Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Epska fantastika, SF, Horor

Re: EPSKA FANTASTIKA, SF, HORROR

Postby Felipao » 23 Oct 2011, 22:59

U drugoj sezoni ce jezovuke morati da odrade pomocu efekata,osecam da ce biti monstruozni.Posto su josh uvek stenad u prvoj sezoni,nego zanima me,koja je ovo rasa psa koriscena za glumu stenadi jezovuka,haski ili neka druga?
Felipao

Postby HariHaler » 23 Oct 2011, 23:36

tek sada vidim temu :)

za one koji su bili na sajmu knjiga:

Planiram da kupim nesto od Ursule Le Gvin i od Asimova. Nije bitno da li je polovno(kupio od Hemingveja sabrana dela za smesne pare) ili novo. Vec da budu povoljne cene. Neki stand, nesto?

Od Ursule sam, do sada, poklonio 4 leve ruke tame, tako da cu morati opet da je pazarim. Solaris je izdavac.

Moja preporuka vam je stand Vege, iz Novog Sada. Imaju seriju sa Nobelovcima. Knjige su oko 200-300 dinara. Nadam se da su i ove godine tamo. Uglavnom su na gornjem spratu.
The mind is everything. What you think you become.
HariHaler

Postby alcesta » 24 Oct 2011, 10:31

Pogledaj za Asimova na štandu Čarobne knjige, nova su izdanja ali nisu preskupi, rekla bih. U svakom slučaju često budu polovne knjige skuplje od novih :mad2:
Od Ursule bogami ne znam možeš li naći neko novije izdanje osim Zemljomorja u 4 knjige, a to je nepraktično. Naravno tu je uvek Plato i originali, ali na povoljne cene možeš da zaboraviš :(
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby harper lee » 24 Oct 2011, 14:12

Felipao wrote:A ja bash volim tvrde korice.Jel mogu da se uclanim na sajmu ili moram da odem do njihove prodavnice?

Da su im knjige u tvrdom povezu tek bi se onda zalio na cenu. Taj povez je mnogo skuplji u samoj izradi.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Felipao » 24 Oct 2011, 15:24

Pa gde si video da se ja zalim na cenu? ;) Naravno da bi onda bila skuplja to je normalno...Onda je dobra varijanta da se pravi i sa tvrdim i sa mekim povezom pa ko sta voli nek izvoli.Ja bih uzimao u tom slucaju samo tvrde,cak bi sad uzeo i od nekog drugog izdavacha da ima tvrdu jer kad kupujem knjigu hocu da mi traje 100 godina.Mnogo je bolji tvrdji povez,i lepsi i prakticniji.
Felipao

Postby harper lee » 24 Oct 2011, 15:43

Felipao wrote:Pa gde si video da se ja zalim na cenu? ;) Naravno da bi onda bila skuplja to je normalno...Onda je dobra varijanta da se pravi i sa tvrdim i sa mekim povezom pa ko sta voli nek izvoli.Ja bih uzimao u tom slucaju samo tvrde,cak bi sad uzeo i od nekog drugog izdavacha da ima tvrdu jer kad kupujem knjigu hocu da mi traje 100 godina.Mnogo je bolji tvrdji povez,i lepsi i prakticniji.

Ako ti je toliko stalo do nekih knjiga povezi ih sam. Sad prakticno u svakoj boljoj kopirnici mozes da uradis tvrdi povez za koju god hoces knjigu, sa naslovnom stranom kakvu hoces (to jest odneses na flesu). To sam ja radio sa nekim knjigama koje su se u medjuvremenu pretvorile u kupus. Licno vise volim meki povez jer je prakticniji ako knjige ne citas samo kuci, naravno, kad je beletristika u pitanju. Knjige sa kojima radim gledam da budu u tvrdom povezu jer ih otvaram i listam hiljadu puta a nema tog lepka koji to moze da izdrzi.

Inace, slazem se da bi bilo zgodno da se ista izdanja stampaju u oba poveza pa ko kako voli. To su nekad izdavaci i radili. Sad nema sanse za tako nesto jer se knjige vise ne prodaju toliko dobro. Preskupe su za nas standard cak i u najjeftinijem povezu i na najnekvalitetnijem papiru.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby vicharhcp » 24 Oct 2011, 17:20

Felipao wrote:U drugoj sezoni ce jezovuke morati da odrade pomocu efekata,osecam da ce biti monstruozni.Posto su josh uvek stenad u prvoj sezoni,nego zanima me,koja je ovo rasa psa koriscena za glumu stenadi jezovuka,haski ili neka druga?

Nije ni haski ni malamut. Ja sam bila ubedjena da je malamut. Napisacu koja je rasa u pitanju kada se setim. Ja sam odusevljena kako izgleda. Malamut i Japanska Akita su meni omiljene rase pasa.
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby Felipao » 24 Oct 2011, 17:35

vicharhcp wrote:Nije ni haski ni malamut. Ja sam bila ubedjena da je malamut. Napisacu koja je rasa u pitanju kada se setim. Ja sam odusevljena kako izgleda. Malamut i Japanska Akita su meni omiljene rase pasa.

Aj napishi,bash me zanima a ne mogu da izguglam nista.

Harper odlicna ideja,to cu i da uradim.Otici cu ovih dana do copy centra,oni imaju najsiri asortiman,kod njih sam radio i postere neke,da vidim koja rezolucija,sta kako treba i koliko kosta :)
Felipao

Postby Felipao » 24 Oct 2011, 17:50

Northern Inuit dog

Nashao :)
Felipao

Postby vicharhcp » 24 Oct 2011, 19:03

Bas sam krenula da napisem :). Prelep je! Mesanac je sibirijskog haskija, aljaskog malamuta i nemackog ovcara. I ovaj mi je na listi najlepsih pasa :inlove:

Image
Image
Image
Image
Image
Da li postoji nesto sladje od ovih stenaca? :inlove:
Image
Image
Image

Stvarno su prelepi! Obozavam velike kucice, koji deluju opasno, a u stvari su velike maze i strasno privrzeni vlasniku.
vicharhcp

Postby Felipao » 24 Oct 2011, 19:08

A kako se zovu kod nas,severni sta?Severni inuit ne postoji...

Meni ova slika sabija

Image
Felipao

Postby vicharhcp » 24 Oct 2011, 19:20

Ne znam da li kod nas postoji ta rasa, ali ako bi neko mogao da zna, to su odgajivacnice koje se bave haskijima, malamutima, pa i nemackim ovcarima. Mozda se i ne prevodi naziv te rase, kao mops npr.. Mops je svuda mops.
vicharhcp

Postby MilosRS » 25 Oct 2011, 14:53

karambol wrote:Kad bejah mlad, pročitah "Reklamokratiju", bejaše to dobar SF.
Sad ponovo pročitah to isto, postade dobar realizam...

Jedan od SF pisaca (mislim da je bio Klark, neka me neko ispravi ako grijesim) je na dodjeli nagrada izjavio da pisci SF-a ne pokusavaju da predvide buducnost vec da je sprijece.

Pol Frederik nazalost nije uspio...
Sto vise upoznajem ljude, to mi je draze sto radim sa masinama
MilosRS

Postby jedibojan » 28 Oct 2011, 12:19

da li postoji nase izdanje "Solaris"-a koje ce se naci na sajmu knjiga?
dogodine u Istambulu
jedibojan

Postby loki » 28 Oct 2011, 14:36

jedibojan wrote:da li postoji nase izdanje "Solaris"-a koje ce se naci na sajmu knjiga?

U jednoj od prvih chetiri-pet antikvarnica u onom antikvnom delu je bilo prekjuche dva primerka, ja kupio jedan za poklon (prastaro izdanje, srpskohrvatski, uz cenjkanje 250 dinara :D), mozhda je ovaj drugi ostao. Ne'am pojma da li je to nalazivo u novim izdanjima, nisam neshto ni gledao po onoj glavnoj hali.
Another thing. This idea of "I'm offended". Well I've got news for you. I'm offended by a lot of things too. Where do I send my list? Life is offensive. You know what I mean? Just get in touch with your outer adult. And grow up. And move on.
loki

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura