Board index Košarka Svetsko prvenstvo u košarci 2023.

Finale SP: Nemačka - Srbija

Ko osvaja?

Poll ended at 10 Sep 2023, 15:35

Nemačka
14
16%
Srbija
76
84%

Total votes : 90

Re: Finale SP: Nemačka - Srbija

Postby Starks » 09 Sep 2023, 08:32

Dexi wrote:Koliko se ja secam nije Aleksa tek juce eksplodirao,bio je on i najbolji strelac ACB lige pre nekoliko godina ako se ne varam

Prezupčio si nešto. Nijedan srpski košarkaš poslije Rakočevića nije bio prvi strijelac ACB lige. On je zapravo jedini sa tim dostignućem.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Domingoo » 09 Sep 2023, 08:38

Meni je fascinantan ovaj Avramovic u njemu je duh prosecnog srpskog seljaka koji je 1918 pesacio preko Albanije pa kidisao na solunskom frontu to je taj osmeh izraz lica ,to je bukvalno to stanje duha ,lik je reinkarnacija nekog seljaka koji je trcao preko Albanije bos i drao se "idemo da oh icepamo sve nanicu im njiovu "..

U njemu se potpuno ogleda duh naseg naroda tog vremena..
U medjuvremenu smo dosta postali jajare ,kukumqcemo i prenemazemo se za svaku glupost ali lepo je videti da kroz odredjene ljude taj duh naseg naroda jos uvek zivi ..

Cak i njegova fizionomija i izraz lica podseca na ljude sa toh fotografija smao mu fali sajkaca opanak i puska na ramenu ..
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Гроф Тинторето » 09 Sep 2023, 08:42

Mozda je pomesao sa Paunicem, on je bio valjda najbolji trojkas u ACB ili medju boljima. A mozda sam i ja zlzzlzllzbzl
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Zappa » 09 Sep 2023, 08:45

Domingo :blue: :blue:
Još razmišljam na koga me podseća..
Avramović je u našoj ligi bio pre svega poenter , davao po 40 poena i kad je otišao u Italiju takodje je imao u nekim utakmicama bolesne brojke..

Mada ga par puta povuče lopta i vidiš da će je izgubiti, ali ne možeš mu zameriti.. :biggrin:
Zappa

Postby Ćoba » 09 Sep 2023, 08:51

Neko je pomenu da Avram treba imati veću minutažu. Sa količinom energije koju on utroši po minutu meča mislim da je to nemoguće.

A mene više brine ko će Wagnera čuvati?
Ćoba

Postby Dexi » 09 Sep 2023, 08:52

Starks wrote:
Dexi wrote:Koliko se ja secam nije Aleksa tek juce eksplodirao,bio je on i najbolji strelac ACB lige pre nekoliko godina ako se ne varam

Prezupčio si nešto. Nijedan srpski košarkaš poslije Rakočevića nije bio prvi strijelac ACB lige. On je zapravo jedini sa tim dostignućem.

Sad sam proverio,nije bio najbolji,bio je drugi najbolji u dresu Estudijantesa izacSermadinija ,izvinjavam se. :biggrin:
Nesto mi je ostalo u glavi da je bio najbolji strelac,ali svakako je on od pocetka pokazivao ovaj kvalitet koji sada svi vidimo.

Zeljko je to prepoznao i uzeo ga,iako su ga i navijaci KKP jedno godinu ,godinu i po ismevali i omalovazavali.
Dexi

Postby Dimitrije » 09 Sep 2023, 09:21

Spoiler: pokaži
Dimitrije

Postby Fratelo » 09 Sep 2023, 09:25

Ćoba wrote:Neko je pomenu da Avram treba imati veću minutažu. Sa količinom energije koju on utroši po minutu meča mislim da je to nemoguće.

A mene više brine ko će Wagnera čuvati?

Bogdan sigurno.

Dobric i Vanja da trce za Obstom.

Moram priznati da je Bogdan nas najbolji defanzivac 1 na 1.
Fratelo

Postby Dexi » 09 Sep 2023, 09:32

Inace sto se tice finala ubedjen sam da mi osvajamo zlato. :okk: Svaka cast Nemcima i na igri ,a i na rezultatima igraju sjajno ,ali mislim da smo ipak kvalitetniji i iskusniji kako na terenu tako bogami i na klupi.

Ima tu neke simbolike,21 godina je prosla od poslednjeg zlata,Kari je bio tada ,a evo ga i sada ,igra se u Manili koja nam je jednom vec bila srecna :okk: Igramo sa Nemcima koje Kari poznaje u dusu.

Verovao sam od pocetka da cemo dobro proci na ovom SP,verovao sam i posle poraza od Italije,znao sam da kad smo izbegli USA u 1/4 da mozemo do kraja,da smo igracki bolji i od Litve i od Kanade,verujem i sada da cemo posao zavrsiti kako treba.

Vala i red je da posle silnih srebra osvojimo i to zlato. :biggrin: Jos jednom svaka cast Nemcima ,ali mislim da smo bolji ,kvalitetniji i iskusniji od njih i da cemo se radovati.

Sto se taktike tice,mislim da igramo ubedljivo najbolju odbranu na turniru sa prosekom oko 76 primljenih poena po mecu.Imamo odlican napad,tranziciju kojom smo razneli Kanadu(iako je to kao njihovo oruzje :biggrin: ).

Verujem da ce skauting opet biti odradjen vrhunski.Na ovom turniru smo po tom pitanju bez premca,zaustavili smo sve protivnicke najbolje igrace izuzev Fontekija :biggrin: .

Tako da ne sumnjam da cemo limitirati sve te njihove glavne igrace koliko je to moguce.

I mene zanima kako ce nasi resiti Franca,pretpostavljam agresivnom odbranom da doticni uopste i ne primi loptu,videcemo.

Mislim da su Nemci i malo sporiji u vracanju i postavljanju,da tu postoji isto sansa da ih iznenadimo.Voigtman pa i Tajs tako mi deluje losije brane pik ,mada svojim gabaritom definitivno mogu da zaustave Milutinova.

Imamo i iskustvo Bogdana i Jovica iz nekoliko finala na EP i SP sto nije za zanemariti,dok oni igraju prvo.

Puna podrska Kariju i ekipi u nedelju.Optimista sam veliki i verujem da je zlato nase :okk:
Dexi

Postby Radonjaa » 09 Sep 2023, 09:37

Ja prije očekujem Dobrića na mlađem Vagneru, makar za početak, bojim se da bi Obsta izgubio u blokovima. Čini mi se da ovi Njemci imaju daleko najbolji balans spoljne i unutrašnje igre od svih protivnika na turniru, tj da su po tome najsličniji nama. Iako njihovi centri nisu opasni unutra kao Milutinov, iako mogu da mu pariraju snagom. Vjerovatno će utakmicu odlučiti neki individualni dueli, ali se opet uzdam u veće iskustvo naših glavnih igrača, i pogotovo trenera.

Гроф Тинторето wrote:Mozda je pomesao sa Paunicem, on je bio valjda najbolji trojkas u ACB ili medju boljima. A mozda sam i ja zlzzlzllzbzl

Nije u pravu, ali nije skroz pomiješao, a nisi ni ti. Avramović je u drugoj sezoni u Estudijantesu dugo bio vodeći poenter lige, ali na kraju ga je neko pretekao, završio je drugi, a i u Varezeu je bio u 5 najboljih strijelaca Palakanestra. A Paunić je u jednom momentu u Fuenlabradi imao najbolji procenat šuta za 3 valjda u čitavoj Evropi.

Sad još više skrećem sa teme, ali čudnu reprezentativnu karijeru je imao Paunić, vjerovatno propuštam nešto očigledno ili ni ne znam sve, ali kao relativno mlad je bio u sastavu za 3 velika takmičenja u 3 godine, igrao kvalifikacije za četvrto, tj sjećam se da je bio u ekipi u porazu u Podgorici 2013, i mislim da posle toga više nije odigrao utakmicu za reprezentaciju, a tad je imao 26 godina.
Jasno je da ga je Duda vukao kao vrlo osrednjeg igrača koji će raditi šta mu se kaže, ali i posle toga je njegova karijera nastavila uzlaznom putanjom (za razliku od npr Nemanje Krstića), ali kad je igrao najbolju košarku karijere, mislim da nije bio ni na širim spiskovima
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Ćoba » 09 Sep 2023, 09:42

Ja mislim da će naša timska odbrana odlučiti. To je detalj gdje smo u prednosti u odnosu na njih.
Ćoba

Postby grobar_Zvornik » 09 Sep 2023, 09:44

Овакав зицер за злато не смијемо пропустити.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Ćoba » 09 Sep 2023, 09:51

Pa teško da je zicer. Na kladionicama oni su blagi favoriti.
Ćoba

Postby Bogun » 09 Sep 2023, 09:53

Naravno da nije zicer, i naravno da nismo favoriti, osim možda u domaćim kladionicama gde se pod patriotskim nabojem uplaćuje masovno na Srbiju pa je pala kvota na nas.

Nemačka je (blagi) favorit sutra.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby zvezdaraking » 09 Sep 2023, 09:54

Domingoo wrote:Meni je fascinantan ovaj Avramovic u njemu je duh prosecnog srpskog seljaka koji je 1918 pesacio preko Albanije pa kidisao na solunskom frontu to je taj osmeh izraz lica ,to je bukvalno to stanje duha ,lik je reinkarnacija nekog seljaka koji je trcao preko Albanije bos i drao se "idemo da oh icepamo sve nanicu im njiovu "..

U njemu se potpuno ogleda duh naseg naroda tog vremena..
U medjuvremenu smo dosta postali jajare ,kukumqcemo i prenemazemo se za svaku glupost ali lepo je videti da kroz odredjene ljude taj duh naseg naroda jos uvek zivi ..

Cak i njegova fizionomija i izraz lica podseca na ljude sa toh fotografija smao mu fali sajkaca opanak i puska na ramenu ..

istina.
zvezdaraking

PreviousNext

Return to Svetsko prvenstvo u košarci 2023.