Evo i mene sa Gradskog stadiona u Banjoj Luci.
Pola sata pre samog pocetka utakmice poceo je jak pljusak sto je dodatno unistilo podlogu za igranje, koje je ionako ocajna. U otezanim uslovima za igru bolje su se snasli igraci Borca i nakon 2 prekida ostvarili pobedu. Strelci su u razmaku manjem od 5 minuta bili napadac Stokic i stoper Trivunovic.
Sto se navijaca tice, lep gest uprave koji je svim damama obezbedio besplatan ulazak na tribine povodom Dana zena.
A nije da ih je bio mali broj, uglavnom klinke koje se loze na odvazne Lesinare. (Nadam se da ima onih koje to zanima

).
Okupio se iznenadno i veci ( za gostovanja, ovako rizicna pogotovo) broj Manijaka, prema mojoj slobodnoj proceni izmedju 150 i 200...dosli su svesno sa namerom da provociraju, psovali su Borac, Banja Luku itd..i Lesinari su u mojim ocima tu polozili ispit jer im nisi odgovorili na prozivke. Ipak nakon sto su ovi poceli da provociraju sa zastavama sa ljiljanima ceo stadion je poceo da peva Ubi Turcina i sl..po meni ok, sto su trazili, to su i dobili. Nakon par upozorenja odustali su i jedni i drugi i ovi drugi su otisli 10ak minuta pre kraja meca i ispraceni iz BL uz jake mere obezbedjenja.
Lesinari su pali jedan drugi ispit, u derbiju, domacoj utakmici prvoj u ovoj polusezoni nakon 3 meseca pauze, nije ih bilo ni 2 k..bas je slabo navijanje bilo, a prvih 20ak minuta su proveli gledajuci u Manijake, kao da su fascinirani njihovom pojavom. Ukupno mislim da je bilo oko 5 K navijca..
Mene je fascinirao bubnjar Manijaka, sumnjam da je u pitanju sam bubnjar Crvene Jabuke ili Zabranjenog Pusenja. Nije prestajao sve vreme

O utakmici nema se sta puno reci, teren ocajan, a i igraci nisu nekog posebnog kvaliteta.
Borac je krenuo u 4-2-3-1 formaciji gde je najistureniji bio bivsi napadac Vose i dete Borca BIlbija. Vec u prvom minutu imao je kolosalnu sansu, al' mu je ocajan teren prilicno pomogao da se obruka u situaciji 1 na 1.
Nakon toga imao je jos jednu sansu jedan na jedan i epilog - isti.
Sudija je propustio nekoliko puta da svira ocigledan faul, jednom mislim i penal nad Maleticem i stvarno mislim da pod ovakvim sudjenjem SRPSKIM klubovima je besmisleno da igraju ovakvu ligu.
Borac je napadao skoro celo prvo poluvreme, uglavnom jalovo sem te 2 pomenute sanse. Lopta je letila izmedju 2 sesnaesterca, izgledalo je kao da se igraju izmedju dve vatre, a golmani su bili oni koji gadjaju. I onda, slobodnjak sa nekih 25 metara sa desne strane, sutira Stokic, golman lose postavljen, lopta zakacila zivi zid i 1 - 0 za Borac. Nedugo zatim odlicno izveden korner Maletica, lopta je preletila celu odbranu Zeljeznicara i Trivunovic je sa 4-5 metara prosledio u mrezu neduznog, inace veoma loseg golmana gostujucih, cini mi se Antolovic da se preziva. Da pohvalim I mog druga, naseg forumasa koji je pogodio strelca oba pogotka. Fudbaleri Zeljeznicara su prvi sut uputili i to veoma slab, glavom u poslednjem napadu u prvom poluvremenu.
Drugo poluvreme jos slabije, pa sam vise zverao u tribine nego u teren, gosti pokusavali da napadnu, domaci sa 10oricom iza centra, prebacivanje lopte glavom, ispucavanja golmana i tako u krug. Tek pred kraj malo uzbudjenja nakon kontri Borca, priliku je imao prvo Maletic, pa nakon njega i sjajan volej Grujica, al' 2 puta je odbranio golman.
Sve u svemu, losa fudbalska predstava, napucavanja golmana, valjanje od 5 minute utakmice, mnogo pogresnih dodavanja, smesne sudije, lopta vise u vazduhu nego na zemlji, a napadac domacih Bilbija i nije imao nekih preteranih sansi u vazdusnim duelima.
Debitovali su i nova pojacanja Grujic, Maletic i Rascic.
Po meni najbolji akteri utakmice su bili Maletic koji je po desnoj strani probijao kao silo, bukvalno je bio nezaustavljiv, bice ogromno pojacanje. Malo je stao od 75-85, kao da se umorio, a onda u poslednjih 10 minuta (5 sudijske nadoknade) izdmonirao ponovo.
Sjajan je bio i Grahovac, odlican mladi fudbaler, sjajna anticipacija, odlican radijus kretanja, dobar u duelu, par puta sjajan pas, steta sto nije imao vise prostora da se iskaze i ofanzivno.
Ako neko ima jos pitanja tu sam, na raspolaganju.