Inace sto se tice finala ubedjen sam da mi osvajamo zlato.

Svaka cast Nemcima i na igri ,a i na rezultatima igraju sjajno ,ali mislim da smo ipak kvalitetniji i iskusniji kako na terenu tako bogami i na klupi.
Ima tu neke simbolike,21 godina je prosla od poslednjeg zlata,Kari je bio tada ,a evo ga i sada ,igra se u Manili koja nam je jednom vec bila srecna

Igramo sa Nemcima koje Kari poznaje u dusu.
Verovao sam od pocetka da cemo dobro proci na ovom SP,verovao sam i posle poraza od Italije,znao sam da kad smo izbegli USA u 1/4 da mozemo do kraja,da smo igracki bolji i od Litve i od Kanade,verujem i sada da cemo posao zavrsiti kako treba.
Vala i red je da posle silnih srebra osvojimo i to zlato.

Jos jednom svaka cast Nemcima ,ali mislim da smo bolji ,kvalitetniji i iskusniji od njih i da cemo se radovati.
Sto se taktike tice,mislim da igramo ubedljivo najbolju odbranu na turniru sa prosekom oko 76 primljenih poena po mecu.Imamo odlican napad,tranziciju kojom smo razneli Kanadu(iako je to kao njihovo oruzje

).
Verujem da ce skauting opet biti odradjen vrhunski.Na ovom turniru smo po tom pitanju bez premca,zaustavili smo sve protivnicke najbolje igrace izuzev Fontekija

.
Tako da ne sumnjam da cemo limitirati sve te njihove glavne igrace koliko je to moguce.
I mene zanima kako ce nasi resiti Franca,pretpostavljam agresivnom odbranom da doticni uopste i ne primi loptu,videcemo.
Mislim da su Nemci i malo sporiji u vracanju i postavljanju,da tu postoji isto sansa da ih iznenadimo.Voigtman pa i Tajs tako mi deluje losije brane pik ,mada svojim gabaritom definitivno mogu da zaustave Milutinova.
Imamo i iskustvo Bogdana i Jovica iz nekoliko finala na EP i SP sto nije za zanemariti,dok oni igraju prvo.
Puna podrska Kariju i ekipi u nedelju.Optimista sam veliki i verujem da je zlato nase