mastro mostro wrote:Sve vreme od kada traje teranje Vlade iz Partizana, ja postavljam pitanje: - Koga umesto njega? Ali realno. Šta je garant da neko novi neće biti još gori? I što se, kad već postoji opšti konsenzus oko Vladinog brljanja, sva energija i nezadovoljstvo javno, jasno i glasno ne usmere prema Upravi, koja je svakako odgovorna kako za sklapanje ove ekipe tako i za podršku treneru. Baš bih voleo da u Pioniru čujem kako oni koji galame na Vladu, počnu to da rade i prema Saši i Toši.
Kada je VJ dobio posao umesto Duleta, za mene je to bio prirodan sled dogadjaja i sa zadovoljstvom sam prihvatio odluku kluba. Ocekivao sam da ce biti uspona i padova ali sam bio ubedjen da ce sve nadoci na svoje. Cak sam imao pred par sezona postove gde sam hvalio neke pomake sto u rotaciji igraca sto u nekoj komunikaciji kako sa novinarima tako i sa igracima, jednostavno je delovalo da je pun samopouzdanja nakon 3 trofeja prosle godine.
Nadao sam se da ce se sva ta pozitivna energija pretociti i na teren u utakmicama koje su na noz. Ali avaj, nakon prvog ozbiljnijeg testa javili su se problemi. Ja ne sumnjam da VJ ima odlicno kosarkasko znanje, da je veliki radnik, ali mi njegove druge karakteristike ne daju za pravo da budem optimista po pitanju njegovog bistvovanja na klupi KK. Jednostavno mi deluje kao trener koji mora da pobedjuje da bi sticao samopouzdanje, da bi bio potpuno opusten i radio posao na najbolji moguci nacin, a da pred prvim problemima puca. To kod igraca jos sme da se desava, ali kod trenera nikako.
Da ne duzim previse o VJ jer je uglavnom sve receno. Elem, koga umesto njega? Kako su svi dobri treneri zauzeti, nijedan ne moze da bude izbor.
*Da sam PSD samo jedan dan*
Posto je kako si i sam rekao nemoguce da VJ napusti klupu pre kraja ove sezone, mozda to i nije losa stvar, imace covek jos nekoliko meseci da dokaze da li je materijal za Partizan. E sad, kao sto rekoh svi dobri treneri su zauzeti, onda moramo da "pull Zeljko Obradovic" jos jednom pa cemo mozda imati bar priblizno srece kao i prvi put. Sto znaci pera Bozic. Zasto?
*Da sam PSD samo jedan dan*
Ne druzim se privatno sa njim, ali mi sa strane deluje da je inteligentna osoba, da kopca neke trenerske stvari (cak je i Dule to vise puta isticao), radnik je i sto je najvaznije ima cvrsci karakter nego VJ. Kod trenera je karakter, odnosno sposobnost motivacije i izvlacenja najboljeg iz njih mozda cak i na istom nivou kao takticko znanje (Vlade Djurovic pravi primer). Zaista mislim da se Peri ne bi desavale blokade, ne bi se (ili bar ne bi pokazivao na licu) desavalo da mu na licu pise "nemam ideju sta sad da radim", a verujem i da bi pravio znatno jaci pritisak na sudjenje (jer cak mislim da ima veci autoritet kod njih).
Ne bole mene toliko porazi ove sezone koliko jednodimenzionalnost, bezidejnost u pojedinim trenucima i nemanje back up opcije u napadu. Kao sto sam i rekao i kad smo (reprezentacija) igrala sa Turskom, ajde pruzicemo podrsku to je sada bitno, a pljuvacemo ima vremena...