Board index Košarka Mlađe kategorije

Juniorska Evroliga

Re: Juniorska Evroliga

Postby Grba » 22 Feb 2014, 16:46

očekivao sam više od nas...nismo u rangu Zvezde ili Cedevite, ali smo Megu trebali da tučemo, mislim da od njih nismo imali poraz ove sezone, ni u juniorskoj ni u kadetskoj selekciji.... Ne znam je l' zamor materijala kod glavnih igrača (bio je tu skoro i onaj turnir u Madjarskoj, a Vanja je čak bio malo i sa prvim timom; inače i Vanja i Glišić i još par igrača igraju i juniorsku i katetsku ligu), pad forme ili nešto drugo, uglavnom mislio sam da možemo više....
Grba

Postby Tegi » 22 Feb 2014, 17:32

Grba wrote:očekivao sam više od nas...nismo u rangu Zvezde ili Cedevite, ali smo Megu trebali da tučemo, mislim da od njih nismo imali poraz ove sezone, ni u juniorskoj ni u kadetskoj selekciji.... Ne znam je l' zamor materijala kod glavnih igrača (bio je tu skoro i onaj turnir u Madjarskoj, a Vanja je čak bio malo i sa prvim timom; inače i Vanja i Glišić i još par igrača igraju i juniorsku i katetsku ligu), pad forme ili nešto drugo, uglavnom mislio sam da možemo više....

Inace, Mega se jedva i plasirala u juniorsku ligu, pobedivsi nejaki Radnicki uz dobranu pomoc sudija. A i u ligi su pri dnu. Da li su pozajmili igraca za ovaj turnir, jbm li ga. Imaju, po meni, dva najveca srpska prospekta u tom godistu-plejmejkera Radovana Djokovica (redovno se skida za prvi tim) i Nikolu Pavlovica (bio je kod Zareta u Vrscu, ne znam kad ga je Misko pokupio, moguce kad i Krstica i Dangu). Pavlovic je vrlo interesantan igrac. Solidna kombinacija brzine, snage i suta. Ajde da povucem paralelu-dosta inteligentnija verzija Nemanje Bezbradice.
Celo to godiste je tuga bozija.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Grba » 22 Feb 2014, 17:49

čuo sam da su uzeli nekoga, ne znam sad tačno, negde na tviteru sam pročitao ali sam zaboravio o kome se radi, a mrzi me sad da uporedjujem igrače iz lige i sa turnira, ionako se sastavi u tim ligama menjaju iz kola u kolo :D

Misliš na 96-0? Kakav je ovaj Radovanović iz Zvezde? Čović ga čini mi se letos doveo, a Rašković ga je najavljivao kao top prospekta...

Mi inače samo dva igrača 96, od toga Grujić slabo i igrao. Po meni i bolje je da se insistira na talentovanijim klincima (prvenstveno na Glišiću i Marinkoviću, pa onda i Dukić, Bojanić, možda i još neko) koji su 98-o i 97-o, nego da samo zarad rezultata igramo sa npr. Necom Djordjevićem za koga se zna da zbog visine neće moći da igra centra u seniorskoj košarci, a drugo ne može da igra...
Grba

Postby Crni Gruja » 22 Feb 2014, 20:12

:cool: Kao i što sam napisao ranije dogodilo se ono najgore, čista promocija pojedinih igrača zbog kojeg je pukla cela ekipa! :pop: Uz ovakav forsaž i iživljavanje i pritka za paradajz bi postala košarkaš!Žalosno za ostale klince! :crybaby: Partizan se klubski i igrački gledano propisno obrukao Vrlo retke sporadične akcije i nikakva lepota i lakoća u igri!Nikakav rezultat nekog rada :krsti: !Mislim da je to poprilično sramotno za klub tog nivoa :stani: Sa druge strane Zvezda dominantna i fizički i igrački i nasuprot nekim mišljenjima što mene lično raduje sa lakom kolektivnom igrom gde za sve ima mesta. :okk: sigurni su osvajači sa po meni ne malim izgledima i na završnom turniru :bravo:
Crni Gruja

Postby Crni Gruja » 22 Feb 2014, 20:20

Grba wrote:čuo sam da su uzeli nekoga, ne znam sad tačno, negde na tviteru sam pročitao ali sam zaboravio o kome se radi, a mrzi me sad da uporedjujem igrače iz lige i sa turnira, ionako se sastavi u tim ligama menjaju iz kola u kolo :D

Misliš na 96-0? Kakav je ovaj Radovanović iz Zvezde? Čović ga čini mi se letos doveo, a Rašković ga je najavljivao kao top prospekta...

Mi inače samo dva igrača 96, od toga Grujić slabo i igrao. Po meni i bolje je da se insistira na talentovanijim klincima (prvenstveno na Glišiću i Marinkoviću, pa onda i Dukić, Bojanić, možda i još neko) koji su 98-o i 97-o, nego da samo zarad rezultata igramo sa npr. Necom Djordjevićem za koga se zna da zbog visine neće moći da igra centra u seniorskoj košarci, a drugo ne može da igra...

:cool: Interesantan komentar za Đorđevića, misliš li da Dukić ima visinu da igra seniorsku košarku :ubicuse: Žalosno je što on i slični zauzimaju mesto i vreme nekom budućem seniorskom pleju! :okk:
Crni Gruja

Postby Grba » 22 Feb 2014, 20:27

Pa Dukić je rodjen decembra 98. misliš da neće izbiti makar na 190, što bi za pleja bilo prihvatljivo?

Jasno je da u KKP-u retko naidje po neki ekstratalenat, uglavnom su ili kod Miška ili kod Čovića, i nemam ništa protiv da se ovakvi turniri i koriste za promociju par najtalentovanijih.... za timsku igru i uklapanje u razne sisteme ima vremena...
Grba

Postby Hezonja » 22 Feb 2014, 20:41

Grba wrote:čuo sam da su uzeli nekoga, ne znam sad tačno, negde na tviteru sam pročitao ali sam zaboravio o kome se radi, a mrzi me sad da uporedjujem igrače iz lige i sa turnira, ionako se sastavi u tim ligama menjaju iz kola u kolo :D

Uzeli su Pavlovica i Stefana Simica pre nekih 20-ak dana.
Hezonja

Postby Grba » 22 Feb 2014, 20:46

Hvala Hezonja :hathello:

Inače, počeo je derbi, CZV-CED, možda i finale pre finala, ali Mazalin (verovatno najveći potencijal na turniru) neće igrati, što po meni dobrano olakšava posao CZV....
Grba

Postby Hezonja » 22 Feb 2014, 20:57

Grba wrote:Hvala Hezonja :hathello:

Inače, počeo je derbi, CZV-CED, možda i finale pre finala, ali Mazalin (verovatno najveći potencijal na turniru) neće igrati, što po meni dobrano olakšava posao CZV....

Ma bez Mazalina ne mogu nista.
Hezonja

Postby Crni Gruja » 22 Feb 2014, 21:29

Grba wrote:Pa Dukić je rodjen decembra 98. misliš da neće izbiti makar na 190, što bi za pleja bilo prihvatljivo?

Jasno je da u KKP-u retko naidje po neki ekstratalenat, uglavnom su ili kod Miška ili kod Čovića, i nemam ništa protiv da se ovakvi turniri i koriste za promociju par najtalentovanijih.... za timsku igru i uklapanje u razne sisteme ima vremena...

:cool: Pa verovatno 1.B jedino ako mu nije selektor Sale Nacionale tata, pa povukao neki gen.Daj bože da grešim ali.. :beyond:
Nešto sam bistrio papire i naišao na interesantne zaključke :hmm: Odnos Marinković-Stojanović pa možda je to i odnos Partizan - Zvezda na tri tekme: ukupno šutnutih lopti i pogođenih Marinković 80/28, :facepalm: uz samo 4 asistencije :dash2: Stojanović 40/25 uz 9 asistencija :okk:
Last edited by Crni Gruja on 22 Feb 2014, 23:25, edited 1 time in total.
Crni Gruja

Postby Grba » 22 Feb 2014, 21:38

Crni Gruja wrote:
Grba wrote:Pa Dukić je rodjen decembra 98. misliš da neće izbiti makar na 190, što bi za pleja bilo prihvatljivo?

:cool: Pa verovatno 1.B jedino ako mu nije selektor Sale Nacionale tata, pa povukao neki gen.Daj bože da grešim ali.. :beyond:
Nešto sam bistrio papire i naišao na interesantne zaključke :hmm: Odnos Marinković-Stojanović pa možda je to i odnos Partizan - Zvezda na četiri tekme: ukupno šutnutih lopti i pogođenih Marinković 80/28, :facepalm: uz samo 4 asistencije :dash2: Stojanović 40/25 uz 9 asistencija :okk:

dečko je pre nešto manje od dva meseca napunio 15 godina, i nikako ga ne bih otpisivao....videćemo da li će i koliko izrasti, ali za razliku od Nece za Savu se ne može sa sigurnošću tvrditi da će mu visina biti hendikep...i da ne ode preko 190cm, opet se ne može reći da će se zbog visine izgubiti u seniorskoj košarci (i nije samo Sale, nemali broj plejmejkera imaš sa tom i sličnom visonom-npr. Serhio Rogrigez ima 191). Ne znači da će Dukić biti top igrač ali ga visina neće eliminisati...

Mislim da si promašio sa ovim poredjenjem Vanje i Voje, drugačija uloga, različit kvalitet timova, a i još je rano za bilo kakve prognoze...
Grba

Postby Crni Gruja » 22 Feb 2014, 23:08

Grba wrote:
Crni Gruja wrote:

Nešto sam bistrio papire i naišao na interesantne zaključke :hmm: Odnos Marinković-Stojanović pa možda je to i odnos Partizan - Zvezda na četiri tekme: ukupno šutnutih lopti i pogođenih Marinković 80/28, :facepalm: uz samo 4 asistencije :dash2: Stojanović 40/25 uz 9 asistencija :okk:

dečko je pre nešto manje od dva meseca napunio 15 godina, i nikako ga ne bih otpisivao....videćemo da li će i koliko izrasti, ali za razliku od Nece za Savu se ne može sa sigurnošću tvrditi da će mu visina biti hendikep...i da ne ode preko 190cm, opet se ne može reći da će se zbog visine izgubiti u seniorskoj košarci (i nije samo Sale, nemali broj plejmejkera imaš sa tom i sličnom visonom-npr. Serhio Rogrigez ima 191). Ne znači da će Dukić biti top igrač ali ga visina neće eliminisati...

Mislim da si promašio sa ovim poredjenjem Vanje i Voje, drugačija uloga, različit kvalitet timova, a i još je rano za bilo kakve prognoze...

:cool: Detetu puno sreće naravno :hathello: ali ako si gledao nekada Dukića porediti ga sa Rodrigezom je sramota :stani: uostalom zar taj Neca ne propada na žalost košarke zbog toga što je izigravao centra nekom Dukiću pa je ostao bez tehnike i visine iako je realna trojka?Koliko igrača je tehnički osakaćeno zarad "pampur" igrača a onda se pitamo zašto nemamo dominaciju u seniorskoj košarci!Zar ne misliš da zbog takve strategije neće propasti Kapetanović koji je donja granica za pleja,za kojega po meni još nije kasno ali mora dobiti ulogu i veliki rad sa loptom. :okk: Lično meni igrači ispod 194 nisu zanimljivi i ne bih ih puštao u ovaj sport :stani:
Da u pravu si sa greškom u poređenju Vanja ne može da priđe Voji,Partizan ima kvalitetniji tim koji se ne koristi :krsti:zarad promocije pojedinaca.
Crni Gruja

Postby Hezonja » 22 Feb 2014, 23:17

Crni Gruja wrote:
Grba wrote:
Crni Gruja wrote:

:cool: Detetu puno sreće naravno :hathello: ali ako si gledao nekada Dukića porediti ga sa Rodrigezom je sramota :stani: uostalom zar taj Neca ne propada na žalost košarke zbog toga što je izigravao centra nekom Dukiću pa je ostao bez tehnike i visine iako je realna trojka?Koliko igrača je tehnički osakaćeno zarad "pampur" igrača a onda se pitamo zašto nemamo dominaciju u seniorskoj košarci!Zar ne misliš da zbog takve strategije neće propasti Kapetanović koji je donja granica za pleja,za kojega po meni još nije kasno ali mora dobiti ulogu i veliki rad sa loptom. :okk: Lično meni igrači ispod 194 nisu zanimljivi i ne bih ih puštao u ovaj sport :stani:
Da u pravu si sa greškom u poređenju Vanja ne može da priđe Voji,Partizan ima kvalitetniji tim koji se ne koristi :krsti:zarad promocije pojedinaca.

Sva sreca pa Teo ima 195cm. Jedva predje granicu.

Ali zato recimo Sarunas i Navaro :stani:
Hezonja

Postby Crni Gruja » 22 Feb 2014, 23:18

:cool: Kakva dominacija Zvezde nad Cedevitom ,ha,ha,ha :okk:sklonili su Lovru da ga ne razbijemo :lol: :basket: Partizan je pobegao kao i u kupu :smoke:
Crni Gruja

Postby Grba » 22 Feb 2014, 23:29

Crni Gruja wrote: :cool: Detetu puno sreće naravno :hathello: ali ako si gledao nekada Dukića porediti ga sa Rodrigezom je sramota :stani: uostalom zar taj Neca ne propada na žalost košarke zbog toga što je izigravao centra nekom Dukiću pa je ostao bez tehnike i visine iako je realna trojka?Koliko igrača je tehnički osakaćeno zarad "pampur" igrača a onda se pitamo zašto nemamo dominaciju u seniorskoj košarci!Zar ne misliš da zbog takve strategije neće propasti Kapetanović koji je donja granica za pleja,za kojega po meni još nije kasno ali mora dobiti ulogu i veliki rad sa loptom. :okk: Lično meni igrači ispod 194 nisu zanimljivi i ne bih ih puštao u ovaj sport :stani:

Realno, ne znaš gde udaraš...

prvo pričamo o visini, ne o kvalitetu..... Ti si napisao da je šteta što zauzima mesto nekom seniorskom pleju jer neće izrasti dovoljno za seniorsku košarku...Što nije tačno....sad da li će Savi biti vrhunac karijere Real ili MZT sigurno neće zavisiti od visine....

Drugo, nisam siguran da si ti uopšte gledao Necu ako misliš da on može da igra trojku....

a treće, ne zanima me ko u kojem klubu igra, niti smatram da u ovim kategorijama ima mesta klubaštvu (polovina ovih igrača i ne zaigra za matične klubove), i nemam nameru da odgovram na te gluposti....

Edit: naravno da sam gledao Savu, ne bih se usudio da komentarišem igrače koje nisam gledao, i mali uopšte nije loš...
Grba

PreviousNext

Return to Mlađe kategorije