Board index Razni Sportovi Rukomet

Domaći rukomet - Lige, transferi, aktuelnosti, zanimljivosti

Re: Domaći rukomet - Lige, transferi, aktuelnosti, zanimljiv

Postby tremi08 » 05 Apr 2025, 21:05

Foteljas wrote:I ovih 10 ekipa u najvisem zenskom rangu je prema kvalitetu previse, tako da i nije neka steta ako se desi da i tri ekipe ispadnu. :roll:
Zvezda nivo iznad svih ostalih, a u Evropi torpedovane vec u prvom kolu od sestoplasirane nemacke ekipe. Zeleznicar nesto malo bio iznad ostalih, resto poluamaterske ekipe sa po 1-2-3 solidnije igracice, pa je od toga zavisio i plasman.

Bukvalno je vecina ekipa na amaterskom nivou, gledao sam bar 2 utakmice u svakom kolu pa mogu i da dam neki zakljucak. Napredak, Bekament, Naisa i Medicinar jako jako lose ekipe. Bor je iznenadjenje sezone, solidno su se pojacali za nase standarde, Zvezda ocekivano prva, ali dzaba kad sa ovakvim rosterom ne mogu nista u Evropi da urade.

Izdvojio bih jedino Vasicku i Mandicku koje su dobri talenti i koje ce sigurno igrati u Evropi u narednim godinama.
tremi08

Postby Foteljas » 05 Apr 2025, 22:13

tremi08 wrote:Kakva kriminalna ekipa u novom starom Rukovodstvu Rukometnog saveza.

Oduvek bilo i bice. Decenije prolaze, situacija u tom savezu se ne menja. Onda nije ni cudo sto je rukomet u Srbiji tu gde jeste.

tremi08 wrote:Bukvalno je vecina ekipa na amaterskom nivou, gledao sam bar 2 utakmice u svakom kolu pa mogu i da dam neki zakljucak.

Napisi bar ponekad nesto, meni je glupo bilo da pisem samo o rezultatima ZRKP na temi (ostale ipak ne pratim) post za postom... :okk:
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby tremi08 » 06 Apr 2025, 14:24

Bukvalno sam zgranut, pa ovo Rukovodstvo Delicke i ekipe je bilo postenije od ovog zla koje je sada izabrano. Ovo je sve go kriminalac.

Što se tiče regularnog dela ženske lige, utisak je da je kvalitetnije nekih 20% nego prethodna sezona, napokon posle xy godina imamo i dve internacionalke u ligi (dve Brazilke u Boru, golman je dosta dobar i konstantan). Ovi timovi u vrhu su se pojačali ali je to za Evropu nedovoljno da se prođe više od jednog do dva kola.

Izdvojio bih par nekih igračica koje mogu da ostvare solidnu karijeru u Evropi, pre svega ću dati osvrt na igračice koje su mlađe jer u ligi dosta dominantnih igračica je na zalasku svoje karijere (golmanke Zvezde, Nikolić iz Napretka...).

1. Aleksandra Vasić, najbolja u ligi definitivno, najveći talenat kod nas, rođena 2005. i već je bila u reprezentaciji, prvi strelac lige sa 119 golova u 18 mečeva a mogla je da da još bar 40 jer je brzopleta često, ona je budućnost našeg rukometa.
2. Helena Inđić, desni bek u Napretku, fali nam desnih bekova, 22 godine, može da napreduje ali mora da pređe u jači klub
3. Milica Pap, srednji bek, dobijala je šansu i u reprezentaciji, preko 100 golova u sezoni, dobar asistent, dobar pregled igre ima, fino napreduje
4. Aleksandra Krstić, bekament, srednji bek, 22 godine, 98 golova, 38 asistencija, i ona je blizu reprezentacije
5. Tamara Mandić, slabija nego prošle sezone, veliki je talenat, ali mi se čini da je ona od onih koja kasnije sazreva, 86 golova i 59 asistencija, igra po 60 min.svaki meč i nosilac je Medicinara, već je bila u reprezentaciji
6. Teodora Majkić, 85 asistencija, dobru sezonu ima, bolja je nego prošle godine i verujem da će ići na SP (ako se plasiramo)

Vidljiv je napredak kod Tabak, Fajfrić, Vujnović, Paunić, Veličković koja je već sada standardna u reprezentaciji. Pre svega, ove devojke treba da pređu u jače klubove, da idu put Evrope kako bi napredovale jer će nam biti potrebno više igračica u narednim godinama u reprezentaciji.

Naravno, treba se zapitati i kakvu je korist imao Uroš Bregar od Jovane Ristić koja čak ni u Partizanu nije mogla da da više od 1,2 gola po meču a bila je skoro standardna u reprezentaciji ispred ovih igračica koje sam ja nabrojao. I Obrenović je imala lošu sezonu i nije napredovala nakon EP (iako je neko vreme bila i povređena).

Očekujem da titulu uzme Zvezda, i verovatno će veći otpor pružiti Jagodina nego Železničar.
tremi08

Postby tremi08 » 06 Apr 2025, 14:31

I neki savet koji bih uputio Rukovodstvu Saveza za ženski rukomet je put koji trasira upravo Bor, mešavina mladih, potencijalnih reprezentativki i par iskusnih igračica uz dve, tri internacionalke. To je prava priča, plate u ženskom rukometu nisu velike i treba vratiti devojke iz inostranstva u naše klubove (kao ovo što Vujko radi u Zvezdi iako je i on sam pobrkao lončiće pa je mislio da sa jednim srednjim i jednim desnim bekom koje igraju toplo-hladno može da gura u Evropi).

Mora se ići i ka dovođenju devojaka sa strane, jer mi bazu nemamo i kvalitet ne može da se podigne sam od sebe, jer je to dug proces a mi prvo nemamo ni trenerski kadar za to. Ako bi devojke imale uz sebe i kao rivale devojke koje su kvalitetnije i bolje od njih, i one bi same napredovale.

Znam da saveti kriminalcima u RSS nisu potrebni i da oni nikog ne slušaju, ali eto čisto da napišem šta mislim da treba.
tremi08

Postby Foteljas » 06 Apr 2025, 21:18

tremi08 wrote:3. Milica Pap, srednji bek, dobijala je šansu i u reprezentaciji, preko 100 golova u sezoni, dobar asistent, dobar pregled igre ima, fino napreduje

Na zadnjih nekoliko utakmica u Sumicama kao da se plasi da uzme stvar u svoje ruke i sutira (sve je nesigurnija i na sedmercima), pocela je cak i previse da pokusava da po svaku cenu asistira drugima.

tremi08 wrote:Naravno, treba se zapitati i kakvu je korist imao Uroš Bregar od Jovane Ristić koja čak ni u Partizanu nije mogla da da više od 1,2 gola po meču a bila je skoro standardna u reprezentaciji ispred ovih igračica koje sam ja nabrojao.

Lepo primeceno.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby fontaneros » 26 Apr 2025, 17:15

Stani, stani, Ibar vodo
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby tremi08 » 26 Apr 2025, 18:41

Kakav sljam u Rukometnom savezu i na to pridodati Nedeljka Jovanovica. Jezivo je samo za gledati, hvala Bogu da rukomet u ovoj zemlji nije toliko popularan pa ovaj sljam ne moramo cesto da gledamo.
tremi08

Postby fontaneros » 26 Apr 2025, 18:44

Kakvu golcinu je zabio ovaj iz vojvodine sad
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby murinjo80 » 26 Apr 2025, 18:45

Voleo bi da gresim ali nama pomoci nema.Kakve face su prisutne na finalu kupa i to opusteno gledaju .
"Te ljude treba zauvek proterati sa istoka,ali zauvek. Dozivotno im zabraniti ulazak."
murinjo80

Postby Cvele » 26 Apr 2025, 18:49

murinjo80 wrote:Voleo bi da gresim ali nama pomoci nema.Kakve face su prisutne na finalu kupa i to opusteno gledaju .

Ko je tu?
Cvele

Postby Slaninar » 26 Apr 2025, 19:03

fontaneros wrote:Kakvu golcinu je zabio ovaj iz vojvodine sad

Majstorija.

Pored statistike kakva je bila, 12:12 je bio fantastican rezultat za nas i katastrofalan za Partizan. Mislim da mi gore poluvreme ne mozemo da odigramo.
Slaninar

Postby Џејси Керол » 26 Apr 2025, 19:07

Cvele verovatno misli na Nedeljka Jovanovića i Vladu Mandaru

Što Firma nije došla?
proces.
Џејси Керол

Postby murinjo80 » 26 Apr 2025, 19:21

Da li je realno cela hala uz tebe i ti ovako igras.
"Te ljude treba zauvek proterati sa istoka,ali zauvek. Dozivotno im zabraniti ulazak."
murinjo80

Postby Dexi » 26 Apr 2025, 19:23

Dodic je klasa za ovaj nivo naseg rukometa.Neizvestan mec.
Dobar nas golman :okk:
Dexi

Postby Dr. Thomas » 26 Apr 2025, 19:27

Хахахахаха.
Какве лоповчине за шта дају два минута.
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

PreviousNext

Return to Rukomet