Gledao sam Australiju, igraju brzo, trce u kontra napade kad god su u mogucnosti, skoro svaka igracica moze da povuce, tako da ne gube vreme pasom na plejmejkera.
Cak i Cambage dosta lopti dobije kada se uvali dole iz tranzicije, na to moramo da pazimo. Mora vec ovde da se ulazi u kontakt sa njom i da joj se ne da da se uvali pod kos:
Desnoruka je, ne treba bezveze skakati na finte kada krece u levo da zavrsi, dobro se pomera u situacijama kada spoljne igracice idu na prodor (obicno se izvlaci napolje, ima dobar sut sa poludistance). U odbrani ima aktivne ruke, uglavnom brani (kao i ceo tim) igrace na postu sa 3-4 tela ispred igraca. I spoljne igracice igraju agresivnu odbranu, moramo svesti greske na minimum.
Po meni, i mi moramo da igramo brzo sto mozemo jedino uz agresivnu odbranu.
Imaju sirinu u napadu, posebno treba obratiti naravno paznju na Taylor i Mitchell (sutira trojke preko 50%

).
Ovo rade veoma cesto, trazeci otvoren sut, a ukoliko ga nema, traze Cambage na nskom postu:
To igraju i iz auta, i iz pozicionog napada, i veoma su opasne jer ne smes da im pustis sut, a mogu da idu i na prodor, kao i da spuste Cambage jer je obicno u dobroj poziciji posle bloka koji pravi suteru.
To isto igraju i kada Cambage nije u iri, ali onda u nastavku akcije cetvorka sa druge strane dolazi u pik.
Ukoliko suter ne protrcava kroz blokove nego ostaje na istoj strani, onda ide direktno pas na Cambage...
Takodje cesto Taylor dobija blokade posle kojih igra pik sa Cambage i onda imaju slobodu da citaju odbranu (sto dobro rade). Evo dva uobicajna primera:
Dosta manju uspesnost imaju sa ove centralne pozicije, ali mi nismo briljirali do sada u odbrani toga...
Ovo im je raspored igraca kada spustaju loptu dole Cambage:
Po meni bi mi morali da je branimo ispred tela cim predjemo iz tranzicije u pozicioni napad (strana pomoci mora raditi savrseno). Kada dobije loptu, mozemo skupiti malo vise, nisam primetio da daje dobre povratne lopte.
U pozicionoj igri ponekada spuste i svoja krila da odigraju dole:
Najbitnije je da mi njih uvedemo u pozicioni napad, a onda cemo lakse iznuditi greske i dobiti priliku da trcimo...
Cambage u odbrani odlicno kontrolise reket, skrenuce Marina valjda paznju da se ne zabijamo dole bez potrebe. Imamo igracice koje mogu da sutiraju odlicno sa poludistance, imamo Sonju koja sa svima moze 1na1, imamo Pejdzic koja ce imati prostora za sut pored Cambage...
Aj pa da slavimo sutra