boki111 wrote:Pogledao sam malo Duke protiv Notre Dame-a.
Grayson Allen opasan suter, mogao bi da bude pozitivno iznenadjenje u NBA (vidim da mu predvidjaju kraj prve runde na draftu).
Za Ingrama se na prvi pogled vidi da ima veliki potencijal, ali ne ocekujem od njega vrhunske partije odmah po dolasku u NBA (jel on izlazi na draft 100% ?).
I cini mi se da bi Chase Jeter mogao sledece godine da napravi veliki iskorak.
Meni je Allen klasičan energy boost igrač. Uđe, napali ekipu i pogodi po koji šut. Jaka Blažić. Prošle godine je on verovatno bio i najzaslužniji za titulu jer je ispogađao sve kada se lomilo, krao lopte, peglao odbranu kao Pipen lično. Ja ga ne mirišem nešto, ali svakako će biti koristan igrač. Valjda zato što je belac mene i asocira na Tajlera Džonsona iz Majamija.
A Ingram deluje kao fizički slabija verzija KDja. Dugačak u pm (doslovno se ne primećuje nesrazmerna dužina njegovih ruku zbog još nesrazmernije dužine nogu; 206 visok sa 221 rukama, ali je istovremeno prelak), pričično skočan i okretan, samo je pitanje kako će se snaći.
Ima mekan šut, ali još uvek nekonstantan. Ali svakako je ozbiljan potencijal. Uz to je i 1997. godište. Nakon blamaže LSUa i prosečne partije Simmonsa (u odnosu na ono što je pokazivao tokom sezone), uopšte nije nemoguće da Ingram dođe na #1 mesto na draftu. Em Filadelfiji treba šuter, a računam da bi i LAL tu bio zadovoljan. Dobiju poor man LBJ, imaju već Rasela i Klarksona na šutu. Ben je šutirao 4/11 iz igre i 2/7 sa slobodnih. A već su ga gazili zbog šuta.
Ingram svakako izlazi na draft što ni u najgrđem slučaju ne bih preporučivao Labisijeu. Momak je bio #1 prospekt uz Simonsa i Ingrama, LMA copycat i šta već ne, ali NCAA ga je pojeo. Fizički nije ni malo napredovao i moraće još godinu dana da se kali.
Jetera ne znam, ali ja MM turnir gledam zbog par momaka; pored gore navedenih prvih pikova zanimljivi su mi i
Denzel Valentine, Mičigen Stejt, meni najatipičniji igrač koga sam gledaol ove sezone; point forward sa SF pozicije, sve radi, uz slabu atletiku i divan šut;
Buddy Hield, Oklahoma, ubica, skorer, vredi pogledati klipove (obojica 1993. i trebalo bi da su NBA ready igrači);
Jamal Murray sa Kentakija (PG/SG, 1997, Canada još jedan neatletski igrač sa puter rukom, jak, čak i deluje izuzetno pametno na terenu);
Henry Ellenson (PF/C, 1997, samo zato što ga mock draftovi smeštaju u Minesotu, generalno podseća na višu verziju Kevina Lava, đubretar sa Marketa). Ima tu još par momaka, ali meni su ovi zapali za oko, pogledaj ako hoćeš...

Buddy vs Iowa