Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Odbojka Rio 2016 - ženski turnir

Re: Odbojka Rio 2016 - ženski turnir

Postby neza » 19 Aug 2016, 09:06

otprilike, iskusno smo im dali malo fore... ima revans a mi na strani obicno deremo te sve favorite, treba verovati! :okk:
neza

Postby cole » 19 Aug 2016, 09:15

Fantastična pobjeda naših djevojaka. Zaista veliki uspjeh ali naše moraju ostati hladne glave i dati svoj maksimum u finalu pa šta bude. Bio sam baš izrevoltiran poslije prvog seta koji smo bzv izgubili i plašio sam se da kola ne krenu nizbrdo.
Ključni trenutci meča:
-sjajan drugi set naših djevojaka,
-maestralan početak trećeg i dobijanje istog uz manje probleme,
-u petom setu pri rezultatu 8:11 mislim da je Tijana izbacila loptu u aut ali su se amerikanke upecale, tim poenom naše djevojke počinju veliki preokret u odlučujećem setu i zahvaljujući sjajnim servisima Milene povele su sa 13:12, greška Milene na servisu 13:13 ali srećom odmah i protivnice uzvraćaju istom mjerom tj.greškom i dolazimo do meč lopte koju Tijana poslije kontre iako daleko od mreže zapucava snažno i odvodi nas u finale.

Odlična igra svih naših igračica, svaka je dala svoj doprinos. Idemo djevojke samo jako i u finalu!
cole

Postby Houdini » 19 Aug 2016, 09:28

@neza
Evo ti repriza na drugom.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby cole » 19 Aug 2016, 09:31

Ima repriza i na RTRS
cole

Postby neza » 19 Aug 2016, 09:35

Houdini wrote:@neza
Evo ti repriza na drugom.

uhvatio je! :hathello:
neza

Postby Tufi » 19 Aug 2016, 10:04

Ima u CG svog predstavnka u ovoj ekipi, Silvija Popovic je rodjena u Niksicu :D
Tufi

Postby jovanho » 19 Aug 2016, 10:34

Houdini wrote:Jel se ona Nigerijka povredila juče posle prvog seta? Video sam da je pala, i posle bolni izraz na licu.

Ta nas je ubila i prvi meč i juče prvi set.

Povredila je koleno. Bila im je ubedljivo najbolja, ne verujem da bi nase dobile da je ostala u igri.
jovanho

Postby Admiral » 19 Aug 2016, 11:07

Milutinov Tata wrote:Rekapitulacija petog seta:

6-9 - kontra Amerikanki
7-9 - blok Stvevanovic
7-10 - blok aut
8-10 - blok Rasic
8-11 - izblokirana Brankica u kontri
9-11 - pecanje Amerikanki posle smeca Boskovic (Silvija odlicno izvukla loptu u odbrani)
10-11 - Boskovic (Brankica izvukla tesku loptu)
10-12
11-12 - Rasic prvi tempo
12-12 - greska Amerikanki smec iz druge linije u mrezu
13-12 - as Milene Rasic
13-13 - servis greska Rasic
14-13 - servis greska Amerikanki
15-13 - Boskovic iz kontre, blok aut

Dijagnoza: predinfarktno stanje :biggrin: :pop:
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Houdini » 19 Aug 2016, 11:31

jovanho wrote:Povredila je koleno. Bila im je ubedljivo najbolja, ne verujem da bi nase dobile da je ostala u igri.

da, video sam da nesto nije u redu.. pala je bukvalno poslednji poen prvog seta na zemlju.. predobra je.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Ivan Grozni » 19 Aug 2016, 11:45

Pripremite se za mnogo nerviranja u finalu. Ono juče je ništa naspram onog što nas očekuje. Jebeno težak meč i jebeno težak protivnik. Verujem da bi Amerikanke imale prednost u finalu ali mi je nemamo. Zaboravite prvi meč i ubedljivih 3-0, to nije realan odnos snaga. Realnost je da nam one zbog stila igra nikako ne odgovaraju, kao i sve ostale ekipe iz Azije. Biće na svakoj jebenoj lopti, a to izluđuje nas navijače, pa možete misliti kako je tek igračicama.

Biće nam baš teško da zaustavimo Zhu Ting, uz Kim iz Koreje, možda i najbolju odbojkašicu sveta. Tražila se tokom turnira, da bi sinoć protiv Holandije ''isporučila'' 33 poena. Imaju i 3 veoma dobre blokerke, mnogo pokretnije od naših. Neće Tijani i Brankici biti lako da prođu. Vidim da je iskusna tehničarka Qiuyue Wei počela meč protiv Holandije, a koliko se sećam u grupnoj fazi takmičenja Xia Ding je bila starter. Takođe, pored Zhu Ting na prijemu igra kapitenka Hui Ruoqi, dok je kao korektorka meč protiv Holandije počela Zhang Changning koja inače igra primača zajedno sa Zhu Ting.

Meč nisu počele korektorke Gong ili Yang, što samo govori da Lang Ping u odlučujućim mečevima kombinuje kvalitet i iskustvo. Bojim se da smo u velikom minusu, u poređenju Terzić - Ping. Zna žena šta radi očigledno. Srebro na SP '14, zlato u SK '15 i evo sad finale OI. Doduše, nije ni Terzić loš - srebro SK '15, bronza EP '15 i evo sad finale OI.

Podsećam na meč SK prošle godine, Srbija - Kina 1-3 (25-19, 23-25, 15-25, 19-25). Meč koji nas je koštao zlata. Imali smo 1-0 u setovima i 16-11 u drugom, kada je naš selektor ubacio Živković/Bjelicu umesto Ognjenović/Bošković, a zatim i Veljković umesto Stevanović i zadržao ih u igri do kraja seta. Nakon izgubljenog seta totalni raspad.
Ivan Grozni

Postby AtomskiMrav » 19 Aug 2016, 12:03

Ivan Grozni wrote:Nestvarna utakmica, zaista. Čak i kad bi hteo, jednostavno je nemoguće bilo koga izdvojiti. Dobili smo svetskog prvaka i jednu od najboljih svetskih selekcija, bez Ognjenović i Stevanović. Jako skroman učinak i jedne i druge. Ognjenović je najbolja tehničarka na svetu, a danas je igrala jednu od svojih najlošijih utakmica. Em je donosila loše odluke u pojedinim momentima, em je na idealan prijem dizala neshvatljivo loše lopte. Stevanović takođe skromna, bez zapaženog učinka u oba pravca, posebno u bloku. Devojka pruža neverovatne partije u poslednje dve sezone, mogu slobodno reći da je najzaslužnija za titule prvaka Italije i Evrope za Pomi. Ako se ne varam, dva puta uzastopno je proglašena za najbolju blokerku u Italiji potpuno zasluženo. Prava blok mašina - robot jebote. I bez njenog učinka smo dobili meč. :blue:

Ne znam da li je ko primetio, ali neverovatno bitnu ulogu su imale dve devojke - Silvija Popović i Tijana Malešević. Pa ljudi moji, ovo je prvi meč posle dugo, dugo vremena gde nije bilo tako tipičnog raspada i crnih rupa na prijemu. A znamo kakav nam je prijem godinama unazad. Amerikanke su na Malešević servirale neverovatnih 60 puta. Možda je imala 2 greške, ali kažem možda, jer stvarno ne mogu da se setim. Zapravo, ona je ''pokupila'' sve te lopte i sve vreme ''krila'' Brankicu. :blue:

Silvija je pohvatala dosta teških lopti i koliko god je nas (mene) nerviralo što su one na svakoj lopti i što devojke moraju da se pomuče za svaki poen, toliko nam je Popovićka pomogla da im koliko-toliko pariramo i u tom segmentu.

Pored već standardnih Mihajlović sa 22 poena (5 blokom, koliko se sećam od toga tri 1 na 1) i Bošković sa 20, Milena Rašić 18 poena, 7 blokova i 4 asa. :blue:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

8-2 u as servisima, još jedna bitna stavka pored odličnog prijema. Generalno, naši odbojkaši i odbojkašice kao da su tokom leta trenirali samo servis. Bolestan napredak ''preko noći'' u tom segmentu. Kakva bi to godina bila ako osvojimo zlato, jeza me hvata. Odbojkaši Svetsku ligu koja im je toliko izmicala, a odbojkašice prvu medalju na OI pa još zlato. Otišla bi u zaborav 2011. kada smo bili prvaci Evrope u obe konkurencije. A odbojka bi postala jedini timski sport u kojem imamo olimpijsko zlato u obe konkurencije. Zapravo, još uvek je jedini u kojem uopšte imamo zlato (valjda će se vaterpolisti pridružiti u subotu).

Maja, Milena, Tijana, Brankica imaju priliku da ponove ono što su uradili Nikola, Vanja, Kvisko, Andrija, Ivan... Pa ko bi se normalan tome nadao, u konkurenciji Brazila, SAD, Kine, Rusije... :blue:

Nadam se da ce mi ovaj post konacno biti prikazan.
Odgledah sad reprizu i mogu da potvrdim ovo sto si ti rekao mada sam i ja juce odmah na drugom forumu isto da je Maja bas bas lose odigrala i tehnicki a pogotovu takticki.Onda jebene koreje koje nase igracice ne znaju da igraju,niti srednjaci niti tehnicari.Kod nas se to ne radi,mozda je pocelo tek zadnjih 2ili 3 god ali ova generacija je to pocela da igra tek kad je otisla preko.Stevanovic to igra u Pomiju sa tehnicarkom koja bukvalno te lopte crta i koja srecom ne igra za USA,ne voli je trener.Rasic to nikad nije igrala ali nikad cak ni u klubu,jedan zabar koji joj je trener u Turskoj je to ne tera i ako drugi srednjak samo to igra.Al zato rasa ispred tehnicara penal i alma ne moze niko da je pipne.

Ono sto je dobro je da nam je servis konstantan.
Mene je juce Terza bas iznervirao ali bas.Dupla izmena sa Brakocevickom koja je bivsi igrac i Bosom koja je poznata kao user uf.Sve je uradio da izgubimo ali srecom ovaj tim ima i glavu i rep i to je njegova zasluga.Npr malo vas zna ali terza je jako sujetan cak 1000 puta gori od Duleta Vujosevica.Posle Londona Malesevicke do prosle god nije bilo nigde zato sto je po njemu bila debela i sredcom pa su nam se sve ostale primacice nesto u isto vreme povredile pa je morao da je zove.

Sto se tice zenske odbojke ja se nadam da je zlato koje sledi tek pocetak.Sto kaze Air to je prvi zenski sport u Srbiji.Ima 10 god kako sa otisao preko i ta neka moja generacija je sad pocela sa trenerskim poslom i bukvalno mi kazu da postoje liste cekanja u Bg da bi devojcice usle da treniraju,pritom clanarine su po 50eura.Novih talenata ce biti i novih medalja ali zato u muskoj sve manje i manje decaka.
Pre mesec dana sam bio u savezu i tamo su se iskreno svi nadali nekoj medalji a ujedno bili tuzni sto muskarci nisu otisli.

Sto se tice finala ja sam prizeljkivao Holandiju jel ce biti pakleno tesko protiv Kine a i nasi dole isto,mada u razgovoru sa nasima dole svi kazu da ce dati 1000% za zlato.

Ja verujem u to
AtomskiMrav

Postby Admiral » 19 Aug 2016, 12:37

AtomskiMrav wrote:mada u razgovoru sa nasima dole svi kazu da ce dati 1000% za zlato.

One i ne umeju drugacije, zato su mi i prirasle za srce.
Koliko zele uspeh na turniru, pokazuje nacin na koji proslavljaju svaki poen, od pocetka turnira.
Uspeh su za mene vec napravile, ostaje jos jednom da izginemo protiv favorita, pa kako bude.

Pisao sam na drugom delu foruma da od Odbojkaskog saveza drugi savezi treba da uce.
Inace pohvale za post.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Zigara » 19 Aug 2016, 13:09

Kakava pobeda juce,meni najdraza do sada na olimpijadi.
Svaka cast devojke,svaka cast majstore Terzicu.
Zigara

Postby Čekicari » 19 Aug 2016, 14:59

Verujem u zlato....iako sam se nadao da ce nam protivnik biti Holandija....

Gledao sam skoro sve ekipe...Imamo ubedljivo najjaci servis....Niko ne ispaljuje takve projektile kao Mihajlovic i Boskovic...

Tijana sa samo 19 godina je brutalna igracica...u najavi najbolji korektor na svetu....

Stefana Veljkovic kakav komad <3
Djordje Pantic najbolji golman FKP u istoriji!!!!
Čekicari

Postby Skafi » 20 Aug 2016, 02:01

Tijana Bošković: Nisam svesna šta nam se dešava

https://www.youtube.com/watch?v=31qTrAaqKSw

Mihajlovič: Verujem u zlato

https://www.youtube.com/watch?v=yg90u-gZ1Ak
Skafi

PreviousNext

Return to Rio 2016