Board index Košarka Američka košarka

NCAA

Re: NCAA

Postby Skafi » 12 Mar 2016, 19:53

Pit Bull wrote:To je preko 60 prenosa ako je tacna informacija, odlicna vest za ljubitelje kosarke ako bude tacna.

Reče Edin, prenosiće sve 64 utakmice, pa ko izdrži pričaće.
Skafi

Postby Pit Bull » 12 Mar 2016, 19:56

Verujem da su pljunuli ogromne pare za ovo, do sada su prenosili 20ak meceva tokom turnira. Ima li i ove godine da se popunjava onaj bracket pa milionce ako se pogode svi rezultati? :D
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby LudkaoLud » 12 Mar 2016, 20:22

Ovako ne igra prvi pik, ovo je totalna nemoc.
BOLEST KOJOJ NEMA LEKA
LudkaoLud

Postby lauvergne » 12 Mar 2016, 20:25

zabole ga, ionako ne mogu daleko da odu.
X1, probij, kontra napad, skok u napadu...
lauvergne

Postby xrečeved » 12 Mar 2016, 22:51

Melo Trimble, na koga mi je Starki skrenuo pažnju, jako loš protiv Mičigen Stejta, za koga igra najzanimljiviji igrač ovog drafta, Denzel Valentajn. Melo na 0/7 iz igre.
xrečeved

Postby Rorsh » 12 Mar 2016, 22:59

Taj Valentine igrao prošle godine neko polufinale/finale. Sećam se da sam ga zapamtio zbog tog pederskog prezimena, a samo sam te utakmice gledao :D

Dobro mi je tad delovao.
Rorsh

Postby boki111 » 13 Mar 2016, 01:05

Pogledao sam malo Duke protiv Notre Dame-a.
Grayson Allen opasan suter, mogao bi da bude pozitivno iznenadjenje u NBA (vidim da mu predvidjaju kraj prve runde na draftu).
Za Ingrama se na prvi pogled vidi da ima veliki potencijal, ali ne ocekujem od njega vrhunske partije odmah po dolasku u NBA (jel on izlazi na draft 100% ?).
I cini mi se da bi Chase Jeter mogao sledece godine da napravi veliki iskorak.
boki111

Postby xrečeved » 13 Mar 2016, 13:39

boki111 wrote:Pogledao sam malo Duke protiv Notre Dame-a.
Grayson Allen opasan suter, mogao bi da bude pozitivno iznenadjenje u NBA (vidim da mu predvidjaju kraj prve runde na draftu).
Za Ingrama se na prvi pogled vidi da ima veliki potencijal, ali ne ocekujem od njega vrhunske partije odmah po dolasku u NBA (jel on izlazi na draft 100% ?).
I cini mi se da bi Chase Jeter mogao sledece godine da napravi veliki iskorak.

Meni je Allen klasičan energy boost igrač. Uđe, napali ekipu i pogodi po koji šut. Jaka Blažić. Prošle godine je on verovatno bio i najzaslužniji za titulu jer je ispogađao sve kada se lomilo, krao lopte, peglao odbranu kao Pipen lično. Ja ga ne mirišem nešto, ali svakako će biti koristan igrač. Valjda zato što je belac mene i asocira na Tajlera Džonsona iz Majamija.

A Ingram deluje kao fizički slabija verzija KDja. Dugačak u pm (doslovno se ne primećuje nesrazmerna dužina njegovih ruku zbog još nesrazmernije dužine nogu; 206 visok sa 221 rukama, ali je istovremeno prelak), pričično skočan i okretan, samo je pitanje kako će se snaći.

Spoiler: pokaži
Image

Ima mekan šut, ali još uvek nekonstantan. Ali svakako je ozbiljan potencijal. Uz to je i 1997. godište. Nakon blamaže LSUa i prosečne partije Simmonsa (u odnosu na ono što je pokazivao tokom sezone), uopšte nije nemoguće da Ingram dođe na #1 mesto na draftu. Em Filadelfiji treba šuter, a računam da bi i LAL tu bio zadovoljan. Dobiju poor man LBJ, imaju već Rasela i Klarksona na šutu. Ben je šutirao 4/11 iz igre i 2/7 sa slobodnih. A već su ga gazili zbog šuta.

Ingram svakako izlazi na draft što ni u najgrđem slučaju ne bih preporučivao Labisijeu. Momak je bio #1 prospekt uz Simonsa i Ingrama, LMA copycat i šta već ne, ali NCAA ga je pojeo. Fizički nije ni malo napredovao i moraće još godinu dana da se kali.

Jetera ne znam, ali ja MM turnir gledam zbog par momaka; pored gore navedenih prvih pikova zanimljivi su mi i Denzel Valentine, Mičigen Stejt, meni najatipičniji igrač koga sam gledaol ove sezone; point forward sa SF pozicije, sve radi, uz slabu atletiku i divan šut; Buddy Hield, Oklahoma, ubica, skorer, vredi pogledati klipove (obojica 1993. i trebalo bi da su NBA ready igrači); Jamal Murray sa Kentakija (PG/SG, 1997, Canada još jedan neatletski igrač sa puter rukom, jak, čak i deluje izuzetno pametno na terenu); Henry Ellenson (PF/C, 1997, samo zato što ga mock draftovi smeštaju u Minesotu, generalno podseća na višu verziju Kevina Lava, đubretar sa Marketa). Ima tu još par momaka, ali meni su ovi zapali za oko, pogledaj ako hoćeš... :okk:

Buddy vs Iowa

Spoiler: pokaži
xrečeved

Postby xrečeved » 13 Mar 2016, 15:19

Inače, gledam sad nešto, Ivan Rabb se dosta bolje pokazao od Jaylena Browna u poslednjih par mečeva. Dobar skakač, solidan šuter. Još jedan jako zanimljiv igrač iz generacije 1997. Momak ima baš dosta prostora za napredak, a podseća me malo na Noah Vonleha. Ali samo malo. Igra sa Brownom u ekipi, pa nema toliko prilike da igra sa loptom u rukama, više đubretari i čeka asistenciju, ali ume da šutne.

xrečeved

Postby xrečeved » 13 Mar 2016, 15:24

Hezonja, možeš li mi pojasniti malo format turnira i razlike između ovih mini divizija - ACC, Big 12, Big East, Big 10, Pac 12, SEC, ... U čemu je fazon, ko i kako ide na March Madness, koje divizije su najjače i sl. Hvala! :)
xrečeved

Postby el maestro » 13 Mar 2016, 16:05

NCAA ti ima gomilu tih konferencija, oko 30-ak, i najjace su ti te koje si nabrojao.Raspored se deli na nekonferencijski i konferencijski.U nekonferencijskom delu sezone se igraju utakmice sa ekipama iz drugih konferencija, a u konferencijskom sa ekipama iz istih konferencija.Nakon tog regularnog dela, igraju se konferencijski turniri, i pobednici tih turnira imaju direktan prolaz na Mednes.Ostatak ekipa bira NCAA komitet na osnovu rezultata.Turnir ima cetiri strane kostura, tzv regiona, i cetiri najbolje ekipe su rasporedjene u razlicite regione i prvi su nosioci svog dela kostura, 5-8 ekipe su drugi nosioci itd.Ima i First Four runda, to ti dodje neko predkolo turnira, gde dva najslabija pozvana tima igraju protiv dva najslabija osvajaca turnira.Nakon te runde se igra klasicni nokaut sistem na jednu utakmicu.
i kada ne budeš prvi ti...
el maestro

Postby Rorsh » 13 Mar 2016, 16:40

@Xvid

Ima na kosarka.rs onaj lik, Antoine Walker.. Lik je pravi zavisnik o NCAA Basketball i pisao je par blogova o tome lane u ovo doba. U jednom je dosta dobro i detaljno opisao sistem takmičenja i princip dobijanja poziva za MM. Pa izvoli pročitati ako si zainteresovan :D
Rorsh

Postby boki111 » 13 Mar 2016, 18:19

@xreceved
U pravu si za Allena, samo sto na primer Blazic nema neki segment igre u kojem odskace od proseka. Allen ima sut, i to jako dobar sut.
Ingram deluje zbunjeno na terenu (a i ja gledao utakmicu gde se igrala zona non-stop), lose pravi blokove, ali kada ga ponese lopta vidis da ima sjajnu motoriku u kombinaciju sa tim telom...
Svakako vredi gledati MM, drugacije je kada gledas cele utakmice nego highligtse, super sto ce Arena prenositi).
boki111

Postby xrečeved » 13 Mar 2016, 19:25

Hvala, momci!

Nema sile da Ulis ode u 2. rundi, kida lik. Šteta što je 175.
xrečeved

Postby el maestro » 14 Mar 2016, 00:11

Image
i kada ne budeš prvi ti...
el maestro

PreviousNext

Return to Američka košarka