Board index Razni Sportovi Rukomet

Muski reprezentativni rukomet

Re: Reprezentacija Srbije... Reprezentativna takmicenja u sv

Postby DON » 31 Jan 2012, 00:26

Vucko nije pevao? :D

Imali su takmicnje u karaokama pred pocetak EP, Cutura je bio drugi...

Sta mislite ko je bio prvi?
DON

Postby Sony » 31 Jan 2012, 00:27

Ma zalio se na grlo...kaze od Hrvata je izgubio glas :D Od meca sa njima :D A optuzio je Cutura Nenada da je izlobirao pobjedu na karaokama. :D
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby Napredpartizan » 31 Jan 2012, 00:28

VUČKO_88 wrote:Vucko nije pevao? :D

Imali su takmicnje u karaokama pred pocetak EP, Cutura je bio drugi...

Sta mislite ko je bio prvi?

Vucko za 3 glasa,Cutura ulozio protest,nije zadovoljan zirijem :D Nije hteo da peva,kaze boli ga grlo,verovatno od alkohola :biggrin:
Napredpartizan

Postby DON » 31 Jan 2012, 00:33

Pa to hoce, lepo to prenosite nama koji ne gledamo... A nikad novinari od Vas :D

Ajde jos malo detalja, ako su bili 15 minuta sigurno su svasta rekli... Jbg, ima nas koji ne palimo TV, dajte malo, imajte dusu... :roll:
DON

Postby Napredpartizan » 31 Jan 2012, 00:42

Vucko kaze da mu je krivo sto nisu bili na nivou u finalu i da je zbog toga plakao.Amidzic ga zeza da se zato ljubakao sa nekom devojkom,ovaj mu odgovara da mu je to supruga,da je trazio rame za plakanje :biggrin: Cutura kaze da se oseca kao mladic i da planira jos da igra,da mu je ovo debi za reprezentaciju i da nije prosao pripreme kod Vuje kada je prvi put bio pozvan. Kazu da ce biti tesko u kvalifikacijama,ali se nadaju plasmanu na olimpijadu jer im je to san. Mnogo im znaci sto je Vuk ostao na mestu selektora,jer nisu opet morali da se upoznaju sa novim i da im je prosologodisnji turnir u Svedskoj na neki nacin bilo upoznavanje. Kazu za Hansena da lagano cupka,ali da ima jako snazan udarac :biggrin: To bi bilo to...
Napredpartizan

Postby Felipao » 01 Feb 2012, 14:22

Vucko ako nije prikladna tema prebaci :D Krecmar maestro :blue: Njega sam gotivio vise i od Ricardsona :D

Krečmar: Srbija i Beograd su super, hoću da budem vaš ambasador

"Vi Srbi ste čudo, živite za sport, sa toliko emocija ga pratite i živite sa vašim sportistima. Zaista sam uživao", poručio legendarni nemački rukometaš

Legendarni nemački rukometaš Štefan Krečmar boravio je tokom Evropskog šampionata u Beogradu i bio stručni konsultant jedne televizije, a iz Srbije je, kako kaže, poneo najlepše utiske.

Krečmar je toliko oduševljen napustio našu zemlju da je prilikom odlaska poručio da bi voleo da bude ambasdor Srbije.

"Vi Srbi ste čudo, živite za sport, sa toliko emocija ga pratite i živite sa vašim sportistima. Uživao sam. Stvarno je bio jedan od boljih šampionata. Dok sam bio igrač nisam imao puno prilike da uživam u gradovima gde smo igrali. Sad konačno mogu, Beograd je fantastičan. Svaki slobodan trenutak sam iskoristio da obiđem grad. Dosta vremena sam proveo u noćnom provodu. Slušao sam puno priča o tome, sad sam se uverio da je sjajan. Bio sam na tako puno mesta, svuda sam uživao", rekao je Krečmar u izjavi za Sportski žurnal.

Legendarni Nemac na kraju je poručio:

"Ako ponovo budete organizovali neko veliko takmičenje, zovite me. Rado ću da budem ambasador Srbije".
Felipao

Postby AirBall » 01 Feb 2012, 19:19

Srpski junak Stanić: Nisam zadovoljan ni kad imam 16-17 obrana po utakmici

Image

SRPSKI junak u osvajanju srebra, vratar makedonskog Metalurga Darko Stanić, osvrnuo se na svoje partije na Europskom prvenstvu gdje je bio prva violina među izabranicima Veselina Vukovića.

"Ja uvijek mislim da sam mogao bolje, i ja i ekipa, iako moramo biti zadovoljni s osvajanjem srebrne medalje", rekao je Stanić, kojeg u Metalurgu trenira Lino Červar:

"On mi se smije kad kažem da sam nezadovoljan poslije utakmice u kojoj imam 16-17 obrana. Ali ja sam takav, mislim da mogu još bolje", kazao je Stanić, kojem je karijeru obilježila kokainska afera, zbog koje ga je Međunarodna rukometna federacija (IHF) kaznila dvogodišnjom suspenzijom (od svibnja 2006 do svibnja 2008.).

Nakon što je zabrana istekla, potpisao je za Koper gdje je proveo tri sezone, da bi lani prešao u Metalurg. S 15 tisuća eura mjesečno jedan je od najplaćenijih sportaša u Makedoniji.

"Najzaslužniji za moj uspješan povratak rukometu je Jovica Cvetković, on me želio iako sam imao još godinu dana suspenzije. Javnost to ne zna, ali njemu puno dugujem", zaključio je Stanić.

index.hr
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby DON » 01 Feb 2012, 22:32

ЕКСКЛУЗИВНО: Журнал провео дан са Момиром Илићем
1 феб, 2012
Image
Аранђеловац, град у Шумадији, изнедрио је многе спортисте, велике асове, али никад до сад није могао да се похвали правим и истинским херојем. Данас, овај топао и леп град има јунака и то читаве Србије. Момир Илић, капитен Орлова, најбољи играч Европског првенства и први стрелац рукометне репрезентације постао је нови миљеник нације, идол младих и истински херој.

Упутили смо се у родни град популарног Моше, да посетимо шампиона у његовом дому и видимо како проводи преостало кратко време у својој земљи. Већ данас леви бек путује назад у Немачку, обавезе у Килу не могу да чакају.
Image
Тек што смо ушли у Шумадију обасјало нас је сунце, а око нас идила, све прекривено снегом. Није нам дуго требало, а већ смо стигли у главну улицу у Аранђеловцу, у самом центру је нова зграда, а на другом спрату стан шампиона. Врата нам је отворила супруга Маја, а Момир ту, одмах до ње и љубазно су нас позвали да уђемо.

Осетила се одмах топлина дома, слике Маје и Момира су свуда около, а ту су и неизбежне фотографије пса Арчија, оправдано одсутног.
Image
Ту је и трофеј намењен најбољем играчу Европског првенства…

– Употпунио сам сад све оно о чему сам као мали сањао. Међутим, тај пехар МВП играча није мој, то је плод сјајног тима, колектива, јер репрезентација Србије је тим, али је изнедрила два појединца. Ово је колективни спорт, тако да заслуге припадају тиму, без екипе ништа не бих могао.

Да ли сада за себе можете да кажете да сте играч, пошто сте недавно изјавили да то нисте, јер немате медаљу са Србијом?

– Да, сад сам постао играч! Лепа је и Лига шампиона, бити најбољи је стварно сјајан осећај, али тек кад нешто урадите са својом земљом, онда осетите праву и истинску срећу.
Image

Комплетан ексклузивни интервју са Момиром Илићем, детаље са прославе у ресторану „Рујна зора” и још много тога занимљивог, можете да прочитате у издању Спортског журнала за четвртак, 2. фебруар.

Strasan je intervju, ako ste u mogucnosti, procitajte u stampanom izdanju. ima prica sa Mosinim ocem, prvim trenerom itd...
DON

Postby Opojni zumbul » 02 Feb 2012, 13:30

Čestitam rukometašima srebnu medalju na evropskom prvenstvu i prvu medalju za nezavisnu Srbiju :copa2:
Nadam se i plasmanu u London
Opojni zumbul

Postby Houdini » 03 Feb 2012, 11:42

Isaković: Srebro ne rešava probleme

Legenda srpskog rukometa Mile Isaković rekao je da srećan evropskim srebrom naše reprezentacije kao da je on učestvovao u uspehu.

Image
Momci su ostvarili izuzetan uspeh, niko se tome nije nadao. Moramo da ih pustimo da uživaju u onome što su postigli, biće vremena za analize”, rekao je Isaković.

Isaković, ipak, naglašava da ovaj uspeh ne znači da je situacija u našem rukometu idealna.

Plašim se da ćemo iza medalje početi da sakrivamo sve loše strane našeg rukometa. Mnogo problema još ostaje da se reši. Ovo srebro nije temelj za sledeće uspehe, ali je veliki podsticaj. I dalje nemamo prepoznatljiv stil na kome bismo mogli da baziramo igru na takmičenjima u sledećih 10-15 godina”, istakao je Isaković.

Šampionska generacija iz osamdesetih znala je recept za kontinuitet u osvajanju odličja.

Medalja na Evropskom prvenstvu će imati značaj samo ako se u aprilu ostvari plasman na Olimpijske igre i ako se u Londonu osvoji medalja. Kako to ostvariti, pitajte stručni štab i ljude koji vode naš rukomet. Potreban nam je dugoročan plan. Francuzi su još devedesetih krenuli da grade tim koji je prethodnih godina pokorio planetu u više navrata”, naglasio je Isaković.

Legendarno krilo iz Šapca ističe da takav sistem kod nas ne postoji.

Pogledajte Miku Hansena. Njega su od malih nogu projektovali da bude zvezda, prošao je kroz sve danske selekcije. Znalo se tačno šta treba da zna u desetoj, a šta u 15. ili 20. godini. U Srbiji nema takvog rada sa mlađim kategorijama”, istakao je Isaković i dodao, “Imamo razloga za optimizam. Napokon smo shvatili da samo odbrana donosi medalju. Više nije važno ko je izmislio koju, da li jednu reprezentaciju karakteriše 6-0, 5-1 ili 3-2-1. Rezultat se postiže samo dobrom odbranom, nebitno koja je u pitanju. Defaniziva u našem timu funcioniše dosta dobro, neka nam to bude osnova za dalji rad”.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby AirBall » 03 Feb 2012, 16:24

Stanić i "zvanično" ministar odbrane!

Ministar Dragan Šutanovac morao je da posluša glas naroda i svoju funkciju "dodeli" golmanu rukometne reprezentacije Srbije

Image

Da nije bilo podviga Novaka Đokovića u Melburnu, Darko Stanić prošlog meseca bi bio sportska ličnost broj jedan u Srbiji.

Priznanje sjajnom čuvaru mreže u petak je odao i Dragan Šutanovac, koji mu je čestitao na osvajanju srebrne medalje na prvenstvu Evrope i uručio maskirnu majicu sa brojem jedan i natpisom "Darko Stanić - ministar odbrane".

Taj nadimak Staniću su dali navijači tokom EP, kada je na gotovo svakoj utakmici blistao među stativama.

"Počastvovan sam prijemom kod ministra Šutanovca. Video sam pre par dana u štampi da je prilikom posete Italiji izjavio da su sportisti koji osvajaju medalje širom sveta naši najbolji ambasadori i da time pokazuju šta Srbija želi da bude", rekao je Stanić.

Zvanično najbolji golman šampionata sa 42 odsto odbranjenih šuteva (84/200), zatim je posetio Vojnu akademiju, gde je razgovarao sa kadetima i kadetkinjama i potom se oprobao u gađanju iz pištolja.

Stanić će već večeras biti na treningu svog Metalurga iz Skoplja, sa kojim ga očekuje nastavak takmičenja u Ligi šampiona i borba za plasman među 16 najboljih timova "starog kontinenta".

AirBall

Postby DON » 08 Feb 2012, 14:55

Šešum na operaciji, povratak za mesec i po dana

http://www.novosti.rs/vesti/sport.297.h ... -i-po-dana
DON

Postby Houdini » 08 Feb 2012, 15:44

Da li je moguce? Neverovatno koliko decko nema srece u karijeri. zelim mu brz oporavak.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby KKP » 08 Feb 2012, 16:17

Houdini wrote:Da li je moguce? Neverovatno koliko decko nema srece u karijeri. zelim mu brz oporavak.

:+1:

I ja mu želim što brži oporavak, čovek maler...
KKP

Postby AirBall » 09 Feb 2012, 02:25

Škrba je nezadovoljan sa ulogom bivsih igraca u nasem rukometu...

Dragan Škrbić, nekadašnji reprezentativac „orlova“
Nema mesta za bivše asove, ali ima za policajce

Nije nam dugo trebalo! Posle 16 godina posta, srpski rukometaši su osvojili medalju na Evropskom prvenstvu, ovog puta srebrnu, ali već posle nekoliko dana se stišala euforija i krenulo se s „lekcijama“.

Na konstataciju Velimira Marjanovića, predsednika Rukometnog saveza Srbije, da bivši igrači ne znaju kako funkcioniše jedna sportska organizacija i da ne bi trebalo da se mešaju u rad Saveza, oglasio se čuveni Dragan Škrbić.
„Marjanović kaže da bivši igrači nisu potrebni jer ne znaju kako funkcioniše Savez. Znači, zbog toga su u Savezu samo bivše sudije i policajci“, napisao je Škrbić na „tviteru“, a kada smo ga pozvali da objasni šta je pod tim mislio, rekao je:
- Dejan Bodiroga, Vanja Grbić, Aleksandar Šoštar... Bivših asova ima u svim sportovima, samo ne u rukometu. Da se razumemo, ne mislim na sebe, nego na bivše igrače koji su trenutno u zemlji i i te kako mogu da pomognu, ali očigledno je da su nepoželjni. Zašto je tako, to već morate da pitate Marjanovića. Kao što sam rekao, nema mesta za asove, ali ima za bivše sudije i policajce - kaže Škrbić.

Bivši rukometni as ima i reči hvale kada je reč o našem savezu, ali istovremeno upozorava.
- Svaka čast tim ljudima što su doveli Evropsko prvenstvo u Srbiju i što su ga sjajno organizovali, tako da niko iz EHF-a nije imao zamerki. Međutim, da ne zaboravimo gde smo bili proteklih 10 i više godina. Sve to vreme nismo bili ni blizu medalje, liga nam je smešna, imali smo u reprezentaciji samo dva igrača, koji su imali epizodne uloge. Ukoliko u Madridu ne obezbedimo prolaz na Olimpijske igre, ova srebrna medalja će izgubiti sjaj veoma brzo i vratićemo se u zapećak. Kažem vam, i dalje ne verujem da za bivše igrače, koji su ceo život u rukometu, nema mesta u RS Srbije. Ponovo se problemi guraju pod tepih i plašim se da će nam se to veoma brzo obiti o glave - kaže Škrbić.

http://www.alo.rs/sport/46065/Nema_mesta_za_bivse_asove_ali_ima_za_policajce
AirBall

PreviousNext

Return to Rukomet