Board index Forum Avangarda.in

Banana Republic

Re: Banana Republic

Postby 71:70 » 27 Sep 2011, 10:02

Harpere, nesto od pobrojanog stoji, dečka možeš predstaviti kao vašu verziju kežmana (nazvaćemo ga pjana ovom prilikom), ali dečko obilazi sve teme i neprestano traži raspravu.
Ako je već mateja bio bananovan, ne znam zašto ne bi bio i mihajlo.
Što se tiče teranja kocića sa foruma, sam će se on za to pobrinuti za dva meseca, a videćeš tada da će ga mnogi dozivati da se vrate.(pogledati pod radnim nazivom "Velika Subota 2011te"
71:70

Postby harper lee » 27 Sep 2011, 11:37

71:70 wrote:Harpere, nesto od pobrojanog stoji, dečka možeš predstaviti kao vašu verziju kežmana (nazvaćemo ga pjana ovom prilikom), ali dečko obilazi sve teme i neprestano traži raspravu.
Ako je već mateja bio bananovan, ne znam zašto ne bi bio i mihajlo.
Što se tiče teranja kocića sa foruma, sam će se on za to pobrinuti za dva meseca, a videćeš tada da će ga mnogi dozivati da se vrate.(pogledati pod radnim nazivom "Velika Subota 2011te"

Ma, meni ni iz dzepa ni u dzep. Nije uopste stvar u tih par likova, njih bih ponekad i sam banovao koliko me iznerviraju. Stvar je u tome da vecina proizvodi atmosferu sprdnje i podjebavanja (bar na ovom FK i KK topicima koje posecujem) pa kad se neko kao ova dvojica jing i jang prime i krenu da pucaju okolo na masu zombija koja krene da ih sateruje u cosak pucaju banovi na sve strane. Hitno nam je potreban neki Ahtisarijev plan za forum. :hatman:

Osedece Air Ball od silnog kuckanja crvenim slovima. Imajte milosti, gde tako mlad covek tako rano da osedi. :crybaby:
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby DON » 27 Sep 2011, 11:57

Bonđorno Betmene

harper lee wrote:Da, idi spavaj. Verovatno je tako i najbolje.

:laugh:

Pre nego sto zaspes samo da ti kazem - razvlacite. Samo sto razliciti ljudi razlicito reaguju na detinjaste provokacije i budalastine. Iako nikog ne znam ovde i nisu mi dostupne nikakve informacije smem da se opkladim u sta god hoces da je bar 5-6 zahteva za mojim banovanjem do sada zavrsilo u inbox-u moderatora.

Nov si na forumu i nisi upoznat sa istorijom postovanja. Stoga imam razumevanja.

Jing Jang razvlači sve nas ovde, ne mi njega. Što tebe, Burketa, Bekrinja, Taličnog niko ne razvlači?

Vaše teme ne čitam, kao ni Kežmana i ostale patkometrijeske! Nemam želju da ulazim u klinački raspravu na nivou zabavišta, o Zvezdi zbog posla znam mnogo, veliki deo mog okruženja su Cigani, stoga mogu da vidim, čujem, osetim vašu radost, tugu, razmišljanje i nemam razloga da ulazim u vaše teme. Jedino kad vidim da je neko za koga smatram kvalitetnim posterom nešto poslednji napisao uđem i pročitam.

Na forumu me zanima samo jedno – Partizan!

To su teme koje obožavam da otvorim i sa uživanjem da ih čitam. Ovde imamo veliki broj kvalitenih postera, ljudi koji imaju informacije, koji razumeju košarku i sport.

E sad tu uleće Zeka. Od kad je počeo da postuje ništa pametno na našim temama nije napisao, ispiški se , iskaki, nastane trolovanje. Dokle? Koliko puta treba da se upozori? Koliko dugo treba da se vaspita? Pa on je ovde duplo duže od tebe i nije se promenio ni malo. Koristi to što su admini prema njemu blaži, bez želje da se promeni.

Svako od vas je dobrodošao kod nas ako želite ljudiski da pričamo, diskutujemo... Isto i mi kod vas. Za to i služi forum. Pa tako kod nas svraćaju Bekrinjo, Talični, Statista i ostali momci koji ne navijaju za Partizan ali imaju želju da kažu svoje mišljenje.

Tako da te priče o netoletrisanju nečijeg mišljenja možes slobodno da okačiš mačku o rep – NIJE TAČNO!
Niko te ljude koji normalno postuju, bez provokacija „ne razvlači“.

Zeka je neko ko zbog dosade, godina i ko zna kog razloga stalno provocira, dolazi na naše teme i piše takve nebuloze da je to počelo svima da ide na onu stvar.

Neko to kulira, neko kreće u kontranapad. Tako da je i za to „razvlačenje“ sam kriv, kao što je Kežman kriv što njega svi razvlače.

Ban apsolutno zaslužen, od kad je na forumu toliko je puta bio upozoren, i kao što reče Air ovo je samo prelilo čašu.

Što se tebe tiče, evo ja mogu da ti kažem da je par ljudi reklo da treba da te upozorimo. Prevashodno zbog onoga sa keksom. Ja to nisam video, nisam siguran kome je upućeno. Niko nije spominja ban.

I rekao sam im da si ti razuman i da nisi problem, lako ćeš shvatiti pravila igre ali je problem što će likovi poput Zeke to videti i početi da zloupotrebljavaju.

To su i činili.

Ne znam sa kog si foruma došao, drago mi je što si ovde, ne znam koja su tamo pravila ali ovde postoje neka druga. I ona se moraju poštovati.

Zeka to nije činio, dosta mu je bilo praštano, skupilo se , nazvao je čoveka glupim i apsolutno zasluženo dobio lađenje.

Burke je bio u banani kad sam ja ovde dosao. Koliko danas sam citao vapaje na temu odstranjenja kocica sa foruma, ne secam se vise na kojem topiku (kao da je bitno).

Burke je bio na odmoru, onom pravom, jedan retko kvalitetan poster koji je imao rasprave, diskusije ali nikad nije nikoga provocirao, i opet te pitam, što njega niko ne razvlači?

Kočić – POBEGULJA!

Opet te vraćam, nisi bio tu, pa stoga neke stvari ne znaš, nisu upoznat sa istorijom bezobrazluka pobegulje!

Prvih 100 postova je napisao na temi FKP, sve sa željom da provocira i troluje, bez želje da učestvuje u diskusiji. Isto kao i Zeka, nakupilo se ljudima.

Odstranjivanje sa foruma nije potrebno, da ima obraza, časti i poštenja sam bi otišao posle epizode derbi.

Nisi bio tu, nisi video šta je sve pisao, najavljivao i posle toga nestao kad ga je Tejgo ućutkao. I onda se posle par meseci vratio, kao da ništa bilo nije. No, ima nas koji pamtimo i koji ćemo to uvek isticati.

Pobegao je kao miš, nestao, umesto da u porazu bude veliki.

I ja lično sa njim nemam problem sve dok ne dolazi u našu kuću sa željom da iritira i nervira ljude.

Tesko to ide sa tolerisanjem tudjeg misljenja, znam. Takodje znam da nije uvek jednostavno za amatera da zonglira sa po nekoliko zastupnika drugacijeg misljenja koji nalecu u gomilama i da su takvi uvek u opasnosti da ivicu prekorace. Zato ih je i lako banovati, razloga uvek ima.

Hahahahah. Ako se negde toleriše tuđe mišljenje to je ovde. Sad ako ti izneseš nešto sa čime se ne slažem, ja ću pokušati da ti objasnim zbog čeka mislim suprotno. Nema ljutnje, jednostavno se borimo argumentima, pa ko pobedi. A da se poštuje, kad je argumentovano – poštuje se!

Nije lako, ako ne zna, ne treba da uleće u frku kad je slabiji, lepo kaže Čarls Barli... Ali ponavljam ti, za sve je kriv sam, došao je da meri paju a nema čime, jbg, ima ovde jačih, pametnijih, ljudi koji znaju i umeju da diskredituju sagovornike.

I opet, što niko Burketa, Bekrinja, Taličnog i tebe ne razvlači? Što Pobegulju i Zeku? Sami su krivi za sve što im se dešava, niko ih nije dirao, sami su počeli sa provokacijama. Što poseješ, to požanješ.

Uopste ne pomazete ovim momcima sto moderiraju forum. Neprijatno ste nesposobni, uz nekoliko izuzetaka koje sam vec jednom nabrojao i necu opet, uobrazice se :biggrin: , da cujete bilo sta sto vam se ne dopada da cujete. Lose je to.

Loše je to što ti ulaziš u tako lošu generalizaciju, iako nisi upoznat sa 20% onoga što se dešava. Napravio si neku slku o većini napaljenih Grobara koji idu i jure Cigane po forumu, što nema veze sa istinom.

P.S. Ja sam mod na rukometu i prvi sam istakao (pre više od pola godine) da se skrene pažnja Zeki da forum ne služi za prepucavanje... On to od tad nije shvatio, šta više, samo je koristio to što mu se toleriše.

I sad je prelilo čašu, sviđalo ti se to ili ne.

Na našoj strani brda takođe ima svega, i dobili su pojedinci zaslužene banove, niko se nije bunio.
DON

Postby harper lee » 27 Sep 2011, 12:16

VUČKO_88 wrote:Ako se negde toleriše tuđe mišljenje to je ovde.

:laugh:

izumrecu od smeha kao dinosaurusi svojevremeno. Mozda (vrlo verovatno) politika foruma i jeste da se tolerise drugacije (ne tudje, normalno je da se u javnom prostoru tolerise tudje misljenje jer da nema i tudjeg misljenja ne bi bilo ni javnog prostora) misljenje ali toliko veliki broj forumasa se toliko ocigledno ne slaze s tom politikom da to bode oci izdaleka. No, dobro je da ti kao mod imas takvu sliku. Istina je da nije tacna ali je takodje istina da neke samopodrazumevajuce stvari, koliko god da ne odgovaraju istini, umeju da se preliju na obicne korisnike dotle da i oni pocnu da se ponasaju onako kako neko drugi podrazumeva da treba.

I hvala ti na razumevanju. Mnogo mi znaci. :laugh:

edit: Ima. Mozda ovi postovi da odu na "primedbe, kritike, pohvale".
harper lee

Postby AirBall » 27 Sep 2011, 12:18

harper lee wrote:Mozda ne bi bilo lose da se otvori (ako nema, a mislim da nema) tema o moderaciji na koju bismo upucivali pohvale i kritike na racun foruma, forumasa i moderacije, a ovaj topik ostane kao oglasna tabla na kojoj se nece raspravljati o banovima.

Ta tema je stara skoro koliko i forum... :D

viewtopic.php?f=17&t=11&start=885
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby harper lee » 27 Sep 2011, 12:23

AirBall wrote:
harper lee wrote:Mozda ne bi bilo lose da se otvori (ako nema, a mislim da nema) tema o moderaciji na koju bismo upucivali pohvale i kritike na racun foruma, forumasa i moderacije, a ovaj topik ostane kao oglasna tabla na kojoj se nece raspravljati o banovima.

Ta tema je stara skoro koliko i forum... :D

viewtopic.php?f=17&t=11&start=885

Ala si ti brz. Editovao sam za manje od minut. :biggrin:
harper lee

Postby DON » 27 Sep 2011, 12:32

harper lee wrote: :laugh:

izumrecu od smeha kao dinosaurusi svojevremeno. Mozda (vrlo verovatno) politika foruma i jeste da se tolerise drugacije (ne tudje, normalno je da se u javnom prostoru tolerise tudje misljenje jer da nema i tudjeg misljenja ne bi bilo ni javnog prostora) misljenje ali toliko veliki broj forumasa se toliko ocigledno ne slaze s tom politikom da to bode oci izdaleka. No, dobro je da ti kao mod imas takvu sliku. Istina je da nije tacna ali je takodje istina da neke samopodrazumevajuce stvari, koliko god da ne odgovaraju istini, umeju da se preliju na obicne korisnike dotle da i oni pocnu da se ponasaju onako kako neko drugi podrazumeva da treba.

I hvala ti na razumevanju. Mnogo mi znaci. :laugh:

edit: Ima. Mozda ovi postovi da odu na "primedbe, kritike, pohvale".

:laugh: :laugh: :laugh:

Ah, kad si se uhvatio onoga gde sam se pogrešo odrazio, znam da i sam znaš da sebez veze brecaš...

Dakle, poštuje se drugačije mišljenje... Ko se ne slaže sa tom politkom? Reci konketno, pusti me većina, vi, mi, reci ko.

Ja sam mod na rukometu, nemam neki veliki uticaj, da se ja pitam ovo mesto bi mnogo drugačije izgledalo, ne bi se toliko tolerisalo trolovanje, na obe strane.

Što niko tebe, Burketa, Bekrinja, Talicnog ne razvlači?

Jel Jang zaslužio ban?

Nemaš potrebe da se zahvaljuješ :D Negp se zapitaj, što ljudi razvlače Janga, Kocica a ne Bekrinja, Burketa, Statistu, tebe?
DON

Postby harper lee » 27 Sep 2011, 12:38

VUČKO_88 wrote:Što niko tebe, Burketa, Bekrinja, Talicnog ne razvlači?

Nemaš potrebe da se zahvaljuješ :D Negp se zapitaj, što ljudi razvlače Janga, Kocica a ne Bekrinja, Burketa, Statistu, tebe?

Ja rekoh jos pre par postova da nije tacno da se ne razvlace i drugi forumasi a ti posle toga pet puta u dva posta postavljas ovo isto pitanje. Ne mogu da govorim u ime drugih ali ja se bas nesto razvuceno osecam cim dodjem da napisem nesto o Zvezdi ili Partizanu na FK ili KK topiku. Jos mi jedino post sadrzaja "RIP Dragane Mance" nije zavrsio na Kezinoj temi, a i za njega je pitanje kad ce. :biggrin:

Dakle, u sledecem nabrajanju izuzmi mene iz njega osim ako nemas nameru da se kandidujes za mog portparola.
harper lee

Postby AirBall » 27 Sep 2011, 12:48

Nikad nije lako manevrisati izmedju radikalnih opcija koje god oni stavove zastupali... Sto se Jing Janga tice meni je savest apsolutno cista, jer ne znam ni sam koliko puta sam ga opomenuo da promeni nacin komunikacije na forumu...

Samo Bog zna koliko sam PM poruka dobio za njegovo kaznjavanje i sve sam ih izignorisao, jer sam misljenja da na jednom forumu moraju biti zastupljeni svi stavovi, ma koliko se oni ne svidjali vecini...

Sta vise, oni koji su duze na ovom forumu znaju da je konkretno moj prag tolerancije znatno nizi za Partizanove navijace (valjda sto sam i ja jedan od njih), jer mislim da je nekorektno da neko ko je znatno jaci (tu mislim iskljucivo na zastupljenost na forumu) iskoriscava silu nad onima koji su slabiji (manje zastupljeni)...

Ovde je od pojedinaca islo drvlje i kamenje na mene zbog banova Kezi, Freddyju, Moebiusu, krenule su price o svetim kravama o pulenima i ne znam ni sam cemu...

Jing Janga sam i pre par dana upozorio putem PM-a i rekao sam mu da koliko god ja imao dobru volju necu jos dugo moci da ga pokrivam, a on mi je odgovorio u fazonu takva ti je sudbina, moras... :D

I slazem se ja i sa Harperom, nije lako polemisati sa 20 ljudi koji obasipaju kao osice i te stvari vrlo lako znaju da izbace iz takta...

Mi cemo se i dalje truditi da glas manjine bude zasticen, a ja se iskreno nadam da uskoro i manjina nece biti malobrojna i da ce samostalno izlaziti na kraj...

Uz to vrlo je tesko na jednom forumu koji iz dana u dan dobija na masovnosti odrzati apsolutni red i mir... Sto ne znaci da mi necemo pokusavati da forum odrzimo u dobrom stanju...

I posto ja ovde dodjem nesto kao redovni zandar, zbog vremena koje provodim na forumu poruka za sve one trolove i provokatore s ove nase strane (Grobarske) da se pripreme za druzenje s Jing Jangom... :D
AirBall

Postby DON » 27 Sep 2011, 12:52

harper lee wrote:Ja rekoh jos pre par postova da nije tacno da se ne razvlace i drugi forumasi a ti posle toga pet puta u dva posta postavljas ovo isto pitanje. Ne mogu da govorim u ime drugih ali ja se bas nesto razvuceno osecam cim dodjem da napisem nesto o Zvezdi ili Partizanu na FK ili KK topiku. Jos mi jedino post sadrzaja "RIP Dragane Mance" nije zavrsio na Kezinoj temi, a i za njega je pitanje kad ce. :biggrin:

Dakle, u sledecem nabrajanju izuzmi mene iz njega osim ako nemas nameru da se kandidujes za mog portparola.

Pa to što si rekao nije tačno, jer niko njih (vas :laugh: ) "ne razvlači". Rekao sam ti što Zeka i Pobegulja imaju takav status. Sami su krivi.

Šta ima da pišeš o Zvezdi na Partizanovom topiku? Niko te neće razvlačiti ako dođeš na našu temu i pišeš o Partizanu, našoj igri itd, sve ostalo ide na Kežmana, ili Kasinu, jer nema veze sa temom. Rekoh ti, ne čitam vaše teme, ni ove z prepucavanje, ali ne videh da se ti razvlaših i da provociraš na našim temama kao ova dvojica.

Onaj post o Toletovom političkom čedu nije trebalo prebacti zbog sadržaja, odličan post, ali video si sam šta je on počeo da izaziva, prvi se Zeka javio sa nebulozni postom koji je prerastao u troll.

Isto tako je i meni bilo krivo kad je moj post na temi FKP o penalu prebačen na Kežman, pitao sam što, ljudi mi objasnili... Ne vidim to kao razvlačenje.

Jel zaslužio Zeka ban?

p.s. Nije lako braniti se od 20 ljudi. Slažem se... Ali je problem kada neko konstantno dolazi u kuću tih 20 ljudi i piša im po dvorištu. To je razlika između Taličnog, Burketa, Bekrinja i Zeke i Pobegulje.
DON

Postby AirBall » 27 Sep 2011, 12:55

VUČKO_88 wrote:p.s. Nije lako braniti se od 20 ljudi. Slažem se... Ali je problem kada neko konstantno dolazi u kuću tih 20 ljudi i piša im po dvorištu. To je razlika između Taličnog, Burketa, Bekrinja i Zeke i Pobegulje.

Sve bi bilo ovo donekle razumljivo da i sa nase strane nema postera poput Kezmana koji ceka i najmanju priliku da se posere na svaki Zvezdin topik...

I nije jedini...

Kao sto rekoh, ako cemo da iskorenimo ekstreme sa jedne, iskorenicemo ih i sa druge strane...

I to ne jednog, nego sve...

Pre nego sto sledeci put neko pokaze prstom na nekoga i kaze banujte ga, pre toga nek razmisli koliko ce biti kaznjenih s one druge strane...
AirBall

Postby DON » 27 Sep 2011, 13:04

Air i sam znaš protiv koji sam se banova bunio, a za koje ne.

Kad su Keža, Mobi i Fredi dobili ban reč nisam rekao, jer znam da su i posle upozorenja nastavili da troluju ili kako se već to kaže, flejmuju, bem li ga. Neki su shvatili da greše, neki ne. Evo pogledaj na prethodnoj strani kako je Fredi pošteno prihvatio ban i tvoje obrazloženje.

Ja ne mogu da se bunim na Kežu i ekipu, jer ne čitam Zvezdine teme, oni kojima smeta imaju mesto da to i iskažu.

Mogu da se bunim na one sa naše strane koji troluju naše topike, i to ću raditi, sa željom da nam teme budu kvalitene.

Ako se neko sa naše strane ponaša kao ova dvojica (konstantno provociranje bez želje da se diskutuje, argumenti na nivou zabavišta), ne samo on, svi, sto se mene tice, ništa ne bi trebalo da nas spreči da ih prvo upozorimo i potom kaznimo.
DON

Postby FreddyHouse » 27 Sep 2011, 13:27

Vidim da sam u poslednjih par postova veoma popularan na "najboljem" topicu-u :D
Da prozborim koju i ja...
Jing Jang-u bi trebalo na inicijativu vecine forumasa (a ima nas sigurno) promeniti nick u TROLL... Najveci problem je sto mene veoma nervira taj deciji,pacenicki nacin koriscenja foruma i konverzacije. U svakom postu on gleda da pecne pa makar umro. Nemam problema sa peckanjima vec sa takvim osobama i to je ogromna razlika. I sa Burketom sam dosta puta polemisao i patkometriso al' se to uvek zavrsavalo sa smajlijima. Talicni Tom (kralj), Keimaak (ljudina) itd..Nije problem u drugacijem misljenju vec klasicnom bahacenju i provokaciji koja izlazi iz svakog posta...
I za kraj. Najveci problem je sto iritira mnoge ljude,pa samim tim Ignore lista nema nikakvu svrhu jer ga stalno quote-ju...
FreddyHouse

Postby harper lee » 27 Sep 2011, 14:07

VUČKO_88 wrote:Šta ima da pišeš o Zvezdi na Partizanovom topiku? Niko te neće razvlačiti ako dođeš na našu temu i pišeš o Partizanu, našoj igri itd.

:dunno:

Ubrazno ucim mandarinski.
harper lee

Postby harper lee » 27 Sep 2011, 14:26

Evo, Vucko, o cemu govorim sve vreme.

Freddy, nemoj da se ljutis jer nisam nista lose mislio niti ti nesto zameram, samo sam iskoristio par tvojih fraza kao ilustraciju da bih objasnio sta je, zapravo, koren vecine problema kad je forumska patkometrija u pitanju. Ja, meni, mene, mnogi, mnoge, vecina, bratstvo Vasojevica,... :biggrin: Sve ovo sto si nabrojao nije ni blizu toga da bude razlog za ban. Ono sto nervira mene, tebe ili vecinu je irelevantno, bitno je samo ono sto stoji u pravilima. Ali ono sto je za vecinu relevantno povremeno postaje opasno blizu onome sto pise u pravilima jer pritisak na onog na kojeg se vecina nakaci nuzno proizvodi reakciju koja dovodi do odredjenog ponasanja, a posledicno i do bana. Procitaj pazljivo ponovo ono sto je Air Ball napisao pa ce ti mozda biti jasnije. Imali smo slican problem, samo iz drugih razloga, sa ponasanjem jednog mladjanog forumasa na pdf-u tenis znamenitog spanskog porekla. :biggrin:

Ovaj forum ako hoce da uspe mora da bude inkluzivan a ne ekskluzivan. Ekskluzivnost je umela da sjebe i bolje forume. Uostalom, ako se ne varam, ekskluzivnost na jednom drugom forumu je i stvorila ovaj. Mislite o tome kad neko "kolektivno krene da vam smeta". 80% stvari se na forumu napise iz reakcije, a iz istih razloga se dobije 99% banova. Jing i Jang (obojica :biggrin: ) nemaju veze s tim jer verujem da je "njihov" ban opravdan. Samo me je zagolicalo obrazlozenje i dalo mi lep slagvort za ovu raspravu.

FreddyHouse wrote:Vidim da sam u poslednjih par postova veoma popularan na "najboljem" topicu-u :D
Da prozborim koju i ja...
Jing Jang-u bi trebalo na inicijativu vecine forumasa (a ima nas sigurno) promeniti nick u TROLL... Najveci problem je sto mene veoma nervira taj deciji,pacenicki nacin koriscenja foruma i konverzacije. U svakom postu on gleda da pecne pa makar umro. Nemam problema sa peckanjima vec sa takvim osobama i to je ogromna razlika. I sa Burketom sam dosta puta polemisao i patkometriso al' se to uvek zavrsavalo sa smajlijima. Talicni Tom (kralj), Keimaak (ljudina) itd..Nije problem u drugacijem misljenju vec klasicnom bahacenju i provokaciji koja izlazi iz svakog posta...
I za kraj. Najveci problem je sto iritira mnoge ljude,pa samim tim Ignore lista nema nikakvu svrhu jer ga stalno quote-ju...
harper lee

PreviousNext

Return to Avangarda.in