ЕКСКЛУЗИВНО: Журнал провео дан са Момиром Илићем
1 феб, 2012

Аранђеловац, град у Шумадији, изнедрио је многе спортисте, велике асове, али никад до сад није могао да се похвали правим и истинским херојем. Данас, овај топао и леп град има јунака и то читаве Србије. Момир Илић, капитен Орлова, најбољи играч Европског првенства и први стрелац рукометне репрезентације постао је нови миљеник нације, идол младих и истински херој.
Упутили смо се у родни град популарног Моше, да посетимо шампиона у његовом дому и видимо како проводи преостало кратко време у својој земљи. Већ данас леви бек путује назад у Немачку, обавезе у Килу не могу да чакају.

Тек што смо ушли у Шумадију обасјало нас је сунце, а око нас идила, све прекривено снегом. Није нам дуго требало, а већ смо стигли у главну улицу у Аранђеловцу, у самом центру је нова зграда, а на другом спрату стан шампиона. Врата нам је отворила супруга Маја, а Момир ту, одмах до ње и љубазно су нас позвали да уђемо.
Осетила се одмах топлина дома, слике Маје и Момира су свуда около, а ту су и неизбежне фотографије пса Арчија, оправдано одсутног.

Ту је и трофеј намењен најбољем играчу Европског првенства…
– Употпунио сам сад све оно о чему сам као мали сањао. Међутим, тај пехар МВП играча није мој, то је плод сјајног тима, колектива, јер репрезентација Србије је тим, али је изнедрила два појединца. Ово је колективни спорт, тако да заслуге припадају тиму, без екипе ништа не бих могао.
Да ли сада за себе можете да кажете да сте играч, пошто сте недавно изјавили да то нисте, јер немате медаљу са Србијом?
– Да, сад сам постао играч! Лепа је и Лига шампиона, бити најбољи је стварно сјајан осећај, али тек кад нешто урадите са својом земљом, онда осетите праву и истинску срећу.

Комплетан ексклузивни интервју са Момиром Илићем, детаље са прославе у ресторану „Рујна зора” и још много тога занимљивог, можете да прочитате у издању Спортског журнала за четвртак, 2. фебруар.