Board index Tenis Teniski miks

Izvan i iza turnira

Re: Izvan i iza turnira

Postby Delester » 09 Sep 2011, 12:21

jabukamen, razumem totalno tvoju poentu i u nacelu mogu da se slozim, medjutim, to jednostavno nije novak
jednostavno nije
rafa i roger, prvog gotivim, drugog uopste ne, postujem rezultate obojice, ali da se ne lazemo, to su dva najdosadnija lika ikada, isprazni su i deluju plitko kada nisu na terenu, ne sticem dojam da su gospoda ama uopste, ili ja imam uvrnut dozivljaj gospodstva
da sam neki povrsni tv manijak, mozda me taj njihov marketing ubedi da imaju stila, ali nije tako
onda se svodi na tip publike, onaj koji voli rukavice i onaj koji voli sirovu materiju sa minimumom obrade, ali bar do bola iskrenu
mene dovoljn nervira sto me je rafa razocarao u nekom, doduse ne toliko dramaticnom domenu i pokazao neko lice koje nije imao dok nije gubio, boli me uvo za imidz batice, ako nisi u stanju da ga odradis na svim apiransima.
ovako ispadne samo da si se okliznuo na bananu i spale ti gace.
dakle, novak je saljivdzija, spadalo, nervcik, hipohondar, soumen i oko toga treba da se prede njegova mreza, da se pokaze da tenis nije samo sterilna polo majica i dobar aftershave na terenu, pored naavno superiorne igre.
to sto i dan danas imitira one koji su sada ispod njega samo dokazuje da i na pocetku to nije radio iz zle namere. i njega imiiraju i to tipsa, najbolji njegov drug, pa se videlo kako je to prihvatio. onaj ko ne zna da orihvati salu na svoj racun zaista je samo pola coveka. i to sa zaista siromasnom i frustriranom drugom polovinom.
idemo kerefeke do kraja, hocemo dusu, necemo brendove!

edit-liv poentirala u jednoj recenici
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby M.S. » 09 Sep 2011, 12:30

tačno, novak je sve to što si pomenula i još ponešto je možda ostalo zaboravljeno. pa opet, čini se da populus najbolje prihvata svedene poruke-one u jednoj reči. gospodin-klovn-namćor-primitivac-džoker, itd. sve što je tako razvodnjeno i kompleksno kao kod Novaka, koji i jeste suštinski i dubinski kontradiktorna pojava u svetu sporta, teško se obrađuje kao informacija.

mene njegov imidž ne zanima previše. prilično dobro kapiram ko je on. i ono dobro i ono loše. mislim da prilično lepo i dostojanstveno nosi broj jedan.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Delester » 09 Sep 2011, 12:32

takodje
i iznad svega, nosi ga razlicito
.......................................................................................
Delester

Postby Liv » 09 Sep 2011, 12:38

Pa da, pricamo o sirokim masama ovde a ne o nama koji znamo i kakve su mu carape :lollol:
A cinjenica je da masi treba prosto prosireno. Ma sta prosireno. Prosto. Fed je klasa na terenu i gospodin. Rafa je dobri decko i ratnik na terenu. A ni jedan ni drugi nisu samo to (ako su uopste ista od toga). Problem je kad igrac nije sveden, masa to ne moze da obradi. A obzirom da Novak baca na njih ono sto mu se oce tog dana nije ni cudo da ne znaju sta da misle.
Liv

Postby Delester » 09 Sep 2011, 12:46

tacno, ovde je tema o generalnoj slici
isto je kao u umetnosti, dopada mi se ideja da covek izabere doslednost sebi nasuprot ocekivanjima svih ostalih
da li se uopste baviti trazenjem priznanja i potvrda u tom kontekstu ili biti savrseno zadovoljan sa onim sto razumes samo ti i nekolicina drugih
mguce je da tu lezi njegov unutrasnji konflikt, ocigledno bi voleo da moze da imanaklonost svih :)
Delester

Postby Altair » 09 Sep 2011, 12:48

jabukamen wrote:Broj jedan je nesto poput kraljevske titule koja se nosi sa ponosom, pa cak i arogancijom, ti bi trebao da budes onaj koga svi gledaju i zele da dodju na tvoje mesto, sto rece pesnik da te mrze, a da ti se dive, u krajnjem slucaju i imitiraju, a ne da ti imitiras one ispod sebe. Nije isto kada imas devetnaest i kad si sesnaesti na svetu i kad si broj jedan i kad su sve kamere uprte u tebe, a ti sa plavom perikom. Mislio sam da su to decije bolesti koje je Nole davno prelezao.

Dopustam da su moji istomisljenici u debeloj manjini, ali to je moj stav.

da izvines, ali ovakva misljenja poput tvoga sam puno puta cula i po meni su totalno snobisticka, elitisticka i prakticno odraz da ljudi zele da im se servira ono sto zele da vide, tj da ne zele da prihvate sampione (citaj ljude) onakve kakvi jesu. zele natrprirodne sposobnosti i sliku nekog ugladjenog tipa dignutog nosa, a to sto ta slika nema veze s personom to nije bitno

odlican je taj recept da se ovce sisaju, da se prodaju majce, solje i ostalo, ali nema nikakve veze s tenisom. i izuzetno mi je drago sto nole ne akcentuje to , njegov Pr nije nista posebno, nisu ga jos ukalupili, sto ne znaci da nece

broj jedan ne mora da bude gospodin covek , niti bilo sta slicno, ako se nije rodio sa zlatno kasikom u ustima i titulom ispred imena, predstavljati nekoga za gospodina je licemerstvo. sto marketing i jeste. daleko mu lepa kuca
Nole je poseban lik , sa hiljadu karakteristika, i ko ga voli takvog super, kome se ne dopada , super takodje.
pakovati ga u nesto sto nije totalno je isprazno. ne bih volela da postane prazno pakovanje poput rogera i rafe , ciji imidzi za javnost nemaju veze sa njihovom stvarnom licnoscu.
prodaju masi te sablonske likove, sto rece M, opisane u jednoj reci, ovaj je Ser Roger, a ovaj je Rafa Ratnik ili whatever. boooring. Nole se ne uklapa ni u jedan sablon. bio je Joker nazalost , ali od kad je poceo sve da cisti na terenu , daleko je od saljivdzije. ne mozes ga staviti u jednu rec nikako.

da on uskrati sebi nesto sto mu dolazi prirodno, kao sto je djuskanje ili imitiranje da bi sebe upakovao u jednolicni kalup je po meni nesto ogavno. sto se nadam se , nece nikad desiti.
na kraju, i tu se slazem sa M. mislim da veoma lepo nosi br. 1. a ko je navikao na sablone morace da saceka nekog novog sablonskog broja jedan
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby jabukamen » 09 Sep 2011, 14:08

Altair wrote: Nole je poseban lik , sa hiljadu karakteristika, i ko ga voli takvog super, kome se ne dopada , super takodje.
pakovati ga u nesto sto nije totalno je isprazno.

Bojim se da je on jedan od poslednjih koji rezonuju na taj nacin i da mu je itekako stalo sta drugi o njemu misle, po mom misljenju i previse i bilo bi mnogo lepse da je ovako kao sto kazes, da bude ono sto jeste pa makar ga ne voleli jer je dopasti se onim koji to ne zele sizifov posao.

Problem i jeste sto ga pakuju, da imitira slabije od sebe, danas sa plavom perikom (znam da iz mene progovara zaostali konzervativni Balkanac koji se grozi pozlacenih torbica na Rogeru, roze majica na Rafi i plave perike na Noletu), sutra sa crvenim nosem, a imaju proizvod koji ima hiljadu karakteristika i mnogo vise potencijala od toga.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Liv » 09 Sep 2011, 14:20

Mislis da je Masa slabija? Ja se ne bih slozila, uprkos skorasnjim rezultatima ona je ikona zenskog tenisa i veliki sampion.
Liv

Postby ivana23 » 09 Sep 2011, 19:08

Image

U.S. tennis great John McEnroe his balls to U.S. first lady Michelle Obama as she takes part in a "Let's Move" tennis clinic at the U.S. Open to promote physical activity for kids, in New York September 9, 2011.

Image

U.S. first lady Michelle Obama and U.S. tennis player Serena Williams (R) chat with a child as Mrs. Obama takes part in a "Let's Move" tennis clinic at the U.S. Open to promote physical activity for kids, in New York September 9, 2011.

Image

U.S. first lady Michelle Obama stands with U.S. tennis player Serena Williams (R) as she takes part in a "Let's Move" tennis clinic at the U.S. Open to promote physical activity for kids, in New York September 9, 2011.

Image

Michelle Obama: Bad-Ass

..................................................
ivana23

Postby Gama » 12 Sep 2011, 14:03

Gama

Postby Gama » 12 Sep 2011, 15:07

According to the Frontiers Deals Database, the commercial pecking order is as follows:

Nike pays Roger Federer approximately $11m per year over 10 years (2008-2018).

Nike pays Rafa Nadal approximately $7m per year (signed in 2010, the length of deal is undisclosed).

Adidas pays Andy Murray $3m per year over five years (2009-2014).

Tacchini pays Djokovic between $1m and $2m per year over 10 years (2010-2020) .

Nase dete najmanje :(
Gama

Postby Starsica » 12 Sep 2011, 16:01

Sto ne znaci da se taj ugovor nece menjati :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby cecans » 12 Sep 2011, 16:11

Gama wrote:
According to the Frontiers Deals Database, the commercial pecking order is as follows:

Nike pays Roger Federer approximately $11m per year over 10 years (2008-2018).

Nike pays Rafa Nadal approximately $7m per year (signed in 2010, the length of deal is undisclosed).

Adidas pays Andy Murray $3m per year over five years (2009-2014).

Tacchini pays Djokovic between $1m and $2m per year over 10 years (2010-2020) .

Nase dete najmanje :(

Hm, nepravda :sakaosto: , posebno sto se na drugi nacin ekspolatise Novakovo prvo mesto - odem pre neki dan da kupim sinu teniske loptice i prvo uzmem Babolat ( pakovanje od 3 komada),sa Rafinom slikom, cena-5,99 e.Pogledam Head, sa slikom Noleta i br.1 :inlove: - 6,99 e, a Wilsonove sa Fedovim fotosom - 3,99e :sarcastic: ! Naravno, kupimo ove poslednje, jer su loptice - loptice, ima I reket Wilson a i ovako lupa besomucno po Fedu, za sve ove godine frustracije :lollol:
cecans

Postby Gama » 12 Sep 2011, 16:48

:laugh: Cecans, nasmeja me dobro u pravo vreme, sada kada mi sve kopa po stomaku od nervoze.
Gama

Postby harper lee » 12 Sep 2011, 17:52

Liv wrote:Pa da, pricamo o sirokim masama ovde a ne o nama koji znamo i kakve su mu carape :lollol:
A cinjenica je da masi treba prosto prosireno. Ma sta prosireno. Prosto. Fed je klasa na terenu i gospodin. Rafa je dobri decko i ratnik na terenu. A ni jedan ni drugi nisu samo to (ako su uopste ista od toga). Problem je kad igrac nije sveden, masa to ne moze da obradi. A obzirom da Novak baca na njih ono sto mu se oce tog dana nije ni cudo da ne znaju sta da misle.

Yup, na stranu marketing i sve to ali Fedov imidz je na temu "kako siromasni rodjak iz Pekama zamislja gospodu". Nije ni cudo sto se najveca bulumenta koja se navijacki skupila oko njega teniski slabo pismena zapadna masa fanova koji sve vreme pricaju o klasi dok se sazuvaju ispred ulaza u elitni restoran kako bi tamo prepustili konobaru da izabere vino za njih. Fedovi imidz majstori su maestralno pogodili svoju ciljnu grupu, zapadnoevropsku pseudorasisticku srednjeklasnu publiku koja se oslanja na drzavnu, istorijsku i mnoge druge kolektivne batine i sve vreme prica o klasi a ne bi je prepoznali ni da ih pregazi na ulici u obliku narandzastog double-decker autobusa sa zutim aplikacijama.

Drugim recima, Fed je za za vecinu svojih navijaca ono sto su Vilerov goblen i cupave jambolije bili za jugoslovensku srednju klasu. Privid noblesa.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

PreviousNext

Return to Teniski miks