I sam je Duda rekao jednom prilikom kada su ga pitali za Vasu Micić, da li računa na njega u reprenzetaciji. Duda je rekao, da treba imati strpljenja za momke koji dolaze, te da se sada okreće onome što mu je trenutno na raspolaganju. Tako da na mestu plejmejkera imamo Miloša, Stefana i Nemanju, po meni sasvim solidno. Marković iza sebe ima dobru sezonu u Valensiji gde kako-kad ubaci veći broj poena ali u asistencijama je 5+ ...
Što se tiče Gagija i Paunića, mislim da je svojim igrama i zalaganjem Gagi zaslužio da uđe u 12 umesto Paunića. Oboica su specijalisti za odbranu, ali ni jedan ni drugi nemaju velik broj poena u rukama što je veliki hendikep. Treba nam igrač na dvojci koji može svaku utakmicu da ubaci 10+ poena. Nadam se da će Bogdan izrasti u takvog igrača, zaslužuje da se nađe na širem spisku, ali ne verujem da će ući u 12. U njihovoj konkurenciji za pozicju 1/2 mogu da naslutim i Rašića koji će vrlo verovatno biti u 12...
Pozicija niskog krila u reprenzetaciji verovatno (sigurno) će biti popunjena Lučićem, Kešeljem i Bjelicnom koji može da igra tri i četiri.
Četvorka će biti standardna Mačvan, Savan i Erceg. Što se tiče Novice, možda se pojavi na širem spisku ali ne verujem da će ući u 12. Ako nekim čudom uspe da se vrati u staru formu, verujem da će zameniti Ercega, koji ume da oscilira posle povrede u CSKA. Ali voleo bih da vidim Ercega u 12 pre svega zbog svoje visine. Što se tiče Savovića, mislim da od njega u reprenzetaciji Srbije neće biti ništa...
Centarska pozicija je rezervisana za Krleta... A ko će mu grejati klupu videćemo, nadam se da Kosta Perović neće biti ni na širem spisku! Štimac je, može se reći, dobro odigrao sezonu u TBL. Ima lepe brojke, a što je najvažnije dečko se bori. Bobi Marjanović će najverovatnije biti u 12 ali kao i prethodnih puta kada je bio u 12 neće imati zapaženu ulogu. Voleo bih da me demantuje, ali teško.. A sad za ostale centre ko će ili ko neće biti pozvan... Videćemo.