Kad procitas kvalitetne komentare, nije tesko dati opsirnu repliku. Hvala vam momci! Mnogo sam srecan sto se nakon OI na ovom pdf-u povecao broj stalnih i kvalitetnih forumasa.
Sto se tice Fedje Kamasija, daleko da mislim da je los trener. Ali mnogo vise se dokazao u desetoboju, pa i bacanju koplja, nego u skoku s motkom. Jednostavno, nije prirodno da neki trener bude dobar za sve. Ako si dobar za dekatlon, to znaci da si svestran, da se dobro razumes u atletiku, ali i da nisi pronikao u najdublje tajne svake od 10 disciplina za koje si zaduzen da prenosis znanje.
Nijednom nisam pomislio na njegov PB, vec na gomilu motkasa koje je izbacio: Dudasa, Dodiga, Sarcevica, bracu Pesic, Antanasijevica. Sve su to visine od 4.50m do 5.10m, vrlo skromne i na balkanskom juniorskom nivou. Ocigledno, tu se negde zavrsavaju njegovi trenerski limiti, bar tako statistika njegovih pulena kaze.
Ni nas najveci atletski trener nikad nije trenirao atletiku, cak nije bio ni trener vec profesor geografije i apotekar. Tek kad je stvorio svetsku rekorderku, jedva je uspeo da izdejstvuje da kao trener naturscik dobije dozvolu za medjunarodna takmicenja. Tako da sve (ne)uspehe trenera iskljucivo gledamo kroz rezultate takmicara, a njihovi rezultati koje su postigli kao nekadasnji atletcari su irelevantni za trenersku ocenu. Ako sa Djordjem dodje do 5.70m, bice vec druga prica.
Ja ne bih voleo da budem sportski novinar, bas iz razloga sto ne bih mogao da pisem da je izvesna Jana Krackovic nova Ivana Spanovic. A sa druge strane ne bih voleo ni da mi neko preti i psuje decu, jer sam napisao da neciji rezultat nije vredan pomena iako govorimo o drzavnom sampionu.
Sto se tice Vilagos, mislim da sam nekad u junu procitao da je treci ili cetvrti put u godini oborila mladjepionirski NR (koji je cak od prosle sezone u njenom vlasnistvu, a prosle sezone je i 2002. godiste bilo u tom uzrastu) i da on iznosi oko 62 ipo metra! U koplju se nije nesto proslavila tokom ove sezone, ali tu je stvar tehnike (koju ona jos uvek nema) za razliku od vorteksa koji je vise igracka nego sprava. Da ne govorim o snazi koja ce doci sa godinama.