by Tegi » 07 Sep 2022, 15:16
Bold 1: Tom logikom, Teodosić 6 godina nije odigrao dobar meč za reprezentaciju. Da li je onda trebalo da pozove Sašu Đorđevića koji se tek naigrao velikih utakmica za reprezentaciju? Ili da primat da ubedljivo najboljem srpskom plejmejkeru u prethodne 4 sezone?
Bold 2: To da je Teodosić sa 35 godina slabiji igrač od Avramovića i Jaramaza tvrdi jedan forumaš, eventualno dvojica. Rezon je bio da Jokiću i Miciću treba pridodati što više igrača karakteristika Lučića i Kalinića i da će prvenstveno Jokić, a onda i Micić svojim dodavačkim potencijaljom otkloniti njihove napadačke limite. Od toga se jedino odustalo kada je Nedović upao pre Dobrića, ali deluje mi da ga Pešić nije ni video kao dvojku. Naknadna pamet je pokazala da je tu pogrešio, videćemo sa kakvim posledicama.
Bold 3: Vanja u ove 4 takmičarske utakmice šutira 9 od 18 za 3, mimo Turske kada je uzeo neke iznuđene šuteve- 9 od 15. Sada, reći ćeš to su Holanđani i Česi. Da, ali ništa teže šuteve neće uzimati ni u važnijim utakmicama. Očigledno je uhvatio odličan ritam i ako tako nastavi, neće biti prvi igrač kog je reprezentacija prikazala boljim nego što je bio kroz klupsku karijeru.
Da pojednostavim, Jokić je ubedljivo najbolji srpski košarkaš, Bogdanović ubedljivo drugi, Micić ubedljivo treći. Kada drugog nema, praviš tim oko prve dvojice. Jokić je napadački jedan od najtalentovanijih igrača u istoriji košarke, u istoriji srpske košarke sigurno prvi, što znači da se može očekivati da on galvanizuje neke rotacione igrače, ali uslov da bi se oni našli baš tu je da moraju da od Srbije naprave defanzivno dobar tim. Meni je to savršeno logično. Ono što bih ja drugačije uradio je da bih poveo Teodosića kao kapitena i nekog petog igrača spolja, dakle u svojstvu u kom je otišao Nedović. Iskustvo, da malo razmrda ekipu u ovim nebitnim utakmicama i za neku ne daj Bože utakmicu poput Argentine 1998. Ono što mi ne znamo jeste da li bi on pristao na takvu ulogu i kakvi su odnosi među igračima, odnosno da li bi vredelo dovesti atmosferu u pitanje radi takve pomoćne uloge.
Tako da se može diskutovati o tome koliko nam je Miloš potreban, ali sada nipodaštavati Micića zbog toga i uopšte hijerarhiju u ekipi, to nikako.
Last edited by
Tegi on 07 Sep 2022, 15:19, edited 1 time in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.