Board index Evropsko prvenstvo u košarci 2025.

Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Koje reprezentacije prolaze dalje?

Poll ended at 27 Aug 2025, 16:50

Portugal
4
3%
Estonija
8
7%
Turska
30
25%
Češka
16
14%
Letonija
30
25%
Srbija
30
25%

Total votes : 118

Re: Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Postby СрбинПодгорица » 03 Sep 2025, 22:50

Ако будемо играли одбрану као данас сигурни нисмо против никога. Од 18 промљених тројки 15 људи били сами потпуно.
Вјерујем да можемо и да ће вечерас овај шамар раздрмати екипу, а посебно бекове који доприноса до сада немају.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Radonjaa » 03 Sep 2025, 22:59

Ćoba wrote:Kari je imao odličnu bravuru kad je izveo visoku petorku i tad smo dobili moementum ali nažalost predugo je Milutinov ostao. Drugo ne vadiš Jovića do kraja kad igra onako ali ok ko zna šta stari lisac misli i hoće.

Meni najviše brine što smo se opet vratili na prošlo EP gdje nemamo jasne setove za Jokića, on je 70% poena dao iz rovarenja.

Dobra utakmica i relativno bezbolan poraz, ako ih opet sretnemo ne sumnjam da bi dobili samo sad treba dobiti i Njemace da dođeš do njih ako sam razumio.

Kakve setove možeš da očekuješ sa ovom bekovskom linijom, nisu setovi magična rešenja koja teleportuju Jokića sa loptom na pravu poziciju, treba neko da odradi posao prije toga da bi Jokić došao u priliku da da koš. A ne može set da popravi nečiji pregled igre, dribling ili dodavačke sposobnosti.

Micić u glavi kasni 2 sekunde, telefonira pasove i u kontinuitetu sam sebi oduzima dribling bez potrebe, to je igrač koji može da bljesne, ne da sa njim imaš kontinuitet, a još manje tečnu igru.
Avramoviću su takođe kreacija za druge i organizacija igre ispodprosječni, Jović je pametan i pouzdan igrač ali ima određene limite čak i kad je njegov dan kao što je bio sad.
Gudurić je svakako najbolji i najkompletniji igrač u našoj bekovskoj liniji, ali mislim da do sad svi znamo dokle ćemo stići ako se oslonimo na njega da organizuje igru. Što nije nikakva prozivka na njegov račun jer to na kraju krajeva i nije njegov posao, drugo je što ga zapadnu i tuđi zadaci.

U takvoj situaciji je neophodno da se rotira pametno, i da se poklopi da je makar dvojici dan.

Kad se sve to uzme u obzir, mislim da je potpuno nerealno tražiti problem na napadačkoj strani terena, ovo je gornja granica mogućnosti ovih 10 igrača po tom pitanju. Može naravno da se desi da Jokić na račun suvog individualnog kvaliteta ubaci 40, ili da Avramović odigra jednu od svojih utakmica pa da to ukupno izgleda bolje, ali ako pričamo o sistemu i rešenjima koja nalazimo, veća je šansa da se u utakmici sličnog kalibra pojave i drugi problemi, nego da popravimo ove koje smo imali večeras.

Od 10 igrača koji su šutirali, jedino je Avramović (2/5) bio ispod 50%, timski smo bili na 56,5%, trojke na 42%, bacanja na 82%, imali smo 18 asistencija na 10 izgubljenih lopti, to su statistike koje je dovoljno da vidiš na papiru i da se zapitaš šta si radio u odbrani. Da smo dobili, ne bi bio ni prvi ni poslednji put da uprkos tanjoj odbrani (i prije svega izgubljenoj bici u šutu za 3) pobijedimo jakog protivnika, a nedostajali su nam bacanje i zicer dvojice Jovića i defanzivni skok prije 2+1 Šenguna da ih prelomimo, pa ne bismo ni vodili ovaj razgovor, ali posle noćas može da se gleda jedino u smjeru odbrane, i da se postavi pitanje jesmo li sposobni za bolje od ovoga.

Što se tiče Turaka, siguran sam da bismo ih dobili u finalu, ali prije vjerujem da ćemo mi doći do finala, nego oni. Čini mi se da su prerano tempirali formu i poletjeli, ovo noćas su igrali i doživjeli kao da je utakmica za zlato, a nisu baš toliko moćni da bi odradili nokaut fazu u istom ritmu.

Ćoba wrote:Možda ja griješim ali nama Njemci bi trebali da leže jer oni baš nemaju koga da stave na Jokića, bukvalno nemaju ni blizu ozbiljnog igrača za taj posao.

Ali ajd polako, da vidimo da li zaslužujemo uopšte tu utakmicu.

Za povrede se slažem, ako ne može i Aleksa ona smo stvarno u velikom problemu.

Tajs jeste upadljivo manji od Jokića, ali ga ništa drugo ne ,,diskvalifikuje'' iz te uloge, izuzetno pametan, čvrst i pokvaren igrač koji je stvoren da na ovaj ili onaj način izbaci protivničkog centra iz utakmice. Ali bi i njemu s obzirom na skraćenu centarsku rotaciju (i činjenicu da će Timan i Da Silva poginuti protiv Jokića) bio otežan zadatak, jer ne bi imao blanko dozvolu da bije u svojih 18 - 22 minuta, nego bi morao da ide na makar 25 - 28 minuta da bi njihova odbrana ličila na nešto. S tim da bi u toj utakmici bekovi imali mnogo teži posao protiv njemačkih pitbulova nego što su imali protiv Larkina, Sipahija i Korkmaza, a svjedoci smo da se ni protiv te trojke nisu baš proslavili u olakšavanju života Jokiću.

tremi08 wrote:Pritom nam slede protivnici koji su sem Finske zbog Markanena, dosta slabiji od nasih na 4/5, Izrael (ako bude) pogotovo, ali i Nemacka. Mnogo vise da se gura na 4/5 a ne da se ocekuje od bekova neki efikasan ucinak jer svi vidimo da nisu konstantni

Još samo kad bi ovo bila odbojka pa da plej neometano stoji i bira koga će da proigra, pošto će protivnici u toj imaginarnoj varijanti valjda da statiraju i nemoćno šire ruke dok ih Jokić trpa
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Ćoba » 03 Sep 2025, 23:08

Radonja, 99% se slažem samo da dodam da ipak koliko god bekovi bili slabi mora ta lopta doći Jokiću na 4 metra od koša pa neka ga i utroje nije problem baciće pas, mi večeras od njega nismo imali puno ni povratnih pasova. Treba reći da su nas Turci iskakanjima razbili, zato ta lopta nije ni dolazila tako lako.

Za Njemačke centre doda bih samo da ovaj Tajs ipak nije više onaj Tajs, vidi se tu pad u kvlaiteti igre.
Ćoba

Postby Bogun » 03 Sep 2025, 23:43

Danas onaj praktično predposlednji napad na utakmici na -1. Prvo Micić izgubi loptu, oproštena mu je čista dupla, pa posle toga lopta dođe do Gudurića, koji izgubi loptu, ovaj put definitivno.
Jokić nije pipnuo loptu na polovini Turske.

E sad, ajde što on nije pipnuo loptu nego što mi nismo ni uputili šut na koš.

Pogotovo sada kad nema Bogdana, nama svaki napad lopta mora da prođe kroz ruke Jokića. To povećava šanse za uspešan napad.
Ovo se ne odnosi na kontre, ako imaš otvoren teren treba ga iskoristiti.
PKAŠ
Bogun

Postby Pit Bull » 03 Sep 2025, 23:48

Ne treba nesto previse ocajavati, ali bilo je ocigledno da je Turcima vise stalo da dobiju nego nama.

Ili makar Atamanu.

Larkin nije izlazio iz igre, a Sengun, Osman i Osmani gulili preko 30 minuta, plus rotacija skracena na 7-8 igraca.

I skroz legitimno. Za reprezentaciju koja ima dvije medalje u svojoj istoriji, put do polufinala koji vodi preko Svedske i izvjesno Poljske/Gruzije/BiH bi suludo bilo propustiti. Ako tako bude, oni su u osmini finala i cetvrtfinalu favoriti za dvocifren broj poena i imaju na talonu polufinale tj. dva pokusaja da osvoje tu medalju.

S druge strane, nama mozda i nije lose sto cemo ici stazom kojom idemo do polufinala. Sa povredom Bogdanovica i svim problemima koje imamo, te pokusaja da se uspostavi nova dinamika i hijerarhija u napadu, mislim da je Finska kao protivnik bolja opcija od Svedske. Jer cemo se protiv Finaca morati malo i oznojiti. Za cetvrtfinale vjerovatno da nam dolazi Izrael/Francuska/Spanija, ali ne mislim da je tu bilo ko prijetnja... Bar ne ozbiljna. Francuzi su ostali i bez Sara. Tu Jokica nema ko sacuvati, a svakako kamenjare u napadu.

Ako dodjemo do polufinala, kapiram da cemo biti u optimalnom ritmu za Njemacku.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Bogun » 03 Sep 2025, 23:53

Ne bih potcenjivao Izrael, svaka ekipa koja ima jasno strukturisanu osovinu dva (ili više) igrača oko kojih im se gradi igra što ostali prate će nam praviti ozbiljne probleme, jer vidimo na šta nama trenutno izgleda odbrana.

Ako prođemo Fince, bezglavi Francuzi bi nam bili idealan protivnik u četvrtfinalu. Mnogo 1na1 i mnogo hero ball izolacija.
PKAŠ
Bogun

Postby Pit Bull » 03 Sep 2025, 23:55

Ako na ovom turniru ispadnemo od bilo koga ko se ne zove Turska ili Njemacka, da se upucamo.

Od svih ostalih smo i ovako ranjivi kvalitetom za koplje iznad.

Eventualno Grcka.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby CrnoDete24 » 04 Sep 2025, 00:01

Nadam se da sa Aleksom nije nista ozbiljno jer kakav kod da je, a imam previse mana za moj ukus, on je za naše preostale bekove Dzordan lično.

Dovoljan podatak o formi nasa 2 beka koja su trebala da budu udarne pesnice ove reprezentacije i koji ce biti sledece sezone u EL 2 od 5 najplacenijih igraca, je da je igrac koji trenutno nema klub bio korisniji za tim od njih obojice zajedno na oba kraja terena.
CrnoDete24

Postby Dexi » 04 Sep 2025, 00:18

Igraci uloge su danas odigrali dobre role za nas.Gledam ovaj +/- i vidim da je Milutinov imao za nekih 15 min.+7,Dobric +6,Jovic isto u plusu.Kad se vec kritikuje ,treba i pohvaliti dobre stvari veceras.

Sa druge strane starteri Jokic,Jovic i Petrusev uz Vasu u dobrom minusu.

Generalno ako zelimo da zategnemo odbranu morace Milutinov da dobija vise minuta u igri,dal u kombinaciji sa Jokicem ili umesto njega.Jednostavno ako zelimo nesto mora odbrana da bude makar na nivou iz Manile.

Jedini igrac koji pruza kakvu takvu zastitu reketa u nasem timu je Milutinov.Danas Petrusev bas los defanzivno.Jokic objektivno i nije neki defanzivac ,danas su nas bas dosta iskaznjavali preko njega dal u piku,dal u igri 1 na 1.

Stefan Jovic mora da igra zavrsnice meceva,pa makar Vasa i Aleksa igrali vise tokom prvog dela.

Generalno neka rotacija za nokaut fazu bi trebala da bude takva,da kad se odlucuje igraju Jovic-Guduric-Jovic,Milutinov i Jokic uz role Alekse,Dobrica,Vanje i Petruseva.

Sto se tice kostura za dalje idealan scenario bi sada bio Finska 1/8, Izrael -Bih/Gruzija 1/4.Ja bih iskreno izbegao Spance po svaku cenu :biggrin:

Oni ljudi samo prangijaju trojke,a mi kako branimo liniju za tri poena crta nam se neka nova Italija u mecu eventualnom sa njima.

Za sada objektivno i ne igramo nesto posebno,da se uzdamo da smo najbolje cuvali za nokaut fazu i da smo tempirali formu za zavrsnicu prvenstva :okk:
Dexi

Postby veljkos161 » 04 Sep 2025, 03:25

Dexi wrote:Generalno ako zelimo da zategnemo odbranu morace Milutinov da dobija vise minuta u igri,dal u kombinaciji sa Jokicem ili umesto njega.

Da, to bi rešilo sve naše probleme.
Jokić na klupu ili da se gura sa njim, pa da zaigramo.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Avenger » 04 Sep 2025, 05:18

Turci sa ovom pobedom idu peske do finala.
Avenger

Postby balkanski spijun » 04 Sep 2025, 05:26

Bezidejno,bez odbrane,ocekivano.

Koliko nasa spoljna linija ne zna nista.
balkanski spijun

Postby leteceprase » 04 Sep 2025, 06:13

veljkos161 wrote:
Dexi wrote:Generalno ako zelimo da zategnemo odbranu morace Milutinov da dobija vise minuta u igri,dal u kombinaciji sa Jokicem ili umesto njega.

Da, to bi rešilo sve naše probleme.
Jokić na klupu ili da se gura sa njim, pa da zaigramo.

Jel ovde zabranjeno da se kaze da Jokic igra uzasnu odbranu i da je istu igrao i juce? Odma skacete svi vi cuvari vatre da objasnite kako mng vise daje u napadu. Nas ubedljivo najgori odbrambeni igrac,i to za klasu najgori.
leteceprase

Postby druga generacija » 04 Sep 2025, 06:14

Da se ja pitam, a dobro je sto se ne pitam, ja bi vratio Jovica sa tri na cetri. Jokic/Milutinov na pet Petrusev/Jovic na 4 i Dobric/Marinkovic uz malo Gudurica na tri. Ma jedan i dva da se rotiraju oni koji jos mogu igrat. Neznam u pripremama mi su ove visoke petorke dobro izgledale, na prvenstvu i bez Bogdana na beku ne. Vukcevic je sjajna prica za buducnost (znam da ima dosta problema u njegovoj igri, pogotovo defnsivno), ali u Single elemination utakmicama ja ga nebi stavio u rotaciju
druga generacija

Postby veljkos161 » 04 Sep 2025, 06:24

@ leteće prase, ne, nisi me razumeo, naravno da sme da se kritikuje.
Samo mi je nejasna ideja da se njemu smanjuje minutaža
I daje Milutinovu, jer nas to drastično oslabi, i da se to nije desilo pre tri godine ona Italija famozna se najverovatnije ne bi ni dogodila. A zamisli, imali smo defanzivnog terminatora Milutinova na terenu pa su nas natrpali dok je ovaj bio na klupi. Nismo isti tim u ovoj situaciji gde nam sve više igrača fali ili je rovito, a ono najvažnije još nije ni počelo.
A što se tiče teze da je on ubedljivo najslabiji defanzivac ne bih se složio sa tim, pa nismo mi oni Pistonsi.
Jokić u odbrani često preseca pasove, meni dovoljno s obzirom šta daje na drugoj strani.
I nisam ja nikakav "čuvar vatre" nego neko ko diskutuje i reaguje na nejasnoće.
Uostalom, da nam je Jokićeva odbrana ili Jokić najveći problem mi bi sve ovde dobili 40 razlike.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u košarci 2025.