Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby AirBall » 13 Sep 2012, 10:36

Evo sta kaze Dule o aktuelnostima u srpskoj kosarci...

Вујошевић: Дуда није заборавио кошарку за три месеца

Мучење у квалификацијама за ЕП је завршено. На срећу без смртних последица за српску кошарку. Дан после победе над Израелом, Душка Вујошевића, тренера српског шампиона, замолили смо за оцену учинка наше репрезентације.

Image

- Квалификације нису прошле како смо сви прижељкивали. Јесмо се пласирали, али не на начин који обећава велику будућност. Очигледно је да су поједини играчи изгубили прави однос према репрезентацији, истовремено постали и преосетљиви на критику, мада се баве јавним послом. Сигуран сам да је Душан Ивковић, најуспешнији селектор репрезентације, апсолутно препознао узроке бледих партија и да ће наћи адекватна решења – почео је причу Вујошевић.

Партизанов стратег потом је нагласио:

- Ивковић је пре само три месеца освојио Евролигу и проглашен је за најбољег тренера у елитном такмичењу. Сигурно није за три месеца остарио и заборавио кошарку, како се наглашава у кампањи која се покреће у појединим медијима и која однекле мора да је вођена!

Вратио је Вујошевић филм на 2008. годину.

- Подсетио бих да је он пристао да води репрезентацију кад је то било ризично. Прерано је направио успех, који је многима дао погрешну слику о вредностима. Неки су превисоко полетели немајући довољно енергије за висок лет.

Искусни стручњак предосећа шта се иза брда ваља.

- Ивковић је најбоље решење за Србију кад је у питању предстојећи шампионат у Словенији, било какви укуси појединаца и чудни критеријуми нису добри за српску кошарку. Председник савеза Ђилас је пре пар месеци одрадио изванредан посао кад је са својим сарадницима убедио Ивковића да остане на кормилу репрезентације. Порази су многима, који су пре тога ћутали, дали право да се чују, али они дају и слику какав је ко карактер – закључио је Вујошевић.

Ретко се у Србији догађало да један врхунски стручњак добије овакву подршку од другога. Евидентно свестан комплексности и тежине тренутка, Вујошевић безрезервно стаје уз селектора, свестан да било каква произвољност може да уруши будућност српске кошарке.

Zurnal
Last edited by AirBall on 13 Sep 2012, 21:30, edited 1 time in total.
Reason: slovo
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby nolinjo » 13 Sep 2012, 11:53

trener uvek daje podrsku treneru,ono sto se kaze kolegijalna profesionalnost

‎"Очигледно је да су поједини играчи изгубили прави однос према репрезентацији, истовремено постали и преосетљиви на критику, мада се баве јавним послом. "

:thumbup:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby harper lee » 13 Sep 2012, 13:20

Alonzo wrote:Odgovorio sam ti cinjenicama i statistickim podacima, dok ti odgovaras vredjanjem i glupostima. Ako si bolestan - mozes da pronadjes instituciju za lecenje. Ako nesto ne znas, nemoj da pises. Prvo razmisli o svemu tome, pa tek onda donesi zakljucak. Utisak ti je bio da je Teodosic odigrao fantasticno drugo poluvreme - pokazao sam ti gde mozes da ides sa tim utiskom.

Teodosicu sam zamerao to sto ne ukljucuje ostale u igru. Sto se suta tice -> postoji statistika. Ona ne laze i ne krade. Njemu zameram sto igra lezerno, sto ne igra odbranu i sto je u xy situacija solirao, umesto da doda saigracima.

Posto sam ovde zbog kosarke, a ne zbog vredjanja...a znam da ces opet pokusati da diskutujes o svemu, samo ne o kosarci -> imas milion ostalih topika, a kosarku ili pazljivije (cistije) gledaj ili izbegavaj da je komentarises.

Kojim cinjenicama? Statisticki podaci nisu nikakav argument bez teze koju dokazuju, oni su pomocno sredstvo dokazivanja. Tvoja teza je da je Teodosic sebicni divljak koji se izivljava na sutu i ne da nikome loptu pa nam je zato protok sporiji na parketu, a postavio si statistiku koja dokazuje sasvim drugacije, racunajuci valjda da ako napises dugacki post sa mnogo podataka moci ces da ga iskoristis kao smokvin list.

Ne znam koliko poznajes kosarku i ne zanima me, vidim ono sto pises i to je jako skromno, a i ne pada mi na pamet da to koristim kao argument protiv tebe ali znam koliko poznajes sistem logickog zakljucivanja. Ne poznajes ga uopste, cim koristis statistiku pausalno i bez ikakve veze sa tezom koju zastupas. Posto nije u pitanju nedostatak posedovanja osnovnih misaonih procesa, buduci da si ocigledno sposoban da napises tekst koji ima strukturu, jedino sto mogu da zakljucim je da si ili pokusao da nas prevaris ili da si blago psihotican. To nije nikakva uvreda vec zakljucak.

A gde cu ja da pisem, kada i koliko, to je iskljucivo moj problem. Ima ovde ljudi, ukljucujuci i tebe, za koje je sramota sto uopste pokusavaju da pisu bilo sta, pa opet pisu na stotine postova. To je normalan proces, komunicirati sa ljudima od kojih mozes nesto da naucis o temi koja te na neki nacin zanima. Zove se sticanje iskustva. Ti bi za pocetak mogao da naucis koji domet ima rec utisak.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Alonzo » 13 Sep 2012, 15:18

harper lee wrote:Kojim cinjenicama? Statisticki podaci nisu nikakav argument bez teze koju dokazuju, oni su pomocno sredstvo dokazivanja. Tvoja teza je da je Teodosic sebicni divljak koji se izivljava na sutu i ne da nikome loptu pa nam je zato protok sporiji na parketu, a postavio si statistiku koja dokazuje sasvim drugacije, racunajuci valjda da ako napises dugacki post sa mnogo podataka moci ces da ga iskoristis kao smokvin list.

Ne znam koliko poznajes kosarku i ne zanima me, vidim ono sto pises i to je jako skromno, a i ne pada mi na pamet da to koristim kao argument protiv tebe ali znam koliko poznajes sistem logickog zakljucivanja. Ne poznajes ga uopste, cim koristis statistiku pausalno i bez ikakve veze sa tezom koju zastupas. Posto nije u pitanju nedostatak posedovanja osnovnih misaonih procesa, buduci da si ocigledno sposoban da napises tekst koji ima strukturu, jedino sto mogu da zakljucim je da si ili pokusao da nas prevaris ili da si blago psihotican. To nije nikakva uvreda vec zakljucak.

A gde cu ja da pisem, kada i koliko, to je iskljucivo moj problem. Ima ovde ljudi, ukljucujuci i tebe, za koje je sramota sto uopste pokusavaju da pisu bilo sta, pa opet pisu na stotine postova. To je normalan proces, komunicirati sa ljudima od kojih mozes nesto da naucis o temi koja te na neki nacin zanima. Zove se sticanje iskustva. Ti bi za pocetak mogao da naucis koji domet ima rec utisak.

Ti ili si glup ili se pravis lud. Trece ne postoji. Ocigledno je da jako slabo kapiras kosarkase termine, a to pokusavas da zamenis sa nekakovom demagogijom bez efekta.

Kao prvo -> Nemoj da lazes. Ti si napisao da je Teodosic imao fantasticno drugo poluvreme. Ja sam ti ostavio statisticke podatke koji su dokazali da je igrao dosta slabo u drugom poluvremenu i da ti je percepcija jednaka nuli. Donosis lako zakljucke, bez ikakvog razmisljanja - i onaj post bi neka pametna osoba prihvatila. Posto si iskompleksiran, ti ces i dalje nastaviti po svome.

Pokusaj da razlikujes sledece -> divljak je zato sto sutira iz neizgradjene akcije i zato sto ponekad sutira bez ikakve logike na pocetku napada. Sto znaci -> moze da bude divljak, ali da ne sutira mnogo - vec da sutira nelogicno. Sto se protoka lopte tice -> da, on je zadrzava previse i tako ne ukljucuje ostale saigrace.

A sada pogledaj malo sebe -> u onom postu gde su se nalazili statisticki podaci...ti mi odgovaras sa samo jednom kosarkaskom recenicom, dok se sve ostalo odnosi na mene i moje pisanje i zakljucivanje. Ovde sam da diskutujem o kosarci, a ti si ocigledno ovde da diskutujes o svemu - samo ne o kosarci. Kako lako donosis zakljucke na forumu (jbt, na forumu - na osnovu par diskusija, gde se vecina uopste i ne poznaje) na osnovu postova, sve mi je jasno.

Procitaj jos jednom tvoj post. Samo je boldovano vezano za kosarku, sve ostalo se odnosi na mene. Ja sam ti odgovorio kosarkaskim argumentima, ti meni odgovaras vredjanjem i nekim glupim zakljuccima. Statistika je nauka. I korisna je za sve oblasti, sport ili biznis...nebitno. Ako neko ima 30% sut...ili uzme 20 od 60 suteva svoje ekipe -> on nema procenat 45% ili 50%...on ima 30% i tacka.

Sa tobom vise ne diskutujem, zato sto je to gubljenje vremena. Ocekujem sada opet post gde se 90% radi o meni, 5% o svetu, a 5% o kosarci. Ocigledno je da ne znas. A najgore je sto nisi svestan koliko ne znas.
Alonzo

Postby harper lee » 13 Sep 2012, 16:01

Alonzo wrote:Pokusaj da razlikujes sledece -> divljak je zato sto sutira iz neizgradjene akcije i zato sto ponekad sutira bez ikakve logike na pocetku napada. Sto znaci -> moze da bude divljak, ali da ne sutira mnogo - vec da sutira nelogicno. Sto se protoka lopte tice -> da, on je zadrzava previse i tako ne ukljucuje ostale saigrace.

:laugh:

Toliko o poznavanju kosarke, statistici kao nauci i kosarkaskim argumentima. Jedini Teov nerezonski sut u tom poluvremenu je trojka iz poluokreta na +12 dok smo jurili +19 koju je, uzgred, budi receno, pogodio. Medjutim, sad bar razumem tvoju filozofiju kosarke, narocito kad se setim koliko si pizdeo na Teodosica zbog onog suta koji je promasio protiv Crnogoraca nakon sto su Crnogorci ispusili i pogubili se u piku a ovaj ostao sam kao duh.

Sreca je pa imamo trenere koji zagovaraju da se sutne kad se ima dobra prilika a ne u odredjenom vremenskom intervalu napada, recimo izmedju 22. i 24. sekunde.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby bekrinjo » 13 Sep 2012, 16:27

kezman wrote:slavite ljudi odveo nas Teo na EP ..Srbjja na EP medju 26 ekipa ...uspeli smo pre Estonije ..

Znas li koliko reprezentacija ucestvuje na EP?
bekrinjo

Postby Spursfan » 13 Sep 2012, 18:52

bekrinjo wrote:
kezman wrote:slavite ljudi odveo nas Teo na EP ..Srbjja na EP medju 26 ekipa ...uspeli smo pre Estonije ..

Znas li koliko reprezentacija ucestvuje na EP?

izgleda da zna :D

Teo je bre dobar ljudi sta vam je jeste da mora raditi na odbrani ali nemojte ljudi pa mi necemo vise dobiti igraca sa ovakvim pregledom...ne znam ali nesto mi ne igra na nivou na kom je bio od pre 2,3 godine ali dobro mozda se sprema za Sloveniju :biggrin: ... Lose decko brani pik en rol igru a naravno i ne moze kada je i Krstic jedno veliko drvo u odbrani sto se tice pik en rol igre,lose izlazi na igraca i tu se dosta stvara prednost... Bice ovo dobra ekipa samo da se vrati Velickovic da se dovede neki mladi igrac i to je to... :manikir:
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby Talicni Tom » 13 Sep 2012, 21:07

Šta mislite, kada se već lupamo imenima, ima li šanse da se Ognjen Kuzmić, ako odigra daleko preko trenutnih izdanja, zavrbuje da igra za reprezentaciju?

Ako bi mi se dozvolilo da pišnem malo dalje :laugh: i pitam jednu mnogo jaču jeres, ima li nade da se iz Pepinstera direktno u prenos uključe Denda i Šarenac kako komentarišu da naš selektor s isplaženim jezikom i balama oko usta gleda kako rušeći koševe naš mali pravi zemljotres u mirnoj i junačkoj Belgiji :biggrin:
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby Spursfan » 13 Sep 2012, 21:08

Kuzmic ce za bosnu igrati
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby bekrinjo » 13 Sep 2012, 21:19

Kuzmic je naprasno letos napustio pripreme u Sarajevu,tako da jos uvek nije izgubljen jer nije igrao za mladje kategorije...
bekrinjo

Postby kezman » 13 Sep 2012, 22:37

Размажени репрезентативци – Огледалце, огледалце…
13 сеп, 2012

Можда не најбоља, али сигурно једна од бољих селекција криваца за то што је Србија за 11 година са првог дошла на 24. место европске кошаркашке ранг листе била би: Данило Шотра, Рада Николић, Мирко Стојаковић, Владан Тегелтија, Предраг Миљуш, Слободан Шаренац, Предраг Сарић, Павле Кнежевић, Милун Нешовић, Душан Латковић, Ђорђе Матић и Александар Крстановић.

С обзиром да у Индијанаполису није био по укусу тадашњег селектора, тренер би могао да буде Предраг Мрмак, колега који већ пар година ужива у пензији. На располагању би имао и Александра Остојића, Милана Томашевића, Петра Денду, Драгутина Бужића, Биљану Костреш, Александра Тодоровића, Нину Спасојевић, Владу Прерадовића…

Људе које видите испред камера или чије презиме прочитате на крају новинских текстова судећи по речима српских кошаркаша нису зауставили младог Црногорца Ивановића у последњем нападу другог меча квалификација.

После победа над силном Словачком и размонтирања кошаркашке велесиле Исланда, дозволили су да их надиграју Суад и Сеад Шеховић, предриблају Каспи и Елијаху. Ако нисте приметили лекцију на паркету у Талину им је очитао и Сок јуниор, заједно са момком чије презиме све нас више подсећа на математику за основце (Вене). И тако су некад златни спорт безмало довели на ивицу гашења!

Кад су исти ти новинари победили Израел и на „силан“ начин ускочили у последњи вагон воза за Љубљану, осоколили су се, наоштрили пера и искалили бес на онима који нису нимало криви, који су толика лета дали држави, кошарци и репрезентацији од које готово да ништа нису добили заузврат. Осим позамашних уговора и статуса.

Замислите, усудили су се да напишу да није баш све било како треба!? При томе укажу на последице евентуалног пораза од Израела и беспотребно створе притисак онима који нису нимало одговорни.

Речи Саше Ђорђевића из интервјуа нашем листу за Божић сада су још актуелније. На питање шта би Србија требало да уради да би поново кренула ка висинама рекао:

- Сви треба да будемо мало скромнији и да свако пође од себе кад окрене прст ка некоме. Када уперите кажипрст ка некоме, три прста су окренута ка вама. Три пута више треба да погледаш дубоко у себе и оно што можеш да даш, да би могао да причаш другима. Купање у скромности би нам свима добро дошло, јер све МВП титуле, најбољих стрелаца, одбрамбених играча, најбољих тренера, овога и онога, не вреде колико једна медаља!

Али шта Ђорђевић зна, па он је само био првак Европе и света, приде олимпијски вицешампион. И никада му за његове поразе нису били криви Зоран Петровић, Драган Никитовић, Данило Шотра, Предраг Миљуш, Мићко Марковић, Невен Бертичевић, Милорад Бибић… И играо је у времену кад су се спортисти мерили достигнућима и победама, а не уговорима.

Кривица новинара постоји. Лежи у томе што су штедели и тетошили репрезентативце. Највише оне који поставише дијагнозу и отворише нам очи да су медији проблем српске кошарке.

Огледалце, огледалце ко је најлепши на свету!?

zurnal .
kada su političko-udbaško-mafijaška šićarska goveda bez grama mozga, fudbalskog znanja i grobarskog gena rastera(va)li Partizanovce... sve ovo što se dešava je logičan i očekivan sled, i kao takvog ga treba tretirati -
mastro mostro
19/08/2012,
kezman

Postby Spursfan » 14 Sep 2012, 10:40

Aco Petrović, selektor Bosne i Hercegovine: "Bez obzira na probleme u kvalifikacijama, Srbija je najkvalitetnija među zemljama bivše Jugoslavije."
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby Jovan » 14 Sep 2012, 12:44

Ivkovic: "Teodosic mora da menja neke stvari... Miličića bih pozvao, ali samo ako dođe i kaže 'Hoću da igram za reprezentaciju'"

Vule Avdalovic bio bi uoci kvalifikacija prikljucen reprezentaciji, da mu koleno nije bilo u losem stanju.

Duda: Uključenje Stimca bilo je pun pogodak. Ponasao se kao heroj! A mogao je da me odbije i da kaze da nece naknadni poziv.
Jovan

Postby Unexpected » 14 Sep 2012, 13:54

Duda: Igrali smo slabo, radio sam loše
14. septembar 2012. 13:54 > 14:37

Reprezentacija je ovog leta imala probleme najviše zbog "kratke" klupe i loših individualnih fizičkih karakteristika, smatra Dušan Ivković.

Selektor Srbije Dušan Ivković izjavio je da razume razočaranje javnosti proisteklo iz učinka nacionalnog tima u kvalifikacijama za EP 2013, ali i da nisu opravdana pitanja poput "dokle ćete da nas brukate", kakvih je u poslednje vreme bilo u medijima.

Poraz od Estonije u Talinu je "blamaža", priznaje Ivković i dodaje da su svi u reprezentaciji veoma utučeni zbog igara ispod očekivanog nivoa.

"Mi nismo ljudi koji bi brukali naciju. Ja sam zbog ovog posla odbio vrlo povoljne ugovore, to možete da proverite... I uradio sam ga jako loše. Sada nisam u stanju da preuzmem klub sa velikim ambicijama. Igrači se osećaju isto, nemojte misliti da nije tako", rekao je selektor na konferenciji za novinare u Kući košarke.

Opširno je pričao o toku priprema, počev od objavljivanja spiska i problema sa povredama Veličkovića, Markovića i Perovića... kasnije Ercega, Lučića i na kraju Krstića.

Prve ozbiljnije probleme uvideo je na turniru "Trofej Beograda", na utakmici sa Turskom, koju su "orlovi" lako i ubedljivo rešili u svoju korist.

"Saradnicima sam na poluvremenu rekao da ne bi bilo loše da izgubimo, kako bismo došli u ravan sa našim mogućnostima. Kroz pripreme nijednog trenutka nisu mogle da izađu na videlo naše evidentne slabosti".

Ivković je na pitanje novinara odgovorio da ima dogovor sa čelnicima KSS da predvodi reprezentaciju i na Evrobasketu u Sloveniji, ali da je u ovom trenutku prerano diskutovati na temu naših izgleda da na tom takmičenju ostvarimo dobar rezultat.

Analizirajući prikazano u kvalifikacijama, selektor je rekao da ne sumnja u svoje metode, ali da u timu nije imao igrače sa fizičkim predispozicijama za agresivnu košarku.

"Redak sam trener u Evropi, koji se trudi da gradi najsavremeniju i najagresivniju košarku. Ovaj tim na većini mesta (pozicija) to fizički ne bi mogao da iznese. Ne zato što igrači to ne žele, nego zato što ne mogu".

Objašnjavajući kako se trudio da nadomesti deficit na poziciji plejmejkera, otkrio je da se uoči kvalifikacija dogovorio sa iskusnim Vuletom Avdalovićem, ali da je to palo u vodu zbog lošeg stanja u kojem se nalazilo koleno košarkaša berlinske Albe.

"Ipak, uzdao sam se da ćemo naći rešenje u nekom od mlađih igrača - Nedoviću, Anđušiću ili Jaramazu. Oni su dali svoj maksimum, ali smo imali problem da 'roviti' Rašić nijednog trenutka nije kvalitetno preuzeo odgovornost. Nije to učinio ni Milenko Tepić, mada on ni u klubu ne igra na toj poziciji".

"TEODOSIĆ MORA DA RADI"

Često kritikovan zbog blagog odnosa prema Milošu Teodosiću, Ivković je objasnio da se radi o "romantičnom" igraču, čije manjkavosti u fazi odbrane ne bi toliko došle do izražaja, da je u timu bio i povređeni Stefan Marković.

"Rekao sam Milošu da mora da menja neke stvari. Podsetio sam ga na rad, da odlazi kod zahtevnog trenera (Etorea Mesine), da ima visok ugovor i da mora da radi NBA. I on je na to reagovao 'tučom' u odbrani... Međutim, do oscilacija u našoj igri je dolazilo upravo onda kada smo pokušavali da igramo bez Teodosića".

Prema selektorovim rečima, nacionalni tim je "skup izvanrednih ljudi", a isti takvi bili su i atmosfera i odnosi u ekipi.

Kratko je prokomentarisao u kakvom stanju su neki igrači došli na okupljanje, a kako su se neki pokazali.

Pomenuo je Lučića ("do povrede jedan do najistaknutijih"), Labovića ("došao sa viškom kilograma... dobio je dete, pa je verovatno malo više slavio"), Muslija ("nije bio najbolje pripremljen, ali je kroz treninge izuzetno napredovao") i...

"Uključenje Štimca bilo je pun pogodak. Ponašao se kao heroj! A mogao je da me odbije i da kaže da ne pristaje na naknadni poziv".

Kroz primere mladih reprezentativaca Nenada Miljenovića i Aleksandra Cvetkovića, pokušao je da potkrepi svoje mišljenje da "talenat nismo izgubili, ali fizički zaostajemo".

Dotakao se i Darka Miličića, čiji bi kvaliteti značajno popravili našu odbranu reketa.

"Miličića bih pozvao, ali samo ako dođe i sam kaže 'Hoću da igram za reprezentaciju'".

Upitan da li rešenje za određene probleme leži u angažovanju stranaca, kakvih je bilo i ima u timovima Rusije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore... dao je negativan odgovor.

"Odbio sam već takve predloge, jer bi time pala kompletna škola košarke. Umesto da dovodimo strance, mi moramo da pronađemo sopstvene nove igrače", zaključak je Dušana Ivkovića.

(M. Š. - I. B. - MONDO)
The End.
Unexpected

Postby nolinjo » 14 Sep 2012, 21:13

duda objasnio
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

PreviousNext

Return to Reprezentacije