Board index Tenis Teniski miks

Vesti i aktuelnosti sa tour-a

Re: Vesti i aktuelnosti sa tour-a

Postby Milutinov Tata » 20 Oct 2011, 15:24

Nemojte biti tako ostri, upadao je Novak i par puta kod Nadala u polovinu. Doduse na RG :biggrin:

Pitanje je koliko je slicnih situacija bilo kroz istoriju, sada je trend da najbolja cetvorica skoro redovno stizu do zavrsnice pa je to dosta primetno.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby EPR » 20 Oct 2011, 16:35

Altair wrote: i tako ostetiti nekog novog noleta ili vise njih. to je korupcija na najvisem nivou al smo svi oguglali pa kao nema veze
da ne pricam o varijanti, sbbkbb, tj sta bi Novak mozda osvojio da je zrebanje bilo fer

Sta moze da osvoji neko ko je gubio od Melcera,Kolija,Hasa.Sve i da je zreb namestan kako je to Nole ostecen,u sf morao je ili sa Rafom ili Fedom ,lako je sad stvari retroaktivno tumaciti pa reci daj Rafu ali mislim da je do 2011 Fed bio laksi izbor , jer Rafu nije mogao da pobedi pre svega jer fizicki nije bio na potrebnom nivou kakvom je danas .Razumem taj sentiment jadan Nole iz jadne zemlje svi su protiv njega ,ali onda ispada i da je Marej iz jadne i slabo uticajne zemlje takodje.Sta je Marej skrivio pa da dobije stalno Rafu .
EPR

Postby M.S. » 20 Oct 2011, 16:56

Nije uopšte reč o tome ko je odakle, već o tome da su se nameštala Fedal finala i olakšavao žreb u kontekstu mečapova dvojcu, shodno njihovoj medijskoj ekspanziji. Barem mislim da je to suština priče za teoretičare zavere u koje i ja spadam.

To da više nije bitno mislim da je dosta usko gledanje, jer je princip nekoruptivnosti neokrnjiv, odgovaralo to našem igraču ili ne.

Nije Federer svuda bio lakši izbor. U svakom slučaju, za Federera je Novak nekad na betonu važio za lakši match-up od Mareja. Takođe, 07 i 08 Novak je delovao kao vrlo težak rival Rafi bilo gde i bilo kada. Rafa ga je prelomio tek polovinom 08.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Altair » 20 Oct 2011, 17:35

EPR wrote:Razumem taj sentiment jadan Nole iz jadne zemlje svi su protiv njega ,ali onda ispada i da je Marej iz jadne i slabo uticajne zemlje takodje.Sta je Marej skrivio pa da dobije stalno Rafu .

taj sentiment ne gajim, tako da kod mene nisi mogao/la da ga primetis
kolko je Nole ostecen toliko je i marej. kao sto je lepo receno u tom tekstu koji sam citirala, i kao sto je M pomenula u postu iznad, znalo se dobro ko je ciji tezi/laksi match up i tako se zrebalo u cilju voljenog finala rafa-rodzer
to finale donosi ogromnu gledanost i svaki put kada neki od njih dvojice nije u finalu slema gledanost drasticno pada. o onim slemovima gde nema nijednog u finalu da ne pricam
od kada se probio 2007 i dosao do finala USO, Nole je svake godine na USO isao na feda u SF, a nikad na rafu. sto govori samo po sebi.
a to od koga je sve gubio je malo nebitna stvar. jer je u poslednje 4 godine mnogo cesce stizao do polufinala slema, nego sto nije stizao
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby EPR » 20 Oct 2011, 19:09

Georgina je imala asocijaciju na Novakovo poreklo tako da se izvinjavam Altair .Novak je uvek bio tezak za Rafu ali nije mogao da izdrzi ni duzi mec na dva dobijena seta a kamoli 3 .Sve Novakove pobede su bile brze i po 20. Do 2011 Marej je 2 puta na slemu Izbacio Nadala a 0 Feda ,Novak 2 puta Feda O Nadala , kako je to sf nadal marej i djokovic fed veca garancija fedal finala od sf nadal novak i fed marej.Znaci po vama cuvaju na betonskim slemovima nadal od novaka tako sto mu uvale mareja koji ga jos 2008 pobedi na uso i direktno spreci fedal finale i pobedi ga 2010 na ao ,i to u jos 1/4 finalu , jer je tada bio 5 na listi .Kad je rec o tim match up -ovima imam utisak da je vama u secanju mnogo vise ono sto je bilo na mastersima nego na slemovima .Nije nikakva tajna da je fedal finale najgledanije ali su prilicno glupo onda namestali .Kad se gleda zreb po brojevima (a tako se zreba) , a ne po imenima , to izgleda ravnomernije .Nisam ja siguran da je uvek sve cisto ,ali moje misljenje je da je u periodu 2008-2010 sf ,na svim podlogama, nadal novak i fed marej veca garancija fedal finala i da bi novak izgubio sve bitne meceve sa rafom , pa i na betonu kao olimpijadu i finale uso 2010.E sad mozda su stitili feda od mareja , ali posle onih finala valjda je trebalo da odustanu od toga.
EPR

Postby Delester » 20 Oct 2011, 19:21

To da više nije bitno mislim da je dosta usko gledanje

khm, to je bila prilicno ocigledna posalica s moje straneImage
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby ivana23 » 20 Oct 2011, 20:30

The US Open could become the first Grand Slam to switch permanently to a Monday finish.
The option is being considered after calls from top players for a day off between the semis and the final.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/15394911.stm

.......................................................................
ivana23

Postby M.S. » 20 Oct 2011, 20:40

ma nisam mislila na tebe, ne stižem da propratim nikove u poslednje vreme, a kamoli kontekst. sorry. samo sam htela da istaknem da su novakovi fanovi na strani pravde, ma kakva da je raspodela karata :angel: .

nadam se da neće pomeriti za ponedeljak, neviđeno glupa odluka zbog koje će mnogo gledalaca da izgube. ono što je meni logično-da pomere polufinala za petak, njima izgleda nije.

ok. biće još mnogo bunovnih utoraka na poslu ubuduće.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Milutinov Tata » 21 Oct 2011, 03:07

@EPR

Bila je rasprava o ovome, ja licno ne verujem u teorije zavere, ali zakoni statistike su na velikom ispitu kada su zrebanja za GS turnire u pitanju. Prost primer sa poslednja tri turnira, videcemo sta ce biti na AO.

The US Open could become the first Grand Slam to switch permanently to a Monday finish.
The option is being considered after calls from top players for a day off between the semis and the final.

Igranje finala ponedeljkom ce definitivno baciti u zapecak tenis u SAD, verujem da od toga nema nista, verovatnije je da se prvo kolo igra dva, a ne tri dana i tako ustedi taj jedan dan.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby EPR » 21 Oct 2011, 05:35

Kad se zreb gleda po brojevima i delu kostura deluje ravnomerno, evo analize sa jednog stranog foruma
In the 14 majors there have been from 2008 Wimbledon to the 2011 US Open, there's been 6 occassions of seeds 1 and 3 in the top half and seeds 2 and 4 in bottom half, and there's been 8 occasions of seeds 1 and 4 in the top half and seeds 2 and 3 in the bottom half.
Spoiler: pokaži
2008 Wimbledon
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Top half)
Seed 4: Nikolay Davydenko (Bottom half)

1/3 in top half, 2/4 in bottom half.

2008 US Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)
Seed 4: David Ferrer (Top half)

1/4 in top half, 2/3 in bottom half.

2009 Australian Open
Seed 4: Andy Murray (Top half)

2009 French Open
Seed 3: Andy Murray (Top half)
Seed 4: Novak Djokovic (Bottom half)

2009 Wimbledon
Seed 1: Rafael Nadal (Top half - withdrew from tournament)
Seed 3: Andy Murray (Top half)
Seed 4: Novak Djokovic (Bottom half)
Seed 5: Juan Martin del Potro (Top half - replaced Nadal at the top of the draw)

2009 US Open
Seed 2: Andy Murray (Bottom half)
Seed 3: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 4: Novak Djokovic (Top half)

1/4 in top half, 2/4 in bottom half.

2010 Australian Open
Seed 4: Juan Martin del Potro (Bottom half)

2010 French Open

2010 Wimbledon
Seed 4: Andy Murray (Bottom half)

1/3 in top half, 2/3 in bottom half.

2010 US Open

2011 Australian Open
Seed 4: Robin Soderling (Top half)

2011 French Open
Seed 2: Novak Djokovic (Bottom half)
Seed 3: Roger Federer (Bottom half)

2011 Wimbledon
Seed 2: Novak Djokovic (Bottom half)
Seed 3: Roger Federer (Bottom half)

2011 US Open
Seed 1: Novak Djokovic (Top half)
Seed 3: Roger Federer (Top half)
Seed 4: Andy Murray (Bottom half)

In the 14 majors there have been from 2008 Wimbledon to the 2011 US Open, there's been 6 occassions of seeds 1 and 3 in the top half and seeds 2 and 4 in bottom half, and there's been 8 occasions of seeds 1 and 4 in the top half and seeds 2 and 3 in the bottom half.

Tata,necu sada da smaram sa matematikom ali ukratko ,zakoni statistike nisu na ispitu ,vec je na ispitu tacna formulacija problema.Problem odredjivanja sf nije matematicki ekvivalentan bacanju novcica (ljudi misle npr pismo= sf fed-nole i rafa-mareji i glava= sf fed-marej i rafa-nole , aha znaci imamo 10 puta od 12 pismo znaci namestaju ),problem odredjivanja sf evivalentan je recimo rasporedjivanju 4 loptice u dve razlicite kutije A i B tako da se u svakoj nadju dve loptice ali tako da loptice 1 i 2 nisu u istoj kutiji . Vidimo da je taj rapored skoro ravnomeran odnosno statisticki najverovatniji .
EPR

Postby Delester » 21 Oct 2011, 14:51

ja sam odusevljena brojem matematicara na forumu :biggrin:
ipak, problem je sto su ti rasporedi bili hirurski selektivni u zavisnosti od podloge :biggrin:
prosto kao da je sudbina dobila svoje otelotvorenje u obliku nekog genija iza zavese sa zavidnim mind control dejstvom na kljucne figure u procesu izvlacenja :biggrin:
ima dosta razloga za podizanje obrva po ovom pitanju, ako ni zbog cega, a ono zbog novca koji je u igri.

inace, da se razumemo, ja sam od onih koji smatraju da ako vredis, pobedices i sistem i sve, ali sam takodje od onih koji znaju da sistem ima miljenike
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby ivana23 » 21 Oct 2011, 15:57

Srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki nalaze se na "crnoj listi“ igrača za koje Jedinica za teniski integritet osnovano sumnja da su učestvovali u nameštanju mečeva.

Prva grupa - Pod istragom
Janko Tipsarević, Filip Kolšrajber, Potito Staraće, Andreas Sepi, Fabio Fonjini, Majkl Ljodra, Nikolaj Davidenko, Tejmuraz Gabašvili, Viktor Krivoj, Kristof Rohus, Oskar Ernandez, Jevgenij Koroljev, Filipo Volandri, Vejn Odesnik, Viktorija Azarenka, Agnješka Radvanska, Frančeska Skjavone, Sara Erani, Marija Kirilenko, Katerina Bondarenko.

Druga grupa - Sumnjivi
Viktor Troicki, Brajan Dabul, Eduardo Švank, Žeremi Šardi, Simone Boleli, Lukaš Kubot, Karlos Berlok, Igor Kunjicin, Andrej Golubjev, Aleks Bogomoljov, Somdev Devarman, Stiv Darsis, Marin Čilić, Flavio Ćipola, Ivo Karlović, Flavija Peneta, Roberta Vinći, Viržinija Razano, Romina Oprandi, Dominika Cibulkova, Eleni Danilidu.

http://www.vesti-online.com/Sport/Tenis/173184/Tipsarevic-i-Troicki-osumnjiceni-za-namestanje - ceo tekst

Videla sam tu vest i izjavu Cilica i na - net.hr

......................................................................................
ivana23

Postby jabukamen » 21 Oct 2011, 16:18

Ako bi ih sve suspendovali Italija bi ostala bez tenisera. :laugh: Za razliku od onih koji ne veruju, ja verujem da su itekako namestali, ne samo pomenuti nego i mnogi drugi, ali ne mogu da ne primetim geografsko poreklo osumnjicenih. Verovatno ce neko od bitnih americkih igraca (ruku na srce i nema ih previse) pisati o ovim stvarima u prvom licu jednine za deset godina kad im se "probudi savest" (i kad vuk smaze magarca) poput Agasija ili Merion Dzons.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Milutinov Tata » 21 Oct 2011, 16:34

EPR wrote:Tata,necu sada da smaram sa matematikom ali ukratko ,zakoni statistike nisu na ispitu ,vec je na ispitu tacna formulacija problema.Problem odredjivanja sf nije matematicki ekvivalentan bacanju novcica (ljudi misle npr pismo= sf fed-nole i rafa-mareji i glava= sf fed-marej i rafa-nole , aha znaci imamo 10 puta od 12 pismo znaci namestaju ),problem odredjivanja sf evivalentan je recimo rasporedjivanju 4 loptice u dve razlicite kutije A i B tako da se u svakoj nadju dve loptice ali tako da loptice 1 i 2 nisu u istoj kutiji . Vidimo da je taj rapored skoro ravnomeran odnosno statisticki najverovatniji .

Pa bas sam pisao o tome da mi u sustini ne znamo kako se izvlaci zreb. Cini mi se da je Saint Tropez nasao neki tekst u kome se pominjalo da je Nadal na US Openu izvlacio "chips with numbers". Mozda se negde izvlace kuglice sa imenima igraca sto znatno menja resavanje problema (onda nema veze ko je 3. a ko 4. nosilac). Posto se 1. i 2. ne izvlace vec se unappred postavljaju ne znam da li ima pravilo gde ide sledece izvuceni, ili se i to odredjuje. Sve dok ne bude javno izvlacenje tj. da i mi obicni smrtnici mozemo uzivo da posmatramo sta se desava moze se samo spekulisati o svemu ovome.

Recimo meni je zanimljiva situacija bila na Vimbldonu 2009. Izasao je zreb Federer-Djokovic (2-4) i Nadal-Mari (1-3). Nadal odustaje, i umesto da se, sto je meni logicno izvlaci novi zreb, jednostavno su gurnuli Del Potra na Nadalovo mesto i resili problem. Dakle voljom organizatora Mari je dobio laksi put do zavrsnice. Takodje Vimbldon odredjuje nosioce na drugi nacin, tako da i to opet nije prosta igra brojeva jer broj 1, nije na Vimbldonu uvek "broj 1".

Meni je sasvim logicna primedba, da bez obzira na brojeve, postoje pravilnosti koje se dogadju kada se pogledaju imena igraca. Novak kao jedan od prava dva nosioca je svaki put isao na Federera, Nadal
je u poslednje dve godine uvek bio medju prva dva nosioca, i samo je jednom isao na Novaka ili Federera (RG 2010).

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 21 Oct 2011, 16:38

ivana23 wrote:Srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki nalaze se na "crnoj listi“ igrača za koje Jedinica za teniski integritet osnovano sumnja da su učestvovali u nameštanju mečeva.

Prva grupa - Pod istragom
Janko Tipsarević, Filip Kolšrajber, Potito Staraće, Andreas Sepi, Fabio Fonjini, Majkl Ljodra, Nikolaj Davidenko, Tejmuraz Gabašvili, Viktor Krivoj, Kristof Rohus, Oskar Ernandez, Jevgenij Koroljev, Filipo Volandri, Vejn Odesnik, Viktorija Azarenka, Agnješka Radvanska, Frančeska Skjavone, Sara Erani, Marija Kirilenko, Katerina Bondarenko.

Druga grupa - Sumnjivi
Viktor Troicki, Brajan Dabul, Eduardo Švank, Žeremi Šardi, Simone Boleli, Lukaš Kubot, Karlos Berlok, Igor Kunjicin, Andrej Golubjev, Aleks Bogomoljov, Somdev Devarman, Stiv Darsis, Marin Čilić, Flavio Ćipola, Ivo Karlović, Flavija Peneta, Roberta Vinći, Viržinija Razano, Romina Oprandi, Dominika Cibulkova, Eleni Danilidu.

http://www.vesti-online.com/Sport/Tenis/173184/Tipsarevic-i-Troicki-osumnjiceni-za-namestanje - ceo tekst

Videla sam tu vest i izjavu Cilica i na - net.hr

Vise ne moze ni mec da se tankuje. Italijani :biggrin:

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Teniski miks