Board index Tenis Teniski miks

Svaštara ili forumaši van terena

Re: Svaštara ili forumaši van terena

Postby M.S. » 18 Sep 2011, 00:28

Dobrodošla, alcesta. Ja mislila da si odustala od nas.

harper lee wrote:
Nisi. Nikako da se nakanim da zamenim IE nekim izdasnijim brauzerom pa kratim carsafe toliko da mi ozebose noge. Mada, kad malo razmislim, mozda i necu menjati brauzer ne bih li se naterao da sto vise kazem sa sto manje reci. Poceo sam da se sirim k'o kuga. :crybaby:

Hvala na dobrodoslici. Jeste malo avanoletovagarda ali s obzirom za koga navijam osecam se kao bubreg u loju. :biggrin:

Nemoj da smanjuješ, imaj milosti prema onima koji vole čaršave, pa i ćebad, čak i na ovu vrućinu. Odlični znaju da budu i lakonci, al ne bi bilo dobro da je samo haiku poezije.

loki i ostali pobrojani su samo izuzetak. jesmo dosta unisoni, al' meni stvarno nije više do svetog trojstva:porez-patrijotizam-nesportsko ponašanje i tako obrni-okreni, dok je sveta i veka.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby cecans » 18 Sep 2011, 09:21

M.S. wrote:Dobrodošla, alcesta. Ja mislila da si odustala od nas.

harper lee wrote:
Nisi. Nikako da se nakanim da zamenim IE nekim izdasnijim brauzerom pa kratim carsafe toliko da mi ozebose noge. Mada, kad malo razmislim, mozda i necu menjati brauzer ne bih li se naterao da sto vise kazem sa sto manje reci. Poceo sam da se sirim k'o kuga. :crybaby:

Hvala na dobrodoslici. Jeste malo avanoletovagarda ali s obzirom za koga navijam osecam se kao bubreg u loju. :biggrin:

Nemoj da smanjuješ, imaj milosti prema onima koji vole čaršave, pa i ćebad, čak i na ovu vrućinu. Odlični znaju da budu i lakonci, al ne bi bilo dobro da je samo haiku poezije.

loki i ostali pobrojani su samo izuzetak. jesmo dosta unisoni, [/b[b]]al' meni stvarno nije više do svetog trojstva:porez-patrijotizam-nesportsko ponašanje i tako obrni-okreni, dok je sveta i veka.

:+1:
Dobro nam se vratila alcesta :hatman:
cecans

Postby Delester » 18 Sep 2011, 10:02

helou alcesta, bas sam se pitala gde si, a onda sam se setila da si mnogo blizu mora da bi bila redovna ovde :D
liv, mom bratu takodje dioptrija napreduje (-ovala do pre 2 god) kao tebi, a zbog posla je cak razmisljao o operaciji jer postoji neki maksimum koji je eliminatornog karaktera, a prilicno je restriktivan (mislim, dioptrija mu uopste nije ozbiljna, ali propis je kao za astronauta). rekli su mu da dok ne stane, nista od toga. evo sad vec 2 godine se nista ne desava i rekli su mu da ce verovatno poceti da se smanjuje, tako da hvala bogu za sad i operacija kao opcija otpada
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Liv » 18 Sep 2011, 14:48

Jesu mu tu rekli da moze da se smanji, Del? Mom muzu su ovde smanjivali dioptriju dva puta otkako je dosao u UK. Prvo cim je dosao i isao na razne preglede, ali taj prvi put smo pripisali losem pregledu kod nasih lekara koji iz nekog razloga vole da daju malo jacu uvek a to je jako lose za ocni zivac jer se 'ulenji'.
Ali onda posle par godina kad je otisao na proveru opet mu smanje za 0.5. A moja doktorka u Bgu se zabezeknula na to rekavsi mi da minus dioptrija ne moze da se smanji.

Do skoro sam sve zavrsavala kod nas jer je dosta jeftinije a i mama mi je radila na ocnoj pa znam sve doktore. Medjutim posle svih peripetija, pogresnih dioptrija (covece, oni meni urade pregled, stignu mi naocare i ja ne mogu uopte da ih nosim koliko su mi jake!) vise nista ne prepustam nasim lekarima.
Liv

Postby georgina » 18 Sep 2011, 16:17

dobrodosla nazad alcesta, drago mi je da si sad ''vidovita'' :biggrin:
georgina

Postby Delester » 18 Sep 2011, 19:27

liv, mislila sam na prirodno smanjenje
Kako sam ja to skapirala, a moram reci da sam slaba u nekom dubljem smislu jer jos nemam taj problem, kako vreme tece, dioptrija raste, tada se minus smanjuje i prelazi u plus, i valjda je razlika izmedju minusa i plusa uvek 2
Cale je nosio minus 1,75, sada mu je minus na nuli, a u plusu je 2
.......................................................................................
Delester

Postby alcesta » 18 Sep 2011, 19:46

Bravo za odbojkaše!!! Kakav povratak u 5 setova u polufinalu i finale za infarkt, skoro ko USO :jupi:

Neuništivi Ivan Miljković :blue: :blue: :blue: i pehar bez poklopca :laugh:

Svaka čast momcima, samo im malo sluha fali ali koga briga :laugh:

Ne ide mi u glavu da ni ovo nije dovoljno za plasman na OI. :tap:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Liv » 18 Sep 2011, 20:09

Delester wrote:liv, mislila sam na prirodno smanjenje
Kako sam ja to skapirala, a moram reci da sam slaba u nekom dubljem smislu jer jos nemam taj problem, kako vreme tece, dioptrija raste, tada se minus smanjuje i prelazi u plus, i valjda je razlika izmedju minusa i plusa uvek 2

Da da, i ja sam mislila na prirodno! To s godinama. Al' moja doktorka ocigledno nije cula za to :tap:

Nemojte mi reci da ni odbojkasi ne idu na OI? Pa koga cemo mi imati u londonu? Ne kontam uopste.

Bravo za titulu. :cheers:
Liv

Postby alcesta » 18 Sep 2011, 20:14

I posle ovoga moraju još da igraju kvalifikacije, evropski šampion ne može direktno na OI :tap:

Inače i meni su malo smanjili dioptriju svojevremeno, imala sam stalno glavobolje a nije mi padalo na pamet da mi je prejaka dioptrija. :roll: Moj doktor je zato insistirao da ne nosim meka sočiva jer su polutvrda bolja za smanjivanje minusa, ali na onoliku dioptriju koliku sam imala to i ne pravi neku razliku.
alcesta

Postby Starsica » 18 Sep 2011, 20:16

Ovom pobedom su se odbojkasi "samo" direktno plasirali na Svetski kup koji se igra u decembru (valjda) a prve tri ekipe sa Kupa ce otici na OI. Posle toga ce biti turniri tokom sledece godine (mislim januar i maj) i na osnovu rezultata ekipa koje budu ucestvovale na tim turnirima odlucivace se koje idu na OI a koje ne.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Liv » 18 Sep 2011, 21:24

Svasta :thumbdown:
Kontam da se vise racuna svetsko ali opet nema smisla. Sta je s ostalim sportovima? Rukomet, fudbal, plivaci?
Liv

Postby Milutinov Tata » 18 Sep 2011, 22:33

Liv wrote:Svasta :thumbdown:
Kontam da se vise racuna svetsko ali opet nema smisla. Sta je s ostalim sportovima? Rukomet, fudbal, plivaci?

Gde ti fudbal pade na pamet :biggrin:

Vaterpolisti su prosli, kosarkasi i fudbaleri nisu, rukometasi imaju tanku nadu da udju u kvalifikacije, ako ostvare dobar rezultat na EP u januaru koje se igra kod nas, za odbojkase si procitala, sasnu imaju i odbojkasice, proslo je vec nekoliko atleticara, znam da Nadja Higl ima normu, ne znam za Cavica i Lendjera, ima nekoliko kajakaskih posada, veslaca, bice i tenisera, nekoliko strelaca... Ne brini imaces za koga da navijas :jupi:
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Liv » 18 Sep 2011, 22:37

Kako ne bi u sred Engleske. Htela ne htela fudbal je THE sport ovde :D
Kako se teniseri rangiraju za olimpijadu? Tj. zemlje koje imaju pravo ucestvovanja?
Liv

Postby alcesta » 18 Sep 2011, 22:37

Mislim da imaju i Čavić i Lenđer normu... ili je to Silađi? Stalno ih mešam. :(

Kad smo kod toga, može li mi neko objasniti razliku između A i B olimpijske norme? NIkad mi to nije bilo jasno.
alcesta

Postby Delester » 18 Sep 2011, 22:37

Liv wrote:
Delester wrote:liv, mislila sam na prirodno smanjenje

Da da, i ja sam mislila na prirodno! To s godinama. Al' moja doktorka ocigledno nije cula za to :tap:

to sigurno mogu da potvrdim jer imam jako dobrog doktora za kucnog prijatelja koji je i hirurg i vise puta je na tu temu vodio razgovor sa bratom
Delester

PreviousNext

Return to Teniski miks