Vec nakon ovog mladjejuniorskog EP, jasno je da je generacija 99 mnogo talentovanija od generacija 97 i 98.
Prosle godine, od generacije 98 samo je Gardasevic nesto pokazala, ovo leto je gotovo nestala. Nedeljkovic ne napreduje kako se ocekivalo, dok je Mijailovic nakon fenomenalne zime neprepoznatljiv. Ostali nisu vredni pomena.
Od 97-og godista, Kamasi nazadovala, Grujicke - mislim da je ovo njihov maksimum i da su polufinala na bilo kom buducem EP za njih puna kapa. Ovoj generaciji pripada i nasa najveca sprinterska nada Aleksa Kijanovic. Ali njega naravno nece biti na SP. On je nazalost nevidljiv i na evropskoj mapi.
Od generacije 99 naravno najvise dominira Bibic. Zao mi je sto je ovako zgusnut raspored, pa u sebi ravnijoj konkurenciji od one sa EP, nece moci da pokaze (ili mozda hoce, Zilkic zna najbolje) koliko vredi u svetskim okvirima medju 1-2 godine starijim momcima. NYR na: 800m, 1500m i 3000m su oboreni, cak i NJR na 3000m, a koliki raskos poseduje, ne bi me iznenadilo da se NYR desi i na 5000m. Samo definitivno, misim da Bidgosc nije prilika zbog zamora materijala. On tako lako obara rekorde, da mislim da bi sa lakocom oborio i NYR na 2000m SC ili 3000m SC (nisam siguran da ova disciplina i postoji kod mladjih juniora), pa mozda jos neki NJR (da podsetim da je zimus oborio dvoranski NJR na 3000m i to ubedljivo).
Halili je odusevio. I da nije bio cetvrti, ja se odusevim kad neko nas u finalu EP ili SP postigne PB. Nadam se da u konkurenciji Djokica i Todosijevica, moze izvuci jos koji cm ove sezone, jer ne znam zasto, ali svaki prelaz u stariju kategoriju za nase visase je tezak i obicno nepremostiv, mnogo tezi nego za ostale discipline. To sam primetio i kod Gogova i Todosijevica i Djokica, koji su naglo stali. Djokicu jos uvek mozda nije kasno, ali ocekivao sam tih 2.16m ove godine (norma za SP), sto se nije desilo.
Milica Emini takodje vrlo dobra. Nadam se da ce jos napredovati. Pohvala i za Zdravkovica u bacanju kugle, na plasmanu u finale EP. Samo on je daleko od NR, pa mora bas bas da napreduje da bi postao ozbiljan bacac, narocito kad se narednih godina poveca masa kugle za preko 2 kg.