Ima uvek tih antikvara gore na spratu, sad se to zove Hala 4 a ne 14, ali sve su manje jeftini za stvari koje meni trebaju, ako ih uopšte ima. Na stranu što se brzo obeznanim tamo jer mi za njih treba najviše vremena dok sve ispregledam, najlakše je s ovim novim izdavačima gde uglavnom znam šta me interesuje (ili još bolje, znam da me ništa ne interesuje pa preskočim gužvu

). Doduše nisam tamo gore sve interesantne obišla jer mi baš nekako na pola nestade keša a naravno polovne knjige ne možeš kupovati na karticu.

Nego kako obećah karambolu spisak, evo ga, nije dugačak:
Ben Akibino putovanje po EvropamaK. Simak,
Grad i T. Sterdžen,
Više nego ljudski 
(ovo odavno hoću da imam, sad sam našla obe fantastično očuvane u tvrdom povezu, mislim da nije ni dvaput pročitano; doduše jeste staro izdanje Grada koje nema ono poslednje poglavlje koje je kasnije dopisano, ali to ionako mislim da kod nas nije ni prevođeno); po 500 dinara za takva izdanja je sasvim solidno, pogovoto što je ižvakani Kentaurov Sterdžen na jednom štandu bio 1500 dinara!!!!
Džon Hau,
Izgubljeni svetovi (ovo nije uopšte bilo u planu nego sam kupovala nekoj deci rođendanske poklone i što sam više listala sve sam manje bila raspoložena da se odvojim od knjige, naravno uglavnom zbog prelepih ilustracija

i onda sam umirila savest tako što sam sebi rekla da su oni još mali pa ću ja zadržati knjigu par godina dok ne porastu dovoljno

nadam se da ću se dotle dovoljno očeličiti da je se odreknem

)
K. Vonegat,
Vremetres D. Mereškovski,
Smrt bogovaB. Akunjin,
Državni savetnik i
KrunisanjeI tati za rođendan Bore Čorbe autobiografija sa sve potpisom, mislim da će biti oduševljen.

(Samo da je ne kupi na svoju inicijativu pre rođendana, tako me prošle godine zeznuo sa Kusturicom).
Mislim da je to uglavnom sve, osim nekih još poklona koji nisu bitni ovde. U kesi Novosti su mi još uvalili neki disk sa horor filmom koji nemam nameru da gledam i htela sam da ponudim nekome u BG ali zaboravih.
Razmišljala sam i da kupim nekog od Asimova Čarobne knjige ali potšo je samo stvar u tome da odrpanu knjigu zamenim novom to može da čeka koju godinu, pogotovo kad sam videla gužvu nisam imala živaca da se guram. Jako je jeftina bila trilogija
Gormengast, sve po 200 dinara, ali čula sam oprečna mišljenja pa bih ipak prvo pročitala pre kupovine ako nađem. Mogu da rizikujem za jednu mačku u džaku ali tri mi je ipak mnogo.