Milan L. wrote:Koliko se prilagođavaju setovi pitanja u večerašnjoj Poteri. Najstarijem takmičaru pitanja o Indiri Gandi, Nehruu, partizanskim filmovima, naravno da to nisu dali mlađim takmičarima.
U prijavi za Superpoteru ima raznoraznih pitanja, pa i da se rangiraju oblasti u zavisnosti od toga koliko ste dobri u njima. Da li se to traži i u prijavi za običnu Poteru?
Imam utisak da se i tragačima prilagođava, odnosno da budem precizniji Miloradu
.
Prilagođena su pitanja manje više stalno, ne samo po godinama nego i da iskusni kvizaški šampioni dobijaju paklen set i obrnuto, početnici dobijaju lakša pitanja. Takođe, rekao bih i da su lakša pitanja ako ideš na višu sumu, zatim da su lakša pitanja ako u poslednjoj igri ako ostane samo jedan takmičar nego ako ostane više.
Sećam se da je žena dobila pitanje sa ponuđenim odgovorima, koji sport je podeljen na poluvremena pa je odgovor bio rukomet a bilo je još ponuđeno nešto tipa košarka i vaterpolo. Složićemo se da toliko lako pitanje ne dolazi često u drugoj igri i siguran sam da ne bi došlo muškarcu. Lik koji je pričao da je porađao svinju je prvo pitanje dobio za trinaesto prase
. Tragači , sem kadkad Milorada, dobijaju znatno teži set u poslednoj igri od takmičara.
Ovo ne važi samo za Poteru, u Karici je Abudžaba Dabila lik dobio pitanje gde je ponuđen netačan odgovor Abudžaba Dabila , mislim gde ćeš jasnije od toga a primetio sam još primera očigledno prilagođavanja, npr da istoričar dobije baš veliki broj pitanja iz istorije ili da jedan momak koga znam sa svih mogućih sportskih pab i ostalih kvizova dobije isto tako veliki broj sportskih pitanja (pretpostavljam da je naznačio u prijavi da je tu jak).
Karika i Potera sigurno prilagođavaju za ostale ne bih znao. Inače volim oba kviza tako da ne kažem ovo kao nešto strašno.
Jučerašnja ekipa sa Potere mi je bila jedna od najsimpatičnijih koju sam gledao i baš mi je bilo žao što su izgubili i žao mi je momka koji nije prošao drugu Igru, bio je sasvim dobar i vidi se da se razočarao.