Board index Košarka Američka košarka

NCAA

Re: NCAA

Postby Rorsh » 15 Mar 2016, 00:35

manes wrote:Slabo pratim NCAA...LSU se nije plasirao?

Nije.

Među 64 odabrana tima nije se našla Luizijana Stejt, ekipa za koju nastupa Ben Simons. Mladi Australijanac, koga mnogi vide kao prvog pika na predstojećem Draftu, sa svojom ekipom nije uspeo da se plasira na Turnir, a tim nakon toga nije zadovoljila kriterijume Odbora i nije dobio pozivnicu. To je pokrenulo lavinu komentara, kako navijača tako i stručnjaka, što je dovelo u pitanje Simonsov plasman na narednom Draftu.
Rorsh

Postby manes » 15 Mar 2016, 16:03

Hvala Rorsh.

Bas citao nesto i vidim nema ih...
Dobro pamtim sve, sve sto bilo je...
manes

Postby Pit Bull » 16 Mar 2016, 17:03

Ipak netacan info da Arena prenosi sve meceve...
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Sani » 16 Mar 2016, 17:52

xrečeved wrote:Jesi li siguran da se Zagor prijavljuje za draft?

na pitanje da li će ove godine sigurno biti na Draftu, kratko je odgovorio:

„Probaće.“

Tako je bar meni Miško rekao na Tviteru, ima i jedna kratka najava za NCAA turnir na sajtu, ko želi može da baci pogled.

Da ne bude da se samo reklamiram ovde. :D

EDIT: Inače, nemam Arenu pa ću teško šta pogledati, mada iskreno slabo i pratim sve ovo, NBA rules!
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

Postby xrečeved » 16 Mar 2016, 18:49

Ja i dalje mislim da se neće prijaviti.

Inače, ne vidim scenario u kome Valentine ne upada u 14 pikova. Najbolji NCAA igrač trenutno, TD mašina na tom uzrastu, uprkos slabijoj atletici. Njega bih voleo videti u Minesoti, iako je možda 5. mesto previsoko za 23godišnjeg igrača.

Hezonja, koga od ovogodišnjih igrača sa drafta si gledao i ko ti se najviše dopada? Ako može koja reč, znam da nema upućenijeg od tebe. :)

Inače, ovo mi za sada deluje kao najrealniji mock koji sam video.

http://www.tankathon.com/mock_draft
xrečeved

Postby Hezonja » 16 Mar 2016, 20:30

xrečeved wrote:Ja i dalje mislim da se neće prijaviti.

Inače, ne vidim scenario u kome Valentine ne upada u 14 pikova. Najbolji NCAA igrač trenutno, TD mašina na tom uzrastu, uprkos slabijoj atletici. Njega bih voleo videti u Minesoti, iako je možda 5. mesto previsoko za 23godišnjeg igrača.

Hezonja, koga od ovogodišnjih igrača sa drafta si gledao i ko ti se najviše dopada? Ako može koja reč, znam da nema upućenijeg od tebe. :)

Inače, ovo mi za sada deluje kao najrealniji mock koji sam video.

http://www.tankathon.com/mock_draft

Nisam toliko mnogo gledao NCAA kao prosle godine, delom iz zbog toga sto je cimer slomio ekran kad sam mu dao dva komada sa Falkaom na FIFI. :biggrin:

Krivo mi je bas sto nisam igrao protiv Trimble. Meriland bas zanimljivih igraca. Jake Layman je trojka 206cm visoka, tu je i Rasid Sulejman, koji je pre igrao na Djuku.

Buddy Hield je opasan skorer, Valentine je igrac koji je bas onako lep za gledanje.

Gonzaga ima Sabonisa i Viltjera na cetvorci.

VIcita-Arizona ce biti zanimljiva tekma. Ron Baker iz Vicite je veoma zanimljiv igrac.

Kris Dan iz Providensa je mozda i najbolji NCAA igrac.

UConn ima jednog strasnog defanzivca iz Gane je cini mi se.

Kod North Caroline su Pejdz i Dzonson najzanimljivi. Paige je inace jedan od mojih omiljenih kosarkasa sa koledza.

Indiana ima sjajnog Yogi Ferella. Vec sutra ima bas dobrih utakmica.
Hezonja

Postby boki111 » 16 Mar 2016, 21:26

xrečeved wrote:Inače, ne vidim scenario u kome Valentine ne upada u 14 pikova. Najbolji NCAA igrač trenutno, TD mašina na tom uzrastu, uprkos slabijoj atletici. Njega bih voleo videti u Minesoti, iako je možda 5. mesto previsoko za 23godišnjeg igrača.

Njemu treba veci teren i vise prostora, zanimljiv igrac svakako. Samo sto ga ne vidim kao igraca zadatka, mnogo ce mu zavisiti od toga ko ga uzme na draftu i koliko slobodu dobije.
Ponekad se gubi u odbrani bez lopte, a to NBA bekovi kaznjavaju.
Ne mogu da kazem da sam ga gledao previse, ali mislim da bi trebalo dosta vise da koristi igru ledjima kada igra protiv ljudi od kojih je veci za glavu.
boki111

Postby xrečeved » 16 Mar 2016, 21:32

Hvala, Hez! :)

Meni je Buddy nerealan - prangija, ulaz, kretnja, sve radi dobro - ali i malo sebičan. Jbt, koliko god da si dobar, moraš mnogo puta šutnuti da bi dao 40p. :laugh: Valentine, sve je rečeno, a Trimble je isto simpatičan, mada se baš raspao na poslednjem meču. E, sad, Dunn jeste nezaustavljiv, iznudi dosta faulova, lep eurostep, promena brzine, ali nešto mi se kod njega ne sviđa (možda loši % šuta :D ). Da će biti visoko kotiran, svakako hoće. I on se spominje kada je MN u pitanju, ali onda bi verovatno trejdovali Rubia.

Paige je i meni gotiva, ali tek nakon onog govora koji je održao. To je bilo skroz kul. A Wiltjer bi mogao biti jako dobar EL igrač.

Inače, meni se više sviđa Rabb nego Brown sa Cala. Jako mi je čudno koliko se nisko kotiraju Allen sa Dukea i Ulis (uprkos njegovoj visini, lik nije realan kako igra, ono je sjajno, mnogo je lud :D ). Razočaranja? Labissiere, Diallo. A i dalje mi je nejasno kako se Bender na skoro svakom mocku vrti oko 3. mesta. Iako će se to izmenjati x puta u narednih mesec dana.

Koga očekuješ na F4 na MM?

@Boki

I ja sam mislio isto dok nisam pogledao koliko je zaista visok. Verovali ili ne, visok je koliko i Teodosić, 196, a igra SG i SF. Mislim, igra on i PG, ali ne sa te pozicije. :laugh: Šta znam, meni je igrač koji ume da pogodi, ume da doda, a ponekad i proda fintu, nešto što može svaki tim iskoristiti. Svaki trener, not so much. Deluje mi kao jako, jako pametan igrač i ne sumnjam da bi umeo korigovati tu odbranu kada bi se našao u društvu velikih momaka. :)

Neki tvoj favorit na ovom draftu?
xrečeved

Postby boki111 » 16 Mar 2016, 22:10

I meni je delovao visi, ali to ne menja cinjenicu da su ga cuvali za po glavu nizi igraci.
Sto se tice favorita na draftu, odgovoricu ti za desetak dana, zato sto cu odgledati vise utakmica nego u dosadasnjem delu sezone.
Ali mi privlace paznju Dunn, Deyonta Davis, Allen (ako izuzmemo prva dva pika).
Poetl, Rabb, Brown su mi totalna nepoznanica, jer sam video samo neke klipove.
boki111

Postby Dzago » 16 Mar 2016, 22:59

Zanimljivo kako ne spominjite Brogdona sa Virginie.

Odlična sezona iza njega, 18poena, 47% FG, 41% za tricu

Dvije sezone zaredom ACC defanzivni igrač godine.

Trenutna situacija u NBA je takva da jednostavno nema dovoljno kvalitetnih defanzivaca na perimetru, a koji uz to mogu i pogoditi tricu.

Po mom mišljenju ide u donjem dijelu prve runde drafta, npr. Danny Ainge ga jednostavno neće propustiti, a ima dovoljno pickova u tom dijelu drafta. Krađa tipa Jimmy Butler.
Dzago

Postby xrečeved » 16 Mar 2016, 23:23

Evo, iskren da budem, nisam ga gledao. :D

Ali nije toliko mlad, 1992 je, bolje bi bilo da je baš dobar ili slaba vajda od njega. NBA ready, pretpostavljam? Daj koju reč više o njemu, da se na vreme obrati pažnja. :)
xrečeved

Postby xrečeved » 17 Mar 2016, 10:09

Nije loš video.

xrečeved

Postby Pit Bull » 17 Mar 2016, 17:33

Mogao bi Duke opet da ispadne u ranoj fazi(mozda vec i danas) od ovih anonimusa...
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Chuck » 17 Mar 2016, 22:50

Prva pobeda u istoriji za Yale.
Chuck

Postby lauvergne » 17 Mar 2016, 23:07

Oce niti jos neki prenos na areni 1 veceras?
X1, probij, kontra napad, skok u napadu...
lauvergne

PreviousNext

Return to Američka košarka