harper lee wrote: Ziveo sam i u vecim i uredjenijim gradovima od Beograda ali moram da priznam da je ovaj grad jedan od najsarmantnijih i najsasavijih koje sam video i stalno se cudim kad cujem koliko rodjeni Beogradjani umeju da ga napljuju i koliko im stvari smeta.
i ja se tome iznova cudim.
evo bas danas idem pesaka uobicajenom rutom , krunska, njegoseva, karadjadjordjev park, i toliko lepih detalja, coskova, uglancanih i ruiniranih zgrada, al sve nekako zajedno sarmantno. pa cak i tamo gde, kao u smiljanicevoj, posle niza prelepih kuca iz secesije, krece soc realizam. pa se u momentu zgadim, a onda mi se nekako dopadne iako je nakaradno
jes da sam se ovde rodila i zivela citav zivot, pa sam pristrasna , al meni je bg ipak lep. a procitah juce negde citat kako je ovo najruzniji grad izgradjen na najlepsem mestu. i ne mogu da se slozim uopste.
bezveze mi sto ga mnogi uzimaju zdravo za gotovo , i sto u opstoj povrsnosti i nezainteresovanosti za svet oko sebe, mladi ljudi rastu ovde, a ne znaju ni gde su neke od glavnih ulica, da ne pricam o istoriji , to bi vec bilo previse.