Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Kosarka Rio 2016 - muski turnir

Re: Kosarka Rio 2016 - muski turnir

Postby House » 20 Aug 2016, 11:57

Jorgovan wrote:ono kad sale peva tvoju pesmu, srce veliko ko rusija :D

http://sport.blic.rs/brazil-oi/ekskluzi ... le/px2grkp

Jorgi care :laugh: :laugh: :laugh:
Da je rekao ‘kroz zid!’, išli bi kroz zid, zajedno sa svom braćom na terenu!!- LOVERNJ <3
House

Postby Domwla » 20 Aug 2016, 11:58

@alonzo

jel sam te dobro razumeo da si pokusao da kazes kako je simonovic bolja opcija ( kada je protok lopte u napadu u pitanju ) u odnosu na lucica ?
Domwla

Postby Statista » 20 Aug 2016, 12:00

Houdini wrote:i jos jedna stvar.. moram da priznam da sam i ja bio malo nepoverljiv prema Saletovom spisku i skracivanju Lucica i Gagija.. medjutim za ovo sto treba reprezentaciji nema sumnje da je Simonovic bolje resenje..

neko ko moze da odigra u tih par minuta kvalitetnu odbranu, neko kome ne treba lopta u rukama, a moze da se racuna i nekad na ludilo da veze 2-3 trojke.. Simonovic je savrsen za tu ulogu..

sa druge strane i Bobi nam treba eventualno na poziciji Stimca, znaci da mase peskirom, odigra garbidz, i eventulno u nekim mecevima udje van garbidza da promeni ritam u odbrani.. za sve ostalo su u ovoj koncepciji bolji Raduljica i Jokic..

za ovu koncepciju nama fali Zagorac za sledece okupljanje i Bjelica da se vrati..

no pre svega, treba pokusati uzeti zlato..

Sto se Bobija tice, bio sam jedan od glasnijih za njegovo pozivanje u ekipu pa je red da nesto i kazem

1) Raduljica je igrao kosarku zivota a Jokic je bio fenomenalan od meca sa USA pa na dalje, pre toga ocaj. Kad ti prvi centri igraju tako onda se nedostatak nekog treceg uopste ne vidi. Radule ne moze bolje od ovoga, tesko ce i ovo ponoviti bilo kada, Jokara moze jos bolje, samo mu je nebo granica.

2) U igri od sinoc (Hrvate izuzimam, to je vise id igre, vise od kosarke, debilna utakmica koju bih voleo da izbegnemo kad god je moguce), elem u igri kao sto se igralo sinoc, Bobi bi bio cist i apsolutni visak. Sinoc smo ih samleli odbranom i to posebno u periodima kada su na terenu bili zajedno Pefi, Jovic, Kalina uz dodatak Jokica zbog skoka, Bogdana, Macvana... znaci CAK BEZ Tea i Radulje. Tu Bobi nema sta da trazi, ne da ne bi pomogao, odmogao bi. Sa Bobijem na terenu menja se koncept i postavka napada ali i odbrane.

3) I pre OI a i danas mislim da bi prakticno jedina funkcija Bobija u ovakvoj ekipi i postavci bila da se u periodima kad ne ide sut, kad nam uguse Tea i izguraju centre PROTIVNIK NATERA DA PROMENI POSTAVKU ODBRANE. Uvodjenjem Bobija odbrana bi dobila novu zanimaciju, morali bi da se skupljaju, udvajaju ga i samim tim bi smanjili pritisak na ostale igrace. Znaci spusti loptu Bobiju a svi ostali na trojku i cekaj povratni da se zavrti brzi protok lopte dok neko ne ispadne iz odbrane.

Znaci samo to i nista vise, u odbrani nam nije potreban uopste, u napadu jeste u prethodno opisanoj situaciji sto bi otprilike znacilo 2 x 5 minuta po utakmici.

Koncept igre postavljen na odbrani ponovo je doneo medalju i to zlatnu u ostatku sveta (a mozda i ...)

Za taj koncept kljucni su Pefi, Kalina i Jovic. Ja njih cesto zamisljam kao tri pit bulla, tri krvolocna dobermana koje Sale sa teskom mukom drzi na povodcima dok mu vuku i cupaju ruku iz ramena. Kad ih pusti konacno i to svu trojicu zajedno oni kidisu pravo na grlo i dave, nista ruka, nista noga, nista lajanje.

Niko nema takva tri presretaca spremna da izginu u odbrani a to je kljucno, dzabe jedan odbrambeni igrac koji kidise ako cetvorica lade jaja. Tako je bilo u RKG, Kalina kidise i juri ostali gledaju sta mu je sta se primio.

MI MORAMO DA NEGUJEMO TAJ STIL I DA STVARAMO TAKVE IGRACE. Nema veze sto su sva trojica kamenjari teski, oni donese medalju, ova dvojica bekova odmaraju i rasterecuju Tea carobnjaka a uvek ce se naci i neki Bogdan trpac da pocepa mrezicu.
OSVOJILI SMO SVEEEEEEEEEE
Statista

Postby maksimilovan » 20 Aug 2016, 12:01

Citam hrvatsku stampu i forume, pa oni stalno spominju nas Srbe. Srbin i srpstvo je sigurno najcesce spominjana rijeci u hrvatskom narodu.Koju god hrvatsku novinu ili forum da otvorim, prica se nekoj temi vezanoj za Srbiju.Evo probajte pa cete se uvjeriti.

Recimo,muslimanska ili crnogorska stampa i forumi ni izbliza nas ne spominju kao Hrvati.Ali Hrvati su optereceni sa nama,imaju neke teske komplekse.

Vezano za finale sa Amerikom, oslabljeni smo neigranjem 2 igraca iz prve petorke,Marjanovicem i Bjelicom.Sudar Davida i Golijata.Ali boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka.Sve je moguce.
maksimilovan

Postby Alonzo » 20 Aug 2016, 12:02

Domwla wrote:@alonzo

jel sam te dobro razumeo da si pokusao da kazes kako je simonovic bolja opcija ( kada je protok lopte u napadu u pitanju ) u odnosu na lucica ?

Da. Zato sto je 110% podredjen ekipi i sistemu. U nekom momentu, Lucic bi verovatno krenuo (nesvesno, kada oseti prostor ili slabijeg igraca) da eksploatise napad, pa bi nam se napad sveo na izolaciju.

Ne treba uopste velika filozofija za sve ovo, jer 3-5 minuta na terenu vise zahteva igraca kao sto je Simonovic, nego kao sto je Lucic.
Alonzo

Postby Zappa » 20 Aug 2016, 12:04

Baron wrote:Ništa brate, ko radi taj i greši, posle u toku priprema se Jović jasno nametnuo. Ne znam što sam Kalinu preskočio, ostalo je sve tu uz rotaciju Mitrović - Katić.

Ostalo je sve na mestu, tad su nam rezultat doneli nosioci. A na kraju sam lepo i jasno napisao da mi se sviđa igra.

Čitah sinoć forum i poruke od 2014 .godine. I sa ove vremenske distance, dva forumasa koja najbolje poznaju kosarku su Alonzo i bivsi forumas nolinjo. Steta sto vise ne pise.

Na stranu šale ,zezanja ,ali velike zasluge pripadaju Miroslavu Nikolicu.
Ovaj uspeh je rezultat stare škole jugoslovenskih trenera. Od Ivkovica koji je stvorio ovu reprezentaciju ,preko Mute Nikolica sa Markovicem, Macvanom ,Jovicem ,Kalinicem.
FMP dok je imao Rasu Radovanovica ,imao je i uspeha, iznedrio je Teodosica i Radulicu, kasnije kada je ološ krenuo da intenzivnije leči komplekse nestaju rezultati.
Zanimljivo bi bilo videti Raduljicu kod Vujosevica, da je sa 19-20 igrao u KKP, danas ili bi bio NBA centar sa 15 + poena ili poluinvalid u nekom Gaziantepsporu.
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby Houdini » 20 Aug 2016, 12:11

@Statista

vidi ja sam bio protiv Bobija onog momenta kada je rekao da nece da igra dan pre dolaska na pripreme.. tada nema nazad vise, ili ces da se drzis principa ili ces sve sto si gradio prethodnih nekoliko godina da bacis u vodu.. Sale je izabrao ovo prvo i sve i da smo ispali u grupi ja bih rekao da je to dobra odluka..

znaci nije meni nikada bio problem njegov kvalitet, vec kompletna ta prica oko njega.. a verujem da ce Sale da ga zove na sledece pripreme..

slazem se za njegov napadacki deo, ali mislim da on i u odbrani moze da pomogne, naravno sve u kracim vremenskim intervalima i sa promenom odbrane, tacnije adaptiranjem na Bobija.. jer takav igrac menja koncepciju protivnika, jer recimo i Mils i Hrvati su u jednom momentu probijali prvu liniju nasu (pri kraju meca kad su ubrzali napad) i poentirali iz reketa. to sa Bobijem ne bi mogli..

znaci nista protiv Bobija licno ni kosarkaski, on moze da bude plus ovoj reprezentaciji. ali iskljucivo u nekim minijaturama po par minuta, a ne da se nasa igra adaptira njemu.. ali samo ukoliko on (ili Misko) zeli da igra.. videcemo dogodine..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Baron » 20 Aug 2016, 12:13

Air gasi forum !

Jorgovane :blue: :blue: :blue:

Baron

Postby maksimilovan » 20 Aug 2016, 12:14

Statista wrote:
Houdini wrote:i jos jedna stvar.. moram da priznam da sam i ja bio malo nepoverljiv prema Saletovom spisku i skracivanju Lucica i Gagija.. medjutim za ovo sto treba reprezentaciji nema sumnje da je Simonovic bolje resenje..

neko ko moze da odigra u tih par minuta kvalitetnu odbranu, neko kome ne treba lopta u rukama, a moze da se racuna i nekad na ludilo da veze 2-3 trojke.. Simonovic je savrsen za tu ulogu..

sa druge strane i Bobi nam treba eventualno na poziciji Stimca, znaci da mase peskirom, odigra garbidz, i eventulno u nekim mecevima udje van garbidza da promeni ritam u odbrani.. za sve ostalo su u ovoj koncepciji bolji Raduljica i Jokic..

za ovu koncepciju nama fali Zagorac za sledece okupljanje i Bjelica da se vrati..

no pre svega, treba pokusati uzeti zlato..

3) I pre OI a i danas mislim da bi prakticno jedina funkcija Bobija u ovakvoj ekipi i postavci bila da se u periodima kad ne ide sut, kad nam uguse Tea i izguraju centre PROTIVNIK NATERA DA PROMENI POSTAVKU ODBRANE. Uvodjenjem Bobija odbrana bi dobila novu zanimaciju, morali bi da se skupljaju, udvajaju ga i samim tim bi smanjili pritisak na ostale igrace. Znaci spusti loptu Bobiju a svi ostali na trojku i cekaj povratni da se zavrti brzi protok lopte dok neko ne ispadne iz odbrane.

Zbog toga ga i treba pozvati,to je situacija kao na mecu npr. sa Litvanijom.

Neka sjedi na klupi i ceka sansu.Ali Bobi mora biti dio ekipe.Raduljica startni centar zbog koncpeta o kojem pises,a Bobi uskace po potrebi.Nema mjesta nezadovoljstvu, svi se bore za Srbiju.

Neka Bomban prodje jedne pripreme, planina 15 dana, bazicne pripreme.I onda saceka svoje minute.Bomban mora dati svoj doprinos barem 2 okupljanja i biti dio ekipe.
maksimilovan

Postby Zastavnik » 20 Aug 2016, 12:15

maksimilovan wrote:...
Vezano za finale sa Amerikom, oslabljeni smo neigranjem 2 igraca iz prve petorke,Marjanovicem i Bjelicom.Sudar Davida i Golijata.Ali boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka.Sve je moguce.

U kom je to paralelnom univerzumu Marjanović bio ili jeste član prve petorke reprezentacije? :krsti:
Moguće samo u onom univerzumu u kojem je Igor Velimirović iz Blica selektor.

I na kakvom rezultatu se ogleda to oslabljenje? Možda bi Australiju dobili 48 razlike? Ili Hrvatsku 36? Ili bi se možda sa njim plasirali u polufinale ili čak u finale OI?

Pričom o NN liku samo se nipodaštava krvav rad ovih momaka koji su ostvarili ovaj istorijski rezultat.
Zastavnik

Postby Domwla » 20 Aug 2016, 12:15

Alonzo wrote:
Domwla wrote:@alonzo

Da. Zato sto je 110% podredjen ekipi i sistemu. U nekom momentu, Lucic bi verovatno krenuo (nesvesno, kada oseti prostor ili slabijeg igraca) da eksploatise napad, pa bi nam se napad sveo na izolaciju.

Ne treba uopste velika filozofija za sve ovo, jer 3-5 minuta na terenu vise zahteva igraca kao sto je Simonovic, nego kao sto je Lucic.

ja cu da ti ponudim svoje vidjenje bez bilo kakve namere da ti namecem svoje misljenje...

ne mogu pouzdano da tvrdim da li bi se lucic bolje ili gore adaptirao na ulogu ( a iskreno ne vidim na osnovu cega bi ti to mogao da uradis u korist simonovica ) koju bi mu sale namenio u timu, ali sam siguran da je boljeg, kompletnijeg igraca uvek lakse "uklopiti" ili mu naci odgovarajucu ulogu u timu, sistemu od onog koji je u 90% elemenata kosarkaske igre manje kvalitetniji ( a po tvom priznanju on jeste individualno bolji ) nevezano za to da li treba da provede na terenu 3,6, 17, ili 28 minuta

jedino bi imao razumevanja za davanje prednosti simonovicu u odnosu na lucica ukoliko ovaj fizicki nije bio u stanju da odgovori saletovim zahtevima jer je zdrav igrac uvek najbolji igrac
Last edited by Domwla on 20 Aug 2016, 12:19, edited 1 time in total.
Domwla

Postby Sani » 20 Aug 2016, 12:16

Alonzo stari fegetu, kako vidiš ulogu Kalinića? Je l' ti se sviđa ono što igra?

Za Bjelicu se ne mogu nikad složiti, ako se sećam, i prošle godine smo o tome raspravljali. Kapiram šta hoćeš da kažeš ali ne može me niko ubediti da Sale ne može da ga natera da igra sa manje soliranja, da se uklopi u sistem.

Na kraju krajeva, igrali smo 2014. vrhunsku košarku, malo drugačiju ali efektivnu, i Bjelica je bio deo tog tima, lider ekipe, igrali smo finale SP-a, sa možda težim putem do finala nego ovog na OI.
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby Zappa » 20 Aug 2016, 12:18

Ima jedna lepa fraza : Lupa k'o Maksim po diviziji. :okk:
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby maksimilovan » 20 Aug 2016, 12:24

Zastavnik wrote:
maksimilovan wrote:...

U kom je to paralelnom univerzumu Marjanović bio ili jeste član prve petorke reprezentacije? :krsti:
Moguće samo u onom univerzumu u kojem je Igor Velimirović iz Blica selektor.

I na kakvom rezultatu se ogleda to oslabljenje? Možda bi Australiju dobili 48 razlike? Ili Hrvatsku 36? Ili bi se možda sa njim plasirali u polufinale ili čak u finale OI?

Pričom o NN liku samo se nipodaštava krvav rad ovih momaka koji su ostvarili ovaj istorijski rezultat.

Zasto nipodastavam ako kazem da bih volio vidjeti Bombana i Bjelicu umjesto Stimca i Bircevica?

Bez obzira na minute Bobijeve, Alonzo je precizno objasnio da bi nam Marjanovic koristio 5-10 minuta, Raduljica ostaje prvi centar.Ja kao navijac zelim Marjanovica u ekipi, pa neka sjedi i na klupi. Nema veze.
maksimilovan

Postby Rajs » 20 Aug 2016, 12:27

Bobija ne bih pozvao nikad vise zbog onog sto je uradio.
NBA Fantasy Champion (2019)
Premier League H2H Fantasy Champion (2021)

OSTOJA ODLAZI
Rajs

PreviousNext

Return to Rio 2016