjeg Abrinesa iz Unicaje i slicno... Dok se nasi talenti gube...

Ja sam uveren da ce Nedovic dobiti vecu priliku za razvoj u Litvaniji nego sto je imao u Srbiji...

Mada kada ova reprezentacija Srbije je u pitanju, problem je atmosfera i profil igraca kao i nemogucnost Ivkovica da im postavi odredjene principe... Kakvi god da smo i sa koliko god izostanaka morali bi za klasu da budemo bolji od CG i Izraela...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Spursfan » 09 Sep 2012, 22:55

irriducibili wrote:
Spursfan wrote:pa covek hoce reci da je u tome problem da se mora vise forsirati mladi igraci

Covek je davno rekao sta je imao da kaze, u njegovim godinama vise nije pristojno deliti savete. A koji to mladi igrac, koji ima kvalitet, nije dobio sansu?

a sta je on to rekao ajde molim te reci mi

bogdanovic je skapao u partizanu,nedovic prosle sezone ovi iz zvezde dovode jednog indijanca tomasa koji igra prosecno 30 po utakmici....
Pogledaj samo kako je pametan ovaj Micic iz mege covek igra u srpskoj ligi i ima brate 25+ i vise minuta covek igra saa seniorima nemate pojma koliko je to iskustvo za njega
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby Spursfan » 09 Sep 2012, 22:58

AirBall wrote:Problem je definitivno u struci... I Dule je kod nas bez problema klince od 18-19 godina forsirao i pravio reprezentativce od njih, ali je njegovim odlaskom u Rusiju to presusilo... Pogledajte velike spanske timove poput Barse, Reala, Unicaje i slicnih, gotovo uvek imaju nekog domaceg igraca od 19-20 godina koji ima izuzetno bitnu ulogu u ekipi... poput Mirotica u Realu (paradoks, ali je ipak spanski reprezentativac), sada je Barsa dovela ovog 18-ogodisnjeg Abrinesa iz Unicaje i slicno... Dok se nasi talenti gube...

Ja sam uveren da ce Nedovic dobiti vecu priliku za razvoj u Litvaniji nego sto je imao u Srbiji...

Mada kada ova reprezentacija Srbije je u pitanju, problem je atmosfera i profil igraca kao i nemogucnost Ivkovica da im postavi odredjene principe... Kakvi god da smo i sa koliko god izostanaka morali bi za klasu da budemo bolji od CG i Izraela...

Bravo za Nedovica slazem se i ja pogotovo sto Lijetuvos igra nekoliko liga imaju oni qrac palac ono balticka itd itd dobice svakako... Forsiraju oni klince prethodne godine jako dobro su forsirali Valancijunasa.....
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby irriducibili » 09 Sep 2012, 23:00

Spursfan wrote:a sta je on to rekao ajde molim te reci mi

bogdanovic je skapao u partizanu,nedovic prosle sezone ovi iz zvezde dovode jednog indijanca tomasa koji igra prosecno 30 po utakmici....

Ne bih ti ja to ponavljao, oko toga si sam poceo...

Bogdanovic ce se sit naigrati ove sezone, verovatno i Nedovic. Problem Bogdana nije bilo znanje, vec idiot na klupi, dok je Nedovic imao neki svoj rat sa Pesicem. A taj indijanactm je bio pola proslogodisnjeg raspalog FMP-a...
irriducibili

Postby Spursfan » 09 Sep 2012, 23:03

irriducibili wrote:
Spursfan wrote:a sta je on to rekao ajde molim te reci mi

Ne bih ti ja to ponavljao, oko toga si sam poceo...

Bogdanovic ce se sit naigrati ove sezone, verovatno i Nedovic. Problem Bogdana nije bilo znanje, vec idiot na klupi, dok je Nedovic imao neki svoj rat sa Pesicem. A taj indijanactm je bio pola proslogodisnjeg raspalog FMP-a...

ne bih jer nemas pojma

Pitam se kako ce odigrati 2 godine grejanja klupe je svakako ostavilo uticaja na njega...sto se i videlo za prvenstvu za mlade
Pa upravo zbog toga zato sto nam je bio taj indijanac pola ekipe neko nije mogao da se razvije,a i CZ nista nije uradila u sezoni tako da kada biras izmedju dva zla izaberi manje
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby irriducibili » 09 Sep 2012, 23:11

Spursfan wrote:ne bih jer nemas pojma

Pitam se kako ce odigrati 2 godine grejanja klupe je svakako ostavilo uticaja na njega...sto se i videlo za prvenstvu za mlade
Pa upravo zbog toga zato sto nam je bio taj indijanac pola ekipe neko nije mogao da se razvije,a i CZ nista nije uradila u sezoni tako da kada biras izmedju dva zla izaberi manje

Ok, strucnjacetm, ako ti tako kazes...

Pises proizvoljno, na Bogdanu se na tom prvenstvu uopste nije videla posledica grejanja klupe, ne vidi se ni sada, sto je zadivljujuce. Mogu samo da zamislim gde bi mu bio kraj da nije izvrsen taj zlocin prema kosarci. Ali nije svaki klinac Bogdan, naprotiv. Bez Tomasa bi FMP ispao iz ABA lige, ali to vec nije moj problem, nisam upucen u to sta je bio problem izmedju Pesica i Nedovica...
irriducibili

Postby Spursfan » 09 Sep 2012, 23:12

irriducibili wrote:
Spursfan wrote:ne bih jer nemas pojma

Ok, strucnjacetm, ako ti tako kazes...

Pises proizvoljno, na Bogdanu se na tom prvenstvu uopste nije videla posledica grejanja klupe, ne vidi se ni sada, sto je zadivljujuce. Mogu samo da zamislim gde bi mu bio kraj da nije izvrsen taj zlocin prema kosarci. Ali nije svaki klinac Bogdan, naprotiv. Bez Tomasa bi FMP ispao iz ABA lige, ali to vec nije moj problem, nisam upucen u to sta je bio problem izmedju Pesica i Nedovica...

nisam strucnjak samo prica malo vise subjektivno
nije se videla posledica??????? :ajdejebote:

hoces reci da je jedan tomas nosio zvezdu???
San Antonio Spurs
Spursfan

PreviousNext

Return to Reprezentacije