by octopus » 23 Jun 2015, 21:50
Fudbaleri Srbije definitivno bez OI u Riu. S obzirom na svu atmosferu u nasem fudbalu, mislim da je ovo saberi-oduzmi dobro za kompaktnost naseg olimpijskog tima. U jednom od prvih postova sam obrazlozio zasto je dobro da se nasi fudbaleri ne plasiraju.
Rukometasice su dobile wild card da ucestvuju na SP. Voleo bih da nisu. Lose su, ne zasluzuju vise prilika za OI.
Drzimo fige kosarkasicama da dobiju Turkinje i izbore kvalifikacije za OI. Po meni, neocekivano lose u odbrani i bezidejne u napadu tokom veceg dela sampionata. Nadam se da su najbolje sacuvale za kraj...ili bar za 1/4f.
Od kolektivnih sportova voleo bih da ucestvuju samo oni koji iole imaju sansu da osvoje medalju (ili bar da casno izgube u 1/4f), a to su u ovom trenutku: kosarkasi, kosarkasice, odbojkasi i naravno, vaterpolisti (koji su danas razbili SAD na pocetku Svetske lige, u kojoj pobednik ide na OI). Taman 4 ekipe, sto nam je i neki prosek.
Odbojkasice Srbije u 1/2f EI. Belgijanke su imale 3 mec lopte... Zaista nije preporucljivo gledati zensku odbojku svega par dana nakon gledanja muske Svetske lige.
RTS je dao i snimak Anjine trke. Obzirom da je godinu dana mladja od konkurencije i kako brzo obara rekorde, iz ove perspektive deluje realno da ce sledece godine biti na nivou A norme. Jako se borila i sve cestitke za nju.
Na kraju, slager. Basketasi 3 na 3. Kakva simfonija. Kakav raj za gledanje. Bulut me je odusevio! Tuzno je da su golf, jedrenje i odbojka na pesku olimpijske discipline, a da ovo nije. Neverovatno je kako trula i nesposobna FIBA jos uvek nije uspela da basket progura u program OI.