Board index Olimpijske Igre Rio 2016

Kosarka Rio 2016 - muski turnir

Re: Kosarka Rio 2016 - muski turnir

Postby Alonzo » 20 Aug 2016, 10:59

Houdini wrote:@Aki :okk:

dve stvari..

Alonzo wrote:Nijednom do sada nisam video ego Djordjevica.

juce u jednom momentu Teo ustaje sa klupe i dobacuje nesto Bogdanu, jer je ovaj se iznervirao sto nije sudjen faul, pa nije hteo ni da sutne na kraju.. ko dete na igralistu.. Teo ustane, dobaci, Sale nista.. to kod nekih nasih trenera starog kova (Dule, Duda, Zoc) ne bi moglo da prodje.. jer samo jedna osoba sme da dok igra traje prica sa igracima.. to mi se svidja..

Alonzo wrote:Zasto to ne moze da implementira kada vodi klub? Zato sto nije isto kada vodis tim svoje zemlje i kada vodis ekipu sa strancima. Razlika je neprocenjiva. Uostalom, dajte mu da 5 nasih reprezentativaca, pa cete videti razliku. Ista je situacija bila sa Zeljkom, koji je uvek igrao sa Dijamantidisom + neki nas igrac, jer je tacno znao sta od njih moze da ocekuje.

mislim da mu treba vreme, da uvede igrace u takav sistem i da nadje igrace koji su mu potrebni.. jer je sistem takav da ne moze preko noci da se usavrsi..

Promenila su se vremena. Igracima ne mozes da pristupas kao sto si mogao ranije. Inace, Djordjevic najbolje kontrolise Teodosica od svih trenera. On ga odmah izbaci cim pocne da divlja (sinoc na pocetku protiv Australije, kada se par puta zaleteo, posle uspesnih suteva sa distance).

Zaboravio sam nesto da dodam... Teodosic sa distance, kao na igrici jbt... :D

Da, Bogdanovic ima taj "klinacki ego" sa hocu - necu da sutiram fazonima i kada bi igrao sa vise vatre, a manje ega, bio bi duplo bolji igrac.

@ klub

Slazem se. Njemu treba klub kao sto je Partizan, gde ce mu reci - ok, evo ti klub, vodi ga sledecih 5 godina, gde ce imati dve godine vremena da izabere svoje igrace i da ih implementira u sistem.
Alonzo

Postby Domwla » 20 Aug 2016, 11:00

ne postoji univerzum u kome je simonovic bolji izbor od lucica.. a tek onog drugog antikosarkasa ne bih komentarisao
Domwla

Postby Alonzo » 20 Aug 2016, 11:02

Domwla wrote:ne postoji univerzum u kome je simonovic bolji izbor od lucica..

Ne postoji ako gledas indivudalan kvalitet. Ako gledas sta je potrebno jednom timu, onda postoji, a to je univerzum jedne ekipe.
Alonzo

Postby Domwla » 20 Aug 2016, 11:03

ne delim tvoje misljenje..
Domwla

Postby Гроф Тинторето » 20 Aug 2016, 11:05

Da su tu svi koji nisu, mi bismo igrali bar finale.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Houdini » 20 Aug 2016, 11:07

Sale je doveo Lucu u Bajern, znaci da zna sta ovaj moze, ali isto tako i zna sta mu ovde treba..

koje su konkretno prednosti Luce u odnosu na SImonovica u 3-5 minuta na terenu?
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby DuskoPopov » 20 Aug 2016, 11:07

Domwla wrote:ne postoji univerzum u kome je simonovic bolji izbor od lucica.. a tek onog drugog antikosarkasa ne bih komentarisao

Simonovic je bolji izbor za rolu koju ima u reprezentaciji.
A sto se Kalinica tice,on je jedan od najvaznijih igraca i najborbenijih sigurno,da je igrao za Partizan dizali bi ga u nebesa...
Kao sto ni za Milosavljevica nema mesta ako su zdravi Teo,Pefi,Jovic,Nedovic i Bogdan.
DuskoPopov

Postby AirBall » 20 Aug 2016, 11:09

Izgleda da je Baynes napravio frku nakon meca zbog zakucavanja Stimca na +24...

Shvatili su kao da smo zeleli da ih ponizimo
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Baron » 20 Aug 2016, 11:11

Uh, tek malo dođoh sebi. Kakva jebena legenda je Sale Đorđević. Dokazao je šampionski mentalitet samim preuzimanjem reprezentacije koja je slavila 7. mesto kao uspeh, koja je gubila od CG u sred Arene..rizikovao da se posere kod ovih objektivnih znalaca zvanih retardi, što ih muči neigranje Micova, Bobija, Lučića, Budale itd...

Danas, mi smo za klasu bolji tim nego kad nas je Sale preuzeo. Ma šta za klasu, za dve, bez posebnog individualnog učinka sem Tea lagani plasman u finale OI :blue: :blue:

Čitajte Alonza (Iako se ne slažem za Bjelicu, ali dobro, nisam verovao da bez njega možemo ovakvu timsku odbranu da odigramo, milion milimetarski preciznih rotacija, preuzimanja, 5 igrača na skoku, građenje :blue: ) i ne pišite mnogo.

Svi su dobili porciju pohvala, a ja mislim da je Raduljicina odbrana i hustle nepravedno preskočen, svaki put ispratio Boguta na perimetar, spuštao se u stav, krao lopte, bacao se na glavu, možda nije teatralan kad se bori kao neki, niti deluje kao ložana, ali on je jedan od najvećih boraca ovog tima!

Pefi ? Šta reći, Sale mu je verovao kad niko nije, i ovaj mu je uzvratio na najlepši mogući način.

Poseban pozdrav za one što su sumnjali, a sad se tu kao nešto raduju, šteta što nemamo Sibir da ih pošaljemo.

I za kraj poseban pozdrav za Cobu i Kostu76 ako čitaju, predosetili smo skupa još na pripremama 2014. da se sprema nešto veliko, oduševljavali se kako tamo neki treći plej nepostojećeg RKG skače i otvara tranziciju, kako Teo dobija obrise šampiona, kako Kalina uči košarku itd...i naravno :blue: za mog brata Tegija!
Last edited by Baron on 20 Aug 2016, 11:19, edited 2 times in total.
Baron

Postby Karuzo » 20 Aug 2016, 11:12

I meni se nije svidjelo ono na kraju od Štimca. Dosta nas kritikuje kad protivnik to uradi, a sad se lik slavi :pop: Štimara da je ostavio loptu na parket ispao bi šmeker...
Karuzo

Postby Domwla » 20 Aug 2016, 11:16

Baron wrote:Uh, tek malo dođoh sebi. Kakva jebena legenda je Sale Đorđević. Dokazao je šampionski mentalitet samim preuzimanjem reprezentacije koja je slavila 7. mesto kao uspeh, koja je gubila od CG u sred Arene..rizikovao da se posere kod ovih objektivnih znalaca zvanih retardi, što ih muči neigranje Micova, Bobija, Lučića, Budale itd...

Danas, mi smo za klasu bolji tim nego kad nas je Sale preuzeo. Ma šta za klasu, za dve, bez posebnog individualnog učinka sem Tea lagani plasman u finale OI :blue: :blue:

Čitajte Alonza (Iako se ne slažem za Bjelicu, ali dobro, nisam verovao da bez njega možemo ovakvu timsku odbranu da odigramo, milion milimetarski preciznih rotacija, preuzimanja, 5 igrača na skoku, građenje :blue: ) i ne pišite mnogo.

Svi su dobili porciju pohvala, a ja mislim da je Raduljicina odbrana i hustle nepravedno preskočen, svaki put ispratio Boguta na perimetar, spuštao se u stav, krao lopte, bacao se na glavu, možda nije teatralan kad se bori kao neki, niti deluje kao ložana, ali on je jedan od najvećih boraca ovog tima!

Pefi ? Šta reći, Sale mu je verovao kad niko nije, i ovaj mu je uzvratio na najlepši mogući način.

Poseban pozdrav za one što su sumnjali, a sad se tu kao nešto raduju, šteta što nemamo Sibir da ih pošaljemo.

I za kraj poseban pozdrav za Cobu i Kostu76 ako čitaju, predosetili smo skupa još na pripremama 2014. da se sprema nešto veliko, oduševljavali se kako tamo neki treći plej nepostojećeg RKG skače i otvara tranziciju, kako Teo dobija obrise šampiona, kako Kalina uči košarku itd...i naravno :blue: za mog brata Tegija!

ja sam vremenom naucio da ipak treba pazljivo da biram reci i ne postavljam dijagnoze :) pokusaj i ti brate

EDIT : i ja sam misljenja da je Bjelica specifican igrac posebno kada se radi o fazi napada, navikao je da igra bas dosta sa loptom. mada opet ne verujem da bi igrali slabije da smo imali njega umesto birce recimo
Last edited by Domwla on 20 Aug 2016, 11:18, edited 2 times in total.
Domwla

Postby Alonzo » 20 Aug 2016, 11:16

Houdini wrote:Sale je doveo Lucu u Bajern, znaci da zna sta ovaj moze, ali isto tako i zna sta mu ovde treba..

koje su konkretno prednosti Luce u odnosu na SImonovica u 3-5 minuta na terenu?

Jos jedan pokazatelj u kojem pravcu razmislja Djordjevic. Svako drugi bi ga pozvao u reprezentaciju, ali ne i on.

Simonovic je sa ekipom vec nekoliko sezona i zna svoju ulogu na terenu i u ogromnoj je prednosti u odnosu na bilo kojeg drugog (novog) igraca.

@ Baynes

Ni meni se prvo nije svideo potez Stimca, ali kada malo bolje razmislim - Australija je htela do poslednje sekunde da igra presing, tako da smo im odgovorili na pravi nacin.

Uostalom, i minut pre kraja su mogli da iskuliraju, ali su igrali na 100% maximuma. 'Ajde da je zakucao neko drugi, mozda se ne bi ljutili... ali je verovatno Stimcevo zadrzavanje na obrucu (bespotrebno) bio pocetak "provokacije".

Sto kaze Karuzo, mogao je i loptu da ostavi na parketu... ali dzabe, Stimac nikako da skapira da nije vise klinac...

U sustini, nista bitno. Nisu ni oni morali da igraju presing na kraju.

@ Baron

"Svi su dobili porciju pohvala, a ja mislim da je Raduljicina odbrana i hustle nepravedno preskočen, svaki put ispratio Boguta na perimetar, spuštao se u stav, krao lopte, bacao se na glavu, možda nije teatralan kad se bori kao neki, niti deluje kao ložana, ali on je jedan od najvećih boraca ovog tima!"

Dobra poenta, ovo se ne sme izostaviti. To sam bas sinoc tokom tekme komentarisao kada se bacio. Ima Raduljica srce, iako me nerviraju njegove reakcije (kada se smeje posle nekog poteza). Samo da nastavi u istom ritmu protiv Amera.

Mislim da je to igrac koji se najvise puta bacio na terenu na ovom prvenstvu. :D
Alonzo

Postby hehule » 20 Aug 2016, 11:17

Objasniti onda Bejnsu da ne zna dete, igrali se, pa se malo poneo u igrici, nije ga videla mama šta radi...

Apropo Đorđevića, lično mislim da ćemo tek dobiti jednog vrhunskog trenera, ali koji nije trener da ode u Khimki i dobije instant ekipu i cepaj, već trener na duge staze, trener za sistem. Tu se slažem sa Alonzom. Da je on loš trener, ne bi mu ekipa igrala onakvu odbranu u dve utakmice za redom, ono sinoć je bilo vrhunski!

Panathinaikos je bio prevelik zalogaj za njega, nisu želeli da ga trpe, hteli su odmah rezultat. Verujem da on može da napravi bum sa Bajernom. Očekivanja nisu ogromna moze da sastavi pristojan kolektiv i verujem da može svakoga da iznenadi. Začudilo me što Pefi nije otišao sa njim tamo...

Usudio bih se reći, ali mislim da Sale može da dosegne kalibar Želimira, a nadam se i da stoji pokraj klupe na NBA parketima!
Samo za njega znam,
I sve ću da mu dam.
Žaliti neću ni život svoj,
PARTIZANE TI SI MOJ!
hehule

Postby Baron » 20 Aug 2016, 11:19

Kako neki nemaju obraza :roll:

Pozdrav iz Republike Srpske !

Spoiler: pokaži
Baron