Board index Tenis Teniseri i teniserke

Rafael Nadal

Re: Rafael Nadal

Postby Sony » 05 Sep 2011, 08:47

Strasno....

Zapravo..nista neocekivano. Kada se spoje diktatura ATP-a ( igranje 11 mjeseci) + Nadalov ritam...ovo dodje kao ocekivano. Nadam se da je sada sve OK ( covjek je..koliko god da ne-gotivio kao tenisera). Dobro je da su obicni grcevi..da nije nista ozbiljnije.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby vicharhcp » 05 Sep 2011, 09:12

VESTI | PONEDELJAK 5.09.2011 | 02:11
Nadalu pozlilo na konferenciji
Sat vremena posle pobede nad Davidom Nalbandijanom trećoj rundi US Opena, drugom teniseru sveta Rafaelu Nadalu pozlilo je od bolova na konferenciji za medije..

Image

Maljorčanina su mučili grčevi u desnoj nozi, zbog čega se spustio na pod, a u jednom momentu delovalo da je će pasti u nesvest.

Nadal je posle izjavio da je morao da prilegne na pod kako ne bi kolabirao. zbog jakih bolova. Organizatori su sa izvesnim zakašnjenjem poslali novinare van prostorije kako bi se Špancu ukazala pomoć.

Posle desetak minuta i ukazane lekarske pomoći, Nadalu je bilo bolje i konferencija za medije potom je održana.

"Bio je to samo jak grč u desnoj nozi. I napred i pozadi. Bilo je zaista bolno, ali to je sve. Grčevi nisu neuobičajeni, samo što se ovaj desio u sali za konferencije. Da sam bio negde drugde, niko ne bi ni primetio. Treniraću normalno već u ponedeljak".
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby vicharhcp » 05 Sep 2011, 09:14

Rafael Nadal: "Veoma sam zadovoljan"
Posle pobede nad Davidom Nalbandijanom u trećem kolu US opena, drugi teniser sveta Rafael Nadal bio je zadovoljan svojom igrom.

Image

"Veoma sam srećan zbog načina na koji sam odigrao prvi set, a i u drugom sam bio na veoma visokom nivou".

"U prvom sam bio vrlo zadovoljan igrom i kada sam gubio sa 4:2 i 5:4 jer je on, po mom mišljenju, igrao fantastično na početku. Nisam pravio neiznuđene greške, igrao sam sobro i trudio se da sačekam svoj trenutak“.

Posle meča si izjavio da je ovo tvoj najbolji meč do sada – ima li još segmenata igre kojima nisi zadovoljan i na kojima bi morao da radiš?

„Ne, danas sam zadovoljan skoro svime. Mislim da sam se kretao prilično dobro, a forhend i bekhend takođe su mi dobro funkcionisali. Jedino što sam odigrao vrlo loš gem kada je trebalo da završim meč na 5:3 u trećem setu, ali u ostatku meča sve je bilo kako treba“.

Šta misliš o svojoj igri u prvoj nedelji turnira i o narednom meču?

„Mislim da sam svakim danom sve bolji i da sam protiv Nalbandijana u pojedinim trenucima igrao na vrlo visokom nivou. Prethodne dve nedelje ovde bile su sjajne – došao sam iz Sinsinatija i već u ponedeljak sam trenirao. Posle Vimbldona sam imao povreda i nisam mnogo trenirao, svega sedam dana, ali zapravo tri dana sa pravom motivacijom. Bio sam pomalo umoran i fizički i psihički, ali posle dve nedelje u Montrealu i Sinsinatiju, rekao bih da sam došao ovde adekvatno motivisan. To je za mene najvažnija stvar – da sam srećan dok igram tenis i da sam motivisan da svakog dan izađem na teren i igram najbolje što mogu. Što se tiče Milera, on je težak rival, već sam izgubio od njega na Vimbldonu 2005. godine. I ove godine smo imali težak duel na Vimbldonu, naročito u prva dva seta. On je veoma agresivan teniser sa fantastičnim servisom i moram da ga nateram da se što više kreće jer mu je kretanje najveća mana, dok mu je ostatak igre zaista opasan“.
vicharhcp

Postby vicharhcp » 05 Sep 2011, 09:22

Evo i šta je napisao na svom fb nalogu

Hi everybody, thanks for your support, i'm ok & happy for the match ;)
vicharhcp

Postby vicharhcp » 06 Sep 2011, 19:42

Sa Rafinog fb naloga

Hi, after yesterday's incident, that you all know, and all the mess around, I share a picture of today's practice (almost 2 hours). Now waiting to know the time I play. Thanks everybody for your support!
Image
vicharhcp

Postby Milutinov Tata » 06 Sep 2011, 20:00

Ne vidimo noge, sumnjivo :biggrin: . Nadam se da je sve u redu. Ne bih voleo da ne moze da pruzi svojoj maksimum ove nedelje na terenu.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby vicharhcp » 07 Sep 2011, 09:17

Sa Rafinog fb naloga

The rain returns to NYC! All matches had been suspended and We return to the hotel after indoor practice.
Image
vicharhcp

Postby vicharhcp » 08 Sep 2011, 10:50

VESTI | SREDA 7.09.2011 | 21:56
Nadal i Ferer igraju stoni fudbal
U loži za igrače na drugom spratu Artur Eš stadiona situacija podseća na scene sa tribina u ponedeljak -- ima više posetilaca nego slobodnih mesta.
Image
US Open nema prekrivenih terena, ali je bar ova loža daleko od oblaka i ki[e.

Tu igrači provode svoje slobodno vreme, kojeg je nažalost zbog kiše sve više i više.
vicharhcp

Postby vicharhcp » 08 Sep 2011, 10:52

SREDA 7.09.2011 | 22:59
Nadal: "Organizatori, šta radite?"
Rafael Nadal i Endi Mari žale se zato što su ih organizatori US opena poslali na teren uprkos vlažnim vremenskim usklovima.

Image

"Opasno je, linije zaista postanu klizave. Teniseri više od svih žele da igraju, ali ne kada je opasno“, izjavio je Mari, a Nadal mu se pridružio u kritikama:

„Ne želimo da igramo ako pada kiša. Ako moram da izađem na teren, izaći ću, ali mislim da to nije korektna odluka. Razumem navijače, ali zdravlje igrača je najvažnije, a mi se osećamo nezaštićeno“.

Vremenska prognoza nije baš ružičasta i očekuje se da se finale US opena i četvrtu godinu u nizu odigra u ponedeljak.

„Mi smo samo deo cele predstave. Da, organizatori se ’jure’ sa vremenom i žele da se mečevi završe, ali panična odluka da se igrači protiv svoje volje pošalju na teren na tako kratak period (igralo se samo 15-ak minuta) svakako nije dobra“, kaže branilac titule Nadal.

Kritikama na račun organizatora pridružio se i Endi Rodik.

„Mislim da tereni nisu bili u dovoljno dobrom stanju da se na njima igra – još je bilo maglovito, a krajevi terena bili su i dalje mokri. Razumem da moraju da stave tenis na TV, shvatam poslovnu stranu takođe, ali igrači moraju da se osećaju bezbedno“.

Na optužbe igrača Teniski savez SAD (USTA) odgovorio je saopštenjem.

„Sve strane, uključujući igrače i organizatore, žele da se US open održi u predviđenom rasporedu. Danas oko podne imali smo informaciju da ćemo na raspolaganju imati oko dva sata bez kiše. Nažalost, na radarima nekada nema sitne kiše i izmaglice. Imamo iskusne sudije i oni odlučuju da li je teren podoban za igru. Uslovi ne moraju da budu idealni, ali nužno je da budu bezbedni. Ipak, ako igrači osećaju da uslovi nisu bezbedni, slušamo ih, kao što smo to uvek činili, a sudija njihovo mišljenje uvažava pri donošenju odluke da li da nastavi sa igrom ili da je obustavi“.
vicharhcp

Postby vicharhcp » 08 Sep 2011, 18:55

Nadal preko Milera do četvrtfinala
Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale US Opena pobedom nad Luksemburžaninom Žilom Milerom.

Image
Beta
Nadal je do trijumfa došao sa 7:6, 6:1, 6:2, posle dva sata i osam minuta.

Drugi reket sveta u borbi za polufinale igraće protiv boljeg iz susreta svog sunarodnika Davida Ferera i domaćeg tenisera Endija Rodika.

Duel Nadala i Milera počeo je još u sredu, uprkos negodovanju Španca zbog loših uslova za igru, ali su odigrana samo tri gema pre novog prekida zbog kiše. Luksemburžanin je tada vodio sa 3:0, ali je Nadal odmah po nastavku, u četvrtak, krenuo ofanzivno, prepustio protivniku jedan gem i došao do izjednačenja, od 4:4.

Pošto su obojica bili sigurni pri svojim servisima, set je ušao u taj-brejk, koji je drugi teniser sveta dobio sa 7:1. U nastavku meča Nadal nije naišao na veliki otpor Milera, dozvolio mu je da osvoji samo tri gema u preostala dva seta i mnogo lakše nego što se mislilo došao do trijumfa.
vicharhcp

Postby Gama » 09 Sep 2011, 02:01

Gama

Postby Gama » 09 Sep 2011, 13:01

Gama

Postby vicharhcp » 09 Sep 2011, 17:36

Sa Rafinog fb naloga

Good morning everyone. Sunny day! I'm waiting for the bus with Tuts.We go to the tournament. Today I'll have warm-up exercises at 11 and I'll play my match around 3 o'clock
Image
vicharhcp

Postby vicharhcp » 09 Sep 2011, 23:33

Fantastični Nadal u polufinalu
Rafael Nadal nastavio je put ka odbrani titule na US openu pošto je u četvrtfinalu pregazio Endija Rodika sa 6:2, 6:1, 6:3.

Image

U polufinalu, Španca čeka četvrti teniser sveta Endi Mari koji je sa 3:1 pobedio Džona Iznera.

Nadal je protiv Rodika podestio na svoja najbolja izdanja, kretao se sjajno slao je konstantno duboke i jake lopte i tako pokazao da je potpuno spreman za finiš turnira.

Već na samom startu meča bilo je jasno da se Nadal i Rodik neće dugo zadržavati na Artur Ešu. Španac je već u prvom gemu oduzeo servis Amerikancu, a zatim je vrlo brzo poveo sa 4:0 uz dva brejka viška.

Osim toga što je fantastično vraćao servise Rodika, Nadal je bio odličan i kod svog servisa. U prva dva seta šampion US opena iz 2003. godine nije imao nijednu brejk priliku, pa je Nadal neočekivano lako poveo sa 6:2 i 6:1.

U trećem setu Rodik je pokušao da pruži nešto veći otpor. Imao je u prvom gemu tri vezane pa onda i još jednu brejk loptu, ali Nadal je bio nemilosrdan. Dobio je taj gem, brzo je potom napravio novi brejk i sačuvao ga do kraja.
vicharhcp

Postby vicharhcp » 10 Sep 2011, 09:22

Nadal: "Mari je fantastičan igrač"
Rafael Nadal rekao je da će biti zadovoljan US openom čak i da izgubi od Endija Marija u subotnjem polufinalu.

Image

Nadal će u polufinalu igrati protiv Britanca koga je pobedio sva tri puta u 2011. godini.

Dva od ta tri duela igrana su upravo u polufinalima Gren slemova, a Nada lima i ukupno mmnogo bolji bilans od Britanca pošto je dobio 12 od 16 međusobnih duela.

“On je fantastičan igrač na svim podlogama, biće veoma težak meč za mene, a nadam se i za njega. Veoma sam srećan izdanjima na US openu. Daću sve od sebe kako bi se plasirao u finale. Čak id a izgubim, biću zadovoljan svojim nastupom ovde. Nije bilo lako pošto sam ovde došao posle ne baš najboljeg leta za mene. Radim puno stvari mnogo bolje neko pre par nedelja. Važno mi je da pobedim, naravno, ali osećaj da sam u veoma dobroj form i osećaj da mogu da pobedim su mi možda još važniji”, rekao je Nadal.

U četvrtfinalu protiv Rodika, Španac je odigrao fantastično, nije dao protivniku nikakvu šansu i uštedeo je energiju što je izuzetno važno jer samo dan kasnije igra polufinale.

“Mislim da sam počeo meč veoma dobro. Odigrao sam nekoliko veoma dobrih poena, pogodio nekoliko odličnih pasing šotova. Mislim da je on bio umoran nakon jučerašnjeg meča. Veoma je teško igrati dva dana za redom mečeve u na tri dobijena seta, a on je igrao protiv veoma nezgodnog protivnika kakav je David Ferer”, rekao je Nadal.

Rodik je igrao prvo Gren slem četvrtfinale nakon Australijan opena prošle godine. Ovo mu je bio Ovo mu je uz 28 pobeda bio 12. poraz u ne baš najboljoj sezoni.

“Već na samom početku je bilo jasno da on kontroliše stvari. On ume d aide kroz turnire id a štedi energiju, a ja sam imao nula u rezervi. Tokom celog leta nisam imao puno vremena da treniram, a i juče sam odigrao težak meč u četiri seta. Osećao sam se kao das am odigrao šest setova”, rekao je Amerikanac.
vicharhcp

PreviousNext

Return to Teniseri i teniserke