by octopus » 28 Jun 2015, 12:02
Zimus sam posumnjao u rezultate Kolasinca u kugli i Spanovicke na 60m, ostvarene u Srbiji, pa su me razuverili na EP posle samo 15-ak dana. Tada sam rekao da verujem u sve sto vidim, dok se ne dokaze suprotno.
Asmir je odmah posle takmicenja sinoc odradio doping test, koji je bio negativan. To da li je kugla laksa - ne verujem. Prvo, sto bi lagao sebe, a ne nas. Drugo, sto mislim da je jako kulturan, vaspitan i posten covek. Trece, verujem u bazdarenje, koliko god to kod nas traljavo da se radi. I cetvrto, pre bih rekao da je rezultat Perica neregularan nego ovaj, jer je ostvaren u kaubojskom Baru (tj. u kaubojskoj i neatletskoj tada republici), iako mislim da je i Peric posteno oborio NR.
Pre manje od mesec dana sam pisao da sumnjam da ce ove godine da prebaci 21m, jer mesecima kao papagaj ponavlja kako to moze, al ''nikako kockice da mu se poklope''. Nije sigurno toliko glup da bez pokrica, dugo vremena, sebe i druge laze kako nesto moze, al ga nece. Razumem i sumnju, jer je PB popravljen za skoro 70cm. Ali na treninzima mu je to ocigledno bila rutina. Morao je jednom bljesak da se dogodi i na takmicenju, a dogodilo se upravo na smesnom takmicenju, tj. van konkurencije. Ne treba ga kriviti sto se to bas u tim okolnostima desilo. Uostalom, bio je prepun samopouzdanja i pozivao je beogradske ljubitelje atletike da dodju da vide hitac od 21m.
Kako onda objasniti slucaj Bekrica, koji je samo 2013. godine trcao ispod 49s i to debelo, a pre, ni posle toga, nije mogao ispod 49.20, a danas ne moze ispod 52s. To je atletika. Ovo su doduse jako retki slucajevi, ali se desavaju. Nadam se da ce se slucaj 21m+ jos mnogo puta ponoviti, pa da vise niko nece sumnjati u Asmira.
Takodje, zao mi je sto sam i u Samca sumnjao, pa me je u Staroj Zagori razuverio, za nase uslove, vrhunskim hicem od skoro 80m.