Board index Paris 2024

Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Re: Sportisti Srbije na OI - Pariz 2024

Postby Fudbaloman » 27 Jul 2024, 16:19

Naravno da ne ocekujem 15 medalja, ali isto tako ne prihvatam da je uspeh 5-7. Ispod 9-10 medalja bi bio neuspeh, osim u slucaju da bude 6-8 ali vecina zlatnih. Stafeta nije nikakvo iznenadjenje, ljudi su otisli da plivaju svoje, naravno da u olimpijskoj konkurenciji nije bilo moguce uci u finale. Ne znam zaista ko je plivacku stafetu bilo gde svrstavao u neke adute i slicno. Realno Sara jeste razocaranje, ne zato sto je bila izvesna medalja, vec zato sto je trebala da bude izvesna borba za nju, a ne ispadanje u prvom kolu. Nikoliceva je realno podbacila zbog poraza preko kazni, imala je lepu sansu da se probije. Sve u svemu los dan, i ne moze me niko ubediti drugacije. Naravno sutra krecu ekipe, krece tek sou, to je glavno i dalje cemo mahom meriti preko toga, ali danas bez ekipa je slabo. Da su recimo Mackovic i Pimenov bar prosli dalje direktno jos bi bilo dobro na kraju. Moralo bolje.
Fudbaloman

Postby leteceprase » 27 Jul 2024, 16:23

Fudbaloman wrote:Naravno da ne ocekujem 15 medalja, ali isto tako ne prihvatam da je uspeh 5-7. Ispod 9-10 medalja bi bio neuspeh, osim u slucaju da bude 6-8 ali vecina zlatnih. Stafeta nije nikakvo iznenadjenje, ljudi su otisli da plivaju svoje, naravno da u olimpijskoj konkurenciji nije bilo moguce uci u finale. Ne znam zaista ko je plivacku stafetu bilo gde svrstavao u neke adute i slicno. Realno Sara jeste razocaranje, ne zato sto je bila izvesna medalja, vec zato sto je trebala da bude izvesna borba za nju, a ne ispadanje u prvom kolu. Nikoliceva je realno podbacila zbog poraza preko kazni, imala je lepu sansu da se probije. Sve u svemu los dan, i ne moze me niko ubediti drugacije. Naravno sutra krecu ekipe, krece tek sou, to je glavno i dalje cemo mahom meriti preko toga, ali danas bez ekipa je slabo. Da su recimo Mackovic i Pimenov bar prosli dalje direktno jos bi bilo dobro na kraju. Moralo bolje.

Kad kazes da otplivaju svoje nadam se da mislis da se vrte negde oko rezultata koji su plivali mesec dana ranije,a ne sekundu i po krace.
leteceprase

Postby Fudbaloman » 27 Jul 2024, 16:28

leteceprase wrote:
Fudbaloman wrote:Naravno da ne ocekujem 15 medalja, ali isto tako ne prihvatam da je uspeh 5-7. Ispod 9-10 medalja bi bio neuspeh, osim u slucaju da bude 6-8 ali vecina zlatnih. Stafeta nije nikakvo iznenadjenje, ljudi su otisli da plivaju svoje, naravno da u olimpijskoj konkurenciji nije bilo moguce uci u finale. Ne znam zaista ko je plivacku stafetu bilo gde svrstavao u neke adute i slicno. Realno Sara jeste razocaranje, ne zato sto je bila izvesna medalja, vec zato sto je trebala da bude izvesna borba za nju, a ne ispadanje u prvom kolu. Nikoliceva je realno podbacila zbog poraza preko kazni, imala je lepu sansu da se probije. Sve u svemu los dan, i ne moze me niko ubediti drugacije. Naravno sutra krecu ekipe, krece tek sou, to je glavno i dalje cemo mahom meriti preko toga, ali danas bez ekipa je slabo. Da su recimo Mackovic i Pimenov bar prosli dalje direktno jos bi bilo dobro na kraju. Moralo bolje.

Kad kazes da otplivaju svoje nadam se da mislis da se vrte negde oko rezultata koji su plivali mesec dana ranije,a ne sekundu i po krace.

Pa i ne mislim. Nije nasa stafeta svetska elita da je sposobna da pliva u mesec dana iste ili jos bolje rezultate. Plus EP u Beogradu je regionalni turnir naspram OI sto se tice konkurencije, a samim tim pritiska i samopouzdanja. Ovde i pre izlaska na bazen kad vidis stafere SAD, Australije, Kine, Kanade, Italije i slicno, ubijes se u pojam da mozes nesto vise od njih. Budimo realni, u stafeti imamo klinca od 17 godina, plivaca kojeg jedva znaju i u kraju gde zivi i dvojicu solidnih plivaca koji nisu vrhunski nivo, tj. jedan je bio davno a drugi pokusava da to bude.
Fudbaloman

Postby fighter » 27 Jul 2024, 16:33

Da se uzdamo da se prvi.macici u vodu bacaju.
fighter

Postby Foteljas » 27 Jul 2024, 17:02

Al se raspisaste...
Inace, za "Kosovu" sutra nastupa Krasniqi u dzudou, separatisti ce imati lepu sansu za svoju prvu medalju, tako da bi bilo izuzetno pozeljno da je i nama Mikec donese.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Gunde Svan » 27 Jul 2024, 17:19

Puta Tapar wrote:Vi sto se nervirate oko nastupa nasih sam ja 2004. koji ocekuje od Topica i Perica da donesu medalju frankenstajnu zvanom SCG, samo sto su od tad prosle 4 olimpijade. Samo polako, doci ce sve na svoje.

Te godine sam zapisivao opravdanja naših, zaboravio sam dosta toga ali bilo je otprilike ovog tipa:JJ nažuljale cipele prilikom svečanog otvaranja, sronoteniskom dublu bio klizav parket, Čaviću na okretu ušla voda u odelo....
Gunde Svan

Postby Foteljas » 27 Jul 2024, 17:21

Nekako sam sve te gluposti iz 2004. godine bio brzo zaboravio, jer sam dva dana nakon zavrsetka igara bio zapucao da "odsluzim dug otadzbini"... :biggrin:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Gunde Svan » 27 Jul 2024, 17:48

Foteljas wrote:Nekako sam sve te gluposti iz 2004. godine bio brzo zaboravio, jer sam dva dana nakon zavrsetka igara bio zapucao da "odsluzim dug otadzbini"... :biggrin:

Eto gde sve čoveka srpski sport otera :biggrin:
Gunde Svan

Postby SrbijaNS » 27 Jul 2024, 17:52

Prvo izvinjavam se zbog nedostatka avatara.

MIslim da ne treba toliko mračiti, da je prvi dan bio neki spektakularan - nije, ali nije bio ni toliko loš.
Ako ćemo od svakog takmičara sa nekim potencijalom da očekujemo medalju, onda ciljamo na 25-27 medalja, zar ne?
Treba da budemo realni, i mi smo poleteli u nebo, na osnovu čega je Milica kandidat za medalju?! Pre bih rekao da bi to bila naša Sara Kolak da je osvojila medalju. Ćirković isto. Strašan potencijal ima mala, ali to što nam je ona najjači adut u boksu za medalju, dovoljno govori o nama. Vreme je pred njom, tek će nam ona donositi uspehe.
Dubl skul će rutinski proći repasaž, možda su i pogrešno tempirali trku. Arsićka, Đoković prošli dalje, skroz ok. Šteta što nećemo gledati štafetu u finalu jer bi to bio jedinstven događaj za naše plivanje ali dobro.
A što se streljaštva tiče - verujem da bi svako od nas potpisao jedno finale sutra. Da ne govorim o tome da Mikec uzme medalju, i recimo miks koji nam je realno najveći adut za medalju u streljaštvu uradi isto. Sa dve medalje iz ovog sporta da pevamo.

Nije loše prošao prvi dan, moglo je i bolje, ali ovo je skroz prihvatljivo po meni. Čekamo sutrašnji dan, i nadamo se prvoj medalji.
SrbijaNS

Postby Fudbaloman » 27 Jul 2024, 18:19

Kad bi Mikec sutra uzeo zlato, e to bi konacno bila prava stvar na pocetku jednih Igara za nas! Naravno i druga medalja bi bila sjajna, ali s obzirom da nam streljastvo ceka toliko dugo zlato, njegovo bi obezbedilo mir danima posle toga. Kad smo mi poceli neke Igre sa zlatom u prva dva dana? Ako bi Mikec to ostvario, onda se sve menja i daje polet i drugim takmicarima, tek bi onda mogli da ocekujemo i bolje stvari od ocekivanih.
Fudbaloman

Postby Tegi » 27 Jul 2024, 18:50

Aleksandra Ivošev 1996.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Fudbaloman » 27 Jul 2024, 18:55

Pa da, od nje cekamo to zlato u streljastvu, bas previse. Mikec, ili sad ili nikad, moras sutra do kraja :biggrin:
Fudbaloman

Postby Sezione » 27 Jul 2024, 19:12

Igor Gordic 1991.
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Tegi » 27 Jul 2024, 19:14

Uvek se naježim na tu scenu kad ide himna i Gojkov glas neprekvašen vinjakom.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby octopus » 27 Jul 2024, 19:25

Po meni dan - za prelaznu ocenu. Konačan sud o danasnjem danu daćemo sutra nakon Mikecovog nastupa. To što je prvi bio, može mačku o rep da okači. Prosli put je bio jedva osmi, pa je došao do srebra. A vidim, već se na forumu upisuje zlato…

Očekujem očaj i histeriju sutra na forumu ako ne uspe. U Riju sam i ja upao u zamku, ovaj put to neću sebi dozvoliti ni po cenu komšijskih medalja. U zen sam modu, gledam i uživam. Predlažem to svima, jer rekli smo - prvu nedelju bacamo u vodu, a ako šta bude, super. :biggrin:
octopus

PreviousNext

Return to Paris 2024