Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Premijer liga BiH

Re: Premijer liga BiH 2012/2013

Postby ОГИ » 04 Mar 2013, 01:08

Žarko Karamatić će sutra potpisati za Radnik.
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby Baron » 04 Mar 2013, 12:34

Borac će u narednom kolu protiv Željezničara biti jači za Grujića, Maletića i Kantara.
Baron

Postby ОГИ » 06 Mar 2013, 15:54

Navijačima Željezničara biće zabranjeno da organizovano putuju u Banjaluku na derbi 17. Kola Premijer lige BiH protiv Borca.

“Zbog činjenice das u dve posljednje utakmice Borca i Željezničara u Banjaluci prekinute te dešavanja proteklog vikenda kada sus e banjalučki navijači sukobili sa domaćom publikom u GradAčcu, a pristalice Željezničara sa policijom, postoji strah da se u Banjaluci opet mogu desiti veliki sukobi. Zbog toga će navijačima Željezničara biti zabranjeno organizovano putovanje na derbi 17. Kola, jer nikome nije u interesu da se dese novi sukobi ili ne daj Bože da se ponovi “slučaj Široki Brijeg”, kada je usmrćen jedan navijač Sarajeva, rekao je izvor “Euroblica” iz FSBiH.
ОГИ

Postby ОГИ » 07 Mar 2013, 17:58

Na današnjoj disciplinskoj sjednici o problemima na bh terenima izrečene su kazne. Borac će morati da plati 10.000KM. Čelik i Sarajevo po 1000KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, Zrinjski, Slavija takođe, a Željezničar, Travnik i Zvijezda zbog fizičkih obračuna navijača i policije po 3000KM i izjave službenih lica.
ОГИ

Postby Baron » 08 Mar 2013, 14:07

Kad sam malopre izlazio vani naleteh na zanimljivu slicicu :

Spoiler: pokaži
Image
Baron

Postby ОГИ » 08 Mar 2013, 16:29

Image
ОГИ

Postby ОГИ » 09 Mar 2013, 11:33

Ovoga vikenda na rasporedu su mečevi 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH, a najinteresantniji susret će svakako biti duel između Borca i Željezničara koji od 17:00 sati počinje na gradskom stadionu u Banjaluci.

Travnik i Slavija nastavak prvenstva su otvorili porazima, Slavija domaćim protiv Širokog Brijega, a Travnik onim gostujućim od 2:0 na Grbavici. Obje ekipe su u nastavak prvenstva ušle sa novim trenerima koji su debitovali porazima pa će njihov današnji duel biti jako zanimljiv.

Subota, 9. mart
Sarajevo – Rudar Prijedor (14:00)
Velež – Čelik (15:00)
Zvijezda Gradačac – GOŠK (15:00)
Olimpic – Gradina (15:00)
Leotar – Radnik (15:00)
Travnik – Slavija (15:00)
Borac – Željezničar (17:00)

Nedjelja, 10. mart
Široki Brjieg – Zrinjski (15:00)
ОГИ

Postby Pit Bull » 09 Mar 2013, 16:58

Prognoze za mec Borac-Zeljeznicar ? U kojoj minuti se prekida ? :laugh: :laugh:

Mislio sam ici ali lose vreme , a i ima prenos , jako losa poseta na Gradskom stadionu , oko 4k samo
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby ОГИ » 09 Mar 2013, 17:15

Otišao je Dzoni pa ćemo čuti njegove impresije poslije utakmice. Jako loš teren u Banjaluci.
ОГИ

Postby Pit Bull » 09 Mar 2013, 17:22

trava tj blato kao u svinjcu jbt , teren u ocajnom stanju , ja se maltene u 4:10 predomislio da ne idem , jako losa utakmica , bilo u astri da li ce se utakmica prekinuti , kvota 14 :laugh:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby ОГИ » 09 Mar 2013, 17:23

Vidim ipak su došli Manijaci.

Leotar na svom terenu poražen od Radnika iz Bijeljine rezultatom 2:1. Gosti su poveli u 35 minuti preko Kataneca dok je Janković izjednačio sa bijele tačke u 70 minuti utakmice. Na kraju Basara u 85 minuti svojim golom donio tri boda Radniku.

Odlično smo otvorili drugu polusezonu sa dva trijumfa.
ОГИ

Postby Hezonja » 09 Mar 2013, 17:27

Sarajevo lagano...Nadzic 2 komada i Melunovic jedan.
Hezonja

Postby ОГИ » 09 Mar 2013, 17:35

Bilo je očekivano za Sarajevo. U Banjaluci nećemo vidjeti puno golova.

Zvijezda 2:1 GOŠK
Olimpic 2:1 Gradina
Velež 2:1 Čelik
Travnik 1:2 Slavija
Leotar 1:2 Radnik

Fudbaleri Slavije slavili su u susretu dvaju ekipa koje su proljetni dio prvenstva otvorili porazima. Izabranici Milomira Šešlije sasvim zasluženo su rezultatom 2:1 na Piroti savladali Travnik. Samo se nadam da će ovo biti početak novih pobjeda i borbe za Evropu.

Evo gola za Borac. Strelac Stokić.

@edit

Evo ga i drugi gol, Borac vodi sa 2:0 strijelac je Vule Trivunović. Bravo Borac!
ОГИ

Postby AirBall » 09 Mar 2013, 18:45

Pricalo se da Zeljo nece imati navijaci, ali bilo ih je ne tako malo... Mislio sam da ima vise Lesinara, ni 1/4 tribine nisu uspeli da napune...

Btw, neverovatan svinjac od stadiona, kao da igraju u blatu, a ne na travi...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Baron » 09 Mar 2013, 21:03

Evo i mene sa Gradskog stadiona u Banjoj Luci.

Pola sata pre samog pocetka utakmice poceo je jak pljusak sto je dodatno unistilo podlogu za igranje, koje je ionako ocajna. U otezanim uslovima za igru bolje su se snasli igraci Borca i nakon 2 prekida ostvarili pobedu. Strelci su u razmaku manjem od 5 minuta bili napadac Stokic i stoper Trivunovic.

Sto se navijaca tice, lep gest uprave koji je svim damama obezbedio besplatan ulazak na tribine povodom Dana zena.
A nije da ih je bio mali broj, uglavnom klinke koje se loze na odvazne Lesinare. (Nadam se da ima onih koje to zanima :D ).
Okupio se iznenadno i veci ( za gostovanja, ovako rizicna pogotovo) broj Manijaka, prema mojoj slobodnoj proceni izmedju 150 i 200...dosli su svesno sa namerom da provociraju, psovali su Borac, Banja Luku itd..i Lesinari su u mojim ocima tu polozili ispit jer im nisi odgovorili na prozivke. Ipak nakon sto su ovi poceli da provociraju sa zastavama sa ljiljanima ceo stadion je poceo da peva Ubi Turcina i sl..po meni ok, sto su trazili, to su i dobili. Nakon par upozorenja odustali su i jedni i drugi i ovi drugi su otisli 10ak minuta pre kraja meca i ispraceni iz BL uz jake mere obezbedjenja.
Lesinari su pali jedan drugi ispit, u derbiju, domacoj utakmici prvoj u ovoj polusezoni nakon 3 meseca pauze, nije ih bilo ni 2 k..bas je slabo navijanje bilo, a prvih 20ak minuta su proveli gledajuci u Manijake, kao da su fascinirani njihovom pojavom. Ukupno mislim da je bilo oko 5 K navijca..
Mene je fascinirao bubnjar Manijaka, sumnjam da je u pitanju sam bubnjar Crvene Jabuke ili Zabranjenog Pusenja. Nije prestajao sve vreme :D

O utakmici nema se sta puno reci, teren ocajan, a i igraci nisu nekog posebnog kvaliteta.
Borac je krenuo u 4-2-3-1 formaciji gde je najistureniji bio bivsi napadac Vose i dete Borca BIlbija. Vec u prvom minutu imao je kolosalnu sansu, al' mu je ocajan teren prilicno pomogao da se obruka u situaciji 1 na 1.
Nakon toga imao je jos jednu sansu jedan na jedan i epilog - isti.

Sudija je propustio nekoliko puta da svira ocigledan faul, jednom mislim i penal nad Maleticem i stvarno mislim da pod ovakvim sudjenjem SRPSKIM klubovima je besmisleno da igraju ovakvu ligu.

Borac je napadao skoro celo prvo poluvreme, uglavnom jalovo sem te 2 pomenute sanse. Lopta je letila izmedju 2 sesnaesterca, izgledalo je kao da se igraju izmedju dve vatre, a golmani su bili oni koji gadjaju. I onda, slobodnjak sa nekih 25 metara sa desne strane, sutira Stokic, golman lose postavljen, lopta zakacila zivi zid i 1 - 0 za Borac. Nedugo zatim odlicno izveden korner Maletica, lopta je preletila celu odbranu Zeljeznicara i Trivunovic je sa 4-5 metara prosledio u mrezu neduznog, inace veoma loseg golmana gostujucih, cini mi se Antolovic da se preziva. Da pohvalim I mog druga, naseg forumasa koji je pogodio strelca oba pogotka. Fudbaleri Zeljeznicara su prvi sut uputili i to veoma slab, glavom u poslednjem napadu u prvom poluvremenu.

Drugo poluvreme jos slabije, pa sam vise zverao u tribine nego u teren, gosti pokusavali da napadnu, domaci sa 10oricom iza centra, prebacivanje lopte glavom, ispucavanja golmana i tako u krug. Tek pred kraj malo uzbudjenja nakon kontri Borca, priliku je imao prvo Maletic, pa nakon njega i sjajan volej Grujica, al' 2 puta je odbranio golman.

Sve u svemu, losa fudbalska predstava, napucavanja golmana, valjanje od 5 minute utakmice, mnogo pogresnih dodavanja, smesne sudije, lopta vise u vazduhu nego na zemlji, a napadac domacih Bilbija i nije imao nekih preteranih sansi u vazdusnim duelima.
Debitovali su i nova pojacanja Grujic, Maletic i Rascic.

Po meni najbolji akteri utakmice su bili Maletic koji je po desnoj strani probijao kao silo, bukvalno je bio nezaustavljiv, bice ogromno pojacanje. Malo je stao od 75-85, kao da se umorio, a onda u poslednjih 10 minuta (5 sudijske nadoknade) izdmonirao ponovo.

Sjajan je bio i Grahovac, odlican mladi fudbaler, sjajna anticipacija, odlican radijus kretanja, dobar u duelu, par puta sjajan pas, steta sto nije imao vise prostora da se iskaze i ofanzivno.

Ako neko ima jos pitanja tu sam, na raspolaganju.
Baron

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal