Board index Košarka Evropsko prvenstvo u Košarci 2022.

Grupa D - Prag (Češ, Hol, Izr, Pol, Fin, Srb)

Koje četiri reprezentacije će proći u drugi krug?

Poll ended at 01 Sep 2022, 08:46

Srbija
38
25%
Češka Republika
35
23%
Poljska
17
11%
Finska
26
17%
Izrael
33
22%
Holandija
4
3%

Total votes : 153

Re: Grupa D - Prag (Češ, Hol, Izr, Pol, Fin, Srb)

Postby Inzaghi » 07 Sep 2022, 13:36

Ko ih jebe. Nek se vrati u KKP ako ga nece.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Starks » 07 Sep 2022, 14:02

Postoji li, kojim slučajem, čovjek koji je odlučio da na EP ne povede Miloša Teodosića i dokazano dobre igrače zadatka Ognjena Dobrića i Danila Anđušića? Je li sastav reprezentacije Srbije određen na lutriji? Pitam za druga :hmm:

Ovo što su dosad zbirno pružili Jaramaz, Nedović i Marinković nadomjestio bi jedan pristojan bek (Salin/Grigonis/Vajler Bab). Gudurić zasad dovoljno za prelaznu ocjenu, ali i on je ostao dužan.

Neodrživ disbalans produkcije bekovske i unutrašnje linije za ekipu koja puca na zlato.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby grobar_Zvornik » 07 Sep 2022, 14:03

Вања Маринковић је пружио двије добре партије на првенству. Допринос му је већи од очекиваног. Ок, јесу противници били танки, али одиграо је добро.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Olimp » 07 Sep 2022, 14:10

Starks wrote:Postoji li, kojim slučajem, čovjek koji je odlučio da na EP ne povede Miloša Teodosića i dokazano dobre igrače zadatka Ognjena Dobrića i Danila Anđušića? Je li sastav reprezentacije Srbije određen na lutriji? Pitam za druga :hmm:

Ovo što su dosad zbirno pružili Jaramaz, Nedović i Marinković nadomjestio bi jedan pristojan bek (Salin/Grigonis/Vajler Bab). Gudurić zasad dovoljno za prelaznu ocjenu, ali i on je ostao dužan.

Neodrživ disbalans produkcije bekovske i unutrašnje linije za ekipu koja puca na zlato.

Teodosić i Anđušić su dva zadnja igrača koja trebaju našoj reprezentaciji.
Baš zato bih volio da Svetislav uspije da prestanu priče oko štetočine Teodosića koji ne može čuvati mrtvaca, a ne igrati na Eurobasketu na najvišem nivou. Da ne pričam za Anđušića.
Oni su nas vodili u kvalifikacijama za OI i super smo prošli.
Nama fali samo Avramović zdrav da bi bekovska linija bila bombona.
Marinković igra odbranu kakvu ova dvojica zamisliti ne mogu a nije znatno lošiji šuter. Dakle sveukupno daje više od njih.

Povreda Nedovića je udarac nažalost, ali pokrpaćemo se valjda.
Žrijeb u eliminacijskoj fazi nam nikako ne ide na ruku.
Olimp

Re: Уживо коментарисање утакмица Евробаскета 2022

Postby fontaneros » 07 Sep 2022, 14:10

Mi u 1/4 finalu idemo na A2:B3

Znaci danas od 17h saznajemo protivnika, tj. Slovenija ili Francuska (posto ko god bude drugi u A grupi nema sta da trazi u 1/8 finala)

Image
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Tegi » 07 Sep 2022, 14:15

Grande Alessandro wrote:To što je on izjavio da je fit, a to je čak rekao pre objave spiska (ne ovaj klip koji sam postavio), je bilo samo njegovo "prijavljivanje" za spisak...tipa ono, ja sam zdrav, aj sada Pešiću nemoj da me vodiš...i to još u ovoj skraćenoj rotaciji...

Ovo sam odmah napisao. Naše igrače ne možeš da nahvataš ni uživo, a ovde ti se čovek javi iz hotela dan pred objavljivanja spiska i kaže- zdrav sam, mogu da igram.

Nepošteno bi bilo da kenjam, jer sam i sam pisao da nam fali ballhandlera, ali velika šteta što je Dobrić promašio one šuteve protiv Grka. Ne bi mogao da ga ne vodi da je tada prelomio utakmicu.

Pored Jokića, potrebno je što više 3D igrača, zato je Vanja sve vreme u 5, zato Avramović i Jaramaz pre Teodosića. Sada se odustalo od tog rezona.

Šteta, mada kad god je trebalo da se napljuje Nedović, pisao sam da nam je u Riju krenulo kada je ispao iz rotacije u eliminacionoj fazi. :biggrin: I da nikada nije igrao ni top 8 Evrolige.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Re: Уживо коментарисање утакмица Евробаскета 2022

Postby Dr. House » 07 Sep 2022, 14:15

Za sada izgleda da nam je put do zlata
Italija 1/8
Francuska 1/4
Slovenija 1/2
Grčka/Nemačka/Litvanija finale

Iz ovog se vidi da je grupna faza nebitna totalno
ako hoćeš do samog kraja, više kao produžene pripreme
U subotu počinje EP
"There's no unconditional love, only unconditional need" Dr. House
Dr. House

Postby V.M. Varga » 07 Sep 2022, 14:22

Starks wrote:Postoji li, kojim slučajem, čovjek koji je odlučio da na EP ne povede Miloša Teodosića i dokazano dobre igrače zadatka Ognjena Dobrića i Danila Anđušića? Je li sastav reprezentacije Srbije određen na lutriji? Pitam za druga :hmm:

Da, postoji. Poveli smo bolje igrače od pobrojanih, pogotovo za ulogu koja je potrebna.

Sad što je krenulo sa nesrećom da je stradao Avram, te da je umesto njego morao da se vodi Nedović koji je naknadno stradao. Jbga, viša sila.

Sad je vreme da Gudurić klikne i postane igrač. I da se nadamo da će Vanja moći.
V.M. Varga

Postby Dovla933 » 07 Sep 2022, 14:23

Hrvatima se u poslednjem meču poklapaju sve kockice i dobijaju Ukrajinu 26 razlike, i šalju njih na nas.
Sledi lagana naša šetnja protiv Ukrajine, u medjuvrmenu se pobili Gober i Okobo, raspala se i Francuska. (ovako razmišlja pozitivan čovek)
Pašće nam Hrvatska i po zakonu vejikih bjojeva moraju nas pobediti - (ovako razmišlja prosečan furunaš avangarde)
Dovla933

Postby jedno ime » 07 Sep 2022, 14:26

Puta Tapar wrote:Piše Ozmo da je Nedović otpao do kraja. Delimična ruptura lista.

Decko je nerealan sta mu se sa telom desava. Bukvalno ga ne treba zvati vise u reprezentaciju iz ovih razloga.
NISMO ISTI.

''Prosto, kao Partizanovac, kao Zeljkov prijatelj, nadam se... nece doci lako, znam, ali ce doci uspeh i da ce se ponovo pevati nasa pesma''
Gospodin Dusko Vujosevic.

bhc_comp wrote:Tek ćemo da stežemo kaiš dok se namire prijatelji kluba u kkp.
jedno ime

Postby Starks » 07 Sep 2022, 14:28

Olimp wrote:Teodosić i Anđušić su dva zadnja igrača koja trebaju našoj reprezentaciji.
Baš zato bih volio da Svetislav uspije da prestanu priče oko štetočine Teodosića koji ne može čuvati mrtvaca, a ne igrati na Eurobasketu na najvišem nivou. Da ne pričam za Anđušića.
Oni su nas vodili u kvalifikacijama za OI i super smo prošli.
Nama fali samo Avramović zdrav da bi bekovska linija bila bombona.
Marinković igra odbranu kakvu ova dvojica zamisliti ne mogu a nije znatno lošiji šuter. Dakle sveukupno daje više od njih.

Povreda Nedovića je udarac nažalost, ali pokrpaćemo se valjda.
Žrijeb u eliminacijskoj fazi nam nikako ne ide na ruku.

Bold 1: Zato Micić raskiva u odbrani, Džo Dumars sa minivalom. No, još se čeka da odigra kvalitetan i pamtljiv meč za reprezentaciju KAD JE VAŽNO.

Bold 2: Lelek za Avramovićem (četvrtim-petim igračem po važnosti u Partizanu) pojedinih izaziva napade smijeha kao nitratni oksid. Generički bek sa igrice kakvih ima đuture u interpretaciji ovdašnjih oriđinala prometnuo se od avgusta u velikana srpske košarke, maltene legitimnog naslednika Slavnića, Đorđevića i Teodosića.

Bold 3: Marinković u najgorem Partizanu koji se pamti nije mogao da se nametne kao lider. U kilavoj Baskoniji minule sezone četvrti ili pet bek u rotaciji. Pametnom dosta.

Očekivanja da se uzme zlato, a kao reper za bilo šta uzimaju se utakmice protiv Holandije i Češke - ekipa koje ispadaju u grupi. Što bi rekao Nolinjo "Odakle vam snage" :blue:
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby grobar_Zvornik » 07 Sep 2022, 14:33

А на основу чега да судимо о Вањиним партијама на овом ЕП?

Нико од Вање овдје не прави новог Стојаковића...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby familija » 07 Sep 2022, 14:34

Dakle...Turska je A2..a B3 ce biti porazeni iz duela Francuska Slovenija...protivnik u cetvrtfimalu
A sto se tice osmine...Ukrajinci treba da izgube manje od 10 razlike...da odbrane drugo mesto...misli da je to realno...tako da cemo na Italijane...mada ko zna..mozda Grvati i izgube...
"NIJE VAZNO KOLIKO PUTA PADNES, VAZNO JE DA SVAKI PUT USTANES!"
familija

Postby Tegi » 07 Sep 2022, 15:16

Bold 1: Tom logikom, Teodosić 6 godina nije odigrao dobar meč za reprezentaciju. Da li je onda trebalo da pozove Sašu Đorđevića koji se tek naigrao velikih utakmica za reprezentaciju? Ili da primat da ubedljivo najboljem srpskom plejmejkeru u prethodne 4 sezone?

Bold 2: To da je Teodosić sa 35 godina slabiji igrač od Avramovića i Jaramaza tvrdi jedan forumaš, eventualno dvojica. Rezon je bio da Jokiću i Miciću treba pridodati što više igrača karakteristika Lučića i Kalinića i da će prvenstveno Jokić, a onda i Micić svojim dodavačkim potencijaljom otkloniti njihove napadačke limite. Od toga se jedino odustalo kada je Nedović upao pre Dobrića, ali deluje mi da ga Pešić nije ni video kao dvojku. Naknadna pamet je pokazala da je tu pogrešio, videćemo sa kakvim posledicama.

Bold 3: Vanja u ove 4 takmičarske utakmice šutira 9 od 18 za 3, mimo Turske kada je uzeo neke iznuđene šuteve- 9 od 15. Sada, reći ćeš to su Holanđani i Česi. Da, ali ništa teže šuteve neće uzimati ni u važnijim utakmicama. Očigledno je uhvatio odličan ritam i ako tako nastavi, neće biti prvi igrač kog je reprezentacija prikazala boljim nego što je bio kroz klupsku karijeru.

Da pojednostavim, Jokić je ubedljivo najbolji srpski košarkaš, Bogdanović ubedljivo drugi, Micić ubedljivo treći. Kada drugog nema, praviš tim oko prve dvojice. Jokić je napadački jedan od najtalentovanijih igrača u istoriji košarke, u istoriji srpske košarke sigurno prvi, što znači da se može očekivati da on galvanizuje neke rotacione igrače, ali uslov da bi se oni našli baš tu je da moraju da od Srbije naprave defanzivno dobar tim. Meni je to savršeno logično. Ono što bih ja drugačije uradio je da bih poveo Teodosića kao kapitena i nekog petog igrača spolja, dakle u svojstvu u kom je otišao Nedović. Iskustvo, da malo razmrda ekipu u ovim nebitnim utakmicama i za neku ne daj Bože utakmicu poput Argentine 1998. Ono što mi ne znamo jeste da li bi on pristao na takvu ulogu i kakvi su odnosi među igračima, odnosno da li bi vredelo dovesti atmosferu u pitanje radi takve pomoćne uloge.

Tako da se može diskutovati o tome koliko nam je Miloš potreban, ali sada nipodaštavati Micića zbog toga i uopšte hijerarhiju u ekipi, to nikako.
Last edited by Tegi on 07 Sep 2022, 15:19, edited 1 time in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Bojdo » 07 Sep 2022, 15:18

Znači ako Francuska izgubi od Slovenije idemo na njih u četbrtfinalu?
Last edited by Bojdo on 07 Sep 2022, 15:19, edited 1 time in total.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u Košarci 2022.