by tremi08 » 06 Apr 2025, 14:24
Bukvalno sam zgranut, pa ovo Rukovodstvo Delicke i ekipe je bilo postenije od ovog zla koje je sada izabrano. Ovo je sve go kriminalac.
Što se tiče regularnog dela ženske lige, utisak je da je kvalitetnije nekih 20% nego prethodna sezona, napokon posle xy godina imamo i dve internacionalke u ligi (dve Brazilke u Boru, golman je dosta dobar i konstantan). Ovi timovi u vrhu su se pojačali ali je to za Evropu nedovoljno da se prođe više od jednog do dva kola.
Izdvojio bih par nekih igračica koje mogu da ostvare solidnu karijeru u Evropi, pre svega ću dati osvrt na igračice koje su mlađe jer u ligi dosta dominantnih igračica je na zalasku svoje karijere (golmanke Zvezde, Nikolić iz Napretka...).
1. Aleksandra Vasić, najbolja u ligi definitivno, najveći talenat kod nas, rođena 2005. i već je bila u reprezentaciji, prvi strelac lige sa 119 golova u 18 mečeva a mogla je da da još bar 40 jer je brzopleta često, ona je budućnost našeg rukometa.
2. Helena Inđić, desni bek u Napretku, fali nam desnih bekova, 22 godine, može da napreduje ali mora da pređe u jači klub
3. Milica Pap, srednji bek, dobijala je šansu i u reprezentaciji, preko 100 golova u sezoni, dobar asistent, dobar pregled igre ima, fino napreduje
4. Aleksandra Krstić, bekament, srednji bek, 22 godine, 98 golova, 38 asistencija, i ona je blizu reprezentacije
5. Tamara Mandić, slabija nego prošle sezone, veliki je talenat, ali mi se čini da je ona od onih koja kasnije sazreva, 86 golova i 59 asistencija, igra po 60 min.svaki meč i nosilac je Medicinara, već je bila u reprezentaciji
6. Teodora Majkić, 85 asistencija, dobru sezonu ima, bolja je nego prošle godine i verujem da će ići na SP (ako se plasiramo)
Vidljiv je napredak kod Tabak, Fajfrić, Vujnović, Paunić, Veličković koja je već sada standardna u reprezentaciji. Pre svega, ove devojke treba da pređu u jače klubove, da idu put Evrope kako bi napredovale jer će nam biti potrebno više igračica u narednim godinama u reprezentaciji.
Naravno, treba se zapitati i kakvu je korist imao Uroš Bregar od Jovane Ristić koja čak ni u Partizanu nije mogla da da više od 1,2 gola po meču a bila je skoro standardna u reprezentaciji ispred ovih igračica koje sam ja nabrojao. I Obrenović je imala lošu sezonu i nije napredovala nakon EP (iako je neko vreme bila i povređena).
Očekujem da titulu uzme Zvezda, i verovatno će veći otpor pružiti Jagodina nego Železničar.